Uitslag Werder Bremen - Hamburger SV

Sjors (Sj0rSz)
Hamburger SV is hard op weg om zich voor de finale van de UEFA Cup te plaatsen. De ploeg van trainer Martin Jol won de eerste halve finale, die tegen Werder Bremen werd gespeeld, met 1-0. Volgende week staat de return op het programma.

Hamburger SV kende een prima start van de wedstrijd en hadden binnen een minuut al de kans om de score te openen , maar Wiese wist het schot van Olic te pareren. Daarna wist de keeper van Werder Bremen een schot van Guerrero ook nog onschadelijk te maken. Op de kopbal van Trochowski had de sluitpost echter geen antwoord, waardoor de ploeg uit Hamburger op voorsprong kwam.

In de tweede helft probeerde Werder Bremen wat meer van zich af te bijten en was via Almeida meteen gevaarlijk. Daarna liet Hamburger SV weer van zic horen. Olic kwam Wiese op zijn weg naar het doel tegen en Pitroipa schoot voorlangs.

Naarmate het tweede bedrijf vorderde, wist Werder Bremen het heft steeds meer in eigen hand te nemen. Dit resulteerde in een aantal goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Rosenberg, Pizarro (2x) en Naldo konden echter niet scoren, waardoor hun ploeg volgende week voor een lastige opgave staat.


Karakteristieken

Werder Bremen - Hamburger SV 0-1
28’ Trochowski 0-1

Toeschouwers: 37.000
Scheidsrechter: Webb (Eng)
Stadion: Weser Stadion, Bremen
Gele kaart: Tziolis (Werder Bremen), Aogo, Alex Silva, Guerrero (Hamburger SV)

Opstellingen

Werder Bremen: Wiese, Fritz (Prödl/85), Mertesacker, Naldo, Bönisch, Tziolis, Frings, Diego, Özil, Pizarro, Almeida (Rosenberg/61)

Hamburger SV: Rost, Demel, Gravgaard, Mathijsen, Aogo (Benjamin/79), Pitroipa, Jarolim, Alex Silva (J.Boateng/75), Trochowski, Guerrero, Olic (Torun/90+1)