Ubisoft bereidt zich voor op de volgende generatie consoles

Het lijkt alsof we pas net bezig zijn met de huidige generatie consoles, maar toch is uitgever Ubisoft zich al aan het voorbereiden op de volgende generatie. Dat maakte CEO Yves Guillemot bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers. Het bedrijf verwacht niet dat we volgend jaar al op nieuwe consoles kunnen spelen, maar is wel personeel aan het aannemen en naar merken aan het kijken die het in 2011/2012 goed zouden doen.

We need to get ready for the future generation of consoles. In the next few years, there will be new home and handheld consoles, and if you don't invest... you will not be able to cope with both [the existing and new generation consoles].

De uitspraak van Guillemot is redelijk opvallend te noemen, de PlayStation 3 en Wii zijn pas iets meer dan twee jaar op de markt en Sony heeft altijd gezegd tien jaar met de huidige console door te willen gaan. Nu zal de PS3 wel eerder een opvolger krijgen, maar vijf jaar eerder is wellicht heel vroeg. Microsoft zei wel dat op de E3 ze mensen een nieuw beeld zullen geven van home entertainment, maar ook daar lijkt een nieuwe console wel heel erg vroeg.

Een nieuwe generatie handhelds aan de andere kant zou geen rare inschatting zijn. Door de komst van de iPhone en iPod Touch is er een speler bij op de draagbare markt en er gaan al langer geruchten dat Sony dit jaar de opvolger voor zijn PSP gaat aankondigen. Wellicht dat Ubisoft daar mee bezig is.