Mexicaanse griep ook in Zwitserland

Redactie
De Mexicaanse griep is opgedoken in Zwitserland en Peru. Dat hebben de autoriteiten in de beide landen vandaag bekendgemaakt. Daarmee komt het aantal landen met bevestigde griepgevallen op elf.

De Zwitserse patiënt was onlangs in Mexico geweest. Toen hij na thuiskomst ziek werd, ging hij naar een ziekenhuis in de plaats Baden, in het noorden van Zwitserland. Een eerste onderzoek wees woensdag uit dat hij geen Mexicaanse griep had, waarop hij uit het ziekenhuis werd ontslagen. Uit een tweede test bleek echter dat de man de ziekte toch onder de leden had.

In Peru is de ziekte gevonden bij een Argentijnse vrouw, die onlangs ook in Mexico was geweest. Tijdens een vlucht naar de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires was ze ziek geworden. Het vliegtuig maakte daarop een voorzorgslanding in Peru. De vrouw ligt in quarantaine in een ziekenhuis in de havenstad Callao, verklaarde de Peruviaanse minister van Gezondheid Oscar Ugarte.

Uit angst voor verspreiding van de Mexicaanse griep heeft Peru besloten om voorlopig alle vluchten uit Mexico te weren. Eerder hadden Cuba en Argentinië het luchtverkeer met Mexico al opgeschort.