CD: Madina Lake - Attics to Eden

René (MrManiak)
Sometimes I feel like I'm from another world, and everything I want in life seems impossible. Cause people they'll tear you apart. But in the bottom of our hearts, the dream's alive inside. And we won't forget...
Het album begint al lekker gezellig. Is de rest van het album ook zo depressief? Lees verder voor het oordeel over de nieuwe plaat van Madina Lake: Attics to Eden



Na meer dan twee jaar is het nieuwe studioalbum van Medina Lake uit. Na goede kritieken voor hun vorige plaat 'From Them, Through Us, to You' en zelfs een tijd met Linkin Park te hebben getoerd is het derde album in de schappen.

Net als deze review opent het album opent met de track 'Never Take Us Alive'. Deze single is een lekker meeschreeuwnummer die lang in je kop blijft zitten. De gitaren scheuren goed en zanger Nathan zingt in een hoge toonladder de eerste verse. Ook het refrein is zeer pakkend en je blijft lekker in het ritme op tafel timmeren met je vingers. Het grote nadeel van dit begin is dat je aan het einde van het nummer zo hard op het oppervlakte voor je neus hebt zitten slaan, dat het tweede nummer 'Let's Get Outta Here' ook zo is opgebouwd: ritmisch, muzikaal en ook dit nummer blijft de hele dag bij je.

Bijna de hele cd bestaat uit dit soort nummers. De riffjes van de gitaren gieren lekker, drums zijn snel en bevallen goed en de zang is op de meeste momenten erg sterk. Op sommige momenten ja. Zo rond de helft van het album ben je de toonhoogte van zanger Nathan aardig zat en begint het zelfs te ergeren.
Ook is niet ieder nummer even ruw of ruig zoals de rest van de nummers. 'Welcome To Oblivion' is een nummer die wel erg commercieel in het gehoor klinkt, namelijk een hele makkelijke gitaarriff, goedkope bridge en een zang die eerder bij Fall Out Boy of Greenday plaatst dan bij een goede rockband.



Waar dit album op lijkt, is een vreemde mix van Fall Out Boy en Drowning Pool. Waar FOB de ballen mist, kun je die bij Madina Lake terugvinden.
Soms heb je gewoon zin om een cd in je cd-speler te duwen waar een leuk rocktintje aan zit. Niet al te geniale rock, maar gewoon een plaat waar je met je voet op de maat van de muziek mee kan tikken of bewegen. Dit is precies het geval met de cd Attics to Eden van Madina Lake. Het is aardig, maar heeft het echte rockgevoel over het hele album gewoon nčt niet.

Tracklist:
1) Never Take Us Alive
2) Let's Get Outta Here
3) Legends
4) Criminals
5) Through The Pain
6) Never Walk Alone
7) Not For This World
8) Welcome To Oblivion
9) Silent Voices Kill
10) Statistics
11) Friends And Lovers
12) Lila, The Divine Game


Label: Roadrunner Records Releasedatum: 1 mei 2009
Waardering: