FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 3 april 2009

Wisgerhof: "Deksel op de neus"

NEC speelde vrijdagavond met 1-1 gelijk tegen FC Twente. Voor Twente-speler Peter Wisgerhof had het duel een speciaal tintje. Voor de winterstop stond hij namelijk nog onder contract bij de Nijmegenaren.

In de eerste helft was Twente heer en meester. In het tweede bedrijf van het duel kregen de Tukkers het moeilijk. Uiteindelijk kwam NEC in de tweede helft nog op gelijke hoogte. "Het was inderdaad een groot verschil tussen de eerste en de tweede helft”, aldus Wisgerhof na afloop van het duel tegenover Eredivisie Live. De verdediger vervolgt: “We waren beter, maar stootten niet door. Dat is het probleem. We kregen de deksel op de neus gedrukt.”

In de tweede helft scoorde Elia, maar de rappe aanvaller stond volgens de scheidsrechter buitenspel. Na afloop waren er veel twijfels bij de beslissing van de leidersman. "Het is zuur dat het doelpunt van Elia misschien geen buitenspel was. Maar we kunnen er nu niets meer aan doen. Ik kan me er wel druk om maken, maar dat helpt niet meer.”

Op dit moment bezet Twente nog altijd de tweede plaats op de ranglijst. “Het is een spannende competitie. Gelukkig spelen we nog tegen onze concurrenten", aldus Wisgerhof.

Ook speurhond vindt Holloway niet op Aruba

De specialist die vorige week met een speurhond opnieuw naar een spoor van Natalee Holloway zocht, is zonder resultaat teruggekeerd naar de VS. Dat hebben politie en justitie vandaag laten weten.

Behalve afval heeft het speurteam niets bijzonders aangetroffen in de poel die met behulp van Search and Rescue Foundation Aruba (Sarfa) voor een groot deel werd leeggepompt. De stichting hielp de actie vanwege fatsoen, aldus een woordvoerder. "We willen voorkomen dat Aruba een slechte naam krijgt." Het Openbaar Ministerie (OM) gaf er wel toestemming voor de speurtocht maar bood geen hulp.

De opdrachtgever voor de nieuwe zoektocht was de vader van het verdwenen meisje, Dave Holloway. Hij hoopte dat er nog een spoor was te vinden in een kreek in buurt van het ouderlijk huis van Joran van der Sloot die verdachte is in de zaak. Een getuige zou hem in de nacht van de verdwijning slechts met één modderige gymschoen aan hebben zien wandelen bij de plas. Het OM vond de verklaring te mager om er weer te gaan zoeken.

  (foto: ANP)

Van Basten ziet BeNe-Liga wel zitten

Coach van Ajax, Marco van Basten, heeft een goed gevoel bij het initiatief om de BeNe-Liga in te voeren. Hij liet tijdens zijn wekelijkse perspraatje weten interesse te hebben in een gemengde competitie met zowel Nederlandse als Belgische clubs.

Van Basten vertelde aan de pers: "Het is een positief initiatief. De afstand tussen de rijkere clubs en de rest wordt groter en om daar invloed op uit te oefenen, moet je zelf groter worden." De trainer van Ajax vervolgt: "Als je de zes Nederlandse degradatieploegen vervangt door zes Belgische topploegen, wordt het niveau hoger. Die ploegen zouden een meerwaarde bieden. Zo'n project zou onze competitie geloofwaardiger maken. Een BeNe-Liga kan interessant zijn."

"Bovendien is dit een goed signaal naar de FIFA. België en Nederland tonen zo dat ze samen iets kunnen organiseren", aldus Van Basten. De trainer van de Amsterdammers benadrukte wel dat het ging om zijn standpunt en niet om het standpunt van Ajax. De club zelf heeft nog niet gereageerd op het plan om een BeNe-Liga op te richten.

NAVO verdaagt keuze nieuwe topman

De NAVO-leiders zijn er vanavond niet in geslaagd een nieuwe secretaris-generaal te kiezen als opvolger van de Nederlander Jaap de Hoop Scheffer. De onderhandelingen worden morgen voortgezet, is uit diplomatieke bronnen vernomen.

Het islamitische Turkije zou blijven dwarsliggen over de beoogd opvolger, de Deense premier Anders Fogh Rasmussen. Rasmussen verdedigde Deense spotprenten van de islamitische profeet Mohammed als vrijheid van meningsuiting. Rasmussen geniet wel de volle steun van de andere 27 NAVO-lidstaten.

Adriano is weer spoorloos

Inter-speler Adriano heeft zich weer eens onderwerp van discussie gemaakt. Niemand weet waar hij is, nadat hij afgelopen week naar Brazilië is vertrokken.

Door de tussentijdse interland-ronde had Adriano enkele vrije dagen. Deze vulde hij in door het vliegtuig naar Brazilië te boeken en zijn familie te bezoeken. Adriano zou eerst het vliegtuig hebben gemist, maar hij is nu geheel onbereikbaar. Zelfs voor zijn zaakwaarnemer, Gilmar Rinaldi.

Coach van Inter Milan, José Mourinho, wilde niet reageren op het incident, maar algemeen wordt verwacht dat de Braziliaan een flinke boete zal krijgen. Het is niet de eerste keer dat Adriano te laat komt opdagen en misschien zullen de gevolgen nog wel groter zijn.

[Upd] Doden door schietpartij VS

Bij een schietpartij in de Verenigde Staten zou een man zeker vier personen hebben doodgeschoten. Acht anderen raakten ernstig gewond. De dader zou nog tientallen personen gegijzeld houden in een gebouw van de organisatie American Civic Association (ACA), meldden Amerikaanse media. De ACA helpt immigranten.

De man maakte amok in de kleine stad Binghamton in de staat New York, ruim 200 kilometer ten noordwesten van de stad New York.

Update 20.08
Volgens CNN en Fox News zijn twee mannen van Aziatische afkomst gearresteerd. Daarmee is de gijzeling mogelijk over. Het is nog altijd onduidelijk hoeveel doden er zijn gevallen.

Update 20:55
Amerikaanse media melden nu dat er dertien mensen dood zijn. Zeker 26 mensen zijn zwaargewond. Een Aziatische man zou met zijn auto de achteringang van het gebouw van de ACA hebben geblokkeerd en vervolgens via de voorkant naar binnen zijn gegaan. Het eerste wat agenten zagen toen ze het gebouw binnenkwamen, was een receptioniste die door het hoofd was geschoten.

Update 23:01
De dader heeft zelfmoord gepleegd en daarmee is de gijzeling voorbij.

Uitslag NEC - FC Twente

Vanavond stond er in de Eredivisie een wedstrijd op het programma. NEC nam het in de eigen Goffert op tegen FC Twente.

NEC - FC Twente 1-1
23’ Arnautovic 0-1
79' Goossens 1-1

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: J. van Hulten
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Gele kaart: Davids, Ntibazonkiza (NEC) Tioté, Elia, Perez (FC Twente)
Rode kaart: El-Akchaoui (88) (NEC)

Opstellingen

NEC: Babos, Fernández, Pothuizen (Koenders/87), Zomer, El-Akchaoui, Sibum, Davids, Goossens, Rommedahl (Janssen/61), Ntibazonkiza, Schöne (Kivuvu/89)

FC Twente: Michailov, Wellenberg, Wisgerhof, Douglas, Braafheid, Brama, Perez, Tioté (T.Janssen/90+1), Denneboom, Arnautovic (Rukavytsya/86), Elia

FOK! zoekt het FOK!idol van 2009

FOK!kers opgelet: ben je er van overtuigd dat je een gouden stem hebt, maar durf je eigenlijk niet mee te doen met Idols of X Factor?

Dan is dit je kans, want FOK! organiseert een eigen talentenjacht. Het doel van deze talentenjacht is om te zien of er op FOK! nog onontdekte idolen rondlopen. Vorig jaar won Savale de eerste editie van FOK!Idols, dit jaar dus nieuwe ronde, nieuwe kansen.

Als je beschikt over een microfoon en opnameapparatuur is dat al voldoende. Stuur je opgenomen video in (uploaden bij YouTube) en je dingt mee naar de titel FOK!Idol. Je kunt je video insturen tot en met 17 april, waarna de userstemronde zal beginnen. Mocht hier een gelijke stand uit voortkomen, kan het zijn dat je een nieuwe video moet insturen.

Voor meer informatie over FOK!Idols kun je terecht op het forum ! We wensen alle deelnemers veel succes bij hun poging om onsterfelijk beroemd te worden.

De winnaar van vorig jaar!

Massagraf WO II in Kroatië gevonden

In Kroatië is er tijdens bouwwerkzaamheden vlakbij de grens met Hongarije een massagraf uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Volgens de lokale media gaat het om ongeveer 1500 lijken van Kroatische soldaten die een verbond waren aangegaan met de Duitsers, zij werden in 1945 door Joegoslavische partizanen vermoord.

Wegens geldgebrek kan de regering de stoffelijke overschotten niet opgraven. De minister van Buitenlandse Zaken van Kroatië, Tomislav Karamarko, meent dat zich 840 soortgelijke massagraven in zijn land bevinden, alsmede zeshonderd in Slovenië en negentig in Bosnië.

Funsurfers presteren beter

Even Facebook checken of over Marktplaats struinen terwijl je aan het werk bent? Het hoeft geen probleem voor de baas te zijn, toont Australisch onderzoek aan. Want werknemers die zo nu en dan even voor de lol internetten, zijn productiever dan degenen die dat niet doen.

Uit de studie onder 300 werkenden blijkt dat 70 procent wel eens even ter ontspanning surft over het web. "Mensen die voor de lol surfen en daar niet meer dan 20 procent van hun totale kantoortijd aan besteden, zijn ongeveer 9 procent productiever dan anderen", zegt onderzoeker Brent Coker van Melbourne University.

"Bedrijven besteden miljoenen aan software die voorkomt dat hun werknemers video's op YouTube kunnen kijken of kunnen inloggen op sites als Facebook, in de veronderstelling dat dat miljoenen aan verloren productiviteit zou kosten. Maar dat is lang niet altijd het geval." Wel waarschuwt Coker voor overdreven surfgedrag, want internetverslaafden zijn juist een stuk minder productief op het werk.

Neem ook eens een kijkje, tijdens het werk bijvoorbeeld, in Digital Corner.


Funsurfers presteren beter  (foto: DAG)

Djokovic verslaat Federer in Miami

De eerste finalist van het Masterstoernooi van Key Biscayne is bekend. Novak Djokovic wist Roger Federer in de halve finales te verslaan en stoomt daarom door naar de finale van het tennistoernooi in Miami.

In de eerste set wist Federer nog te profiteren van de fouten van zijn opponent en trok de eerste set met een stand van 6-3 naar zich toe. Vervolgens zakte het niveau van de Zwitser en kwam Djokovic steeds beter in zijn spel.

Federer, die in totaal 57 afzwaaiers produceerde, verloor de tweede set met 6-2. In de derde set werd de als tweede geplaatste Zwitser al snel gebroken. Federer raakte zo gefrustreerd dat zijn racket het moest ontgelden. Vervolgens stoomde Djokovic zelfs naar een 4-0 voorsprong. Federer kwam nog terug tot 4-2, maar verloor uiteindelijk de derde set met 6-3. Door dit resultaat speelt Djokovic komend weekend de finale tegen de winnaar van de andere halve finale tussen Juan Martín Del Potro en Andy Murray.

Obama: Een wereld zonder kernwapens graag

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zich uitgesproken voor het volledig uitbannen van kernwapens. In een town hall meeting met vooral Franse en Duitse jongeren in Straatsburg zei Obama dat hij bij zijn bezoek aan Praag, aanstaande zondag, een plan zal ontvouwen voor een wereld zonder kernwapens.

Volgens de Amerikaanse president vormen de verspreiding en de mogelijke diefstal van kernwapens een bedreiging voor de wereld, ook al is de Koude Oorlog voorbij. Als de VS en hun bondgenoten streven naar een kernwapenvrije wereld dan hebben zij ook het 'morele recht' bij Noord-Korea en Iran erop aan te dringen af te zien van nucleaire wapens, betoogde Obama,die als een rockster werd verwelkomd door het publiek.

Eerder deze week zeiden Obama en zijn Russische ambtsgenoot Medvedev dat ze een akkoord over een nieuw kernwapenverdrag willen bereiken voor het huidige verdrag in december afloopt.

Ook op het forum loopt een discussie over dit onderwerp.

 


 

Het verhaal van Prototype

Wat weten we over Prototype? We weten dat er maar liefst tien redenen zijn om die game te kopen, dat de hoofdpersoon besmet wordt met een eng virus waardoor hij zichzelf kan transformeren en we weten dat de game naar de Xbox 360, Playstation 3 en PC gaat komen. Waar we nog vrij weinig over weten is het verhaal. In onderstaande video staat het verhaal dan ook in de schijnwerpers om iets meer licht te werpen op de achtergrond van onze hoofdpersoon.

Jovtchev op het nippertje in ringenfinale

Het had weinig gescheeld of de Bulgaarse ringenspecialist Jordan Jovtchev had de ringenfinale op het EK niet gehaald. Hij kwam via de geschoonde lijst op het nippertje in de finale.

Jovtchev viel bij de afsprong en stond nadat iedereen had geturnd negende, één plaats te laag voor de finale. Gelukkig bracht de geschoonde lijst hem alsnog uitkomst en daar was Yuri van Gelder ook blij om. "Ik hoop dat Jordan de finale haalt. Ik keek vroeger altijd enorm tegen hem op en turn altijd graag tegen hem."

[Actie] We gaan weer huisdieren wassen!

De shampoo-test van vorig jaar was een groot succes! En daarom hebben we dit jaar in samenwerking met Thepetstore.nl wederom een enorm leuke wasactie voor kat en hond! We gaan namelijk weer verzorgingsproducten voor huisdieren testen en jij kan met je hond, kat of ander harig huisdier meedoen!

Thepetstore.nl heeft een zeer uitgebreid assortiment aan verzorgingsproducten voor dieren van het merk Pet Silk. Naast natuurlijk shampoos en conditioners zijn er ook parfums, producten om de vacht te onderhouden en andere producten voor de verzorging van je huisdier. Ook voor dieren met een gevoelige huid of speciale wensen op het gebied van huid en vacht verzorging zijn er producten beschikbaar. En wij gaan daar een uitgebreide selectie van reviewen!

Bij de vorige grote 'was hier je huisdier actie' waren er meer dan tien 'gelukkige' katten en honden die heerlijk verwend zijn met een was- of poets beurt. De baasjes hebben allen een uitgebreide review gemaakt. Natuurlijk allemaal met foto's en sommigen hebben zelfs filmpjes van de wasbeurt verwerkt in hun review.

Zie hier bijvoorbeeld Ziggy. Ziggy was vorig jaar een van de gelukkige huisdieren die heerlijk ingesopt werd door haar bazin.

Klik hier om naar het topic in het Flora & Fauna subforum te gaan! 

Sex and the City II uit in mei 2010

Het vervolg van de film Sex and the City is vanaf 28 mei volgend jaar in de bioscopen te zien. In deel twee zullen wederom de sterren Sarah Jessica Parker, Kim Catrall, Kristin Davis en Cynthia Nixon de hoofdrollen spelen, meldde de BBC vandaag.

De film is opnieuw gebaseerd op de succesvolle televisieserie over vier hippe vrouwen in New York die zich vooral om mannen bekommeren. Het eerste deel Sex and the City: The Movie ging in mei vorig jaar in première en bracht 415 miljoen dollar op; reden genoeg voor de makers om zich aan een vervolg te wijden.

De regie en het script zijn in handen van Michael Patrick King, die ook voor de debuutfilm deze taken op zich nam.

Golfer Karlsson naar KLM Open

Robert Karlsson is de grote publiekstrekker dit jaar bij de Dutch Open. Naast de Zweed nemen ook titelverdediger Darren Clarke en de Nederlanders Maarten Lafeber, Robert-Jan Derksen en Joost Luiten aan het toernooi in Zandvoort.

Karlsson is één van de beste golfers van Europa en bezet momenteel de zevende plaats op de wereldranglijst. Vorig jaar won hij als eerste Zweed de Order of Merit van de Europese Tour, het geldklassement op basis waarvan toegang tot het slottoernooi wordt bepaald.

Laatste Nederlandse winnaar van het toernooi was Maarten Lafeber in 2003, maar toen werd het toernooi nog op de banen van de Hilversumsche Golf Club gespeeld. In 2007 werd Joost Luiten nog tweede, hij ontbrak vorig jaar echter vanwege een polsblessure.

Daarvan is Luiten inmiddels hersteld. . "Mijn pols voelt goed en ik heb geen pijn", stelde hij vrijdag op de persconferentie van het toernooi. "Ik stel geen datum op mijn rentree, maar het ziet ernaar uit dat het april of mei wordt." De Dutch Open vindt plaats van 20 tot 23 augustus.

Ferrari goed onderweg in Maleisië

Ferrari lijkt er dit Formule 1-weekend in Maleisië goed bij te zitten. In de tweede vrije training in Sepang reden Kimi Räikkönen en Felipe Massa de snelste tijden van de dag, maar in de eerste sessie kende de Finse voormalige wereldkampioen nog wel een probleem.

Er steeg rook op uit de cockpit van de Ferrari. Dit leek te komen doordat de brandblusser afgegaan zou zijn, maar het bleek een defect KERS te zijn. "Vanochtend hadden we een probleem met het KERS. Dat heeft ons een beetje tijd gekost, maar die verloren tijd konden we in de middag weer goedmaken. We dachten al dat de situatie hier anders zou zijn dan in Melbourne, maar het is nog steeds erg moeilijk om te zeggen hoe we er precies voor staan. Waar we echter wel zeker van kunnen zijn, is dat als we geen problemen met de auto hebben, we erg competitief zijn. We hopen morgen een goede kwalificatie te kunnen hebben," aldus Räikkönen die tevreden was over de bolide.

Ook zijn teamgenoot Massa was erg te spreken over de auto en de banden. "De situatie lijkt anders te zijn dan in Australië, in ieder geval wat de banden betreft. Er is hier meer grip en de zachte banden werken vrij goed, zelfs over de lange afstanden. Aan het begin van de lange runs had ik wel wat problemen met onderstuur in de snelle bochten en overstuur in de langzame bochten, maar tegen het einde van de dag was de wagen veel beter te besturen en kon ik een paar goede rondetijden rijden. Het is eerlijk gezegd wel een opluchting om hier bovenaan de tijdenlijsten te staan, ook al is het natuurlijk nog maar vrijdag," aldus de Braziliaan.

Amerikanen niet verder met Veldkamp

Bart Veldkamp zal op zoek moeten naar een nieuwe baan. De Amerikaanse schaatsbond wil niet verder met hun hoofdtrainer.

De positie van Veldkamp stond al langere tijd onder druk vanwege tegenvallende resultaten. Shani Davis en Trevor Marsicano presteerden weliswaar uitstekend, maar dat waren twee schaatsers die hun eigen weg hebben gekozen. Ook het feit dat Chad Hedrick zich al eens negatief uitliet over de Hagenaar hielp Veldkamp niet.

De Amerikaanse bond wilde het ontslag van Veldkamp niet bevestigen en meldde slechts later op de vrijdag met een verklaring naar buiten te komen. Wel heeft het op de website al staan dat men op zoek is naar een nieuwe trainer voor de langebaanploeg. Veldkamp zelf was niet bereikbaar voor commentaar.

AS Roma al volop bezig met volgend seizoen

Door het voorlopig teleurstellende seizoen van AS Roma, willen de Romeinen zich roeren op de transfermarkt. Een flinke lijst met spelers is al opgemaakt, waaronder PSV-middenvelder Ibrahim Afellay.

Belangrijkste naam op de 'shortlist' is Ibrahim Afellay. De international heeft al eerder laten blijken klaar te zijn voor een nieuwe stap in zijn carrière. Ook Udinese-aanvaller Simone Pepe en Internazionale-spits Julio Ricardo Cruz staan op het lijstje. Pepe heeft zich dit seizoen opgewerkt als basisspeler van Udinese en heeft al meerdere keren zijn opwachting gemaakt in het Italiaanse nationale team.

Cruz is overbodig geworden bij Inter. De Argentijn viel de afgelopen seizoenen vaak in en pikte zijn doelpunten regelmatig mee. De laatste tijd is hij echter wat in de vergetelheid geraakt door de sterke concurrentie bij de club uit Milaan.

Wenger: "Shearer juiste man voor Newcastle"

Volgens Arsenal-trainer Arsène Wenger is Alan Shearer de juiste man op de juiste plaats voor het geteisterde Newcastle.

"Shearer kan extra pit in het elftal brengen," aldus de trainer van Arsenal. Met Shearer is Newcastle United toe aan zijn vierde manager van dit seizoen. Kevin Keegan stond aan het begin van dit seizoen aan het roer van de Noord-Engelse club, maar werd al vrij snel vervangen door Kinnear. De Noord-Ier kreeg problemen met zijn hart en Hughton volgde hem voor even op.

Wenger: "Newcastle staat al een tijdje in de gevaarlijke zone, maar met hem aan het roer zie ik Newcastle uit het dal klimmen. Hij kan zeker het geloof aan de spelers teruggeven."

Shearer speelde tussen 1996 en 2006 voor de club uit zijn geboortestreek en werd in die periode een clubicoon. Met The Magpies wist de aanvaller in al die jaren echter geen prijs te winnen.

Joyrider rijdt vrienden dood

In Duitsland heeft een jongen van 17 een ongeluk veroorzaakt waarbij drie vrienden om het leven kwamen. De jongen heeft geen rijbewijs en is nog minderjarig. Toch nam hij de auto van z'n ouders mee en liet vier vrienden meerijden.

Door nog onbekende oorzaak raakte de wagen van de weg in de buurt van Neurenberg. Twee jongens van zestien en één van vijftien waren op slag dood. De andere jongen raakte zwaargewond. De joyrider zelf raakte slechts lichtgewond.

Vijf finaleplaatsen Nederlanders EK Turnen

De Nederlandse afvaardiging bij de heren heeft tijdens het EK turnen vijf finaleplaatsen bemachtigd. Jeffrey Wammes, Yuri van Gelder en Epke Zonderland mogen komend weekend voor de medailles strijden.

Jeffrey Wammes plaatste zich op drie onderdelen voor de finale. Hij komt uit in de meerkampfinale en op de toestelonderdelen sprong en rek.

Yuri van Gelder bereikte de finale op ringen. In de kwalificaties eindigde de titelhouder op een tweede plek achter de Italiaan Matteo Morandi. Epke Zonderland plaatste zich voor de finale op het onderdeel rek.

Zaterdag vindt de meerkampfinale plaats, terwijl zondag de finales plaatsvinden op de toestellen.

Voor de rechter om CORRUPT-shirt

De 32-jarige Dénis van Vliet uit Tilburg moet alsnog voor de rechter verschijnen. Hij liep ruim twee jaar geleden met een shirt door de binnenstad van Tilburg met daarop de tekst 'CORRUPT' en een politielogo erbij. Hij liep wat agenten tegen het lijf die hem een boete gaven van 170 euro. Maar die weigerde hij te betalen.

Van Vliet moest toen voorkomen, maar dat ging niet door omdat het weekblad Revu zich ermee ging bemoeien. Die riepen iedereen op om naar de rechtbank te komen met zo'n shirt. Sindsdien was justitie stil.

Maar vanochtend, op zijn 32e verjaardag, stonden er ineens twee agenten voor de deur van Dénis van Vliet. Hij moet komende donderdag alsnog voorkomen in Breda, waar de rechtbank wat groter is. Volgens Justitie is de zaak alsnog opgepakt, dankzij de uitspraken van rechters in andere zaken. Justitie denkt daardoor een grote kans te hebben om de jongen te veroordelen.

Revu is overigens opnieuw in actie gekomen. "Zijn zaak komt voor op donderdag 9 april aanstaande, om 09:00 uur, in de rechtbank van Breda, Sluissingel 20. Even denken hoor… Zo’n rechtszitting ís natuurlijk gewoon openbaar. En corruptshirts zijn nog steeds te koop … Dus niets staat je in de weg om samen met Revu te protesteren tegen deze extreme mate van betutteling. Wij zijn er met camera in elk geval. Jij ook?", aldus de website van Revu.

Levenslange schorsing voor Rangers-duo

Barry Ferguson en Allan McGregor hebben van de Schotse FA een levenslange schorsing aan hun broek gekregen. Bondscoach van Schotland George Burley zette het drinkende duo al eerder uit zijn selectie voor het duel met IJsland. De gevolgen voor de Schotten blijken nog ernstiger te zijn, nu ze voor het leven geschorst zijn.

McGregor en Ferguson zullen nooit meer voor het Schotste elftal uitkomen. Een opvallende keuze doordat beide spelers een basisplaats hadden in het team. Ferguson was vaste aanvoerder en doelman McGregor had net een basisplaats veroverd ten koste van Craig Gordon.

Eerder besloot Rangers-trainer Walter Smith al de misdragende spelers uit de selectie te zetten. Wat de gevolgen zullen zijn bij hun huidige club is voorlopig nog onduidelijk.

Let's Hitchhike!!!!!!!!!

Heb jij wel eens gelift om ergens te komen? Nee? Zou je het wel eens willen proberen? Ja? Dan moet je binnenkort Let's Hitchhike!!!!!!!!! proberen die uitkomt via WiiWare. Jazeker, een game met niet één, niet twee, maar negen uitroeptekens in de titel. Liften kan vanaf nu in je woonkamer, wat wil je nog meer? Een lege pizzadoos? Een achterstevoren afgespeelde aflevering van Jiskefet? Een snufje poedersuiker op je bitterbal? Een gum die de potloodvlek alleen maar erger maakt? Een date met Morthill? Een leeggezogen bamischijf? Laten we eerst maar eens beginnen met een trailer van Let's Hitchhike!!!!!!!!!

Nu al problemen bij Sporting Limburg

De fusie werd gisteren pas bekrachtigd, maar L1 komt vandaag al met het bericht dat er onenigheid zou bestaan bij de Limburgse fusieclub Sporting Limburg. Het inrichten van alle functies binnen de nieuwe vereniging blijkt een hoop problemen op te leveren.

Roda JC en Fortuna Sittard, de clubs die opgaan in Sporting Limburg, hebben allebei een eigen spelersgroep, trainer en technisch directeur. Het ligt derhalve voor de hand dat er mensen op straat gezet zullen moeten worden door de fusie.

Technisch directeur van Roda JC Martin van Geel zei gisteren dat Roda-trainer Harm van Veldhoven trainer zal worden van Sporting Limburg vanwege zijn doorlopende contract. Ook de verbintenissen van de spelers zouden moeten worden gerespecteerd. Fortuna-directeur Hans Erkens kan zich echter totaal niet in dit plaatje vinden en zei hierover dat Roger Reijners, trainer van de club uit Sittard, ook een doorlopende overeenkomst heeft.

Volgens Erkens dienen alleen de contracten van de spelers gerespecteerd te worden. Op andere posities zullen mensen moeten accepteren dat er niet voor iedereen plaats is bij de fusieclub.

Vrouw scheidt van poetsgekke echtgenoot

Een Duitse vrouw heeft een scheiding aangevraagd omdat ze gek werd van de poetszucht van haar man. In 2006 ging de man, metselaar van beroep, zelfs zo ver dat hij een muur sloopte en opnieuw opbouwde, omdat hij meende dat er een schimmel in zat en hij van de stank af wilde.

De vrouw uit Sondershausen werd niet alleen gek van het permanente gepoets van haar man, ook ergerde ze zich eraan dat hij telkens de meubels verplaatste. De rechtbank had begrip voor het standpunt van de vrouw en stemde in met de scheiding. Hiermee kwam een eind aan vijftien jaar huwelijk.

Met dank aan marcel-o voor de submit

Graafland zes maanden uit de roulatie

Vitesse zal het de rest van het seizoen zonder doelman Ronald Graafland moeten stellen. De keeper kampte al sinds eind februari met een knieblessure en is inmiddels geöpereerd.

Graafland kwam in de zomer over van Excelsior en fungeerde in Arnhem als stand-in voor Piet Velthuizen. De goalie is inmiddels met succes onder het mes gegaan. De verwachting is dat de 29-jarige Graafland minimaal zes maanden uitgeschakeld is.

Huisman van MVV naar Quick Boys

MVV ziet verdediger Dustin Huisman na dit seizoen vertrekken. De Katwijkse zaterdaghoofdklasser Quick Boys bereikte overeenstemming de lange Amsterdammer, die zowel in het centrum als op de linkervleugel uit de voeten kan.

De 24-jarige Huisman maakte deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, maar debuteerde als prof bij Haarlem. Nadat zijn contract bij die club niet werd verlengd, ging hij wederom in Amsterdam spelen voor het zaterdagamateurteam van Ajax. Daar maakte Huisman een goede indruk, waarop de Amsterdamse club hem overhevelde naar Jong Ajax. Later verliet hij Ajax opnieuw om bij MVV te gaan spelen. Tot dusverre speelde hij 37 wedstrijden in het betaald voetbal, waarin hij één keer scoorde.

Quick Boys had in het verleden al interesse in Huisman en nam onlangs weer contact met hem op. Ondanks belangstelling van andere hoofdklassers koos Huisman voor het aanbod van de Katwijkers.

Rijders Brawn GP zoeken naar juiste balans

Tijdens de vrijdagtrainingen op het circuit van Sepang bleek vandaag dat het team van Brawn GP ook in Maleisië tot de snelste teams behoort.

Jenson Button en Rubens Barrichello reden in de ochtendtraining naar plaats drie en vier, terwijl ze in de middagsessie de zevende en de zesde tijd reden. Beide coureurs worstelden nog wel met de balans.

"We hebben goed werk verricht op een baan waarop het altijd moeilijk is om een goede balans te vinden voor de auto en de banden. Onze evaluatie van de zachte en de harde band was erg nuttig en hoewel we nog het een en ander moeten doen aan de balans van de auto, was het een erg positieve dag," aldus Barrichello na afloop.

"We hebben vooral gewerkt aan het verbeteren van de balans. Het grootste probleem is dat de banden en de remmen hier vrij gemakkelijk blokkeren, dus daar zullen we nog even goed naar moeten kijken. We zijn er nog niet helemaal, maar het gaat wel de goede kant op en ik ben vol vertrouwen dat we de optimale afstelling kunnen vinden voor de kwalficatie van morgen," zei teamgenoot Button.

Lucius wil naar het buitenland

Theo Lucius moet Feyenoord aan het einde van dit seizoen noodgedwongen verlaten. De huidige financiële situatie van de Stadionclub staat een langer verblijf van de verdediger/middenvelder in de weg.

Lucius moet derhalve op zoek naar een nieuwe club. Zijn voorkeur ligt bij een werkgever in het buitenland. "In Nederland heb ik weinig meer te winnen na PSV en Feyenoord", betoogt de 32-jarige veelzijdige speler tegenover Voetbal International. "Ik zelf ga me concentreren op Feyenoord en zie wel met welke opties mijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk komt. Ik ga niet uit van Manchester United, maar een leuke, goede club in Engeland of Duitsland zou mooi zijn. Het is nú of nooit."

Het feit dat Feyenoord niet met hem door wil, brengt ook voordelen met zich mee zo vindt Lucius. "Stel dat Feyenoord de optie in mijn contract had gelicht, dan was ik volgend seizoen pas transfervrij geweest, op mijn 33ste. Dat is een leeftijd waarop je voor veel clubs minder interessant bent. Ik ben nu 32 jaar en dan kan je nog wel drie jaar mee, precies de periode waarover de meeste contracten worden afgesloten."

Slooppremie voor oude barrels

Het ministerie van VROM heeft vandaag bekend gemaakt dat er een inruilpremie komt op oude auto's. Degene die een oude personenauto inruilt kan een premie tegemoet zien van 750 of duizend euro. Voor bestelwagens kan de premie zelfs oplopen tot 1750 euro. De regeling, afgesproken door VROM, BOVAG, RAI Vereniging en Autorecycling Nederland, is vandaag door het ministerie bekendgemaakt.

De regeling, waar brancheorganisatie BOVAG al eerder voor pleitte, moet de handel in auto's laten toenemen, om zo de kwakkelende autobranche door de crisis te helpen. Het ministerie stelt dat de regeling ook nog eens goed is voor het milieu, omdat men nu eerder geneigd is de oude vervuilende auto in te ruilen voor een nieuwer, schoner exemplaar.

Door deze regeling zouden ongeveer honderdduizend oude auto's worden ingeruild, zo is de verwachting. Voor de regeling, die duurt zolang het budget niet op is, heeft het rijk 65 miljoen euro beschikbaar. Ook de autobranche draagt twintig miljoen euro bij. Daarnaast heeft de branche nog eens tien miljoen gereserveerd.

Auto's die rijden op benzine en die gebouwd zijn vóór 1990 zijn goed voor een premie van 750 euro. Een auto die op benzine rijdt met een bouwjaar tussen 1990 en 1995 of een dieselauto van vóór het jaar 2000 levert bij inruil een premie van duizend euro op. Bestelwagens van vóór 2000 met een leeggewicht onder de 1800 kilo zijn eveneens goed voor een premie van duizend euro. Voor bestelwagens met een leeggewicht boven de 1800 kilo is de premie 1750 euro. Voor alle premies geldt wel dat de nieuwe auto gebouwd moet zijn na 31 december 2000. Voor dieselauto's en bestelwagens geldt dat de nieuwe auto voorzien moet zijn van een roetfilter.

Zie ook het topic over deze regeling op het forum.

'The Riddler in Batman 3'

The Riddler is waarschijnlijk de volgende slechterik in het eventuele derde deel van de Batman-reeks met Christopher Nolan als regisseur. Tenminste dat zegt Michael Caine, die Alfred de butler speelt in de films, in een interview met People Magazine.

Caine denkt niet dat een derde film er snel zal komen. Hij grapt in het interview dat hij hoopt nog te leven als de derde film er komt. De geruchten van The Riddler speelden al langer, vaak werd de naam van Johnny Depp erbij genoemd. Helaas zegt Caine niets over het spelen van The Riddler door Johnny Depp. In de film Batman Forever werd The Riddler al vertolkt door komiek Jim Carrey. 

De echte stripfans van Batman zagen in The Dark Knight al een verwijzing naar een terugkomst van The Riddler. In de film probeert Coleman Reese achter de identiteit van Batman te komen. Volgens de stripfans lijkt de naam 'Mister Reese' wel erg op 'Mysteries', wat verwijst naar The Riddler, bekend om zijn raadsels en puzzels. 

Edward Nigma (Jim Carrey) verandert in The Riddler

 

'Duizend extra Britse militairen naar Afghanistan'

De Britse premier Gordon Brown is bereid om duizend extra militairen naar Afghanistan te sturen in verband met de verkiezingen in dat land in augustus. Het gaat om een tijdelijke uitbreiding van de troepenmacht en de Britse regering stelt als voorwaarde dat andere lidstaten van de NAVO ook extra militairen naar Afghanistan sturen.

Dat meldden Britse media vandaag, vlak voor het begin van de NAVO-top in Frankrijk en Duitsland. Groot-Brittannië heeft op dit moment al 8100 militairen in Afghanistan.

De extra manschappen worden waarschijnlijk gestationeerd in de provincie Helmand, waar het verzet van de Taliban het hevigst is.

'Duizend extra Britse militairen naar Afghanistan'  (foto: ANP)

Flink huishouden met alles dat scherp is in The Dishwasher

Stel je voor: je bent rustig de vaat aan de doen terwijl de vogeltjes buiten aan het fluiten zijn, en plotseling word je aangevallen door allerlei vreemde figuren. Vervolgens pak jij je samurai zwaard en besluit je eens flink tekeer te gaan. Dit overkomt de hoofdpersoon uit The Dishwasher, een game die woensdag op XBLA is verschenen. Vandaag hebben we een trailer van de game, alsmede twee video's met gameplaybeelden van zowel de singleplayer als de multiplayer.Fisichella baalt van crash in middagsessie

Giancarlo Fisichella crashte tijdens de middagtraining voor de Grand Prix van Maleisië. De coureur van Force India raakte van de baan in de elfde bocht en eindigde vervolgens in de bandenstapels.

"Het is erg jammer van dat ongeluk in de middag. Ik ging alleen maar een beetje wijd, doordat ik last had van korrelvorming op de banden, en vervolgens verloor ik de controle over de wagen. Het was gewoon pure pech dat ik in de grindbak kwam en vervolgens de bandenstapels raakte," aldus de Italiaan.

Lekker weer, maar niet in Saw: The Game teaser

Op 9 april houdt Konami de Konami Gamer's Night. Op dit event worden enkele nieuwe titels van Konami getoond en is er een gelegenheid om sommige games zelf te spelen. Konami is hard bezig met een game over de filmserie Saw, waarin mensen gevangen komen te zitten in smerige spelletjes waar ze niet levend uit zullen komen. Combineer de Konami Gamer's Night met Saw en men heeft een teaser voor beiden.

Omgebrachte overblijfwacht begraven

Overblijfwacht Leo van Trappe, die vorige week werd doodgestoken bij een schoolplein in Amsterdam-Zuid, is vanmiddag in Bloemendaal begraven. Eerder op de dag hebben nabestaanden de 69-jarige man herdacht tijdens een dienst in de Sint Gabriëlkerk in Amsterdam.

Het slachtoffer werd rond 14.30 uur in een witte kist ter aarde besteld in aanwezigheid van zijn familie. Bij de kerkdienst ’s ochtends waren ook vertegenwoordigers van de Willemsparkschool en de Montessorischool aanwezig. De man was overblijfwacht op het gezamenlijke plein van de twee scholen.

Wat het motief was van de steekpartij waarbij Van Trappe vorige week dinsdag overleed, is nog steeds niet duidelijk. De politie heeft een 30-jarige Amsterdammer als verdachte aangehouden.


Omgebrachte overblijfwacht begraven  (foto: DAG)

'Taliban Pakistan tonen openbare afranseling'

Met een videofragment van een meisje dat in het openbaar door Talibanstrijders wordt geslagen, schokken de radicaalislamitische Taliban grote delen van de Pakistaanse bevolking. Pakistaanse televisiezenders zonden vandaag de beelden uit.

De Britse omroep BBC meldde dat de opname de angst versterkt dat de Taliban het tegenwoordig volledig voor het zeggen hebben in de Swatvallei. In dit gebied in het noordwesten van Pakistan, bij de grens met Afghanistan, streden radicaalislamitische opstandelingen tegen de centrale overheid. De autoriteiten gingen een officieel bestand aan met de Taliban. In ruil voor het instellen van de sharia, het islamitisch recht, eindigde de radicaalislamitische groepering het verzet.

Op het filmpje is te zien hoe twee Talibanstrijders het meisje vasthouden en haar minutenlang slaan met een riem. Het is te merken dat ze veel pijn heeft. Ook smeekt zij de mannen om op te houden met slaan. Talrijke omstanders kijkend zwijgend toe. Volgens lokale bronnen straften de Taliban de 17-jarige omdat zij drie jaar een relatie zou hebben gehad met haar schoonvader. Waarschijnlijk is het videofragment twee weken geleden of nog eerder opgenomen.

Weer een dochter voor Jamie Oliver

Jamie Oliver heeft weer een dochter gekregen. Zijn vrouw Jools is vanochtend bevallen, zo meldt de topkok op zijn website. Het meisje heet Petal Blossom Rainbow Oliver.

"Zowel met Jools als met Petal gaat het goed en we zijn allemaal heel gelukkig", aldus de Brit. De kok heeft nog twee dochters met Jools, Poppy Honey (2002) en Daisy Boo (2003).

Oliver is bekend van zijn kookprogramma's, -boeken en restaurants, waaronder Fifteen in Amsterdam.

Van Basten: "Aissati onomstreden"

Ajax-middenvelder Ismaïl Aissati kan in de wedstrijd tegen Roda JC van komende zondag hoe dan ook rekenen op een basisplaats. Trainer Marco van Basten beschouwt de in een goede vorm stekende Aissati als 'onomstreden'.

"We voetballen gemakkelijker met hem", aldus de toelichting van Van Basten, die in Zuid-Limburg weer kan beschikken over de teruggekeerde Gabri en Jan Vertonghen. Urby Emanuelson is daarentegen een twijfelgeval vanwege knieproblemen.

Professioneel gamen niet immuun voor de recessie

Ondanks dat de recessie tot nu toe goed is geweest voor de game-industrie is er wel een tak van de industrie die zich niet gestimuleerd voelt door de recessie: de professionele gamers.

Van alle professionele competitieladders die er eens waren in de VS is er nu nog maar één grote overgebleven: Major League Gaming. Veel spelers die eerst hun geld verdienden met fulltime gamen moeten nu weer aan de slag bij hun oude werkgevers. Zo ook Emmanuel Rodriguez, die voorheen nog $ 30.000 per jaar verdiende door te spelen in de Championship Gaming Series, een competitie die nu helaas niet meer bestaat.

Major League Gaming doet het wat dat betreft een stuk beter, met de verwachting voor het eerst winst te maken en het net begonnen seizoen 2009. In totaal zijn er nu drie spelers in MLG die meer dan $ 75.000 per jaar verdienen en de verwachting is dat deze salarissen niet ineens in zullen storten, MLG heeft namelijk nog geen enkele sponsor verloren.

Het verlies van vele andere competitieladders betekent wel dat er voor veel games, zoals Dead or Alive 4 waarin Rodriguez excelleerde, geen professionele mogelijkheden meer zijn. Volgens Craig Levine, een oud-speler van Team 3D, lijkt het huidige landschap in professioneel gamen op het landschap wat er was toen hij begon: één professionele competitieladder, weinig sponsors en weinig prijzengeld.

Ondanks alles blijven mensen als Rodriguez geloven in professioneel gamen en wordt er fanatiek geswitched naar andere games en worden er zelf kleinschalige toernooien opgezet.Emmanuel Rodriguez op zijn nieuwe baan

Behind The Bullet vanaf vandaag op PSN te vinden

Toen de commercial van Killzone 2 uitkwam beloofde Guerrilla om een interactieve versie via PSN beschikbaar te stellen, zodat we konden zien dat het geheel in de game-engine gemaakt was. Vandaag maakt Sony bekend dat de demo beschikbaar is en gratis gedownload kan worden uit de PSN Store.

Voor wie hem alweer vergeten is en wie hem nog eens wil zien: de commercial in kwestie staat hieronder.

Rentree Landzaat tegen Volendam

Denny Landzaat maakt zondag, na een half jaar blessureleed, zijn rentree in de uitwedstrijd van Feyenoord tegen FC Volendam. Middenvelder Karim El Ahmadi heeft last van zijn enkel, waardoor Landzaat zijn vervanger in de basis is.

Jon Dahl Tomasson is niet inzetbaar, hij is nog niet 100 procent hersteld van een hamstringblessure. "Jon heeft heel hard gewerkt, maar het duel komt nog te vroeg", aldus trainer Leon Vlemmings die verwacht dat Tomasson volgende week tegen Heracles Almelo wel weer kan spelen.

Ook Tim de Cler keert terug bij de selectie, maar hij start op de bank. Vlemmings: "Na het wegvallen van El Ahmadi had ik een paar opties voor zijn positie op het middenveld. Voor mij is het meest logische om Landzaat in te zetten, ook al heeft hij een hele tijd niet meer gespeeld."

Red Faction: Guerrilla 1 april-grap wordt werkelijkheid

Volition had met 1 april een prachtige grap: in één van de eerste uitgelekte screenshots van Red Faction: Guerrilla was zoals wel vaker in die game een hamer te vinden. Mensen bij NeoGAF vonden deze hamer op het hoofd van een struisvogel lijken en hadden met hun beste paint-skills een struisvogel toegevoegd aan één van de screenshots.

Volition heeft vervolgens op 1 april onderstaande trailer vrijgegeven, waaruit zogenaamd moest blijken dat er een struisvogel-hamer in de game zou komen te zitten. Maar de respons op de grap bleek zo enorm positief dat men besloten heeft om de struisvogel-hamer daadwerkelijk met de game mee te leveren! De hamer zal als een multiplayer unlockable beschikbaar worden, samen met andere unlocks en veranderingen in de multiplayer die binnenkort uit de doeken worden gedaan.Red Faction: Guerrilla ligt 23 juni in de winkels voor de PC, PlayStation 3 en Xbox 360.

Krabbe blijft koel ondanks cruciaal duel

De wedstrijd tegen TOP Oss is voor FC Emmen van groot belang. Als de ploeg van trainer Paul Krabbe het duel wint, blijft men volop in de race voor de zesde periode. Een verliespartij betekent daarentegen dat die hoop zo goed als vervlogen zal zijn en Krabbe na dit seizoen zal vertrekken.

Ondanks deze druk blijft de oefenmeester rustig. "Ik heb wel wat achter de hand. Laat dat duidelijk zijn. Of FC Emmen wat achter de hand heeft... Dat kan niet, want als we de laatste periode pakken, dan wordt mijn contract automatisch verlengd. En als we volgend seizoen ook weer een periode zouden halen, dan nogmaals", betoogt Krabbe vol vertrouwen tegenover RTV Drenthe.

Krabbe vindt dat hij van de clubleiding van Emmen genoeg vertrouwen krijgt. "Ik werk heel nauw samen met de technische staf, mijn assistenten. Daar ligt mijn werkterrein en is mijn vakgebied. Vanuit de leiding mis ik niets. Het is heel helder. Als wij de laatste periode pakken, dan ben ik in principe volgend jaar hier nog trainer."

'Barça wil 49 miljoen betalen voor Fàbregas'

Volgens het Engelse tabloid The Sun wil FC Barcelona middenvelder Cesc Fàbregas terughalen naar de club. De Catalanen zouden 49 miljoen euro willen betalen voor de spelmaker, die in 2003 op 16-jarige leeftijd bij Barcelona vertrok om voor Arsenal te gaan spelen.

"We hebben nu al het beste middenveld ter wereld, maar het kan natuurlijk altijd beter. Ik zou heel graag Cesc in ons shirt aan het werk zien", tekent The Sun op uit de mond van Barcelona-preses Joan Laporta. "Hij is door ons opgeleid, hij past perfect in ons systeem."

Algemeen directeur van Arsenal Ivan Gazidis zei deze week nog alle vertrouwen erin te hebben dat alle sterren van The Gunners de club trouw blijven. "Arsenal heeft veel te bieden. We betalen flinke salarissen en in het topsportklimaat krijgen spelers alle kans zich te ontwikkelen. Ik kan me niet voorstellen dat iemand hier wil vertrekken."

Zwaar metaal in screens en art van Brütal Legend

Tim Schafer werkt momenteel aan een game die geïnspireerd is op heavy metal. De man die we kennen van z'n vorige project, Psychonauts, heeft een hele batterij aan bekende namen weten te strikken als voice-actors met überrocklegende Jack Black voorop. Black verzorgt de stem van Eddie Riggs, een roadie die in een andere dimensie terecht komt waar de mensheid in slavernij leeft. Eddie besluit dat dat maar eens afgelopen moet zijn en trekt ten strijde met z'n hakbijl en gitaar. Totdat we later dit jaar demonen kunnen afmaken met zieke riffs, zullen we het met screenshots moeten doen, zoals degenen hieronder.


Project V13 aangekondigd, is dit de Fallout MMO?

Interplay heeft vandaag aangekondigd bezig te zijn met MMO-game Project V13, een game die mede-ontwikkeld wordt door het Bulgaarse Masthead Studios. Masthead Studios heeft al ervaring met MMO-games, ze zijn bekend van de post-apocalyptische science-fiction MMORPG Earthrise.

Interplay is al sinds november 2007 intern bezig met Project V13, met de nieuwe samenwerking met Masthead Studios wordt het mogelijk om de tools en de engine van Earthrise te gebruiken voor deze nieuwe game.

Het leukste aan dit nieuws is echter dat Interplay nog steeds de rechten bezit om een MMO te maken gebaseerd op het Fallout-universum, en men verwacht dan ook dat Project V13 deze Fallout MMO zal zijn. Het was immers al bekend dat Chris Taylor, één van de oorspronkelijke game designers van Fallout bij Project V13 betrokken is, samen met andere teamleden van de eerste Fallout.
Sastre rijdt nog twee klassiekers

Carlos Sastre zal dit seizoen aan de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik gaan deelnemen. De renner van Cervélo Test Team heeft dit aan de Spaanse krant Marca laten weten. Hij rijdt de klassiekers in zijn voorbereiding op de Giro d'Italia, die begin mei van start gaat.

"Ik hoop dat ik in Baskenland mijn trainingsarbeid kan omzetten in goede resultaten," liet Sastre in een reactie weten. "Ook zal ik er mijn conditie willen perfectioneren om in de Giro goed voor de dag te komen."

Daarnaast liet Sastre nog weten verder geen wedstrijden meer te rijden, zodat hij met voldoende energie aan de Giro d'Italia kan beginnen.

Petacchi pakt opnieuw etappe Lombardije

Alessandro Petacchi was vandaag opnieuw de beste in de Wielerweek van Lombardije. In de vierde etappe won de renner van LPR Brakes de massasprint. Tweede werd zijn landgenoot Luca Paolini en de derde plaats was voor de Spanjaard Fransisco Ventoso.

De etappe, die 183,6 kilometer lang was, eindigde net als de vorige etappe in een massasprint. Petacchi boekte vandaag zijn tweede ritzege van deze ronde en blijft daardoor aan kop staan in het algemeen klassement.

Lehmann gaat door

Jens Lehmann heeft de knoop dan eindelijk doorgehakt. Hij gaat nog een jaar door bij VfB Stuttgart.

Lehmann liet Die Schwabe lang in het ongewisse over zijn toekomst, maar vandaag verschafte hij de club duidelijkheid. De 39-jarige keeper lichtte zijn keuze toe: "Deze club wordt goed geleid, heeft goede fans en kent een positief klimaat waarin ik met veel plezier speel. Ik kijk uit naar komend seizoen."

Lehmann kan in het komende seizoen de achtste veertiger worden die in actie komt in de Bundesliga. Hiervoor moet hij na zijn verjaardag, op 10 november, nog een keer in actie komen.

Reeks N'Kufo ten einde

Blaise N'Kufo is vanavond geschorst voor de uitwedstrijd tegen NEC en daarmee eindigt een mooie reeks. N´Kufo miste namelijk sinds 25 december 2005 geen competitiewedstrijd van FC Twente. Aan deze reeks komt een einde door een automatische schorsing na vijf gele kaarten.

N´Kufo was 114 duels onafgebroken aanwezig bij de Tukkers. De keeper van de tegenstander van vanavond, Gábor Babos, miste al 101 duels geen duel van zijn club en is de eerste die de reeks van de Zwitser kan verbeteren.

Amerikaanse boekhoudregels versoepeld

De Amerikaanse toezichthouder Financial Standards Accounting Board (FASB) heeft donderdag de boekhoudeisen verlicht voor het waarderen van bezittingen op basis van marktprijzen (de zogeheten mark-to-market rule).

Normaliter moesten bijvoorbeeld banken en verzekeraars hun bezittingen op de balans waarderen tegen marktprijzen. Als er bijvoorbeeld een hypotheekproduct op de balans staat dat momenteel onverkoopbaar is, moest men volgens de oude regels deze bezitting sterk afwaarderen. Ook al werd de rente op de hypotheek gewoon nog betaald.

Met de soepelere regels mogen bedrijven hun bezittingen meer zelf op waarde schatten. De nieuwe regels zouden een einde moeten maken aan de stroom van torenhoge afschrijvingen die de bankensector het afgelopen jaar teisterde.

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws. 

Ook Kuyt langer bij Liverpool

Dirk Kuyt heeft net als Steven Gerrard eerder vandaag zijn contract bij Liverpool verlengd. Net als de aanvoerder van The Reds tekende de Nederlands international bij voor twee jaar.

Kuyt is momenteel bezig aan zijn derde seizoen in Liverpool en begin november liet Benítez al weten verder te willen met de Nederlander. Uiteindelijk komt met het nieuwe contract tot medio 2012 de wens van Kuyt en Benítez uit.

Kuyt speelde dit seizoen al in 41 officiële wedstrijden voor Liverpool en wist daarin tien keer te scoren. Alleen Jamie Carragher kwam vaker in actie in het huidige seizoen.

Roken mag in kroeg zonder personeel

De rechtbank in Breda heeft vandaag het rookverbod voor horecaondernemingen zonder personeel onderuitgehaald. Dat gebeurde in een strafzaak tegen café Victoria uit Breda. Dit café werd namelijk vrijgesproken van overtreding van het rookverbod.

De rechtbank vindt dat de huidige wettelijke regeling voor horecaondernemers ondernemingen met en zonder personeel ongelijk behandelt. Ook stelt de rechtbank dat eenmanszaken in de praktijk onevenredig hard worden getroffen door het rookverbod. Daarom kan zo’n verbod voor horecaondernemers zonder personeel geen standhouden, concludeert de rechtbank. De officier van justitie had eerder 1200 euro boete en voorwaardelijke sluiting van een maand tegen Victoria geëist.

In februari bestrafte de rechtbank in Groningen de eigenaren van café De Kachel wel voor het overtreden van het rookverbod. Zij kregen toen een boete van 1200 euro. Deze onderneming heeft wel personeel. Het rookverbod dat in juli inging, leidt vooral onder eigenaren van kleine horecazaken tot onrust. Zij zijn bang klanten en daarmee omzet te verliezen, en niet ten onrechte, stelt de rechtbank.

"Voor horecaondernemers met personeel is in de Tabakswet een minder vergaande regeling opgenomen”, concludeert de rechtbank. "Zij hoeven er alleen voor te zorgen dat hun werknemers geen hinder en overlast hebben van het roken door anderen. Mogelijk kan aan deze verplichting al worden voldaan met een ventilatiesysteem." Horecaondernemers zonder personeel zijn in de wet wel verplicht tot het instellen en handhaven van een algemeen rookverbod".

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in hoger beroep tegen de uitspraak die de rechtbank in Breda vrijdag over het rookverbod deed.Volgens een woordvoerder wil het OM een pricipiële uitspraak van een hogere rechter.


Roken mag in kroeg zonder personeel  (foto: DAG)

Vrijspraak in moordzaak Victor't Hooft

De rechtbank in Den Haag heeft vandaag Remon P. vrijgesproken van moord op vastgoedhandelaar Victor 't Hooft. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste eerder twintig jaar tegen de man uit Voorburg.

Ook Leslie S. werd vrijgesproken door de rechtbank. Het OM zag de Hagenaar als handlanger van P. en eiste twee weken geleden een straf van twaalf jaar tegen hem.

De 47-jarige vastgoedhandelaar werd in november 2007 in zijn huis aan de Bezuidenhoutseweg in Den Haag doodgeschoten.

Temperatuur op veel plaatsen rond 20 graden

Het kwik is in grote delen van het land hard op weg richting de 20 graden, de temperatuur waarbij meteorologen spreken van een warme dag.

Met name in het oosten van het land was het rond 13.00 uur op sommige plaatsen, waaronder de vliegbasis Twente, al boven de 20 graden. Dat meldde het KNMI vandaag.

Volgens een woordvoerder van het KNMI is het vrijwel overal in het land aangenaam warm. Alleen op de stranden blijft de temperatuur achter door de invloed van het koude zeewater. Maar achter de duinen loopt het kwik al snel op, aldus de zegsman. Wel zijn de verschillen groot. In Vlissingen was het aan het begin van de middag 11 graden, in Wijk aan Zee ruim 18 graden.

Temperatuur op veel plaatsen rond 20 graden  (foto: ANP)

Bands, groupies en hoertjes

Ik heb haar de laatste weken weer een paar keer op televisie gezien. Er is iets met haar mond, maar ik weet niet wat. Misschien een facelift gehad? Ze is natuurlijk niet meer zo knap als toen ze naakt in het eerst nummer van de Nederlandse Playboy verscheen, maar dat gaat bij iedereen nou eenmaal zo.
Als ik haar zie moet ik echter gek genoeg niet aan de Playboy denken, maar aan een voorval eind jaren zestig.

'G20-top is een fiasco'

Volgens de financieel journalisten Willem Middelkoop en Mathijs Bouman, donderdag te gast bij De Wereld Draait Door (DWDD), is de G20-top uitgelopen op een fiasco. Wereldleiders lieten donderdag weten dat de G20-top een 'historisch keerpunt' is voor hernieuwde economische groei en het oplossen van de wereldwijde financiële en economische crisis.

Middelkoop: "We zijn in deze crisis gekomen omdat we teveel krediet hebben gecreëerd. En hoe gaan we het oplossen? Door nog meer krediet te creëren. Dat is meteen het bewijs: dit gaat niet helpen."

De voormalig beursanalist bij RTL Z maakt zich vooral boos dat juist de mensen die deze crisis veroorzaakt hebben nu de crisis gaan proberen op te oplossen. Hij noemt als voorbeeld de Britse premier Gordon Brown, voormalig Brits minister van Financiën, dat hij vroeger de Londense financiële wereld totaal niet gereguleerd wilde hebben. Volgens Middelkoop moeten deze mensen van het toneel verdwijnen voor mensen die wel kennis van zaken zouden hebben. Ook zou president Obama een keus van de bankiers-elite geweest zijn.

Middelkoop verwijt de gevestigde orde, van vakbonden tot politici, dat zij alles proberen te sussen en de ernst van deze crisis niet aan het publiek willen vertellen.

Bouman is minder negatief over de top, maar heeft ook zijn kanttekeningen: "Je kunt wel heel enthousiast de wereldeconomie gaan zitten redden, en subsidies uit gaan delen en geld bijdrukken, dat kan nuttig zijn, maar dat heeft geen enkele zin als je niet eerst de banken redt." Bouman en ook Middelkoop vinden dat de banken eerst genationaliseerd moeten worden om zo de banken weer gezond te krijgen.

Volgens Middelkoop is het Westerse financiële systeem eigenlijk in elkaar gestort. Hij vergelijkt het huidige systeem met een terminaal patient die door ingrepen zware medicijnen toegediend krijgt, maar uiteindelijk toch zal overlijden.

Op de vraag of we uiteindelijk overgaan op ruilhandel, antwoordde Middelkoop: "We zaten er 3 uur vanaf. In september en oktober zei de Amerikaanse oud-minister van Financiën Henry Paulson tot drie maal toe dat de complete schuldenberg en daarmee het financiële systeem bijna was ingestort. Het was dus bijna fout gegaan en dan hadden we in de hele wereld ruilhandel gehad."

Discussieer mee op het forum over financieel-economisch nieuws en de achtergronden bij het nieuws.

Willem Middelkoop en Mathijs Bouman donderdag bij DWDD

Oud-topman Nuon krijgt 1,7 miljoen mee

Energieconcern Nuon trekt flink de portemonnee om het contract met zijn voormalige topman Ludo van Halderen af te wikkelen. De komende jaren krijgt de oud-bestuurder, die in april vorig jaar terugtrad, nog ruim 1,7 miljoen euro overgemaakt.

Dit blijkt uit het jaarverslag dat Nuon deze week heeft gepubliceerd. Volgens het bedrijf heeft Van Halderen recht op een uitkering van twee vaste jaarsalarissen uit waardering voor zijn inspanningen. Nuon wijst daarbij op de toename van de waarde van het concern onder zijn leiding, de grotere klanttevredenheid en het feit dat Van Halderen het bedrijf 'splitsingsklaar' heeft gemaakt.

Over beloningen van Nederlandse nutsbedrijven is de afgelopen jaren veel te doen geweest. Van Halderen kwam daarbij ook onder vuur te liggen, evenals Michiel Boersma van Essent. Zowel Nuon als Essent is nu verkocht aan buitenlandse energiebedrijven, respectievelijk het Zweedse Vattenfall en het Duitse RWE.

Onderzoek: Kijkgedrag tv verandert

Het gedrag van televisiekijkers verandert; steeds meer mensen kijken 'on demand'. Driekwart van de Nederlanders ziet programma's wel eens later dan dat ze worden uitgezonden.

Dit gebeurt via de site Uitzendinggemist.nl (62 procent) of nadat de programma's zijn opgenomen of opgeslagen (35 procent). Dat blijk uit een onderzoek van Vodafone waarvan de resultaten vrijdag bekend zijn gemaakt.

Ouderwets of 'lineair' tv-kijken past niet meer in het leefritme van de Nederlanders. De reden dat mensen niet meer live kijken is veelal omdat het publiek op dat moment geen gelegenheid heeft te kijken (77 procent) of liever zelf bepaalt wanneer ze een programma ziet (34 procent).

Series worden het meest opgenomen, gevolgd door films en actualiteitenprogramma's. Dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ruim een kwart van de mannen (28 procent) neemt ook sportprogramma's op.

Boete voor BBC na 'telefoonrel'

Een boete van 150.000 pond, bijna 165.000 euro, is door het Britse Commissariaat voor de Media opgelegd aan de BBC. De BBC is beboet vanwege treitertelefoontjes die presentatoren Russell Brand en Jonathan Ross hebben gepleegd in hun radioshow.

In hun programma op BBC Radio 2 pleegden de presentatoren treitertelefoontjes naar de 78-jarige Andrew Sachs, bekend van zijn rol als Manuel, de Spaanse ober in de serie Fawlty Towers. Brand en Ross spraken onder andere Sachs' voicemail in met schunnige opmerkingen over zijn kleindochter.

De BBC accepteert de boete. "Het materiaal had nooit uitgezonden mogen worden", verklaarde een woordvoerder van de omroep. Naar aanleiding van deze zaak hebben Russell Brand en twee directeuren van het radiostation ontslag genomen. Ross werd geschorst voor een periode van drie maanden.

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Kijk dan ook eens op ons forum!

Man overwint acht keer kanker

De Brit Laurence Stewart heeft al acht keer kanker overwonnen. Toch kan de 31-jarige man er nog om lachen: "Ik krijg kanker zoals anderen een verkoudheid oplopen."

Stewart kreeg voor de eerste keer kanker op 14-jarige leeftijd. Toen moest hij vechten tegen blaaskanker. Daarna kreeg de man twee keer een hersentumor waarvan de dokters dachten dat ze ongeneeslijk waren.

De Brit kreeg ook nog drie keer longkanker en moest een halve long opgeven. Nu is hij herstellende nadat er onlangs tumoren uit zijn maag en lever verwijderd zijn.

Volgens de dokters is het een wonder dat de man nog leeft. "De dokters hebben me altijd gezegd dat ze niets voor me konden doen. Ze gingen me behandelen in de hoop dat ik wat meer tijd kon doorbrengen met mijn familie. Dat de tumoren allemaal verdwenen, is volgens hen een wonder", aldus Stewart.

De vader van twee kinderen is blij dat hij nog leeft. "Het heeft weinig zin om erover te klagen. Ik leef nog en ik wil genieten van elke dag die komt."

Als dank voor de goede zorgen die hij van de dokters kreeg, wil hij 10.000 pond inzamelen voor het ziekenhuis waar hij behandeld werd. "Het ziekenhuis heeft zoveel gedaan voor mij en mijn familie dat ik het personeel op deze manier wil bedanken", aldus Stewart.

Rechtbank haalt rookverbod café Breda onderuit

De rechtbank in Breda heeft café Victoria in die plaats vandaag vrijgesproken van overtreding van het rookverbod. Ze vindt dat de huidige wettelijke regeling horeca-ondernemers met en zonder personeel ongelijk behandelt.

Ook stelt de rechtbank dat eenmanszaken in de praktijk onevenredig hard worden getroffen door het rookverbod. De officier van justitie had maandag 24 maart 12.000 euro boete en voorwaardelijke sluiting van een maand tegen Victoria geëist.
rookcafé vrijgesproken
Rookcafé Breda vrijgesproken  (foto: ANP)
 

Biseswar tekent bij

Diego Biseswar gaat een nieuw contract tekenen bij Feyenoord. De aanvaller wil hiermee duidelijkheid scheppen over zijn toekomst. Hij zal tot de zomer van 2012 bijtekenen.

"Ik heb steeds gezegd dat mijn gevoel goed moest zijn", begint Biseswar. "Ik wilde een afgewogen beslissing maken en heb daar de tijd voor genomen. Mijn keuze is op Feyenoord gevallen, omdat ik daar naar aanleiding van alle gesprekken het beste gevoel bij had." De jonge aanvaller genoot van interesse van onder andere Valencia, Benfica, PSV en FC Twente. Zijn oude contract liep deze zomer af maar daar komen dus nu een aantal jaren bij.

Eric Gudde is zeer tevreden met deze ontwikkeling. "Als Diego alleen naar geld had gekeken, was hij wel vertrokken naar één van de andere clubs die interesse in hem had. Dat dit niet is gebeurd, maakt het een mooie dag voor Feyenoord. We hebben vertrouwen in een succesvolle toekomst en Diego is daar een belangrijk onderdeel van."

Tokkies: 'Wij zijn niet asociaal'

De familie Tokkie pikt het niet langer dat hun achternaam met asociaal gedrag geassocieerd wordt. De grote schuldige is volgens Frans Tokkie (52) de IKON, die een serie over zijn zus en haar gezin maakte. Bij huize Tokkie in Purmerend stond gisteren de telefoon roodgloeiend. Aanleiding was volgens Frans een artikel over invoering van de 'Tokkie-toets', waarmee Rotterdam bepaalde huurders wil weren uit probleemwijken.

Frans vraagt zich af waarom hun naam daar bij betrokken is, hij is van mening dat ze niet asociaal zijn en dat ze doelbewust door de IKON zo zijn neergezet. Sindsdien heeft de familie veel ellende ondergaan. De ramen werden ingegooid bij Hanna, de buren willen niet meer met hen praten en Frans zijn jongste zoon, Martijn (9), wordt al vijf jaar lang regelmatig in elkaar geslagen. De familie Tokkie gaat gerechtelijke stappen ondernemen tegen ieder die hun naam nog misbruikt.

De IKON zegt nooit de bedoeling te hebben gehad de Tokkies als asociaal weg te zetten. 'Wij wilden met onze documentairereeks in 2004 laten zien in hoeverre een gemeentelijk heropvoedingsplan voor sociaal onaangepaste mensen in Amsterdam-Slotermeer was geslaagd,' zegt woordvoerster Mirjam Nieboer. 'Een commerciële zender maakte een hype van de familie. Wij stonden erbij en keken er naar.'

Zie trouwens ook: http://frontpage.fok.nl/column/9319/1/-DriekOplopers:-De-stoppen-van-Natasja-Froger.html

Barrichello vijf plaatsen terug op grid

Rubens Barrichello zal morgen na afloop van de kwalificatie vijf plaatsen terug gezet worden op de grid. De Braziliaan wisselde namelijk na afloop van de vrije trainingen zijn versnellingsbak.

De Brawn GP-rijder had geen problemen vandaag, maar het team besloot dat met morgen in het vooruitzicht het toch nodig was om zijn versnellingsbak te wisselen. Aangezien een versnellingsbak tegenwoordig minimaal vier races moet meegaan, wordt hij dus nu gestraft.

Herman Finkers gelast voorstellingen af

Cabaretier Herman Finkers heeft enkele voorstellingen afgelast wegens ziekte, zo staat het vandaag op zijn website. Het gaat om optredens in de Stadsschouwburg van Nijmegen op 6, 7 en 8 april.

Omdat het speelschema van de Tukker overvol is, is het niet mogelijk om de voorstellingen op een later tijdstip in te halen, zo staat verder op de site. Ook twee televisieregistraties die in Nijmegen gemaakt zouden worden, zijn vervallen. Finkers lijdt al jaren aan een chronische vorm van leukemie. Na een afwezigheid van zeven jaar keerde hij vorig jaar, met succes, weer in de theaters terug.

Volgens een woordvoerder van Finkers is nog niet bekend wanneer de cabaretier weer kan optreden.

Herman Finkers last voorstellingen af

Messi: "Onmogelijk om in La Paz te spelen"

Argentinië leed deze week een historische nederlaag tegen Bolivia in de Zuid-Amerikaanse ronde van de WK-kwalificatiereeks. In de Boliviaanse hoofdstad La Paz ging de ploeg van bondscoach Diego Armando Maradona met maar liefst 6-1 onderuit.

De nederlaag van de Argentijnen werd voornamelijk toegeschreven aan de ijle lucht in La Paz, dat op 3600 meter boven zeeniveau ligt. Sterspeler Lionel Messi verklaarde tegenover de Argentijnse media dat het niet te doen is om onder dergelijke omstandigheden topsport te bedrijven.

"Deze nederlaag is heel pijnlijk. We wisten dat we eens zouden verliezen onder bondscoach Diego Maradona, maar op zo'n manier had het niet gehoeven", zei Messi in Buenos Aires. "Het is niet mogelijk om te spelen in La Paz. Iedereen had er last van. Na het trekken van een sprintje heb je meteen ademhalingsproblemen. Zij zijn het gewend."

Martina kan contract tekenen bij RBC

RBC Roosendaal heeft verdediger Cuco Martina een profcontract aangeboden. Martina speelt momenteel op amateurbasis in West-Brabant en heeft trainer Rini Coolen weten te overtuigen van zijn kwaliteiten.

Martina is de afgelopen weken steeds verzekerd geweest van een basisplaats. De rechtsback werd halverwege het seizoen overgeheveld naar de A-selectie vanuit de ploeg van Jong RBC. Martina heeft een verleden bij de jeugd van Feyenoord.

Diouf bedankt voor de tweede keer voor Senegal

El-Hadji Diouf stelt zich niet langer meer beschikbaar voor de nationale ploeg van Senegal. Het is de tweede keer in zijn loopbaan dat de aanvaller van Blackburn Rovers deze beslissing neemt.

"In een brief deelde hij ons mee dat hij zijn internationale loopbaan beëindigt", aldus de Senegalese bond in een verklaring. De eigenzinnige Diouf bedankte in oktober 2007 al eens voor de nationale ploeg van Senegal, maar kwam later terug op zijn beslissing. Senegal werd in oktober 2008 al uitgeschakeld in de WK-kwalificatiereeks.

Eerlijke chocoladereep in trek

Meer mensen zijn fairtrade-producten gaan kopen, maar per huishouden werd er vorig jaar minder geld aan uitgegeven. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van NCDO, een organisatie die het lot van mensen in arme landen wil verbeteren.

De stijging van het aantal kooplustigen schrijft onderzoeksbureau GfK toe aan verbreding van het aanbod. Vooral chocola was meer in trek, nadat Verkade fairtrade-producten opnam in het assortiment.

In 2008 kocht 28 procent van de Nederlandse huishoudens één of meerdere fairtrade levensmiddelen. Dat zijn 740.000 huishoudens meer dan in 2006. Gemiddeld ging het in 2008 om 11,37 euro, tegenover 13,12 in 2007 en 15,51 het jaar daarvoor. Het merendeel van de huishoudens koopt fairtrade producten uit ideële motieven, maar vindt ook de goede smaak een belangrijk argument.

DVD: Deception

Ewan McGregor speelt in Deception een overwerkte boekhouder (Jonathan McQuarry) voor wie afwijkende cijfers het spannendste zijn in zijn hele leven. Doordat hij continu aan het overwerken is en switcht van kantoorpand naar kantoorpand bestaat zijn leven alleen maar uit cijfers en slapen. Vrienden of een vrouw horen dus niet bij zijn leven. Tot hij op een avond wordt gestoord door de gladde advocaat Wyatt Bose (Hugh Jackman). Vanaf dat moment verandert zijn complete leven…


Scholieren worden 'porno-proof' gemaakt

Minister Plasterk (Onderwijs) wil jongeren wapenen tegen alle porno en seksueel getinte beelden waarmee zij dagelijks op televisie, internet en op straat worden geconfronteerd. De minister laat de Onderwijsinspectie nagaan of middelbare scholen voldoende doen aan seksuele voorlichting en 'weerbaarheid' van jongeren.

Daarnaast zal hij bestaande lespakketten uitbreiden met informatie over de stereotiepe beelden over man en vrouw die de media domineren. Dat schrijft de minister naar aanleiding van onderzoek naar seksualisering dat hij vandaag aan de Tweede Kamer aanbiedt.

De afgelopen jaren was er veel kritiek op de 'seksualisering' van het media-aanbod. Vrouwen zouden als 'lustobject' worden beschouwd en het gepresenteerde schoonheidsideaal zou onhaalbaar zijn zonder cosmetische chirurgie.

Uit de onderzoeken die nu worden gepresenteerd, blijkt dat het grootste deel van de jongeren in Nederland een gezonde seksuele ontwikkeling doormaakt. Een keihard verband tussen beelden in de media en seksueel grensoverschrijdend gedrag (zoals iemand ongevraagd betasten, aandringen om seks te krijgen of dwingen tot seks) is niet aangetoond. "Daarvoor zouden we groepen jongeren een aantal jaar achter elkaar moeten volgen", zegt Hanneke de Graaf van de Rutger Nisso Groep.

Toch tonen de onderzoekers van Movisie zich op een aantal punten bezorgd. Het beeld dat jongeren in de media van seks en sekseverschillen krijgen, is zeer stereotiep: jongens moeten proberen zo veel mogelijk vrouwen te versieren, dan zijn zij een 'player' (=goed) terwijl meisjes die eraan toegeven, een 'hoer' of 'bitch' (=slecht) worden genoemd.

Homoseksualiteit is in het tv-aanbod nauwelijks te vinden. Met name onder jongens van Turkse en Marokkaanse is de druk om het stereotiepe beeld te volgen groot. Er goed uitzien en veel seks hebben met verschillende vrouwen is statusverhogend, blijkt uit het onderzoek.

Het schoonheidsideaal dat de media verbeelden, levert vooral voor meisjes van autochtone afkomst problemen op. Zij meten zich met de vaak gephotoshopte beelden van vrouwen en zijn relatief vaak ontevreden over hun uiterlijk. Daardoor hebben ze een lager gevoel van eigenwaarde.


Scholieren worden 'porno-proof' gemaakt  (foto: DAG)

'Zwitserland geen belastingparadijs'

Zwitserland heeft boos gereageerd op het voornemen van de G20 om een lijst van de OESO te gebruiken voor zijn strijd tegen belastingparadijzen. Het Alpenland staat ook op deze zogenoemde 'grijze' lijst. "Zwitserland is geen belastingparadijs", zo heeft het Zwitserse ministerie van Financiën laten weten.

De regeringsleiders van de twintig grootste economieën kwamen gisteren bijeen in Londen om te praten over maatregelen om de economische crisis te bestrijden. Een van de onderwerpen was de aanpak van belastingparadijzen. De Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) strijdt al jaren tegen landen die informatie van buitenlandse belastingplichtigen afschermen.

Zwitserland zegt altijd aan zijn verplichtingen te voldoen. Vorige week besloot het land om gesprekken aan te gaan met de Verenigde Staten en Japan over samenwerking op belastinggebied. Onderhandelingen met enkele landen binnen de Europese Unie zijn later deze maand voorzien.


'Zwitserland geen belastingparadijs'  (foto: DAG)

Grap met paspoorten valt verkeerd

Twee mannen die een grensbewaker van de marechaussee op Schiphol in het ootje wilden nemen, hebben hun grap moeten bekopen met een aanhouding en een boete van 250 euro. Het tweetal had van paspoort gewisseld, wat niet in goede aarde viel bij de grenswachter.

Volgens de marechaussee komt het vaker voor dat mensen voor de grap van paspoort verwisselen, bijvoorbeeld bij vriendengroepen die een weekendje weg gaan.

Rosberg en Nakajima tevreden in Maleisië

Het Formule 1-team van Williams zat er in de vrije trainingen in Maleisië wederom goed bij. In de eerste training werden Nico Rosberg en Kazuki Nakajima eerste en tweede en later op de dag in de tweede vrije training nog eens vierde en achtste.

Rosberg was tevreden over de eerste dag: "We kenden een goede dag waarop we veel veranderingen in de set-up uitgeprobeerd hebben. Hierbij zijn we een goede weg ingeslagen. Ook hebben we het bandenprogramma goed af kunnen werken. Alles werkte prima vandaag en natuurlijk reden we in de hitte, maar daarvoor heeft mijn fitnessroutine in de winter geholpen," aldus de Duitser.

Zijn teamgenoot Nakajima was het met Rosberg eens: "Vandaag was een goede dag en we hebben de goede vorm uit Australië meegenomen. Of we relatief gezien net zo snel zijn als we in Melbourne waren, is nog even afwachten, maar we staan zeker verder naar voren ten opzichte van vorig jaar. We zien morgen wel of we er nog meer uit kunnen halen."

Troost gaat Feyenoord helpen

Oud-speler Sjaak Troost keert voor even terug bij Feyenoord. Troost, ooit commercieel directeur bij de Stadionclub, gaat de Rotterdammers helpen in hun zoektocht naar nieuwe geldbronnen. Troost is voor vijf maanden ingehuurd, aldus Feyenoord op de eigen website.

"Zeker in tijden van recessie is het soms al lastig genoeg om als club alle bestaande relaties aan boord te houden", aldus commercieel directeur Mark Koevermans. "Wanneer het economisch tegenzit, bestaat altijd het gevaar dat iedereen zich zo zeer richt op het behouden van bestaande klanten, dat eigenlijk niemand nog de tijd heeft om te proberen ook op creatieve wijze 'new business' naar de club te halen. Sjaak kan zich daar nu wel vijf maanden lang volledig op storten."

Ex-verdediger Troost speelde tussen 1978 en 1992 voor Feyenoord. Na zijn actieve loopbaan was hij tot september 2006 deel van het management en de directie van de club. Troost startte dit jaar zijn eigen bedrijf.

Brawn GP heeft sponsors voor het uitzoeken

De nieuwe Formule 1-renstal Brawn GP heeft na het succes de sponsors voor het uitzoeken. De eerste sponsor die het uit de as van Honda gerezen team ondersteunt is Virgin en de verwachting is dat vele andere sponsoren zullen volgen.

Richard Branson, de eignaar van Virgin, wil in de toekomst de deal met Brawn GP uitbreiden en volgens Brawn GP's CEO Nick Fry zijn er meer sponsoren die op de bolide willen prijken. "Men heeft in de gaten dat wij een typisch Brits team zijn en wil zich graag aan ons verbinden. Jensons overwinning is in meerdere opzichten een wonder. Naast Virgin hopen we snel definitieve afspraken met andere geldschieters te kunnen maken," aldus een druk bezette Fry tegen The Times.

Gerrard langer bij Liverpool

Liverpool-speler Steven Gerrard heeft zijn contract met twee jaar verlengd. De verbintenis van de middenvelder met The Reds loopt nu tot 2013.

"Dit is fantastisch nieuws voor de club," aldus manager Rafael Benítez op de website van de club. "De onderhandelingen verliepen heel soepel. Toen wij hem deze aanbieding deden, zei hij meteen ja. Hij wil hier zijn hele loopbaan blijven."

"Met deze overeenkomst geven we een signaal af. Steven is een inspiratiebron voor de andere spelers bij Liverpool. En hoewel hij dit seizoen weer uitstekend speelt, denk ik dat zijn beste jaren nog moeten komen," aldus een blije Benítez.

Gerrard speelt al zijn hele loopbaan voor The Reds en scoorde 68 keer in 328 Premier League-wedstrijden. Een landstitel won de Engels international nog niet met zijn club, maar wel de Champions League, de UEFA Cup en tweemaal de FA Cup.

McLaren schorst directeur Dave Ryan

Het Formule 1-team van McLaren heeft sportief directeur Dave Ryan voorlopig op non-actief gezet. Ryan moest namens het Britse team uitleg geven over de gebeurtenissen achter de safety car tussen Lewis Hamilton en Jarno Trulli. Hij heeft echter niet de juiste informatie aan de FIA verstrekt, waardoor Hamilton nu gediskwalificeerd is.

Tegenover de stewards van de wedstrijd in Australië ontkenden zowel Ryan als Hamilton dat er een teamorder was geweest om Trulli weer voorbij te laten gaan. In een interview kort na de race gaf Hamilton toe dat het wel degelijk een opdracht van het team was geweest en de FIA onderstreepte dit gisteren door het radioverkeer van McLaren vrij te geven. Daarom is Hamilton uit de uitslag in Melbourne gehaald en is Toyota-coureur Trulli weer als derde geklasseerd.

"Davey is al sinds 1974 een belangrijk onderdeel van McLaren en heeft een cruciale rol gespeeld in de vele successen die het team heeft behaald", aldus McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "Zijn rol in de gebeurtenissen van afgelopen zondag, en dan met name zijn manier van communiceren met de FIA, hebben grote gevolgen gehad voor het team, waarvoor wij onze excuses aanbieden. Daarom heb ik hem vanmorgen geschorst en dat accepteerde hij."

Madonna mag geen tweede kind uit Malawi adopteren

De Amerikaanse zangeres Madonna mag geen tweede kind adopteren uit Malawi. Dat heeft een rechtbank in het Afrikaanse land vandaag bepaald, aldus bronnen bij de rechtbank.

Het is niet bekend of de popdiva in beroep gaat tegen het besluit. De minister van Informatie zei donderdag nog dat de regering het verzoek van Madonna steunde om een tweede kindje te adopteren.

Mensenrechtengroeperingen beschuldigden de regering van Malawi ervan Madonna een voorkeursbehandeling te geven. Volgens critici negeerden de autoriteiten een wet die het buitenlanders verbiedt kinderen te adopteren.

Madonna mag geen tweede kind uit Malawi adopteren  (foto: ANP)

Boek: Mikkel Birkegaard - Libri di Luca

Reeksen Dan Brown-klonen worden ingehaald door ladingen Schaduw van de Wind-klonen. Libri di Luca, de debuut-thriller van de Deense Mikkel Birkegaard, lijkt een kind van die beide stromingen en kan mooi van beide walletjes snoepen. De eersteling van deze IT-ontwikkelaar uit Denemarken speelt zich af in Kopenhagen. Het grijpt terug naar geheime genootschappen die hun oorsprong eeuwen geleden hadden. Een kwaad dat ontstaan is in de Bibliotheek van Alexandrië. En daar in Egypte is ook waar de ontknoping van dit verhaal uiteindelijk plaatsvindt.

Volgende Team Fortress 2 update richt zich op de sniper

Na de 1 april-grap van Valve is het nu weer tijd voor wat serieuze berichtgeving rondom Team Fortress 2. De volgende update belooft namelijk een mooie te worden, de eerstvolgende spelersklasse die aangepakt zal worden zal de sniper zijn.

Maar niet alleen dat, volgens het team wordt het de grootste update tot nu toe en zullen er meerdere nieuwe maps en gameplay tweaks aanwezig zijn. Voordat de sniper-update langskomt kunnen we echter nog een patch verwachten, een patch die nieuwe content voor iedere klasse met zich meebrengt.

Ook is er nieuws over de Xbox 360-versie van Team Fortress 2, er wordt nog steeds hard gewerkt aan de update maar het is helaas niet zo makkelijk als simpelweg de content poorten van de PC naar de Xbox 360. Helaas loopt Valve tegen de geheugenlimiet van Microsofts console aan, Team Fortress 2 op zichzelf gebruikt al tegen de limiet aan, met de patch gaat hij daar makkelijk overheen. Maar ze hebben enkele pientere ideeën om geheugen te besparen, al kost het wel veel tijd om die ideeën te implementeren. In de tussentijd kunnen Xbox 360-gamers wel uitkijken naar een patch die server-side cheating aan zou moeten pakken.


Hopelijk hoeven we zijn urine niet te drinken...

-5: Rokende Zalm door Ieren buitengezet

Wat werd vijf jaar geleden als nieuws gebracht?

Rokende Zalm door Ieren buitengezet

Tijdens de Europese ministerstop in Ierland is minister Zalm (Financiën) samen met de Luxemburgse premier Jüncker buiten gezet toen hij een sigaretje wilde opsteken. Sinds afgelopen maandag geldt in Ierland een algeheel rookverbod voor publieke ruimtes, het eerste in de Europese Unie.

Zalm reageerde luchtig: "Je mag hier alleen nog roken in gevangenissen en psychiatrische inrichtingen, dus we grapten dat het hierbinnen dan ook wel zou mogen." Wel vond hij dat de Ieren voor een speciale rookruimte hadden kunnen zorgen. Nu moest hij z'n sigaret bij de voordeur oproken.

Google aast op Twitter

Google is in de laatste onderhandelingsfase om microblogsite Twitter over te kopen. Website Techcrunch meldt dat op basis van anonieme bronnen dichtbij de onderhandelaars. Over de prijs is nog niets bekend, maar Techcrunch gaat er van uit dat die 'ver, ver boven' de 250 miljoen dollar ligt.

Een overnamedeal met Facebook, dat 500 miljoen dollar had geboden, ging in november niet door. Dat bod is niet helemaal te vergelijken met de Google-onderhandeling, omdat de transactie deels in - overgewaardeerde - Facebook-aandelen zou plaatsvinden, terwijl Google van plan zou zijn in keiharde munt uit te keren.

Twitter heeft wereldwijd miljoenen gebruikers die de wereld in berichten van maximaal 140 tekens laten weten wat hen bezighoudt.


Google aast op Twitter  (foto: DAG)

Gedwongen Mercedes voor ministers Zimbabwe

De Zimbabwaanse ministersploeg moet gedwongen een gloednieuwe Mercedes E280 rijden ter waarde van 50.000 Amerikaanse dollar (37.000 euro). De president van het zeer arme in crisis verkerende land, Robert Mugabe, heeft zichzelf een nieuwe kogelwerende Mercedes S600L van 500.000 dollar (370.000 euro) cadeau gedaan.

"Ik liep zojuist een regeringsgebouw binnen waar niet eens stromend water is en kreeg daar een nieuwe Mercedes aangeboden. Ik was stomverbaasd", aldus de MDC-minister van Onderwijs David Coltart in de Britse krant The Times vandaag. Coltart is de enige van de twintig MDC-ministers die de nieuwe auto niet heeft geaccepteerd. Hij heeft een jeep, die volgens hem de helft goedkoper is en waarmee hij bij scholen en afgelegen gebieden kan komen. Met een E280 is daar geen doorkomen aan.

Met een maandinkomen van 100 Amerikaanse dollar (75 euro) zijn de meeste ministers echter gedwongen de auto aan te nemen, omdat alleen voor de Mercedes brandstof uit de lege schatkist betaald wordt en er eenvoudigweg geen andere auto’s zijn.


Gedwongen Mercedes voor ministers Zimbabwe  (foto: DAG)

Uitslag 2e vrije training Maleisië

Kimi Räikkönen heeft verrassend de snelste tijd neergezet tijdens de tweede vrije training voor de Grand Prix van Maleisië. Teamgenoot Felipe Massa eindigde op de tweede plek, en Sebastian Vettel zette de derde tijd op de klokken. Nico Rosberg, die zijn alleenheerschap over de vrije trainingen nu dus kwijt is, eindigde als vierde.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 K. Räikkönen Ferrari 1:35.70740
2 F. Massa Ferrari 1:35.83238
3 S. Vettel Red Bull 1:35.95440
4 N. Rosberg Williams 1:36.01539
5 M. Webber Red Bull 1:36.02636
6 R. Barrichello Brawn GP 1:36.16137
7 J. Button Brawn GP 1:36.25431
8 K. Nakajima Williams 1:36.29035
9 H. Kovalainen McLaren 1:36.39740
10 N. Piquet jr. Renault 1:36.40135
11 L. Hamilton McLaren 1:36.51530
12 J. Trulli Toyota 1:36.51634
13 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:36.62832
14 T. Glock Toyota 1:36.63929
15 F. Alonso Renault 1:36.64020
16 A. Sutil Force India F1 1:36.87536
17 R. Kubica BMW 1:37.26738
18 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:37.27830
19 G. Fisichella Force India F1 1:37.43227
20 N. Heidfeld BMW 1:37.93037

Beenhakker wil even 'in de schaduw werken'

De 10-0 monsterzege op San Marino heeft bondscoach van Polen Leo Beenhakker weer wat steviger in het zadel geholpen. Door zijn nevenfunctie bij Feyenoord en de 3-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Noord-Ierland stond de positie van Don Leo onder druk.

Die druk is dus nu weer even van de ketel. Beenhakker: "Met die spelers zit het gewoon goed. Het klikt fantastisch met de spelersgroep en de staf." Ook de relatie met bondsvoorzitter Grzegorz Lato is nog altijd prima. "Ik ben steeds rustig gebleven en Lato ook. Ik heb één baas, ik ken die man en ik wist wat hij ervan vond. Dat was meer dan genoeg voor mij. Daarom heb ik me niks aangetrokken van die vijf miljoen andere bazen, die ook allemaal wat te zeuren hadden", zegt de ervaren trainer in De Telegraaf.

Beenhakker mag dus de huidige WK-kwalificatiereeks afmaken, alhoewel zijn werk voor Feyenoord maar moeilijk wordt geaccepteerd in Polen. "Ik doe voorlopig geen uitspraken over de toekomst. Laat mij nu maar even lekker in de schaduw werken", aldus de bondscoach, die zich maandag weer in De Kuip meldt. "Dan heb ik weer even een Feyenoord-petje op. Ik heb er plezier in links en rechts de helpende hand toe te steken. Mijn werk als bondscoach lijdt daar niet onder, want de komende tijd blijf ik ook frequent spelers bekijken en alles doen wat nodig is voor Polen."

Murray plaatst zich voor halve finales Miami

Andy Murray is doorgedrongen tot de halve finales van het ATP Masters 1000-Toernooi van Key Biscayne. In de kwartfinales rekende de Schot af met Fernando Verdasco.

Verdasco, die achtste geplaatst was, had geen schijn van kans tegen het spel van de vierde geplaatste Murray en ging in twee sets kansloos ten onder; 6-1, 6-2. Vroeg in de wedstrijd verrekte Verdasco een spiertje en dit zal ongetwijfeld mee hebben gespeeld in de uitslag. Desondanks vond de Spanjaard dat Murray terecht gewonnen heeft. "Hij is een van de beste tennissers op dit moment. Als je niet 100 procent bent, heb je geen schijn van kans. Maar ik zoek geen excuus, hij was gewoon beter en verdiende te winnen.”

In de halve finales treft Murray de Argentijn Juan Martín Del Potro, die eerder Rafael Nadal uit wist te schakelen. De Schot ziet overigens wel kansen tegen de Argentijn: "Hij had een lange, vermoeiende wedstrijd. Die van mij was snel afgelopen."

100-Jarige wint 50.000 in tv-quiz

De bejaarde vrouw had zich zes jaar geleden al opgegeven voor de Duitse kennisquiz. Pas onlangs werd ze uitgenodigd voor de uitzending van gisterenavond. Samen met haar 68-jarige vriendin reisde ze af naar de ARD studio's voor deelname aan de door Jörg Pilawas gepresenteerde show.

Daar heeft de krasse oma miljoenen tv-kijkers versteld doen staan met haar kennis. De populaire kennisquiz trekt in Duitsland al jaren veel kijkers. 'We hadden ons al zo lang geleden opgegeven, dat we het al weer helemaal vergeten waren toen we werden gebeld met de vraag of we in de jubileumshow wilde komen. Echt goed had ik me niet voorbereid. Ik heb alleen vooraf aan mijn zoon gevraagd of ik niet enorm af zou gaan omdat ik niets van tv-programma's weet', zegt Friedel tegen BILD.

Van afgaan was geen sprake, tot ieders verbazing won de 100-jarige samen met haar vriendin 50.000 euro door bijna alle vragen foutloos te beantwoorden. Friedel is van plan samen met haar vriendin van het gewonnen geld een cruise te maken langs de Noorse kust.

Het is rokjesdag!

De dag waar heel mannelijk Nederland op wacht na een lange koude winter is aangebroken: rokjesdag! Volgens ingewikkelde formules die het vrouwelijk gedrag beschrijven is berekend dat vandaag de eerste dag van het jaar is waarop het gros van de leuke meisjes een rokje aan trekt. Na een koude periode waarin meisjes lange broeken dragen, de winter, is er elk jaar een dag waarop ze allemaal spontaan besluiten een rokje aan te trekken.

De Van Dale noemt het ook wel bloesjesdag, namelijk de 'eerste warme lentedag (waarop de vrouwen voor het eerst in hun bloesje op straat lopen)'. Meestal speelt rokjesdag zich wat later in april af, maar de goede weersvoorspellingen zorgen er waarschijnlijk voor dat het vandaag al zo ver is.

Eigenlijk weet je achteraf pas of het daadwerkelijk de rokjesdag is geweest, maar voor zo'n uniek moment zou het zonde zijn om er achteraf pas achter te komen. Dus voor alle mannelijke FOK!kers: begeef je naar buiten, kijk en geniet.

SC Heerenveen wil Beerens behouden

De Telegraaf meldt dat sc Heerenveen het contract van aanvaller Roy Beerens wil opwaarderen en met minimaal één seizoen verlengen. De huidige verbintenis van de gewilde speler loopt tot medio 2011.

Beerens is bezig aan zijn tweede jaar bij Heerenveen en dit seizoen één van de smaakmakers aan Friese zijde. De jonge vleugelaanvaller heeft tot nu toe negen doelpunten en tien assists achter zijn naam staan. Zijn spel heeft ertoe geleid dat PSV, zijn oude werkgever, de international van Nederland B wil aantrekken.

McLaren:"Niet bewust gelogen"

McLaren is vooralsnog van mening dat ze niks fout hebben gedaan in de Australische Grand Prix. Het oordeel van de wedstrijdleiding was dat het team de leiding bewust had misleid, waardoor Lewis Hamilton geschrapt werd uit de uitslag van de Grand Prix. Martin Whitmarsh zegt dat het zeker niet bewust was.

"In zulke situaties focus je je natuurlijk vooral op de punten die relevant zijn. Het team maakte daarbij, in de ogen van de wedstrijdleiding, de fout niet alle informatie te verschaffen", vertelde Whitmarsh aan Autosport. "De mensen die op dat moment namens McLaren aanwezig, gingen ervan uit dat de gesprekken bekend waren, omdat onze radioconversaties sowieso openbaar zijn voor de FIA."

"Lewis heeft ook eerlijk antwoord gegeven op alle vragen, maar het team had, volgens de wedstrijdleiding, meer informatie moeten verschaffen over wat precies is gebeurd. Achteraf gezien hadden we de zaken anders hadden aan moeten pakken", vervolgde hij. "Achteraf gezien hadden we nauwkeurig de radioconversatie moeten doorlopen. Dat is niet gebeurd. Maar ik denk dat het team en Lewis helemaal eerlijk zijn geweest."

Donald richt zich op volgend seizoen

Mitchell Donald houdt er rekening mee dat hij dit seizoen niet meer in actie zal komen. De middenvelder van Ajax scheurde vorig jaar augustus zijn kruisband af. Het herstel van de speler verloopt naar wens, maar een rentree op korte termijn zit er voorlopig nog niet in.

Het doel van Donald is nu om aan het einde van het seizoen de training met de selectie van Ajax te hervatten. Dat moet dan wel op een dusdanige manier gebeuren dat hij niets forceert. "Het heeft nu geen zin om te haasten zodat ik nog een wedstrijd kan meepakken. De stijgende lijn moet ik nu gewoon doortrekken, want het gaat steeds beter. Volgend seizoen is het van belang dat ik mezelf bewijs, want het is natuurlijk niet gemakkelijk om een basisplaats te veroveren."

In de afgelopen week begon Donald overigens alweer met lichte trainingen. "Het voelt zo goed om weer op het veld te staan. Daar doe je het allemaal voor", liet de speler weten.

Zware straf dreigt voor Hamilton

Er is een grote kans aanwezig dat het raceseizoen voor Lewis Hamilton al snel is afgelopen. Gisteren werd al duidelijk dat de Brit gediskwalificeerd in de race van Australië nadat hij en zijn team de FIA ‘opzettelijk misleid’ hadden.

Jarno Trulli schoot in de laatste ronden van de race van de baan waardoor Hamilton hem passeerde. Vervolgens werd deze positie aan Trulli weer teruggegeven maar de Italiaan kreeg een tijdstraf voor het inhalen onder een gele vlag. Na de race werd Trulli teruggezet en kreeg Hamilton de derde positie in handen. Een onderzoek van de FIA zorgde ervoor dat Hamilton gediskwalificeerd werd.

Een woordvoerder gaf aan: “Gezien de serieusheid van deze zaak kunnen we verdere stappen niet uitsluiten.” De World Motor Sport Council gaat de zaak verder onderzoeken maar er zijn in feite slechts twee mogelijkheden. Ten eerste kan het betekenen dat Hamilton voor één of enkele races uitgesloten wordt, het kan eveneens betekenen dat hij volledig uitgesloten wordt van het kampioenschap.

Artikel 121c uit de International Sporting Code, welke aangeeft “elke frauduleuze poging of actie de uitslag te beïnvloeden dan wel competitievervalsing te bestraffen”, wordt volgens een woordvoerder gebroken. De straf hiervoor is uitsluiting uit het gehele wereldkampioenschap.

Indien dit zal geschieden is het niet de eerste aparte beslissing in het nadeel van McLaren. Het team werd in 2007 gediskwalificeerd uit het constructeurkampioenschap en kreeg het een boete van honderd miljoen dollar in verband met het spionageschandaal.

Grinham wint weer in Canada

Squashster Natalie Grinham heeft vannacht zonder problemen de laatste vier bereikt van de Atwater Cup 2009 in Montreal, een met ruim achttienduizend euro gedoteerd toernooi op de Women’s International Squash Players Association (WISPA) World Tour.

De 31-jarige Nederlandse, in de Canadese stad als eerste geplaatst, was in haar kwartfinale tegen Suzie Pierrepont uit Engeland heer en meester. De Almeerse nummer vier van de wereld stond slechts twaalf punten af aan de nummer zeven van de plaatsingslijst: 11-4, 11-2, 11-6.

In de halve eindstrijd van het proftoernooi in Montreal komt Grinham, die eind deze maand haar debuut maakt voor het Nederlandse damesteam, uit tegen Laura Lengthorn-Massaro. De nummer zeven van de wereld, tijdens het WISPA Silver 20 kampioenschap als derde ingeschaald, hield de Nieuw-Zeelandse Jaclyn Hawkes (5) van zich af. Het werd 11-8, 11-9, 3-11, 11-5.

Van de vijf onderlinge ontmoetingen met Lengthorn-Massaro won Grinham er vier. De laatste ging echter verloren. Vorige maand was de Engelse tijdens de CIMB KL Open 2009 veel te sterk voor de voormalige Australische, die toen echter pas net hersteld was van het kinkhoest virus dat ze in januari van dit jaar opliep.

In de onderste helft van het schema bereikten Natalie Grainger (2) en Kasey Brown (4) de halve finale. De Amerikaanse Grainger, sinds eergisteren de mondiale nummer twee, won eenvoudig van de als achtste gerangschikte Canadese Alana Miller: 11-7, 11-6, 11-8. Haar volgende tegenstandster had meer moeite om de laatste vier te halen.

Brown ondervond felle tegenstand van de Mexicaanse Samantha Teran (6), die een dag eerder nog Karen Kronemeyer had uitgeschakeld, maar de Australische won uiteindelijk wel: 13-11, 11-13, 11-7, 13-11.

S. Williams naar finale Miami

Serena Williams heeft zich ten koste van haar zus Venus geplaatst voor de finale van het WTA-toernooi in Miami. De gezusters hadden drie sets nodig om te bepalen wie het in de eindstrijd tegen Victoria Azarenka uit Wit-Rusland mocht opnemen. De setstanden waren 6-3, 2-6 en 7-5.

De partij tussen de zusjes was overigens niet van hoogstaand niveau. Beide tennissters lieten weinig emotie zien en gingen eigenlijk alleen voor winners. Dit zorgde ervoor dat aan beide kanten veel fouten werden gemaakt. Serena kwam in het derde bedrijf met 4-1 voor en besliste het duel door haar zus te breken. Door deze winst is de onderlinge stand weer gelijk, namelijk 10-10.

De zege zorgt er ook nog voor Serena langer in de top van de wereldranglijst mag verblijven. "Daar was ik eigenlijk blijer mee dan het winnen van deze wedstrijd," liet ze na afloop weten. Zij won het toernooi van Miami al vijf keer eerder en deelt dit record met de Duitse Steffi Graff.

Sagna wil Arsenal niet verlaten

Bacary Sagna wil Arsenal niet verlaten voor Juventus. De verdediger van de club uit Londen werd meerdere malen gelinkt aan de Italiaanse club maar van een transfer wil hij niks weten.

"Ik houd van deze club. Het gaat goed met het team en ik ben blij hier," aldus de Senegalees. In 2007 kwam Sagna over van AJ Auxerre en maakte sindsdien een goede indruk. "Ik sta nog tot 2014 onder contract bij Arsenal", ging Sagna verder tegenover Sky Sports. "Juventus is een grote club, als Arsenal van plan was me te verkopen was het een andere zaak."

"Maar ik ben content hier en mijn gevoel zegt dat de manager het nog enkele jaren in mij ziet zitten", besloot Sagna gelukkig.

Lodeweges belangrijkste kandidaat NEC

De NOS meldt dat Dwight Lodeweges de belangrijkste kandidaat is voor NEC om aan het einde van dit seizoen Mario Been op te volgen. De huidige interim-trainer van PSV heeft inmiddels al twee gesprekken gevoerd met de Nijmegenaren, die goed zijn verlopen.

De beslissing volgt na het weekeinde. "Ik kan me komend seizoen schikken in de rol van assistent bij PSV. Maar ik moet door en als ik de kans krijg: waarom niet?", aldus Lodeweges tegenover de NOS.

Vorm en Schut niet tegen Groningen

Ton du Chatinier, de trainer van FC Utrecht, kan dit weekend niet beschikken over Alje Schut en keeper Michel Vorm. De verdediger heeft een neusoperatie ondergaan en wil geen risico lopen.

Schut liep een neusbreuk op in het duel tegen AZ Alkmaar waardoor een operatie noodzakelijk was. Hij heeft de training weer hervat maar een wedstrijd komt iets te vroeg voor de speler. De keeper van Utrecht herstelt nog van een knieblessure.

"Alles zit er weer aan. De ingreep is goed verlopen, ik heb weinig last gehad. Maar zaterdag komt nog te vroeg. Eén tik in de wedstrijd en het zou weer mis zijn", aldus Schut. Verder heeft de trainer zorgen over Cedric van der Gun. De voormalig Ajacied heeft de training nog niet hervat en is niet duidelijk of hij tegen FC Gronigen zal gaan spelen.

Tientjesmoordenaar voor eeuwig vast

"Uiterst gevaarlijk" is het gedrag van de 52-jarige Aalt M., een veelvoudig crimineel die onder andere een gezin uitmoordde voor een tientje. Zijn terbeschikkingstelling (tbs) met dwangverpleging is opnieuw met twee jaar verlengd en gezien het oordeel van experts zal dit net zo lang worden doorgaan totdat Aalt komt te overlijden.

Vier moorden en een veelvoud aan andere criminele activiteiten heeft Aalt M. op zijn geweten. Het begon met een slechte jeugd, waarin hij werd mishandeld door zijn vader. Op de basisschool in de jaren zestig onderdrukte hij zijn klasgenoten en dwong hen dingen voor hem te stelen.

In 1977 wordt een paranoïde stoornis vastgesteld, nadat hij zijn eerste tbs opgelegd kreeg. Hij loopt regelmatig weg van zijn open afdeling en in 1978 vertrekt hij spontaan naar een 17-jarig meisje dat hij kent. Samen trekken ze door het land om aan de politie te ontkomen en om aan geld te komen vermoorden ze een boerengezin. Vader, moeder en dochter laten het leven voor een buit van tien gulden.

Hij wordt gepakt en komt weer in de kliniek terecht, maar heeft nog steeds recht op proefverloven. Zo leert hij een vrouw kennen en gaat in 1997 bij haar wonen. Opnieuw moet Aalt terug naar de kliniek, maar hij verdenkt het zoontje van de vrouw ervan geklikt te hebben en vermoordt hem. Daarvoor krijgt hij 18 jaar cel en tbs, wat waarschijnlijk met de rest van zijn leven verlengd zal gaan worden.

Week lang stijve penis

Een 56-jarige Peruaanse man heeft een operatie ondergaan om hem van zijn erectie af te helpen. Na acht dagen immense pijn wende de man zich tot de eerste hulp. Uroloog Nelson Carrasco bevestigde dat een operatie noodzakelijk was.

De erectie was niet het gevolg van viagra of alcohol, maar van priapisme. Priapisme is het hebben van een permanente stijve, zelfs wanneer de persoon niet opgewonden is. Het ontwikkelt zich als er een bloedstolsel in de penis zit die niet weg kan. De man blijft onder behandeling om de oorzaak te achterhalen.

[NBA] Wizards verrassen Cavs

De Cleveland Cavaliers hadden al dertien wedstrijden op rij niet verloren maar gisteravond kwam daar uit een onverwachte hoek verandering in. De Washington Wizards wonnen van de ploeg, onder leiding van LeBron James, met 109-101.

De Wizards spelen dit jaar vrij matig en hebben tot nu toe slechts achttien zeges in het seizoen. Gilbert Arenas, de point guard en leider van de ploeg, was een lange tijd geblesseerd. De ploeg uit Washington strijdt al een tijdje niet meer mee voor de play-offs maar het winnen zijn ze niet verleerd. Caron Butler, ooit teamgenoot van Kobe Bryant bij de Los Angeles Lakers, was goed voor 25 punten. Antwan Jamison scoorde negentien punten en pakte vijf rebounds. Arenas was goed voor elf punten en tien assists. Brendan Haywood scoorde twaalf punten en pakte tien rebounds, waarvan vier offensieve rebounds.

Bij de Cavs was de zelfbekroonde koning van de NBA goed voor 31 punten en negen rebounds. Met de cijfers die James keer op keer laat noteren is de kans groot dat hij de prijs van meest waardevolle speler van het jaar wint. Maurice Williams scoorde negentien punten en pakte zes rebounds.

Uitslag 1e vrije training Maleisië

Nico Rosberg lijkt dit seizoen patent te hebben op de snelste tijd in de vrije training. De Duitser was namelijk ook tijdens de eerste training in Maleisië de snelste. Teamgenoot Kazuki Nakajima werd tweede op 45 duizendsten. Jenson Button reed de derde tijd.

In de wagen van Kimi Räikkönen ging na achttien ronden de brandblusser af, wat einde training voor hem betekende. Ook voor Nelson Piquet was het een voortijdig einde: bij het aanremmen brak er iets aan zijn Renault, waardoor hij van de baan schoot.

PosCoureurTeam TijdRonden
1 N. Rosberg Williams 1:36.26027
2 K. Nakajima Williams 1:36.30525
3 J. Button Brawn GP 1:36.43020
4 R. Barrichello Brawn GP 1:36.48722
5 F. Massa Ferrari 1:36.56121
6 K. Räikkönen Ferrari 1:36.64618
7 L. Hamilton McLaren 1:36.69916
8 M. Webber Red Bull 1:36.70323
9 S. Vettel Red Bull 1:36.74725
10 T. Glock Toyota 1:36.98027
11 J. Trulli Toyota 1:36.98226
12 G. Fisichella Force India F1 1:37.02520
13 R. Kubica BMW 1:37.03918
14 N. Piquet jr. Renault 1:37.19920
15 A. Sutil Force India F1 1:37.24118
16 F. Alonso Renault 1:37.39512
17 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:37.63422
18 N. Heidfeld BMW 1:37.64017
19 S. Bourdais Scuderia Toro Rosso 1:38.02219
20 H. Kovalainen McLaren 1:38.4837

'Oranjespelers getuige van orgie'

Spelers en staf van het Nederlands elftal zijn zondagavond, een dag na de interland tegen Schotland, getuige geweest van een ranzig tafereel in hun chique Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

In de lobby van het hotel zat na het diner een paar Amsterdamse zakenlui, die voor hun vermaak een aantal Russische prostituees hadden meegenomen. Onder invloed van heel veel drank liep het intieme samenzijn na middernacht volgens de krant uit op 'een halve seksorgie'.

Bondscoach Bert van Marwijk had na een tijdje schoon genoeg van de ranzigheid en schakelde het hotelmanagement in. Omdat de gemoederen hoog opliepen, ook bij het hotelpersoneel, moest uiteindelijk de hulp worden ingeroepen van de Noordwijkse politie.

Volgens perschef Kees Jansma lagen alle Oranjespelers ten tijde van het voorval al in bed, maar ooggetuigen zeggen dat er wel degelijk spelers getuige waren. Het moet er nogal ordinair aan toegegaan zijn, aldus een van hen: "De blote borsten vlogen hier in het rond. Even zoenen prima, maar als je verder wilt gaan, doe dat dan lekker op je kamer. Er werd geknepen en vingers verdwenen overal. Sorry hoor..."

Toni trekt uitspraken terug

Luca Toni, de Italiaanse spits van Bayern München, heeft aangegeven om naakt door de stad te gaan lopen indien zijn ploeg de Champions League wint. Nu komt de spits terug op zijn uitspraken door de media-aandacht die de stunt kreeg.

"Ik loop alleen in m'n boxershorts, en als het mooi weer is." "Ik train elke dag en voetbal om de Champions League te winnen. "Indien we de trofee naar München mee kunnen nemen, beloof ik naakt op het Marienplatz te lopen." Bayern neemt het in de kwartfinale van de Champions League op tegen FC Barcelona. Op 8 april vindt de eerste wedstrijd plaats in Barcelona.

Oblivion DLC tijdelijk voor de helft van de prijs

Bethesda, uitgever van de RPG The Elder Scrolls IV: Oblivion heeft goed nieuws. Alle DLC van het spel is sinds vandaag voor de helft van de prijs, behalve het befaamde Horse Armor, wat nu dubbel zo duur is...

De korting geldt dus voor kleine en grote DLC, onder andere dus voor de uitbereiding The Shivering Isles, maar ook voor The Knights of the Nine, The Vile Lair en The Wizard's Tower. De hele lijst is hier te zien en te downloaden.Rentree Fabregas aanstaande

De Spaanse middenvelder van Arsenal, Cesc Fabregas, zal dit weekend weer actief zijn voor Arsenal. De Spanjaard was enkele maanden geblesseerd aan zijn knie maar heeft inmiddels de training hervat.

De aanvoerder moest tijdens het duel tegen Liverpool gewisseld worden. Uit een scan bleek dat zijn knie beschadigd te zijn. Dit weekend zal Arsenal tegen Manchester City aantreden, met hoogstwaarschijnlijk een rol voor Fabregas.

"Fabregas is weer klaar om te spelen, maar hij zal drie wedstrijden nodig hebben om weer op topniveau te komen", aldus Wenger tegen TF1. "We spelen de komende 25 dagen acht wedstrijden, die allemaal beslissend zijn."

Op dit moment staat Arsenal vierde in de Premier League. De ploeg van Arsène Wenger staat zes punten achter stadsgenoot Chelsea.

Hufters in het verkeer keihard aangepakt

Zogenoemde verkeershufters hebben de komende maanden extra aandacht van het Korps landelijke politiediensten (KLPD). Dat intensiveert tot half juni de aandacht voor "respectvol rijgedrag”, zo meldde het korps vandaag.

Het KLPD speelt daarmee in op de campagne ‘Rij met je hart’ van het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

Dagelijks stuurt het KLPD 25 herkenbare voertuigen de ochtend- en avondspits in op zeventien plekken op de snelwegen. Een keer per week komen daar elf onherkenbare auto’s en drie motoren bij. Gelet wordt bijvoorbeeld op te hard rijden, onnodig links rijden, bumperkleven en het negeren van rijstrooksignalering.


Hufters in het verkeer keihard aangepakt  (foto: DAG)

Gratis op avontuur met Age of Conan

Ontwikkelaar Funcom heeft verteld dat we vanaf nu de MMORPG Age of Conan 7 dagen lang gratis mogen spelen met behulp van een trial mode.

Hoewel het spel goed werd ontvangen, lijdt het erg onder de concurrentie in MMO-land. Met behulp van deze free trial probeert Funcom nieuwe spelers te werven, die elke maand een bepaald bedrag moeten betalen om de game in volle glorie te spelen.

Op de site van Age of Conan is de trial versie gratis te downloaden.GGD Amsterdam luidt noodklok over toename soa's

Het aantal mensen in Amsterdam dat geïnfecteerd is met seksueel overdraagbare aandoeningen (soa's) als hiv, chlamydia, syfilis en hepatitis C is in het afgelopen jaar sterk toegenomen. Dat blijkt uit vandaag gepubliceerde cijfers van de GGD Amsterdam.

De gezondheidsdienst maakt zich zorgen over de voortdurende stijging en is bang voor een piek vergelijkbaar met die van midden jaren tachtig.

De hoofdstedelijke GGD registreerde in 2008 het grootste aantal nieuwe hiv-diagnosen ooit: 178. Dat is bijna de helft van alle landelijk gerapporteerde besmettingen. Hierbij speelt wel een rol dat de GGD meer mensen dan ooit op hiv testte. Syfilis (15 procent meer) en hepatitis C zijn vooral gestegen onder homoseksuele mannen. Onder jongeren jonger dan twintig jaar is het aantal gevallen van chlamydia sterk gestegen.

Ministers weigeren hun ambtenaren te verplaatsen

Binnen het kabinet doemt een conflict op over een plan om een aantal departementen te laten intrekken bij een ander ministerie. Enkele ministers verzetten zich tegen de verplaatsing van hun ambtenaren.

Minister Guusje ter Horst (Binnenlandse Zaken) heeft de verhuizingen voorgesteld om kosten te kunnen besparen.

Volgens ingewijden vallen onder meer de verplaatsing van het ministerie van Verkeer en Waterstaat naar het gebouw van VROM en die van Defensie naar het ministerie van Buitenlandse Zaken slecht. Minister Camiel Eurlings (Verkeer) en Eimert van Middelkoop (Defensie) weigeren vooralsnog hun gebouw op te geven.

De kwestie wordt vandaag besproken in de ministerraad.

Krijg kippenvel van nieuwe Scooby-Doo game

Velen van jullie kennen waarschijnlijk de spannende avonturen van Scooby-Doo en de Mysterie Inc. Dit jaar zal er een nieuwe Scooby-Doo film verschijnen die een prequel zal zijn op de vorige film. Bij een film release hoort natuurlijk een game. Hiervan is nu de eerste informatie verschenen.

De game gaat Scooby-Doo: Operatie Kippenvel heten en zal verschijnen op de DS, Wii en Playstation 2. De game wordt ontwikkeld door Torus Games en zal worden uitgegeven door Warner Bros.Interactive Entertainment. In deze actie-adventure speel je als de verschillende karakters van de Mysterie Inc. crew in hun jongere jaren. De bedoeling is om de slechterik te pakken door middel van het oplossen van puzzels, het vechten tegen vijanden en aanwijzingen te zoeken. Daarnaast zal de game unlockables bevatten zoals verschillende kostuums voor de karakters. Ook zal co-op een belangrijk deel uitmaken van de game.

Ook zijn er drie kleine screenshots verschenen die je hieronder kunt zien.
Nederlandse nog in de race voor 'droombaan'

Tienduizenden deelnemers vielen al af, maar Magali Heuberger (25) uit Amsterdam is nog altijd in de race voor 'de beste baan ter wereld': een halfjaar lang een tropisch eiland voor de Australische kust 'bewaken', tegen een salaris van 10.000 euro per maand.

Heuberger is samen met vijftien anderen geselecteerd voor de volgende ronde in een competitie van het bureau voor toerisme in de Australische deelstaat Queensland. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

De zestien overgebleven kandidaten worden uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek, aldus het toeristenbureau. Wie wint mag een halfjaar zonnebaden, snorkelen, zeilen, zwemmen en rondvluchten maken over het paradijselijke Hamilton Eiland, nabij het befaamde Great Barrier Reef. De 'baan', waar ruim 35.000 sollicitanten op reageerden, is onderdeel van een reclamecampagne om het toerisme te promoten.

Beeldschone karakters in Dissidia: Final Fantasy beelden

Sony komt 30 augustus met een nieuwe Final Fantasy voor de PlayStation Portable. Het spel werd door ontwikkelaar Square Enix in mei 2007 aangekondigd.

In Dissidia, zijn er twee goden, Cosmos, de Godin van Harmonie en Chaos de God van Vernietiging. Zo lang als men kan herinneren hebben de goden ruzie, tot de krachtbalans omslaat in het voordeel van Chaos. Als de krachten van het kwaad sterker worden en de oorlog haar einde lijkt te naderen, groeperen de laatste overlevende helden om de harmonie te herstellen.

Onrust voor NAVO-top Straatsburg

Aan de vooravond van de NAVO-top in Straatsburg en Baden-Baden zijn in Straatsburg circa zeshonderd betogers slaags geraakt met de politie. De Franse politie heeft daarbij gisterenavond in een zuidelijke wijk van Straatsburg meer dan 150 arrestaties verricht.

De veelal gemaskerde betogers en relschoppers wilden naar het centrum van de stad trekken, maar stuitten op een overmacht aan politie en gendarmerie, berichtten Franse internetmedia vandaag. De manifestanten richtten aanzienlijke schade aan, maar er vielen geen gewonden. Morgen willen tegenstanders van het bondgenootschap in Straatsburg een grote betoging houden.

Vandaag en morgen wordt een NAVO-topconferentie gehouden in zowel Frankrijk als in Duitsland. De leiders van de 26 landen tellende Noord-Atlantische Verdragsorganisatie komen bijeen in het Oost-Franse Straatsburg en vlak over de brug over de Rijn in het Duitse Kehl, alsmede in het oude Duitse kuuroord Baden-Baden dat veertig kilometer ten noordoosten ligt. Daar verwacht de politie ook betogers.

Op de topconferntie viert de NAVO zijn zestigste verjaardag. De top begint officieel vandaag aan het begin van de avond in het Kurhaus van Baden-Baden.

Levensreddende Health Control Game Timer voor je DS

Ik denk dat we het er allemaal mee eens kunnen zijn dat gamen een behoorlijk riskante hobby is. Wie weet bezorgt de DS je wel vierkante ogen? Misschien dat het geluid té hard staat? Of game je langer dan gezond voor je is?

Nu blijkt dat de meeste gamers wel een beetje gehoorschade over hebben voor een goede Kill/Death ratio. Maar de Japanners denken hier blijkbaar anders over.

De Health Control Game Timer (HCGT) is een apparaat met de functie 'gameschade' te voorkomen. De HCGT heeft een aantal unieke functies:

-Gezicht afstand detectie: Door de ingebouwde sensor weet het geval hoe ver de Nintendo DS zich van je gezicht bevindt. Om schade voor je ogen te voorkomen zal een alarm af gaan om te waarschuwen als je de DS té dicht bij je gezicht houdt.
-Om je oortjes te beschermen kan je met de HCGT volume beperken.
-Om een gamesverslaving en sociale schade te voorkomen is er ook een timer ingebouwd. Je kan er voor kiezen 30, 60, 90 of 120 minuten te spelen. Zodra je door je tijd heen bent zal er een alarm af gaan en zal de ingebouwde led gaan flitsen. Het is maar te hopen dat je snel je spel op kan slaan want de Health Control unit kan de DS uitschakelen.

Dit levensreddende apparaat kost ruwweg 35 euro.De HCGT, voor wie nog geen moeder heeft

Workprint Wolverine-film lekt uit

Overuren voor Tim Kuik van BREIN en zijn collega's. Deze week is er een workprint uitgelekt van X-Men Origins: Wolverine, de spinoff van de X-Men trilogie met wederom Hugh Jackman als Wolverine.

Filmmaatschappij FOX heeft er inmiddels de FBI opgezet om te onderzoeken hoe de workprint kon lekken. Een workprint is de film in gemonteerde vorm maar vaak moeten er nog effecten, muziek en credits worden toegevoegd. Soms wordt er tijdelijke muziek gebruikt van andere films en sneuvelen er nog scènes, of worden er reshoots gedaan. In deze versie van Wolverine zie je de acteurs soms nog aan draadjes hangen en hoor je muziek uit de Transformers.

Eén hoge pief van FOX maakt zich er niet zo druk om. "Of het wordt bekeken door mensen die er toch al niet heen zouden gaan, of fanboys kijken het die alsnog tien keer naar de bios gaan." X-Men Origins: Wolverine gaat 1 mei in Amerika en 28 april in Nederland draaien.Franse internetpiraten verliezen aansluiting

Internetgebruikers in Frankrijk die meer dan twee keer illegaal downloaden, raken hun internetaansluiting kwijt. Een meerderheid van Franse parlementariërs ging gisteren akkoord met deze omstreden maatregel uit een nieuwe antipiraterijwet.

De sociaaldemocratische oppositie noemt de wet een aanval op publieke en individuele vrijheden. Ook consumentenorganisaties zijn tegen. Maar het voorstel krijgt veel steun van Franse artiesten die de dupe zijn van de piraterij. Ruim 10.000 personen uit de cultuursector ondertekenden een petitie voor de wet.

Het verlies van de internetaansluiting voor maximaal een jaar zal de huidige straf op internetpiraterij vervangen, die voorziet in celstraffen tot drie jaar en boetes tot 300.000 euro. Aanvankelijk zouden gestrafte internetgebruikers hun abonnementskosten gewoon moeten blijven betalen, maar deze bepaling is geschrapt.

Tegenslag bij herstel Wibi Soerjadi

Na die in het linkeroor is nu ook de gehoorzenuw in het rechteroor van Wibi Soerjadi aangetast. De prominente pianist is voor het onderzoek kort opgenomen in een ziekenhuis, meldde de website van de muzikant-componist gisteren.

"Door deze extra terugval in herstel kan Wibi Soerjadi nog steeds niet op zijn hoge niveau presteren en kan hij daarom op dit moment niet aan zijn kwaliteit van een dergelijk concert voldoen", valt te lezen op het webadres. "Wij zijn hierdoor genoodzaakt alle concerten en afspraken tot en met 10 april te annuleren."

De medisch specialisten schrijven Soerjadi volledige rust toe, zodat de medicatie het maximale effect kan opleveren. "Hij mag geen interviews geven en hij kan de media dus niet persoonlijk te woord staan."

'Dierenrechtenextremisten zijn geen terroristen'

Extremistische acties voor dierenrechten zijn niet terroristisch, zo stelt de AIVD vandaag in een publicatie over dierenrechtenextremisme in Nederland. In de afgelopen twee jaar is het aantal gewelddaden door dierenrechtenextremisten toegenomen. Maar de definitie terrorisme is volgens de AIVD niet op zijn plaats.

De AIVD heeft namelijk geen aanwijzingen dat het doel van de extremisten is om ‘de bevolking angst aan te jagen of de maatschappij als zodanig met ernstige schade te ontwrichten’. Het CDA heeft regelmatig gepleit om gewelddadige dierenactivisten als ‘terrorist’ te beschouwen. Daardoor zouden ze harder aan te pakken zijn.

De inlichtingendienst ziet dat er verwevenheid is tussen openbare activiteiten van organisaties die voor dierenrechten opkomen en extremisten die illegaal opereren. In de organisaties die de wet niet overtreden, zitten volgens de AIVD ook personen die zich ondergronds wel aan gewelddadige acties schuldig maken.


'Dierenrechtenextremisten zijn geen terroristen'  (foto: DAG)

Fallout 3: The Pitt wederom geupdate

Het is een beetje een drama met de nieuwste Fallout 3 DLC The Pitt. Allereerst werd hij een maand uitgesteld. Toen kwam hij uit maar werd hij wegens bugs weer offline gehaald. Toen kwam de verbeterde versie online, en nu is The Pitt dan opnieuw gepatcht!

Gelukkig is het deze keer alleen voor mensen die problemen hebben met freezes noodzakelijk om de DLC opnieuw te downloaden, mensen die al vol plezier aan het rondbanjeren zijn in Pittsburgh kunnen gerust verder spelen.

Mensen die wel problemen hebben met vasstaande beelden moeten even het onderstaande uitvoeren:

quote
* Sign in to Xbox LIVE then press the guide button
* Go to Settings->System Settings->Memory.
* From here, scroll down to Fallout 3 and press A.
* Select Fallout 3: The Pitt (Marketplace Content) press A then choose Delete, then Yes to Delete.

Download hierna wederom The Pitt en alles zou in principe goed moeten zijn. Mocht het niet zo zijn, dan houden we jullie natuurlijk op de hoogte!

België stemt voor protest tegen paus

Het Belgische parlement wil dat de regering bij het Vaticaan een officieel protest indient tegen de omstreden uitspraken van de paus in Afrika over het gebruik van condooms. Een overgrote meerderheid stemde donderdag voor het voorstel.

Het gaat naar verluidt om een wereldprimeur. Premier Herman van Rompuy kondigde al aan gehoor te geven aan het verzoek.

De paus verklaarde tijdens zijn recente bezoek aan Afrika dat condooms het aidsprobleem helemaal niet oplossen, maar juist zouden vergroten. Een aantal Belgische partijen diende daarop een resolutie in waarin de regering werd gevraagd de pauselijke nuntius op het matje te roepen. Een socialistisch Kamerlid pleitte er zelfs voor om de ambassadeur bij de Heilige Stoel te laten terugroepen.

Als compromis kwam het voorstel uit de bus protest aan te tekenen via de ambassadeur bij de Heilige Stoel. Ook wordt niet meer gesproken over gevaarlijke en onverantwoordelijke'' uitspraken. Wel worden de uitlatingen van de paus onacceptabel genoemd.

 België stemt voor protest tegen paus. (foto: ANP)

Almeerse buschauffeur mishandeld

Twee jongens uit Almere hebben donderdag een buschauffeur uit die plaats mishandeld. Dat meldde de woordvoerder van de politie Flevoland.

De buschauffeur weigerde nog verder te rijden met zijn bus nadat een onbekende passagier een stinkbommetje in de bus had gegooid. Twee reizigers reageerden hierop agressief. Een 15-jarige jongen uit Almere spuugde de man in het gezicht en sloeg hem daarna. Zijn metgezel schopte de chauffeur.

De 15-jarige jongen is aangehouden. De politie weet wie de andere verdachte is. De buschauffeur raakte niet gewond.

NAC krijgt definitief financiële steun gemeente

Het stadion van NAC Breda zal worden verbouwd. Dat werd duidelijk nadat de gemeente Breda de club toezegde financiële steun te verlenen voor de verbouwing.

Omroep Brabant meldt dat het gaat om enkele miljoenen euro's. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Alle fracties hebben positief gereageerd op de plannen van de Bredanaars. De club heeft een grote meerwaarde in maatschappelijk en economisch opzicht voor de stad. Dit was dan ook de belangrijkste reden voor de gemeente om een flink bedrag in de club te pompen.

Het Rat Verlegh Stadion werd in 1996 gebouwd en is dus reeds voor het dertiende jaar in gebruik. Het stadion werd vernoemd naar Antoon "Rat" Verlegh. Momenteel passen er 17.064 toeschouwers in het onderkomen. Komende zomer zal dit aantal uitbreiden naar een kleine 20.000.

NAC-directeur Theo Mommers is ambitieus: "Dit biedt ons de kans om financieel in het linkerrijtje te gaan spelen. Dat is een basisvoorwaarde om blijvend in de eredivisie te spelen. Wij kunnen nu concreter aan de slag om nieuwe sponsors aan ons te binden, want nu weten we precies waar we aan toe zijn.”

Del Potro verslaat Nadal in Miami

Juan Martín del Potro mag zich halve finalist noemen van het ATP tennistoernooi van Key Biscayne. De Argentijn versloeg in een zinderend duel de nummer één van de wereld Rafael Nadal; 6-4, 3-6, 7-6(3)

De eerste en tweede set werden telkens door een break beslist, maar dit was de laatste set een ander verhaal. Deze begon met breaks over en weer, maar uiteindelijk moest een tiebreak de beslissing brengen in de wedstrijd.

Zowel Nadal als Del Potro wisten op hun eigen service de eerste punten te maken, maar bij een stand van 2-2 had Nadal het geluk dat zijn bal op de service van Del Potro maar net over het net op de helft van de Argentijn viel. Vervolgens was het Del Potro die de volgende vijf punten wist te pakken en zo de tiebreak en uiteindelijk de partij besliste.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #957
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
©FOK.nl e.a.