100-Jarige wint 50.000 in tv-quiz

De bejaarde vrouw had zich zes jaar geleden al opgegeven voor de Duitse kennisquiz. Pas onlangs werd ze uitgenodigd voor de uitzending van gisterenavond. Samen met haar 68-jarige vriendin reisde ze af naar de ARD studio's voor deelname aan de door Jörg Pilawas gepresenteerde show.

Daar heeft de krasse oma miljoenen tv-kijkers versteld doen staan met haar kennis. De populaire kennisquiz trekt in Duitsland al jaren veel kijkers. 'We hadden ons al zo lang geleden opgegeven, dat we het al weer helemaal vergeten waren toen we werden gebeld met de vraag of we in de jubileumshow wilde komen. Echt goed had ik me niet voorbereid. Ik heb alleen vooraf aan mijn zoon gevraagd of ik niet enorm af zou gaan omdat ik niets van tv-programma's weet', zegt Friedel tegen BILD.

Van afgaan was geen sprake, tot ieders verbazing won de 100-jarige samen met haar vriendin 50.000 euro door bijna alle vragen foutloos te beantwoorden. Friedel is van plan samen met haar vriendin van het gewonnen geld een cruise te maken langs de Noorse kust.