NAC krijgt definitief financiële steun gemeente

Het stadion van NAC Breda zal worden verbouwd. Dat werd duidelijk nadat de gemeente Breda de club toezegde financiële steun te verlenen voor de verbouwing.

Omroep Brabant meldt dat het gaat om enkele miljoenen euro's. Dat heeft de gemeenteraad donderdagavond besloten. Alle fracties hebben positief gereageerd op de plannen van de Bredanaars. De club heeft een grote meerwaarde in maatschappelijk en economisch opzicht voor de stad. Dit was dan ook de belangrijkste reden voor de gemeente om een flink bedrag in de club te pompen.

Het Rat Verlegh Stadion werd in 1996 gebouwd en is dus reeds voor het dertiende jaar in gebruik. Het stadion werd vernoemd naar Antoon "Rat" Verlegh. Momenteel passen er 17.064 toeschouwers in het onderkomen. Komende zomer zal dit aantal uitbreiden naar een kleine 20.000.

NAC-directeur Theo Mommers is ambitieus: "Dit biedt ons de kans om financieel in het linkerrijtje te gaan spelen. Dat is een basisvoorwaarde om blijvend in de eredivisie te spelen. Wij kunnen nu concreter aan de slag om nieuwe sponsors aan ons te binden, want nu weten we precies waar we aan toe zijn.”