McLaren schorst directeur Dave Ryan

Het Formule 1-team van McLaren heeft sportief directeur Dave Ryan voorlopig op non-actief gezet. Ryan moest namens het Britse team uitleg geven over de gebeurtenissen achter de safety car tussen Lewis Hamilton en Jarno Trulli. Hij heeft echter niet de juiste informatie aan de FIA verstrekt, waardoor Hamilton nu gediskwalificeerd is.

Tegenover de stewards van de wedstrijd in Australië ontkenden zowel Ryan als Hamilton dat er een teamorder was geweest om Trulli weer voorbij te laten gaan. In een interview kort na de race gaf Hamilton toe dat het wel degelijk een opdracht van het team was geweest en de FIA onderstreepte dit gisteren door het radioverkeer van McLaren vrij te geven. Daarom is Hamilton uit de uitslag in Melbourne gehaald en is Toyota-coureur Trulli weer als derde geklasseerd.

"Davey is al sinds 1974 een belangrijk onderdeel van McLaren en heeft een cruciale rol gespeeld in de vele successen die het team heeft behaald", aldus McLaren-teambaas Martin Whitmarsh. "Zijn rol in de gebeurtenissen van afgelopen zondag, en dan met name zijn manier van communiceren met de FIA, hebben grote gevolgen gehad voor het team, waarvoor wij onze excuses aanbieden. Daarom heb ik hem vanmorgen geschorst en dat accepteerde hij."