Ook speurhond vindt Holloway niet op Aruba

De specialist die vorige week met een speurhond opnieuw naar een spoor van Natalee Holloway zocht, is zonder resultaat teruggekeerd naar de VS. Dat hebben politie en justitie vandaag laten weten.

Behalve afval heeft het speurteam niets bijzonders aangetroffen in de poel die met behulp van Search and Rescue Foundation Aruba (Sarfa) voor een groot deel werd leeggepompt. De stichting hielp de actie vanwege fatsoen, aldus een woordvoerder. "We willen voorkomen dat Aruba een slechte naam krijgt." Het Openbaar Ministerie (OM) gaf er wel toestemming voor de speurtocht maar bood geen hulp.

De opdrachtgever voor de nieuwe zoektocht was de vader van het verdwenen meisje, Dave Holloway. Hij hoopte dat er nog een spoor was te vinden in een kreek in buurt van het ouderlijk huis van Joran van der Sloot die verdachte is in de zaak. Een getuige zou hem in de nacht van de verdwijning slechts met één modderige gymschoen aan hebben zien wandelen bij de plas. Het OM vond de verklaring te mager om er weer te gaan zoeken.

  (foto: ANP)