'Oranjespelers getuige van orgie'

Spelers en staf van het Nederlands elftal zijn zondagavond, een dag na de interland tegen Schotland, getuige geweest van een ranzig tafereel in hun chique Grand Hotel Huis ter Duin in Noordwijk. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

In de lobby van het hotel zat na het diner een paar Amsterdamse zakenlui, die voor hun vermaak een aantal Russische prostituees hadden meegenomen. Onder invloed van heel veel drank liep het intieme samenzijn na middernacht volgens de krant uit op 'een halve seksorgie'.

Bondscoach Bert van Marwijk had na een tijdje schoon genoeg van de ranzigheid en schakelde het hotelmanagement in. Omdat de gemoederen hoog opliepen, ook bij het hotelpersoneel, moest uiteindelijk de hulp worden ingeroepen van de Noordwijkse politie.

Volgens perschef Kees Jansma lagen alle Oranjespelers ten tijde van het voorval al in bed, maar ooggetuigen zeggen dat er wel degelijk spelers getuige waren. Het moet er nogal ordinair aan toegegaan zijn, aldus een van hen: "De blote borsten vlogen hier in het rond. Even zoenen prima, maar als je verder wilt gaan, doe dat dan lekker op je kamer. Er werd geknepen en vingers verdwenen overal. Sorry hoor..."