Beenhakker wil even 'in de schaduw werken'

De 10-0 monsterzege op San Marino heeft bondscoach van Polen Leo Beenhakker weer wat steviger in het zadel geholpen. Door zijn nevenfunctie bij Feyenoord en de 3-2 nederlaag van afgelopen zaterdag tegen Noord-Ierland stond de positie van Don Leo onder druk.

Die druk is dus nu weer even van de ketel. Beenhakker: "Met die spelers zit het gewoon goed. Het klikt fantastisch met de spelersgroep en de staf." Ook de relatie met bondsvoorzitter Grzegorz Lato is nog altijd prima. "Ik ben steeds rustig gebleven en Lato ook. Ik heb één baas, ik ken die man en ik wist wat hij ervan vond. Dat was meer dan genoeg voor mij. Daarom heb ik me niks aangetrokken van die vijf miljoen andere bazen, die ook allemaal wat te zeuren hadden", zegt de ervaren trainer in De Telegraaf.

Beenhakker mag dus de huidige WK-kwalificatiereeks afmaken, alhoewel zijn werk voor Feyenoord maar moeilijk wordt geaccepteerd in Polen. "Ik doe voorlopig geen uitspraken over de toekomst. Laat mij nu maar even lekker in de schaduw werken", aldus de bondscoach, die zich maandag weer in De Kuip meldt. "Dan heb ik weer even een Feyenoord-petje op. Ik heb er plezier in links en rechts de helpende hand toe te steken. Mijn werk als bondscoach lijdt daar niet onder, want de komende tijd blijf ik ook frequent spelers bekijken en alles doen wat nodig is voor Polen."