'Taliban Pakistan tonen openbare afranseling'

Met een videofragment van een meisje dat in het openbaar door Talibanstrijders wordt geslagen, schokken de radicaalislamitische Taliban grote delen van de Pakistaanse bevolking. Pakistaanse televisiezenders zonden vandaag de beelden uit.

De Britse omroep BBC meldde dat de opname de angst versterkt dat de Taliban het tegenwoordig volledig voor het zeggen hebben in de Swatvallei. In dit gebied in het noordwesten van Pakistan, bij de grens met Afghanistan, streden radicaalislamitische opstandelingen tegen de centrale overheid. De autoriteiten gingen een officieel bestand aan met de Taliban. In ruil voor het instellen van de sharia, het islamitisch recht, eindigde de radicaalislamitische groepering het verzet.

Op het filmpje is te zien hoe twee Talibanstrijders het meisje vasthouden en haar minutenlang slaan met een riem. Het is te merken dat ze veel pijn heeft. Ook smeekt zij de mannen om op te houden met slaan. Talrijke omstanders kijkend zwijgend toe. Volgens lokale bronnen straften de Taliban de 17-jarige omdat zij drie jaar een relatie zou hebben gehad met haar schoonvader. Waarschijnlijk is het videofragment twee weken geleden of nog eerder opgenomen.