Lucius wil naar het buitenland

Olga (Nuongirl)
Theo Lucius moet Feyenoord aan het einde van dit seizoen noodgedwongen verlaten. De huidige financiële situatie van de Stadionclub staat een langer verblijf van de verdediger/middenvelder in de weg.

Lucius moet derhalve op zoek naar een nieuwe club. Zijn voorkeur ligt bij een werkgever in het buitenland. "In Nederland heb ik weinig meer te winnen na PSV en Feyenoord", betoogt de 32-jarige veelzijdige speler tegenover Voetbal International. "Ik zelf ga me concentreren op Feyenoord en zie wel met welke opties mijn zaakwaarnemer Ger Lagendijk komt. Ik ga niet uit van Manchester United, maar een leuke, goede club in Engeland of Duitsland zou mooi zijn. Het is nú of nooit."

Het feit dat Feyenoord niet met hem door wil, brengt ook voordelen met zich mee zo vindt Lucius. "Stel dat Feyenoord de optie in mijn contract had gelicht, dan was ik volgend seizoen pas transfervrij geweest, op mijn 33ste. Dat is een leeftijd waarop je voor veel clubs minder interessant bent. Ik ben nu 32 jaar en dan kan je nog wel drie jaar mee, precies de periode waarover de meeste contracten worden afgesloten."