Man overwint acht keer kanker

De Brit Laurence Stewart heeft al acht keer kanker overwonnen. Toch kan de 31-jarige man er nog om lachen: "Ik krijg kanker zoals anderen een verkoudheid oplopen."

Stewart kreeg voor de eerste keer kanker op 14-jarige leeftijd. Toen moest hij vechten tegen blaaskanker. Daarna kreeg de man twee keer een hersentumor waarvan de dokters dachten dat ze ongeneeslijk waren.

De Brit kreeg ook nog drie keer longkanker en moest een halve long opgeven. Nu is hij herstellende nadat er onlangs tumoren uit zijn maag en lever verwijderd zijn.

Volgens de dokters is het een wonder dat de man nog leeft. "De dokters hebben me altijd gezegd dat ze niets voor me konden doen. Ze gingen me behandelen in de hoop dat ik wat meer tijd kon doorbrengen met mijn familie. Dat de tumoren allemaal verdwenen, is volgens hen een wonder", aldus Stewart.

De vader van twee kinderen is blij dat hij nog leeft. "Het heeft weinig zin om erover te klagen. Ik leef nog en ik wil genieten van elke dag die komt."

Als dank voor de goede zorgen die hij van de dokters kreeg, wil hij 10.000 pond inzamelen voor het ziekenhuis waar hij behandeld werd. "Het ziekenhuis heeft zoveel gedaan voor mij en mijn familie dat ik het personeel op deze manier wil bedanken", aldus Stewart.