Voor de rechter om CORRUPT-shirt

De 32-jarige Dénis van Vliet uit Tilburg moet alsnog voor de rechter verschijnen. Hij liep ruim twee jaar geleden met een shirt door de binnenstad van Tilburg met daarop de tekst 'CORRUPT' en een politielogo erbij. Hij liep wat agenten tegen het lijf die hem een boete gaven van 170 euro. Maar die weigerde hij te betalen.

Van Vliet moest toen voorkomen, maar dat ging niet door omdat het weekblad Revu zich ermee ging bemoeien. Die riepen iedereen op om naar de rechtbank te komen met zo'n shirt. Sindsdien was justitie stil.

Maar vanochtend, op zijn 32e verjaardag, stonden er ineens twee agenten voor de deur van Dénis van Vliet. Hij moet komende donderdag alsnog voorkomen in Breda, waar de rechtbank wat groter is. Volgens Justitie is de zaak alsnog opgepakt, dankzij de uitspraken van rechters in andere zaken. Justitie denkt daardoor een grote kans te hebben om de jongen te veroordelen.

Revu is overigens opnieuw in actie gekomen. "Zijn zaak komt voor op donderdag 9 april aanstaande, om 09:00 uur, in de rechtbank van Breda, Sluissingel 20. Even denken hoor… Zo’n rechtszitting ís natuurlijk gewoon openbaar. En corruptshirts zijn nog steeds te koop … Dus niets staat je in de weg om samen met Revu te protesteren tegen deze extreme mate van betutteling. Wij zijn er met camera in elk geval. Jij ook?", aldus de website van Revu.