DVD: Deception

Claudia Angenent
Ewan McGregor speelt in Deception een overwerkte boekhouder (Jonathan McQuarry) voor wie afwijkende cijfers het spannendste zijn in zijn hele leven. Doordat hij continu aan het overwerken is en switcht van kantoorpand naar kantoorpand bestaat zijn leven alleen maar uit cijfers en slapen. Vrienden of een vrouw horen dus niet bij zijn leven. Tot hij op een avond wordt gestoord door de gladde advocaat Wyatt Bose (Hugh Jackman). Vanaf dat moment verandert zijn complete leven…


Jonathan McQuarry is voor de zoveelste avond achter elkaar aan het overwerken om de financiële boeken van een advocatenkantoor te controleren. Deze avond wordt hij echter gestoord door een van de advocaten van het bedrijf. Wyatt Bose komt onschuldig de kamer binnenlopen en begint een gezellig gesprek, wat uiteindelijk uitmondt in het roken van een joint. Jonathan denkt eindelijk een vriend gevonden te hebben. De dagen daarna wordt hij uitgenodigd om gezellig mee te gaan tennissen, wat te drinken in een club en is zelfs uitgenodigd bij Wyatt thuis. Nadat de heren zijn gaan stappen gaat Jonathan met de metro naar huis. Hij mist deze op een haartje met als voordeel dat hij een beeldschone vrouw tegenkomt. Ze gunt hem echter geen enkele blik en de eigenwaarde van Jonathan is dan ook niet zo heel hoog dat hij er zelf op af stapt.

Als Wyatt en Jonathan samen aan het lunchen zijn, wordt Wyatt gebeld dat hij per direct het vliegtuig moet nemen naar Londen. Op het moment dat beide mannen opstaan, gaat het echter mis: beiden heren pakken de verkeerde telefoon. Zo eindigt Jonathan met de telefoon van Wyatt. Deze stopt echter niet met rinkelen en Jonathan neemt dan ook een paar keer op. Het enige dat hij te horen krijgt is “Ben je vrij vanavond?”. Als hij dan wil uitleggen dat men de verkeerde persoon aan de telefoon heeft, hangen de vrouwen vaak op. Na een tijdje krijgt hij Wyatt eindelijk te pakken en hij legt Jonathan uit wat de bedoelingen zijn van deze gesprekken. Wyatt staat namelijk op “de lijst”. Een seksclub voor dames en heren hoog op de ladder in het zakenleven. Dan moet je dus denken aan editors van magazines, advocaten en beurshandelaren. Wyatt spoort Jonathan aan om gewoon eens gebruik te maken van de telefoontjes. Zo gezegd, zo gedaan. Diezelfde nacht heeft Jonathan nog seks met een onbekende vrouw in een hotelkamer. Hij raakt verslaafd aan de anonieme seks en begint zelf ook vrouwen te bellen. Waarom ook niet? Wyatt zit toch nog een tijdje in Londen. Het gaat echter fout op de avond dat hij de vrouw van de metro (Michelle Williams) ook treft in zijn hotelkamer. Hij wordt stapelverliefd op haar en dat heeft serieuze consequenties.

Extra's
Zo tref je 'Club sexy', 'Exposing Deception', de 'bioscooptrailer' en de 'verwijderde scènes' als bonusmateriaal aan. Club sexy gaat over een echte seksclub zoals uit de film en Exposing deception zegt het eigenlijk al, is een kijkje achter de schermen van de film.


De namen binnen deze cast zijn niet de minste. Ewan McGregor, Hugh Jackman en Michelle Williams zijn nou niet bepaald b-sterren te noemen. De acteerprestaties van het drietal is echter teleurstellend te noemen. Er is totaal geen chemie tussen Williams en McGregor waardoor de scène in het hotel ook een beetje knullig overkomt. Er zijn geen vonken, het spel is plat. Dit is zonde aangezien de rode lijn van dit verhaal wel bij de romance van deze twee personen hoort te liggen. Het verhaal zelf is zeker niet slaapverwekkend te noemen, maar een echte thriller is het ook niet. Het is erg jammer dat de voorspelbaarheid van de verhaallijn de spanning uit de film haalt. Je kunt als kijker namelijk goed aanvoelen waar het verhaal naartoe gaan leiden. Toch is er filmtechnisch weinig tot niets op het speelfilmdebuut van regisseur Marcel Langenegger aan te merken. Het verhaal loopt gewoon vlot door waardoor het toch nog interessant blijft om af te kijken. Deception blijft hangen bij mij op 3 sterren.


Label: Warner Home Video Releasedatum: Maart 2009
Kijkwijzer:
Waardering Film:
Waardering extra's:

Kijk voor meer films en dvd's in Film, Tv & Radio.