Nu al problemen bij Sporting Limburg

Olga (Nuongirl)
De fusie werd gisteren pas bekrachtigd, maar L1 komt vandaag al met het bericht dat er onenigheid zou bestaan bij de Limburgse fusieclub Sporting Limburg. Het inrichten van alle functies binnen de nieuwe vereniging blijkt een hoop problemen op te leveren.

Roda JC en Fortuna Sittard, de clubs die opgaan in Sporting Limburg, hebben allebei een eigen spelersgroep, trainer en technisch directeur. Het ligt derhalve voor de hand dat er mensen op straat gezet zullen moeten worden door de fusie.

Technisch directeur van Roda JC Martin van Geel zei gisteren dat Roda-trainer Harm van Veldhoven trainer zal worden van Sporting Limburg vanwege zijn doorlopende contract. Ook de verbintenissen van de spelers zouden moeten worden gerespecteerd. Fortuna-directeur Hans Erkens kan zich echter totaal niet in dit plaatje vinden en zei hierover dat Roger Reijners, trainer van de club uit Sittard, ook een doorlopende overeenkomst heeft.

Volgens Erkens dienen alleen de contracten van de spelers gerespecteerd te worden. Op andere posities zullen mensen moeten accepteren dat er niet voor iedereen plaats is bij de fusieclub.