Final Fantasy XIII gaat 100% van de PS3-kracht gebruiken

Morthill
Bij elke consolelaunch is het weer de vraag wanneer het moment komt dat games vrijwel het onderste uit de kan met rekenkracht gaan halen. Meestel laten tegen de tijd dat er een nieuwe generatie op de markt komt ontwikkelaars zien waar de console toe in staat is, maar zelfs daarna blijft er ruimte voor verbetering. Zo liet een hobby-ontwikkelaar onlangs nog zien dat 3D-graphics en physics mogelijk waren op de GameBoy Advance.

In een interview zei Final Fantasy XIII-producer Yoshinori Kitase, dat de game 100% van de rekenkracht van de PlayStation 3 zal gaan gebruiken. Niet helemaal hetzelfde als het onderste uit de kan halen, maar de game zal dus echt laten zien waar de console toe in staat is. Voor de geïnteresseerden, de demo van de game gebruikt slechts 50% van de console. Of het daaraan ligt is niet duidelijk, maar FFXIII zal je in ieder geval niet hoeven te installeren op je PS3.

Final Fantasy XIII is momenteel ook in ontwikkeling voor de Xbox 360. Beide versies zijn in de laatste fase van hun ontwikkeling, aldus Kitase, en er zal dus spoedig een definitieve datum komen.