Uitslag Nederland B - Jong Italië

Niels (DerMeister)
Johan Neeskens is er met Nederland B niet in geslaagd om het oefenduel tegen Italië om te zetten in een zege. In Kerkrade bleef het bij een rechtvaardig 1-1 gelijkspel. Siem de Jong scoorde in de eerste helft het doelpunt voor Nederland B. Sebastian Giovinco was namens Italië trefzeker.

In het eerste gedeelte van de eerste helft voetbalden de beide landen aarzelend. Echte kansen vielen er niet te noteren en de gehele wedstrijd was weinig enerverend. Eerst werd een kans van De Jong op tijd verijdeld, maar halverwege het eerste bedrijf knikte de Ajacied wel raak. Een goede voorzet van Gianni Zuiverloon belandde bij De Jong, die van een aardige afstand de doelman van Italië passeerde.

Roy Beerens had zeven minuten later de uitgelezen mogelijkheid op de 2-0. Urby Emanuelson wist de Heerenveen-speler met een mooie steekpass te bedienen, waarna de aanname van Beerens niet goed was. Ook kort daarna had hij zijn vizier na balverlies niet op scherp. Een rappe tegenaanval werd door Beerens om zeep geholpen met een belabberd schot.

Giovinco wist kort voor rust te profiteren van een onachtzaamheidje in de defensie van Nederland B. Peter Wisgerhof kreeg de bal tegen zijn heup, waarna Giovinco Piet Velthuizen met een stuiterballetje wist te verschalken.

Het spel van beide teams in de tweede helft was slecht. Ricky van Wolfswinkel had de beste mogelijkheid. De jonge spits van Vitesse zag zijn inzet van dichtbij, op aangeven van Nordin Amrabat, gekeerd worden. Diego Biseswar kon de overwinning ook binnenslepen namens Nederland B. Zijn schot dwarrelde maar net over: 1-1.