Kesler wil Nederland B langer behouden

Als het aan de directeur van de KNVB, Henk Kesler, ligt, speelt Nederland B ook na de oefeninterland van vanavond tegen Jong Italië nog wedstrijden.

Officieel gezien zou Nederland B komende dinsdag haar laatste duel spelen, maar Kesler overweeg een langer vervolg van het Nederlandse B elftal. Spelers uit dit elftal zijn in ieder geval erg enthousiast over het Nederland B-concept.

Eljero Elia, die afgelopen zaterdag twee doelpunten scoorde voor Nederland B, is ook enthousiast: "Dit team is waardevol voor spelers die niet in aanmerking komen voor het Nederlands elftal." De buitenspeler vervolgt: "Je doet hier toch ervaring op en een oproep is een signaal dat de bondscoach je volgt. Daarnaast is Dennis Bergkamp assistent-trainer. Als je van zo iemand tips krijgt, is dat toch geweldig?"

Nederland B werd in 2008 opnieuw opgericht. Dit elftal dient voor spelers die vanwege hun te hoge leeftijd niet meer in aanmerking komen voor Jong Oranje en die dankzij dit elftal alsnog internationaal hun eigen kunnen bewijzen.