Bosz: "Feyenoord presteert schandalig"

Peter Bosz werd eerder dit seizoen door Feyenoord ontslagen en keek in het programma Sport 1 United terug op zijn tijd in De Kuip. De voormalig technisch directeur van de Rotterdammers vindt in elk geval dat hij goed werk heeft verricht. Er zou alleen onvoldoende tijd zijn geweest.

"Ik vind nog steeds dat we met Feyenoord de goede weg ingeslagen zijn," begon Bosz het interview. "De selectie die er nu staat, biedt voldoende perspectief om verder te bouwen. Als je naar de kwaliteit van de selectie kijkt, dan staat Feyenoord veel te laag. Feyenoord presteert nu schandalig."

Daarnaast is Bosz van mening dat de visie van Feyenoord, het aantrekken van directe versterkingen en het stimuleren van de talenten om zich verder te ontwikkelen, kwam niet goed uit de verf. "Bij een grote club krijg je niet de tijd om verder te kijken. Om meteen te presteren zijn jongens als Van Bronckhorst en Makaay gehaald. Maar als je tiende of twaalfde staat, zijn de supporters ontevreden, dat is logisch."

Ondanks zijn vertrek, dat samenging met het ontslag van trainer Gert-Jan Verbeek, is Bosz tevreden over de resultaten die hij bij Feyenoord heeft geboekt. "De schuld van Feyenoord is enorm teruggebracht. Ook is er in de jeugdopleiding veel veranderd. Het aantal contractspelers is teruggebracht, waardoor nu veel jongens aan het eerste elftal proeven. Dit is niet alleen een zaak van blessures, maar ook van visie."