Pozzato slaat slag in Driedaagse De Panne

Sjors (Sj0rSz)
Fillipo Pozzato heeft de eerste etappe van de Driedaagse De Panne op zijn naam geschreven. De renner van Team Katyusha was in de etappe tussen Middelkerke en Zottegem de snelste. Frederik Willems en Greg van Avermaet werden respectievelijk tweede en derde.

De Driedaagse kende een snelle start van het peloton. In het eerste uur koerste men met een snelheid van 50 kilometer per uur. Na 70 kilometer sprong er een groepje weg, waar ook Roy Curvers van Skil-Shimano toe behoorde.

Het peloton ontplofte aan het begin van de kasseistrook Haaghoek en de Leberg. Silence-Lotto en Pozzato wisten het initiatief te pakken, waarna er uiteindelijk een kopgroep van 30 man ontstond. Zij hadden de vroege vluchters toen al ingegerekend. Tot de leiders behoorden ook oost Posthuma en Tom Leezer (Rabobank), Martijn Maaskant (Garmin) en Lieuwe Westra (Vacansoleil).

Quick-Step miste de slag echter, waarna Tom Boonen uit alle macht probeerde terug te komen. Met de hulp van Kevin van Impe en de motoren wist de Belg de achterstand tot zeven seconden terug te brengen. Silence-Lotto zorgde er echter voor dat hij niet meer kon inlopen.

Toch was het opnieuw Pozzato die op de Berendries aan de boom begon te schudden en de kopgroep uit elkaar trok. Willems ging uiteindelijk alleen op avontuur en wist een voorsprong van 25 seconden te pakken. Toch wist de Italiaan deze renner in te rekenen, waarna het duo de voorsprong naar bijna een minuut uitbouwde.

De achtervolgers kregen het niet voor elkaar om de achterstand te verkleinen. Op vijf kilometer van de finish was de voorsprong van Pozzato en Willems opgelopen naar één minuut en tien seconden. Uiteindelijk liep de voorsprong nog wel wat terug, maar Pozzato kwam als eerste over de finish. Willems was vier seconden later binnen.