CD: Hard Bass Volume 9

Vier teams, zestien dj's/acts, één stadion, duizenden feestgangers: het simpele principe van het feest Hard Bass. Op Valentijnsdag werd het Arnhemse Gelredome op zijn kop gezet met onder andere The Prophet, Deepack, Donkey Rollers en Luna achter de decks. Een feest zonder compilatie-album kan natuurlijk niet, dus ligt Hard Bass Volume 9 in de winkels. Met maar liefst vier schijfjes vol hardstyle gemixed door vier toppers. Dat belooft wat!


Max Enforcer trapt deze compilatie af namens Team Green. Met "Tormented" van Killer Clown zet hij meteen de toon voor de rest van de mix: lekker knallen. Met name de tweede helft van de cd is heerlijk. Die bestaat voornamelijk uit platen van zijn label Seismic Records. "Rock The Party" en 'Dark Symphony' van Digital Punk & Profyler zijn daarbij twee pareltjes. Ook de afsluiter mag er zijn: 'Be Amazed' van The Beholder & Max Enforcer, tevens het officiële anthem van het feest. Een lekkere rauwe track met oldschool invloeden. Hardstyle zoals het moet zijn!

Het blauwe team wordt vertegenwoordigd door een ouwe rot in het vak: Isaac. Met zijn nieuwe track 'The Sound Of The Underground' begint hij meteen goed. Het is weer een typische Isaac-productie die kwalitatief goed in elkaar zit en het ongetwijfeld goed zal doen op de dansvloer. Vervolgens knallen 'Floorspin' en 'Serenity' uit de speakers, waardoor de mix al niet meer stuk kan. Je trommelvliezen worden vervolgens verwend met nieuwe platen van Wildstylez, Noisecontrollers, Josh & Wesz en Deepack & Coone. En dan te bedenken dat er nog acht knallers voorbij komen... Heerlijk!!

Team Yellow heeft Frontliner naar het front gestuurd om hun sound te laten horen. Hij is één van de grote talenten uit de Scantraxx-stal van The Prophet. Het is dan ook niet vreemd dat veel tracks van dat label zijn. Met nieuw werk van Headhunterz en Wildstylez, maar jammer genoeg niet één van zijn eigen nieuwe producties. Naast een aantal nieuwe platen kiest hij ook voor wat oudere nummers. Een prima afwisselende mix, maar 'Arise (Zany & The Beholder Remix)' kennen we nu wel.


De laatste cd is onder handen genomen door de Italiaanse grootmeester Zatox. En dat betekent dus veel prachtige composities uit het land van pasta en pizza. Het kwartet Zatox, Tatanka, Technoboy en Activator komen al dan niet onder één van hun schuilnamen meerdere keren voorbij. De heerlijke Italiaanse sound wordt zo nu en dan afgewisseld met wat Nederlandse inbreng, waardoor het beste van twee werelden verenigd wordt in een mix van bijna 80 minuten.

Vier cd's met de beste hardstyle van de afgelopen maanden, én een hoop nieuw materiaal. Kun je daar überhaupt over klagen? Eigenlijk niet. De mixen zijn afwisselend en strak. De platenkeus had misschien hier en daar wat origineler gemogen, maar over het geheel genomen is deze compilatie onmisbaar in de collectie van iedere hardstyleliefhebber. Of om in de sfeer van de anthem te blijven: "Get yourself be amazed!".

Label: Seismic Records Releasedatum: 14 februari 2009
Waardering: