Pour la Patrie

Column door WFJansen

Het beste wat Nederland kan overkomen is dat Wilders president wordt. Want wat hebben we nu helemaal aan dat koningshuis? De Koninginnedag vrijmarkt, dat is het enige wat van mij mag overblijven, dat levert me nog wat op als handelaar zijnde. We gaan ze niet onthoofden, dat is teveel werk; we deporteren ze naar hun vaderland, Duitsland, of naar hun exotische buitenlandse verblijven. Maar wel zelf je geld verdienen voor het onderhoud.

Dat vind ik dus, WFJansen. Maar wie ben ik dat het er toe zou doen wat ik vind? Kunt u er uw voordeel mee doen met wat ik bedenk? Als ik voel dat ik naar de wc moet dan klopt dat tenzij ik constipatie heb. Als mijn oog iets blonds volgt, dan is het de moeite waard, daar kunt u van op aan. Kortom luister naar WFJansen, hij weet het, heeft altijd gelijk. Het gaat dertig graden worden deze zomer. We zullen ons overgeven aan de weldadige warmte van de zon. We luisteren naar Stenders en Giel B. Nee ik niet, natuurlijk niet! En waarom moet ik nu opeens denken aan die overjarige Varahomo?

Hebt u wel zo’n kakelende leidraad? Laat hem meteen los, loop er toch niet achteraan. Gebruik uw eigen verstand, luister naar uw innerlijke stem, nou ja, zoiets dan. Als u vindt dat uw baas een doodschop verdient, moet u hem die gewoon geven. Maar als u iets blonds ziet, moet u eerst even bedenken of u er wel achteraan moet. U moet natuurlijk wel naar mij luisteren. Dat spreekt. En verspil uw tijd niet langer met dat achterlijke geleuter over voetbal!

Als Churchill sprak, dan luisterde je. “We will never surrender,” las ik onlangs in Parijs bij zijn standbeeld. Hij had het over de Duitsers, ik zeg het maar even. In Parijs wappert overal de tricolore. Frankrijk is een republiek, ik zeg het er weer even bij; waar in Amsterdam wappert de Nederlandse vlag?
Ik voorspel: binnenkort wappert de driekleur hoog in top in heel de hoofdstad. En niet vanwege Koninginnedag of jodenherdenking.