Van Wolfswinkel voorstander Nederland B

Bondscoach van Nederland B Johan Neeskens zal na de oefeninterland tegen Jong Italië om de tafel gaan zitten met zijn collega van de A-ploeg Bert van Marwijk om te praten over de toekomst van het schaduwteam. Vitesse-spits Ricky van Wolfswinkel hoopt dat men doorgaat met Nederland B.

"Veel mensen zijn sceptisch over Nederland B, maar de jongens hebben hier allemaal hartstikke veel zin om voor dit team uit te komen. Anders hadden we tegen Duitsland ook niet zo’n goede prestatie neergezet", is de mening van de jonge aanvaller tegenover Sportweek.

Van Wolfswinkel ging verder met de woorden: "Je wint niet zomaar met 4-0 van Duitsers, hoor. Ik vind alle kritiek op Nederland B dan ook echt bullshit. Al die mensen die er belachelijk over doen; ze doen maar. Laat ze maar lekker lullen. Dat wij het als spelers lekker vinden om met elkaar een prestatie neer te zetten is het belangrijkste."

Van Wolfswinkel ziet in de trainingen en wedstrijden met Nederland B een toegevoegde waarde voor zijn loopbaan. "Van iemand als Dennis Bergkamp (assistent-coach, red.) kan ik heel veel leren. Hij let op mijn loopacties en ziet de kleinste dingen. Naar zo iemand als hij luister ik graag. Maar ook van de spelers om me heen leer ik hier."

Hij besloot met de woorden: "Door op een hoger niveau te trainen, wordt iedereen beter. En als je ergens last van hebt, laten ze je echt niet volle bak meetrainen. Er wordt hier goed voor je lichaam gezorgd. Dus clubs die zeggen dat we hier over de kling worden gejaagd, weten niet waarover ze praten. Wat mij betreft gaan we lekker door met Nederland B. Zeker weten. Ik ben er een groot voorstander van. En ik ben láng niet de enige, hoor."