FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesOorlog in Oekraïne
Oorlog in Oekraïne


Defensie
Defensie


Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 maart 2009

Rus onderuit in eerste ronde Monterrey

Arantxa Rus heeft de tweede ronde van het WTA-toernooi van Monterrey niet weten te bereiken. Rus, die via het kwalificatietoernooi het hoofdtoernooi binnen kwam, werd uitgeschakeld door de Italiaanse Roberta Vinci: 6-4, 2-6 en 6-2.

Rus wist elke set meer breakkansen te forceren, maar haar tegenstandster, die de 69e plaats op de wereldranglijst bekleedt, was op de belangrijke momenten de betere. In de derde set kon ze een snelle 5-1 achterstand niet meer ombuigen.

Door de uitschakeling van Rus is Michaëlla Krajicek nog de enige overgebleven Nederlandse in het toernooi. De Almeerse, die ook het hoofdtoernooi via de kwalificaties bereikte, heeft een moeilijke loting: de als tweede geplaatste Française Marion Bartoli.

Autoverkoop VS halveert

De noodlijdende Amerikaanse autofabrikanten Ford, GM en Chrysler hebben afgelopen maand de helft minder auto's verkocht dan in februari 2008. Dat maakten ze vandaag bekend.

Ford verkocht 48,2 procent minder; 96.044 auto's en vrachtwagens, tegenover 185 duizend vorig jaar. Bij de vrachtwagens was het het ergste met 51,6 procent.

General Motors wist 53,1 procent minder auto's van de hand te doen - 126.170 nu tegenover 268.737 vorig jaar. Hekkensluiter Chrysler rapporteert 44 procent afname, met respectievelijk 150.093 en 84.050 verkopen.

Februari is daarmee de slechtste maand in vele decennia voor de van staatssteun afhankelijke giganten. Er werd al tientallen miljarden in de bedrijven geïnvesteerd door de overheid van de VS.

 

Testdag 03-03-2009

Timo Glock heeft net als gisteren de snelste tijd neergezet tijdens de testdag op Jerez. De Duitser was met zijn Toyota vier tienden sneller dan Felipe Massa, die in zijn Ferrari de Renault van Fernando Alonso zes honderdsten voor bleef.

Jerez

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 T. Glock Toyota 01:19.814 141
2 F. Massa Ferrari 01:20.238 134
3 F. Alonso Renault 01:20.296 152
4 H. Kovalainen McLaren 01:20.535 85
5 A. Sutil Force India F1 01:20.621 63
6 M. Webber Red Bull 01:21.021 98
7 R. Kubica BMW 01:21.069 98
8 N. Rosberg Williams 01:21.412 125

Arie Boomsma geschorst door EO

De Evangelische Omroep heeft presentator Arie Boomsma voor drie maanden geschorst. De omroep was niet blij met de foto's die Boomsma liet maken voor de homo-uitgave van Linda Magazine en geeft hem nu drie maanden de tijd om zijn 'zonden' te overdenken.

De pikante foto's zijn gemaakt voor een eenmalige uitgave van een homoglossy L'Homo, maar dat was volgens een woordvoerder van de EO niet de reden van de schorsing. "Het is een themanummer voor mannen, voor hetero en homomannen. Maar dat aspect maakt voor de EO niet uit, al was het de Tina geweest."

Arjan Lock, directeur van de EO laat weten: "Arie is geschorst omdat hij niet van tevoren, zoals volgens zijn contract moet, toestemming heeft gevraagd voor de shoot. Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma’s als 40 Dagen Zonder Seks waarvan Arie de presentator is. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven."

Arie snapt de schorsing van zijn werkgever: "Ik begrijp en betreur dat deze solo-actie de EO schaadt. Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen. Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent."

Door de schorsing wordt het nieuwe seizoen van Arie's programma 40 dagen zonder seks uitgesteld naar het najaar.

Met dank aan Evelien en MaGNeT voor de submit.

Annabel had gebroken nek door val

Uit de sectie die op olifant Annabel uit het dierenpark Emmen is verricht, blijkt dat ze een gebroken nekwervel had. Ook had ze slijtage aan haar gewrichten. Dit werd vandaag naar buiten gebracht door een woordvoerder van het dierenpark.

De olifant leed aan artrose, wat zorgde voor een minder goed evenwichtsgevoel. Hierdoor kon ze snel uit balans worden gebracht. De val in de gracht rond het olifantenverblijf leverde haar een gebroken nekwervel op. Deze veroorzaakte op zijn beurt een verlamming die er weer voor zorgde dat Annabel niet meer overeind kon komen na de val. Hoe treurig het ook was om Annabel in te laten slapen, het was de juiste keuze volgens de woordvoerder.

De sectie werd verricht in het Veterinair Pathologisch Diagnostisch Centrum in Utrecht. Dat wat er over is van Annabel zal worden vernietigd.

Met dank aan Levitation voor de submit

Bernanke woest over bailout AIG

Ben Shalom Bernanke, voorzitter van de Amerikaanse centrale bank de Fed, heeft zich negatief uitgelaten voor de Amerikaanse Senaat over de bailout van AIG: "Geen enkele episode tijdens de kredietcrisis heeft me bozer gemaakt dan de redding van AIG. AIG was een hedgefonds gelinkt aan een groot en stabiel verzekeringsbedrijf."

AIG (American International Group) is de grootste verzekeraar ter wereld, maar moest door grote verliezen gered worden door de Amerikaanse overheid. Bernanke: "AIG vertoonde schandalig gedrag, maakte een groot aantal onverantwoorde gokken en maakte gebruik van een groot gat in de reglementen. Echter zou de val van AIG een schokgolf door de hele verzekeringssector hebben gestuurd waardoor de overheid eigenlijk geen andere keuze had om AIG ter hulp te springen."

Het verzekeringsbedrijf maakte gisteren het grootste verlies ooit bekend voor een bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis, namelijk 62 miljard dollar over het vierde kwartaal. Dat betekende een verlies van bijna een half miljoen dollar per minuut. De Amerikaanse overheid gaf AIG vorig jaar al een reddingspakket van 150 miljard dollar. Maandag werd bekend dat AIG nog eens 30 miljard dollar nodig heeft.

Bernanke liet zich positief uit over het stimuleringsplan van president Obama. Volgens hem is agressieve actie nodig om de recessie te bestrijden, ook al kost het biljoenen dollars. Het plan werd goedgekeurd met weinig Republikeinse steun. De woorden van Bernanke zijn daarom van belang, omdat hij enige tijd als econoom voor president George W. Bush diende.

Fed-voorzitter Ben Bernanke woest op AIG

Vlieg je suf met Puffins: Island Adventure

Je hebt soms van die karakters in games die je nooit kunt vergeten. Chocobo's uit Final Fantasy of de Helghast uit Killzone 2, we kennen ze allemaal. Binnenkort komt daar een nieuw soort bij, namelijk de Puffins. Deze lieve vogeltjes, ook wel bekend onder de naam papegaaiduiker, hebben vrolijk gekleurde snaveltjes en maken veel plezier op hun eigen eilandje. In Puffins: Island Adventure kun je deelnemen aan meer dan honderd activiteiten. Vandaag hebben we alvast een trailer voor jullie om te wennen aan deze fascinerende schepsels. De game moet op 14 april verschijnen voor de Nintendo DS. Overigens is Puffin gewoon Engels voor papegaaiduiker, maar dat vergeten we maar even.

Eva Jinek vindt uitlekken filmpje niet erg

Eva Jinek vindt het uitlekken van de ruwe opnames van het NOS journaal waar ze haar 'boobies' schikt in haar topje niet erg. Dit zei ze vanavond aan tafel bij De Wereld Draait Door.

Eva kon er niet mee zitten dat heel Nederland haar heeft horen praten over haar 'boobies'. Het eerste wat ze deed toen ze gistermiddag hoorde dat het filmpje uitgelekt is, was haar ouders bellen. Volgens Eva moest haar vader erg lachen om het filmpje. Haar moeder was vooral trots dat haar 30-jarige dochter zich nu nog druk maakt over wat haar moeder van haar kledingkeuze vindt. 

Eva bekende dat ze met het schaamrood op haar kaken naar het filmpje heeft zitten kijken. Ze vond vooral haar kreet 'IK ZIE JE BORSTUH' wat overdreven. Maar het filmpje zelf kon haar niet deren. Toen Matthijs van Nieuwkerk een ringtone liet horen van haar uitspraken was ze zichtbaar verrast. Dit pareerde ze met de opmerking dat haar droom nu uitgekomen was; een eigen ringtone hebben. 

Volgens Eva is de NOS nog aan het onderzoeken hoe het filmpje uit kon lekken. "Alle filmpjes worden geupload naar een locatie op internet en daar is waarschijnlijk een fout gemaakt." Een woordvoerder van de NOS verklaarde dat de NOS een aantal technische mensen op de kwestie heeft gezet en dat het uitlekken van dit filmpje mogelijk komt door een technisch probleem. Ook hebben ze geen reden om aan te nemen dat medewerkers van de NOS de beelden gelekt hebben naar de media. 

FOK!user PiRANiA ontdekte het filmpje in een folder, met nog enkele andere filmpjes, op een server van de NOS. Nadat een ingekorte versie van dit filmpje door MaGNeT (MoosePower740) op YouTube werd gezet namen vrijwel alle nieuwssites het filmpje over.

Eva bij DeWereld Draait Door
 
Voor de liefhebbers

Fire Titan op God of War III artwork

Cecil Kim is grotendeels verantwoordelijk voor de artwork rondom de God of War games. Op zijn officiële website heeft de beste man vandaag een nieuw stukje artwork van God of War III gezet. Het gaat hier om de Fire Titan, een van de titanen waarmee Kratos Zeus wil neerhalen. Een leuk details in deze artwork is het silhouet van Kratos in de rechterbovenhoek. Één ding is zeker, Cecil Kim heeft talent als het gaat om artwork. In hoeverre de Fire Titan er ook daadwerkelijk zo uit gaat zien is nog maar even afwachten; God of War III staat namelijk pas voor eind 2009 gepland.Kokmeijer langer bij KNVB

Niels Kokmeijer gaat zijn huidige contract als bondscoach van het Nederlandse beach soccer-team met twee jaar verlengen.

Voormalig profvoetballer Kokmeijer is sinds vorig jaar bondscoach van het Nederlandse beach soccer-team en hij ziet nog genoeg uitdagingen om de komende seizoenen door te gaan. "Ik zie het als een enorme uitdaging om samen met deze spelersgroep de prestaties van vorig jaar te evenaren. De uitschieter met een tweede plaats op het Europees kampioenschap is fantastisch, maar de focus ligt op plaatsing voor het wereldkampioenschap 2009."

De eerste kwalificatiewedstrijden voor het EK vinden plaats op 4 en 14 juni in Spanje.

7th Dragon in twee trailers

Met 7th Dragon ontwikkelt SEGA een RPG waarin het gaat om de draken. Je zal samen met je party door een land moeten reizen dat gedomineerd wordt door draken. Door het verslaan van vijanden zullen personages in je party kunnen levelen en nieuwe aanvallen leren. Ook kunnen de personages jobs nemen zodat ze exclusieve vaardigheden hebben. De kerkers in 7th Dragon zullen zich willekeurig generen.


'Bussumse dode slachtoffer van afrekening'

De man die vanochtend in Bussum bij het hotel Jan Tabak is doodgeschoten is vermoedelijk het slachtoffer geworden van een criminele afrekening. Inmiddels is zijn identiteit vrijgegeven: het gaat om de onroerendgoedhandelaar Peter Petersen. De 45-jarige Petersen, bijgenaamd de dikke, was een bekende van de politie. Hij wordt tot de kringen gerekend waartoe onder andere ook de crimineel Kees Houtman en vastgoedhandelaar Willem Endstra behoorden. Beiden zijn enkele jaren geleden geliquideerd.

De politie is nog op zoek naar de mogelijke dader(s). In Almere-Buiten is het uitgebrande vluchtvoertuig gevonden. De politie wilde echter niet kwijt om wat voor soort vervoermiddel het gaat. Mocht er inderdaad sprake zijn van een liquidatie is het de derde in een maand tijd. Op 5 februari werden twee mannen doodgeschoten in Leiderdorp en op de 24e van die maand één in Amsterdam-West. Alle slachtoffers waren bekenden van de politie.

Aanslag op cricketteam Sri Lanka

Het nationale cricketteam van Sri Lanka is vandaag in Pakistan beschoten. Het team zat in een bus op weg naar het stadion in Lahore toen het werd beschoten.

Bij de aanslag kwamen acht mensen, waarvan zes agenten en twee burgers om het leven. Zes leden van het cricketteam raakten gewond. Vijf spelers en een assistent-trainer moesten naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn niet ernstig.

Volgens de politie is de aanslag waarschijnlijk het werk van "goedgetrainde terroristen". Twaalf gemaskerde mannen waren gewapend met raketten, handgranaten en automatische geweren. In de chaos die na de aanslag ontstond wisten zij te ontkomen.

De wedstrijd tegen Pakistan is afgelast en de spelers zijn inmiddels met een helikopter geëvacueerd. Volgens de Pakistaanse autoriteiten gaan de sporters naar een luchthaven, vanwaar ze "onmiddellijk" naar huis terugkeren.

Campbell pleit voor puntenaftrek bij racisme

Portsmouth-verdediger Sol Campbell vindt dat clubs punten in mindering moeten krijgen wanneer hun fans zich schuldig maken aan onheuse of racistische bejegeningen.

De verdediger van Pompey hoopt dat de Premier League zijn advies ter harte neemt. "De enige manier hoe je dit kan stoppen is door punten af te nemen van de clubs", aldus de voormalig Engels international in The Guardian.

Zelf heeft Campbell sinds 2001 veel last van spreekkoren. In dat jaar verruilde hij Tottenham Hotspur voor rivaal Arsenal. Sindsdien wordt hij vaak onheus bejegend door fans van The Spurs.

Olympische nominatie Van der Wal

Snowboarder Dolf van der Wal heeft zich genomineerd voor de Olympische Spelen in Vancouver. Onze landgenoot deed dat op het onderdeel halfpipe.

Van der Wal verdiende de nominatie bij een wereldbekerwedstrijd in het Japanse Gujo. Daar eindigde hij op een achtste plaats. Volgend seizoen hoeft Van der Wal alleen nog maar vormbehoud te tonenn.

Ook de tweemansbob vrouwen hebben zich genomineerd voor de Winterspelen. Ook zij werden bij de World Cup in Vancouver achtste.

[NHL] Stand per 3-3-2009

Hieronder vind je de stand in de NHL per 3-3-2009.

Atlantic GP W L OT Pts GF GA
New Jersey Devils63 41 19 3 85 196 153
Philadelphia Flyers61 33 18 10 76 198 178
New York Rangers64 32 24 8 72 159 175
Pittsburgh Penguins64 32 26 6 70 195 196
New York Islanders63 20 36 7 47 154 206

Northeast GP W L OT Pts GF GA
Boston Bruins63 42 12 9 93 215 142
Montréal Canadiens63 34 22 7 75 194 189
Buffalo Sabres63 31 25 7 69 182 175
Toronto Maple Leafs63 25 26 12 62 191 227
Ottawa Senators61 23 28 10 56 152 176

Southeast GP W L OT Pts GF GA
Washington Capitals64 40 19 5 85 213 188
Florida Panthers63 32 23 8 72 177 175
Carolina Hurricanes64 32 27 5 69 169 186
Tampa Bay Lightning63 21 30 12 54 164 204
Atlanta Thrashers63 23 34 6 52 188 221

Central GP W L OT Pts GF GA
Detroit Red Wings63 41 14 8 90 234 187
Chicago Blackhawks61 35 17 9 79 205 155
Columbus Blue Jackets63 31 26 6 68 168 176
Nashville Predators63 31 28 4 66 159 172
St Louis Blues62 28 26 8 64 173 181

Northwest GP W L OT Pts GF GA
Calgary Flames62 37 19 6 80 201 183
Vancouver Canucks62 32 22 8 72 186 175
Edmonton Oilers62 31 26 5 67 173 188
Minnesota Wild61 30 26 5 65 155 144
Colorado Avalanche64 28 35 1 57 171 204

Pacific GP W L OT Pts GF GA
San Jose Sharks61 42 10 9 93 205 148
Anaheim Ducks64 31 28 5 67 180 188
Dallas Stars62 29 26 7 65 179 191
Los Angeles Kings62 26 27 9 61 160 179
Phoenix Coyotes63 27 31 5 59 159 193

Herzog voelt zich gepasseerd en stapt ook op

In navolging van Karel Brückner is ook Andreas Herzog vertrokken bij het nationale team van Oostenrijk.

Brückner stapte gisteren op als bondscoach van Oostenrijk. Herzog, die assistent was onder de Tsjech, had Brückner graag willen opvolgen maar de Oostenrijkse bond passeerde de voormalig middenvelder. "Ik ben gevraagd om aan te blijven als assistent, maar dat heb ik geweigerd", zei Herzog vandaag in een verklaring. "Ik wil niet langer verantwoordelijk worden gehouden voor beslissingen die ik niet genomen heb."

Herzog vervulde sinds januari 2006 de functie van assistent-bondscoach van het Oostenrijkse team. Met 103 interlands is hij recordinternational van het Alpenland.

[NHL] Islanders winnen achterhoededuel

De New York Islanders hebben het achterhoededuel tegen de Colorado Avalanche gewonnen. De op het laatste moment door de Islanders opgeroepen Jesse Joensuu scoorde in zijn eerste NHL-wedstrijd zijn eerste goal en won met zijn ploeg met 4-2.

Joensuu speelde zijn vierde wedstrijd in vier avonden, na een druk AHL-weekend en werd pas acht uur voor de wedstrijd van zijn NHL-team opgeroepen. "Ik kan het niet echt beschrijven," liet Joensuu weten. "Vandaag horen dat ik ga spelen en gelijk een goal scoren, het is een beetje teveel van het goede. In de eerste periode voelde ik me door de vele wedstrijden beroerd, maar ik wilde natuurlijk niets zeggen in mijn eerste NHL-wedstrijd".

De Islanders, die onderaan staan in de NHL, kregen verder aanvallende ondersteuning uit onverwachtse hoek: Bruno Gervais scoorde na 161 wedstrijden weer eens een goal. Verder scoorden Dean McAmmond, bij afwezigheid van Bill Guerin assistent-captain, en Jeff Tambellini. Jon Sim had drie assists. De goals aan de kant van de Colorado Avalanche kwamen beide van Ryan Smyth, een ex-Islander.

Smyth had het volgende te melden over zijn team: "Het lijkt erop dat we wat teveel zelfvertrouwen hebben. Soms werkt het andere team gewoon veel harder dan wij. We moeten goed in de spiegel kijken en stukken harder gaan werken tijdens deze serie uitwedstrijden."

Bill Guerin zat voor de tweede keer op rij op de tribune omdat de Islanders proberen hem te ruilen voor de trade deadline van woensdag. Er werd een ruil met Buffalo verwacht, maar deze ging op het laatste moment niet door. Men verwacht dat Guerin alsnog geruild wordt voordat de Islanders de aartsrivalen en stadgenoten Rangers ontvangen.

BNN-plaquette jaar na diefstal terug

Precies een jaar na de diefstal van hun plaquette heeft de gemeente Coevorden weer een nieuwe. Vorig jaar kreeg de Drentse gemeente namelijk een plaquette van het BNN-programma 'Nu we er toch zijn', dat de gastvrijheid van gemeenten onderzoekt.

Aangezien de Drenten zeer gastvrij zijn, werd Coevorden dan ook beloond met een gouden gedenkplaat. Deze werd vorig jaar door de burgemeester aan de buitenkant van het stadhuis bevestigd met speciale schroeven.

Desondanks wisten dieven de plaat van de gevel te schroeven en mee te nemen. Omdat zoektochten op niets uitliepen, heeft Coevorden nu eindelijk een nieuwe gouden plaquette gekregen. Deze hangt nu hufterproof in het gemeentehuis.

Gilissen en Van der Leegte dichtbij rentree

De NAC Breda-middenvelders Tim Gilissen en Tommie van der Leegte keren zeer binnenkort weer terug in de hoofdmacht van de Bredase ploeg.

Het tweetal speelde gisteren met Jong NAC mee. De beloften werkten een competitiewedstrijd af tegen Jong FC Dordrecht.

Gilissen kon de afgelopen vijf weken niet spelen vanwege een buikwandblessure. Van der Leegte stond zelfs iets langer aan de kant vanwege hamstringproblemen.

Sprinklers zetten schouwburg blank

Enkele bezoekers van de schouwburg in Almere zijn gisteravond kleddernat thuis gekomen. Tijdens de voorstelling van cabaretier Jan Jaap van der Wal ging na vijf minuten de sprinklerinstallatie aan.

Het publiek dacht eerst nog dat het bij de act hoorde. "De sprinklers boven het podium gingen af. We dachten eerst dat het bij de act hoorde, maar al snel werden de mensen op de eerste rij zo nat dat dit geen grapje kon zijn", zegt een bezoeker tegenover RTL Boulevard.

De bezoeker vertelt verder: "Binnen een paar minuten leek het podium het toneel te zijn van een waterval die leek op een tropische regenbui en al gauw kregen we te horen dat er een brandmelding was. Het personeel van de Schouwburg verzocht ons zo snel mogelijk het pand te verlaten via de aangegeven nooduitgangen. Bibberend van de kou moesten wij naar de voorkant lopen van het winderige plein. Na ongeveer tien minuten werd het 'pand-veilig' sein gegeven en mochten wij onze jassen ophalen."

Ruim 550 bezoekers werden naar huis gestuurd, maar mogen op woensdag 18 maart weer terug komen. Dan zal de voorstelling opnieuw plaatsvinden, dan hopelijk zonder een geactiveerde sprinklerinstallatie.

Baby's Enschede leefden nog geen uur

Komende vrijdag zal in Almelo het proces beginnen tegen de moeder die haar twee pasgeboren zoontjes heeft vermoord. Marike H. woonde in het studentenhuis Kraamhuis toen zij in november 2006 beviel van een jongetje. Ze noemde het Jurgen, maar niemand wist van de geboorte van Jurgen, en niemand zou als het aan Marike lag, van hem horen.

Marike raakte tijdens de bevalling, die zij volledig alleen deed, in paniek. Ze knipte de navelstreng door, en binnen het uur doodde zij haar kind door het een kussen op zijn gezicht te drukken. Het lijkje verstopte zij, omwikkeld door vuilniszakken, in een laptoptas die ze tussen het afval in de tuin gooide. 

Toen een huisgenootje afgelopen december het plan kreeg om de tuin op te ruimen, moest Marike wel actie ondernemen. Ze verhuisde de laptoptas naar een openbare plaats ergens in Enschede, waar het al snel ontdekt wordt door een voorbijganger. Deze waarschuwde de politie, die meteen de jacht opende op de moeder. De berichten in de media zorgden ervoor dat Marike's ouders onraad roken. Ze zetten hun dochter voor het blok en schakelden de politie in.

Nog een kind
Marike, blijkbaar opgelucht dat het voorbij was, bekende meteen tijdens het eerste verhoor al. Tijdens dit verhoor blijkt ook nog eens dat haar verhaal gruwelijker is, dan tot nu gedacht werd. Afgelopen jaar beviel ze van nog een zoontje: Alex. Ook bij deze bevalling was ze alleen, en dit kindje kwam om het leven omdat Marike niet ingreep toen Alex stikte door de navelstreng. Het lijkje bracht ze in een tas naar haar moeders woning toe, om het daar op zolder te verstoppen. 

Na drie maanden van onderzoek is nog altijd niet duidelijk hoe Marike haar zoontjes ter wereld heeft kunnen brengen, doden en hun lijkjes heeft kunnen verstoppen zonder dat iemand iets in de gaten had. Zelfs de biologische vader van de twee, een student met wie ze een 'knipperlicht-relatie' had, zegt niets te hebben gemerkt aan haar. Haar ouders waren wél achterdochtig. Ze lieten haar zelfs een test doen, maar die wist Marike handig te manipuleren door urine van andere bewoners in het studentenhuis te gebruiken. Zo kon ze trots een 'negatief' resultaat laten zien. 

Levensgenieter & abortus
Marike is een levensgenieter, die het niet echt nauw neemt met relaties. Haar universitaire studies maakte ze niet af en buiten de twee voldragen zwangerschappen, raakte ze nog minstens twee keer zwanger. Deze liet ze echter aborteren in een kliniek in Enschede. Tijdens haar zwangerschappen dronk ze en af en toe slikte ze xtc. Justitie zal haar een dubbele moord ten laste leggen. Hierbij is het voornamelijk de vraag of de misdrijven haar wel kunnen worden aangerekend. 

Door een psychiater wordt Marike omschreven als een 'zeer intelligente, doch emotieloze vrouw'. Omdat hij er niet in slaagde om tot haar door te dringen, kon of wilde hij geen advies uitbrengen. De kinderen van Marike zijn begin dit jaar begraven. Marike was er bij en droeg een gedicht op aan hen. De advocaat van Marike wilde niet reageren tegenover het AD.

Bakens wil graag een badjas aan

In de Eredivisie staat FC Volendam weliswaar helemaal onderaan, maar toch maakt de ploeg van trainer Frans Adelaar nog kans op Europees voetbal.

Volendam is namelijk nog altijd actief in het toernooi om de KNVB-beker. Donderdag kruist de ploeg uit het palingdorp in Kerkrade de degens met Roda JC.

Aanvaller Rowin van Zaanen ziet kansen voor Volendam. "We konden het slechter treffen in de strijd om de KNVB beker. Roda JC speelt momenteel zeker niet groots, terwijl wij toch steeds beter beginnen te draaien", aldus Van Zaanen in de Telegraaf.

Zijn ploeggenoot Tim Bakens droomt zelfs al van de finale. "Beide ploegen hebben weinig te verliezen. Als we winnen, dan zit je al bij de laatste vier en kun je zomaar in De Kuip staan met een badjas aan."

Amerikaan stopt kat in hasjpijp

Een 21-jarige inwoner van de Amerikaanse staat Nebraska is beboet nadat hij zijn zes maanden oude kat in een waterpijp van 30 bij 15 centimeter had gestopt. Volgens de man moest de kat nodig gekalmeerd worden en besloot hem knetterstoned te maken in zijn zelfgemaakte waterpijp.

Buurtbewoners zagen dat de man uit Lincoln hasj rookte via een zelfgemaakt apparaat en alarmeerden de politie. Die gaven de man een boete van omgerekend driehonderd euro. De kat heeft het overleefd, maar kwam wel versuft uit het apparaat.

Final Fantasy VII: Advent Children Complete bevat anime

Nog eventjes wachten en dan kunnen mensen over de hele wereld genieten van de Blu-ray film, Final Fantasy VII: Advent Children Complete. De film die origineel in 2005 uitkwam zal binnenkort naast de HD-resolutie ook nog eens dertig minuten langer zijn dan het origineel. Daarnaast krijgen de snelle kopers ook nog eens een Blu-ray demo van Final Fantasy XIII. Je zou denken: "dat wisten we al?" De makers hebben dan interessant nieuws voor je, want de film zal daarnaast ook nog eens een anime bevatten, genaamd Final Fantasy VII: On the Way to a Smile - Episode: DenzelVrouwen lopen langer in vieze onderbroek

Is het net bekend geworden dat mannen opgewonden raken van rotte eieren, nu blijkt dat vrouwen hier ongewild de hand in lijken te hebben. Nederlandse vrouwen blijken namelijk echte viezeriken als het gaat om hun ondergoed. Maar liefst 1 op de 10 vrouwen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan.

Volgens Rijkelt Beumer, als levensmiddelenmicrobioloog verbonden aan de Universiteit Wageningen, is het overigens geen ramp om een dagje langer met je onderbroek te blijven rondlopen. "Tot en met de jaren '50 was het zo dat je je ondergoed maar één keer in de week verschoonde", verklaart hij.

Volgens Beumer verwisselt men tegenwoordig dagelijks haar ondergoed om cosmetische redenen. Alleen in het geval van slappe poep is het aan te raden om dagelijks een schone onderbroek aan te trekken. "En was alles dan op een hoge temperatuur zodat alle ziektekiemen worden gedood."

Overigens zijn niet alleen Nederlandse vrouwen bijzonder smerig bezig als het om ondergoed gaat. Uit een studie van de Universiteit van Manchester is al eens naar voren gekomen dat tien procent van de Britten drie dagen achtereen dezelfde onderbroek draagt. Vijf procent keert zelfs de onderbroek binnenste buiten om hem zo nog een dag langer aan te kunnen.

Burnout: Paradise Toy Pack deze week

Criterion Studios komt deze week met de Toy Pack voor hun laatste game Burnout: Paradise. Deze nieuwe content zal vanaf komende donderdag in de nieuwe in-game store verkrijgbaar zijn via Xbox Live Marketplace en PlayStation Store. De nieuwe content bestaat uit negen nieuwe mini autootjes waarmee Paradise CIty onveilig gemaakt kan worden.

"Regular Burnout fans will recognise 5 Paradise City classics - the Carson GT Concept P12, the Kreiger Racing WTR, the Hunter Takedown 4x4 and the Hunter Manhatten, but there are 9 awesome vehicles in this range".

Gebouw ingestort in Keulen: 15 vermisten

In Keulen is vanmiddag iets na 14:00 uur een aantal gebouwen ingestort. Volgens Duitse kranten zijn er mogelijk doden gevallen. 

Eén van de gebouwen die volgens de berichten gedeeltelijk ingestort zijn, is mogelijk het gebouw van het stadsarchief. Enkele huizen naast het gebouw zijn ook ingestort. Hierdoor is de metro die onder het huizenblok loopt volgelopen met water.

In het gebouw van het stadsarchief zouden ten tijde van de instorting ongeveer vijftien mensen aanwezig zijn geweest. De hulpdiensten zijn met groot materieel ter plaatse en evacueren de omgeving, de bewoners worden opgevangen.

Een ooggetuige verklaarde dat de gebouwen vlak na elkaar zijn ingestort. Het is mogelijk dat een aantal mensen mee omlaag zijn gestort en onder de brokstukken liggen. Als mogelijke oorzaak voor de instorting worden verbouwingswerkzaamheden in de metro onder het huizenblok genoemd. 

 

Mannen worden geil van rotte eieren

In tegenstelling tot vrouwen, walgen mannen niet bij het ruiken van een paar rottende eieren. Sterker nog, ze worden er juist botergeil van. Volgens een studie van de Universiteit van Napels krijgen mannen namelijk een stijve van rottende eieren.

De penetrante geur van rottende eieren wordt veroorzaakt door waterstofsulfide, zo heeft een van de wetenschappers vandaag laten weten. Onder invloed van deze stof kunnen de zenuwen in de penis zich heerlijk ontspannen.

Hierdoor wordt de bloedstroom in het geslachtsdeel beter gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat de zwellichamen beter opzwellen en men dus makkelijker een stijve krijgt. De onderzoekers hopen met deze opmerkelijke uitkomst het ei van Columbus te hebben gevonden.


En anders kun je er altijd nog mee golfen...

Veel Jupiler League-clubs in zwaar weer

Veel clubs uit de Jupiler League zullen de komende tijd getroffen worden door de economische crisis. Uit een door de teams betaald onderzoek van Sport+Markt blijkt dat de helft van de clubs niet levensvatbaar is.

Op dit moment staan een aantal clubs bij de licentiecommissie onder extra toezicht en de verwachting is dat meer clubs dit lot zal treffen in de komende jaren. Alleen VVV-Venlo zou in staat zijn een stap voorwaarts te kunnen maken en richting Eredivisie kunnen gaan. De andere clubs blijven of op Jupiler niveau spelen of zullen verdwijnen.

KNVB-directeur Henk Kesler vreest dat er binnenkort meerdere clubs failliet zullen gaan. "Als je ziet hoe de clubs ervoor staan en wat er op ons afkomt hoef ik niemand te vertellen dat er grote problemen gaan ontstaan. Als ik wist hoe zwaar de crisis zou worden, zou ik veel geld kunnen verdienen. Dat weet niemand. Maar dat er ingeleverd gaat worden staat vast."

Ook voorzitter van de voetbalvakbond VVCS Danny Hesp vreest voor het voortbestaan van enkele clubs. "Er kunnen zomaar honderd spelers op straat komen te staan. Het kan bijna niet anders dat er heel wat clubs om gaan vallen, deze crisis raakt de clubs in het hart."

De meeste clubs werken op dit moment met een budget van minder dan drie miljoen euro. De teams die het op dit moment zwaar hebben en mogelijk om dreigen te vallen zijn TOP Oss, FC Omniworld, AGOVV Apeldoorn, FC Eindhoven, Telstar, Haarlem, BV Veendam, FC Emmen, FC Dordrecht en Fortuna Sittard. De clubs kunnen fuseren om uit de problemen te komen of kiezen voor het spelen met semi-profs die naast het voetbal nog een deeltijdbaan hebben.

Bij Jan Peter aan tafel

Jan Peter ontvouwt zijn handen. ‘Lieverd, wat ik vandaag toch heb gehoord! Er komt een gigantische billboardreclame voor kookboeken aan de A4 bij Schiphol!’
‘Hè, begin je nu al over je werk? Je hebt nog niet eens een hap gehad. Ik vind het veel leuker als André er ook bij is, van de Spruitjes Unie. Hij kookt liever Grootmoeders Recepten, maar hij weet tenminste dat zaken niet aan tafel thuis horen.’

Been stuurt Radomski weg

NEC-trainer Mario Been is voor de tweede keer in korte tijd in een conflict geraakt met middenvelder Arek Radomski.

De Pool zei dinsdag tijdens het kringgesprek na afloop van de training dat hij zich niet kon motiveren voor een plek op de bank in de bekerwedstrijd tegen sc Heerenveen. Been stuurde Radomski vervolgens direct weg.

Been en Radomski botsten kort geleden ook al met elkaar. Een maand geleden gaf de Pool aan het niet te zien zitten om tijdens de uitwedstrijden tegen FC Groningen en Heracles Almelo op de bank te zitten. Een verzoeningsgesprek leek alle problemen te hebben opgelost, maar dinsdag was het weer helemaal mis.

Been was tegenover de Gelderlander kort van stof over het gebeuren. "Ik begrijp er niets van. Er wacht ons een belangrijke wedstrijd tegen Heerenveen, eigenlijk wil ik me alleen bezighouden met spelers die wel gemotiveerd zijn."

Vettel: "Wij zijn geen favoriet"

Afgelopen zondag kende Sebastian Vettel een prima testdag. Toch weigert de Duitser, die bij Red Bull Racing onder contract staat, te hard van stapel te lopen.

"Wij zijn niet de favoriet," aldus Vettel, die op de eerste testdag meer dan een seconde sneller was dan Felipe Massa. Dit voedde ook meteen de geruchten dat Red Bull Racing dit seizoen wel eens voor een verrassing zou kunnen zorgen.

Toch durft Vettel nog niet veel over het naderende seizoen te zeggen. "Vorig jaar zag Williams er heel, heel goed uit. In Australië eindigden ze op het podium, maar een paar weken later sprak niemand meer over hen", liet hij weten.

Daarnaast ziet Vettel zijn team ook niet als favoriet. "De favorieten zijn rood en zilver, Ferrari en McLaren. Het is een lange weg om in die positie te komen, maar we werken hard. We hebben veel potentieel, de auto ziet er goed uit, dus we zullen zien."

Boekweg wil meer bedenktijd van FC Zwolle

Door het plotse vertrek van Jan Everse is Claus Boekweg opeens hoofdtrainer van FC Zwolle. De voormalig verdediger is verrast door de huidige situatie en wil de tijd krijgen van de club om zich over zijn toekomst te beraden.

"Maandag was een gekke dag door het vertrek van Jan Everse. Bovendien moest er 's avonds met de beloften nog een wedstrijd gespeeld worden. Er komt in korte tijd heel veel op mij af, ik heb nog niet de tijd gehad om rustig na te denken", zegt de 43-jarige Boekweg tegenover de Stentor.

De ex-verdediger voelt zich solidair met Everse. "Maar de reacties van de groep hebben me ook een goed gevoel gegeven. Ik vind het een hele moeilijke beslissing. Ben ook van plan om bij een aantal collega's die ik ken advies in te nemen. Ik wil een weloverwogen besluit nemen en in alle rust beslissen."

Boekweg leidde dinsdag samen met keeperstrainer Sierd van der Berg en Martin Reynders de training bij Zwolle. "Donderdag ben ik er ook, vrijdag zit ik op de bank. Tegen die tijd is ook wel duidelijk welke beslissing ik heb genomen", aldus Boekweg.

'AC Milan huurt Beckham tot einde seizoen'

Er kan een nieuw hoofdstuk aan de soap rondom David Beckham worden toegevoegd. Volgens de voorzitter van AC Milan, Adriano Galliani, is het mogelijk dat de Brit tot het eind van het seizoen van Los Angeles Galaxy wordt gehuurd.

Daarna is het de bedoeling dat Beckham naar Los Angeles Galaxy zal terugkeren. Aan het einde van het Amerikaanse voetbalseizoen zou de speler gebruik kunnen maken van een clausule in zijn contract, waardoor hij kan vertrekken.

Beckham speelt al sinds januari bij AC Milan, waar hij in eerste instantie tot begin maart zou blijven. De middenvelder deed het echter zo goed, dat hij een vaste waarde van de Rossoneri werd. Hierop deden de Italianen een poging om de Brit definitief aan zich te binden.

Los Angeles Galaxy wilde echter acht miljoen voor Beckham ontvangen. AC Milan zou niet verder willen gaan dan 2,4 miljoen euro.

Tijger verslindt houthakkers

Een Sumatraanse tijger heeft toegeslagen in Indonesië. Het dier viel twee illegale houthakkers aan, hiermee komt het dodental op acht mensen in de laatste vijf weken. De tijger viel de twee mannen zondag in hun hut aan. 'Ze zongen en speelden gitaar, toen een tijger plotseling één van hen aanviel', zei een boswachter. Nadat het dier het eerste slachtoffer had doodgebeten, ging hij achter de andere man aan die hij in het hoofd en borstkas beet, terwijl omstanders toekeken.

Volgens het Wereld Natuur Fonds lopen er nog ongeveer vierhonderd Sumatraanse tijgers vrij rond op het eiland. De dieren krijgen steeds minder ruimte door boskap en woningbouw. Dorpelingen schuwen de confrontatie niet en blijven het bos ingaan voor illegale houtkap. Zij hebben de laatste maand vier tijgers omgebracht.


Serena verslaat Venus op Square Garden

Serena Williams heeft in de finale van de Billie Jean King Cup, een exibitietoernooi, van haar oudere zus Venus gewonnen. Het was voor het eerst in negen jaar dat er op Madison Square een finale voor vrouwen werd gehouden.

Met de winst van het toernooi streek Serena een cheque van 400.000 dollar op. Voor haar zus lag het prijzengeld iets lager, namelijk 300.000 dollar.

In de halve eindstrijd, die over één set ging, wist Serena van Ana Ivanovic te winnen (6-3). Venus nam het op tegen Jelena Jankovic en zegevierde met 6-4.

Ruimere bolide voor Sutil

Force India heeft Adrian Sutil een ruimere auto gegeven. Dit maakte de Duitser, die dit jaar aan zijn derde seizoen in de Formule 1 begint, zelf bekend.

"De afgelopen winter heb ik de fabriek vrij vaak bezocht," liet Sutil in een reactie weten. "Ik ben nog niet eerder zo betrokken geweest bij de bouw van een auto. Het is ook het eerste chassis dat gebouwd is waarbij men rekening heeft gehouden met mijn lengte. Ik zal dit jaar dus veel meer ruimte hebben in de auto."

Sutil is niet één van de kleinste coureurs. Hij is namelijk 1,83 meter lang.

Multiplayer Empire Total War uitgelegd

Nog één nachtje slapen en dan is het zover, Empire: Total War ligt in de schappen. Omdat deze laatste uurtjes extra zwaar wegen, kan je in de tussentijd een (oud) interview lezen over de multiplayer campagne, één van de nieuwe features in het nieuwste deel van de Total War serie. Dit interview is echter nog nooit verschenen, en gaat ook over de bèta van de multiplayer. Ondanks is het een leuk tipje van de almachtige sluier van Empire: Total War.

Het interview is met Mark Sutherns, Associate Producer van The Creative Assembly.

Hoe steekt een beurt in elkaar? Mag een bepaalde speler altijd als eerst, of wordt er af en toe gewisseld, zodat verschillende spelers de voordelen van de eerste beurt kunnen verkrijgen?

Op dit moment werkt het beurtensysteem met een tijdlimiet, eerder bepaald door de spelers. Het is echter moeilijk te zeggen of er een voordeel is om tijdens een grand campaign als eerst te gaan. Ik weet zeker dat dit iets is waar we veranderingen in kunnen aanbrengen, mocht dit tijdens de bèta een probleem vormen.Wanneer een speler een veldslag vecht, wat doet de andere speler dan in de tussentijd? Kunnen ze verder met de campagnemap, of moeten ze wachten tot de andere speler klaar is?

Op dit moment zijn we naar de opties hiervoor aan het kijken. Spelers hebben zeker de optie om bevel over het leger te voeren wat de andere speler aanvalt. Een andere optie die we overwegen is een spectatormode, zodat de andere speler mee kan kijken hoe de slag gaat.

Zijn er beperkingen in de twee-spelers campagne, welke anders zijn als in de singleplayer? Dingen die om wat voor reden dan ook niet goed passen in een mutliplayergame?

Het grootste probleem in Empire is de diplomatie tussen de twee spelers. Het huidige systeem voor speler- vs AI-onderhandelingen kan niet worden gebruikt voor de multiplayer, dus we moeten tijdens de bèta een paar dingen uitproberen.

Zijn jullie van plan om de twee-speler modus uit te bereiden in updates?

Misschien, maar het hangt zeker af hoe de 1 tegen 1 campagne zal gaan werken. De multiplayer campagne wordt een belangrijk deel in de Total War-games, dus we zijn van plan om er rekening mee te houden, al is de beta de eerste stap om te kijken of het goed werkt.

Hoe zit het met de ‘fog of war’? Kan de andere speler zien wat de andere speler doet, of is dit verborgen, net als bij de standaard AI?

Op dit moment is het hetzelfde als bij de singleplayer campagne tegen de AI. De fog of war zal de bewegingen van andere spelers verbergen. Er is echter een mogelijkheid dat we dit wel beschikbaar maken als een diplomatie-optie, voor spelers die met elkaar tegen de AI strijden.

Hoe zit het met het saven van een game? Waar worden deze opgeslagen en krijgt elke speler een duplicatie?

De save zal bij de host-speler blijven. Dit werkt goed tijdens een 1 tegen 1 situatie, omdat beide spelers online moeten zijn om te kunnen spelen. Omdat spelers waarschijnlijk bezig zijn met meerdere 1v1 games, zijn er ook meerdere saves beschikbaar, elke keer wanneer de spelers inloggen.Of al deze features in de uiteindelijke game zitten is natuurlijk de vraag, omdat het interview al wat ouder is, maar de kans is groot dat we sowieso íets ervan zullen terugvinden.

Scheidsrechter Luinge gaat jaar langer door

Scheidsrechter Roelof Luinge zal nog een jaar langer als scheidsrechter op het hoogste niveau actief blijven. De 53-jarige leidsman verlengde gisteren zijn contract met de KNVB. Eerder gaf Luinge nog aan dat hij aan het einde van het seizoen wilde stoppen met fluiten.

"Roelof fluit een uitstekend seizoen", meldt Bert van Oostveen, manager competitiezaken van de KNVB, tegenover het ANP. "Het zou wat ons betreft zonde zijn om zijn actieve carrière na dit seizoen te beëindigen. We zijn erg blij dat we hem nog een jaar op de velden zullen zien."

Luinge begon zijn scheidsrechtersloopbaan op het hoogste niveau 29 oktober 1983 toen hij de wedstrijd tussen NAC en VVV-Venlo mocht leiden. Daar werd het toen 0-0. Ondertussen heeft hij 702 wedstrijden gefloten, waarvan er 512 in de Eredivisie waren.

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport

Boek: Jeremy Clarkson - Niet te stoppen

Jeremy Clarkson is druk bezig. Niet alleen presenteert hij het razend populaire autoprogramma Top Gear, ook schrijft hij zeer geregeld columns voor een aantal kranten. Dat deze columns graag gelezen worden, wordt ook wel bewezen door het feit dat er al meerdere bundels zijn verschenen in Engeland. Sterker nog, deze bundels worden ook vertaald in onder andere het Nederlands. Zo verschenen er al eerder de bundels Auto's en zo, In de hoogste versnelling en De wereld volgens Clarkson. De meest recente bundel is Niet te stoppen.

Scheringa: ING snel nationaliseren

DSB-topman Dirk Scheringa maakt zich ernstig zorgen over ING en luidt de noodklok over Nederlands grootste bank: "In Amerika krijgen we nog een creditcardcrisis. Ook de kredietcrisis is daar nog lang niet voorbij. ING zal hierdoor nog veel verder in de problemen raken. Die bank moet zo snel mogelijk genationaliseerd worden. Ik maak me zorgen over een faillissement."

Scheringa werpt zich in het interview met de Volkskrant op als potentieel crisisminister. Hij acht zichzelf in staat om de Nederlandse economie weer op koers te krijgen: "Daar heb ik een jaar voor nodig, in een breed zakenkabinet. We staan pas aan het begin van de wereldcrisis, het wordt allemaal nog veel erger. Als er niet snel krachtdadig wordt ingegrepen, staan Nederland nog zeker tien donkere jaren te wachten. Ik baseer mijn prognoses op gezond verstand en een onderhuids gevoel. Ik zie gewoon wat er om mij heen gebeurt. Het is een financieel oorlogsgebied. Het is echt een slagveld."

Zijn bank DSB, onder andere bekend van Frisia Financieringen (Leen), Becam en Postkrediet, draait volgens Scheringa wel uitstekend: "Twee weken geleden hebben wij ons teruggetrokken uit Italiaanse staatsobligaties. In 1929 gingen er ook landen failliet, ik sluit niet uit dat dit wederom gebeurt." Ook Europa staat volgens hem nog veel ellende te verwachten. Scheringa denkt dat burgers rekening moeten houden met een 'ander welvaartsniveau'. Scheringa: "Begrijp me niet verkeerd: de verwarming zal wel blijven branden. Maar aan de enorme welvaartsgroei komt een eind."

'Maximaal 20 keer minimum'

Topbestuurders mogen maximaal twintig maal meer verdienen dan hun laagst betaalde medewerker. Dat wordt de inzet van FNV Bondgenoten aan de cao-tafel. 's Lands grootste vakbond, voor onder meer de handel, metaal en dienstverlening, hoopt zo de topinkomens en bonussen aan banden te leggen.

Uit onderzoek van de Volkskrant naar de salarisontwikkeling tussen 1983 en 2007 bleek vorig jaar dat de top 44 keer modaal verdient, in 1983 was dit nog 16 keer. Het gemiddelde salaris bij de tophonderd van best verdienende bedrijven steeg van 225 duizend naar 1,3 miljoen euro.

FNV Bondgenoten wil voor de private sector de zogenoemde Wellink-norm introduceren. Nout Wellink, president van De Nederlandsche Bank, verdient ruim twintig maal het minimumloon, oftewel bijna 400 duizend euro.

De vakbond verwijst naar de commissie-Frijns die onlangs adviseerde over goed ondernemingsbestuur. 'De commissie bepleit een acceptabele relatie tussen het salaris van de top en dat van het cao-personeel', zegt voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten. 'Wellink is als toezichthouder op de bancaire sector een belangrijke speler in de private markt en dus een mooie meetlat. Omdat niet in elk bedrijf mensen het minimumloon verdienen, hebben wij er twintig maal het laagste salaris van gemaakt.'

Bij veel bedrijven ligt het laagste salaris rond de 130 procent van het minimumloon; veel topbestuurders zullen uitkomen op een half miljoen euro. De vakbond snijdt het punt alleen aan bij bedrijven waar het salaris van de top tot frustratie bij het personeel heeft geleid, waaronder Shell en KLM.


Agnes Jongerius van de FNV  (foto: DAG)

Klachtenstroom wegens 'pornovliegtuig'

De Amerikaanse vliegmaatschappij Southwest Airlines heeft sinds kort een nieuwe Boeing 737 aan haar vloot toegevoegd. Het nieuwe vliegtuig vliegt rond in een bijzonder jasje. Niemand minder dan een levensgrote foto van de vriendin van Leonardo DiCaprio, Bar Refaeli, siert de immense kist. Toch is niet iedere reiziger daar even blij mee.

Het Israëlische fotomodel is, slechts gekleed in bikini, te bewonderen op de hele zijkant van de Boeing. Passagiers willen echter niet meevliegen in wat door sommigen 'het pornovliegtuig' wordt genoemd.

Het bijzondere vliegtuig is onderdeel van een bijzondere reclamecampagne van de badpakkenspecial van Sports Illustrated. Niemand minder dan de vriendin van de acteur die sterft in 'Titanic' siert de cover van het felbegeerde blad.

Southwest Airlines is verbaasd dat zo veel mensen aanstoot nemen aan het vliegtuig. De vliegtuigmaatschappij weigert echter een knieval te maken voor preutse lieden, en peinst er niet over de bloedmooie meid van haar toestel te halen.


Een mooi toestel om jezelf lid te maken van de fameuze Mile High Club

John en NEC per direct uit elkaar

NEC heeft besloten de samenwerking met aanvaller Collins John per direct te beëindigen. De Nijmegenaren melden dit dinsdag op hun eigen website. De 23-jarige John werd dit seizoen door NEC gehuurd van het Engelse Fulham met een optie tot koop.

Directeur technische zaken Carlos Aalbers spreekt van een ongelukkige samenwerking tussen beide partijen. "Noch Collins, noch de club is er in geslaagd om hem het gehele seizoen een belangrijke speler voor NEC te laten zijn."

Aalbers vervolgde met de woorden: "Collins heeft weinig gespeeld en ook is er richting het restant van dit seizoen geen perspectief voor hem bij NEC. Dan is het beter om als volwassenen bij elkaar te gaan zitten en een goede oplossing voor beide partijen te vinden."

John zelf weet nu even niet hoe het verder moet met zijn loopbaan. "Ik ben teleurgesteld in dit seizoen, waarin ik nauwelijks heb kunnen spelen. Helaas ben ik maar op een paar momenten belangrijk geweest voor NEC. Waar mijn carrière me nu naar gaat leiden, is nog niet duidelijk. De komende weken zal ik de mogelijkheden met mijn zaakwaarnemers bekijken."

Dode bij schietpartij in Bussum

Een nog onbekend persoon is vanochtend in Bussum omgekomen door een schietpartij bij hotel Jan Tabak aan de Amersfoortsestraatweg. Dat zei een politiewoordvoerder. De schietpartij vond plaats rond 10.00 uur. De toedracht ervan is nog niet bekendgemaakt.

Het slachtoffer zou gevonden zijn in een auto met Duits kenteken. Volgens buurtbewoners zijn er zeven schoten gelost.

Het is niet bevestigd dat het om een liquidatie, een afrekening in het criminele milieu, gaat. De politie heeft de plaats delict inmiddels afgezet en een tent geplaatst over de zwarte BMW met daarin het slachtoffer. De 'mannen in witte pakken' van de recherche doen sporenonderzoek.

Persgroep neemt meerderheidsbelang in PCM

De Belgische uitgever De Persgroep neemt een belang van 51 procent in PCM Uitgevers en betaalt daarvoor 100 miljoen euro. De twee bedrijven hebben daarover een principeovereenkomst bereikt, zo werd vandaag bekendgemaakt. Mogelijk wordt een dagbladtitel afgestoten.

De overeenkomst moet PCM in staat stellen de schulden te verlagen. Om de financiële positie verder te verstevigen, zal PCM de komende vijf jaar geen dividend uitkeren aan de aandeelhouders. De bestaande aandeelhouders behouden hun prioriteitsaandeel in de dagbladtitels.

"Deze samenwerking betekent een substantiële versterking voor PCM", lichtte topman Bert Groenewegen toe. Het bedrijf bleef met een torenhoge schuld zitten als gevolg van een mislukt avontuur met de durfinvesteerder Apax, en zat daardoor dringend om nieuw kapitaal verlegen.

PCM is nu voor 90 procent in handen van Stichting Democratie en Media (SDM). Ruim 7 procent is in het bezit van de Stichting de Volkskrant, het overige deel is in handen van Stichting De Christelijke Pers. PCM is uitgever van onder meer de Volkskrant, Trouw en NRC Handelsblad.

De Persgroep-topman Christian van Thillo zei "trots" te zijn om de samenwerking met PCM te mogen aangaan. "Wij zien en erkennen de grote maatschappelijke waarde die PCM en zijn uitgaven in Nederland vertegenwoordigen."

De twee uitgevers zijn van plan de activiteiten van PCM te verbreden naar andere media. Om die reden zullen in een latere fase ook de bestaande Nederlandse activiteiten van De Persgroep (Het Parool en Q Music) worden ingebracht in PCM.

PCM en De Persgroep verwachten de transactie in de loop van mei af te ronden. De lopende besprekingen tussen Wegener en PCM over de verkoop van een belang van 37 procent in AD Nieuwsmedia aan PCM worden intussen voortgezet.


Persgroep neemt meerderheidsbelang in PCM  (foto: ANP)

Scheten van mossels slecht voor milieu

Zeedieren als mossels en zeeslakken blijken heel slecht voor het milieu te zijn. Met hun scheten stoten de dieren lachgas uit, een broeikasgas dat de ozonlaag afbreekt. Dat blijkt uit een vandaag gepubliceerd onderzoek van Duitse en Deense wetenschappers.

Het lachgas komt vrij als de dieren leven in water dat is vervuild met nitraat. "Hoe meer wij het water vervuilen, hoe hoger de uitstoot van lachgas", zei een onderzoeker van het prestigieuze Max Planck-instituut.

Uit eerder onderzoek was al gebleken dat koeien door hun boeren en winden het broeikasgas methaan uitstoten.

Lemmy en King Diamond in actie in Guitar Hero: Metallica

Het was uit de tracklist al bekend dat Motörhead en Merciful Fate hun opwachting zouden maken in Guitar Hero: Metallica, nu is dan ook bekend (en zichtbaar) dat Lemmy en King Diamond in de game voor zullen komen!

Speciaal om dit duidelijk te maken heeft Activision twee trailers van de game online gezet waarin duidelijk wordt hoe de twee frontmannen er in-game uit komen te zien. Daarnaast is er nog meer muziek te horen en te zien, helaas wel zonder notecharts maar dat mag de pret niet drukken!

King Diamond feature met de volgende nummers:

Metallica - Seek & Destroy
Queen - Stone Cold Crazy
Mercyful Fate - Evil
Metallica - The Thing That Should Not Be

Lemmy feature met de volgende nummers:
Metallica - Fuel
Motörhead - Ace of Spades
Social Distortion - Mommy's Little Monster
Metallica - Fade to Black

Jaar cel voor belagen Wilders

Het gerechtshof in den Bosch heeft vandaag een 35-jarige vrouw uit Tilburg veroordeeld tot een jaar cel en voorwaardelijke tbs, omdat ze meer dan honderd bedreigende e-mails stuurde naar PVV-leider Geert Wilders. Het hof acht haar schuldig aan belaging.

De rechtbank veroordeelde Selime I., die aan een waanstoornis lijdt, eerder tot een jaar cel en tbs met dwangverpleging. In hoger beroep raadpleegde het hof twee nieuwe deskundigen, die concludeerden dat de kans op een succesvolle behandeling groter is als I. ambulant wordt behandeld. Dat wil zeggen dat ze niet wordt opgenomen in een gesloten inrichting.

Uitzonderlijk is dat de vrouw zich tijdens haar behandeling bij een forensische polikliniek moet houden aan maar liefs acht voorwaarden. Ze mag bijvoorbeeld niet naar het buitenland, moet een zinvolle dagbesteding zoeken en medicijnen gebruiken als haar behandelaars dat nodig vinden. Bij overschrijding vanéén van de voorwaarden wordt de voorwaardelijke tbs omgezet in tbs met dwangverpleging.

I. werd in januari 2007 in de Tilburgse bibliotheek opgepakt achter de computer waarmee ze een groot aantal doodsbedreigingen naar Wilders had gestuurd. Tijdens haar voorlopige vrijlating in mei 2007 belaagde ze een rechter-commissaris. Sindsdien zit ze weer vast.

Vorm tot 2012 bij FC Utrecht

Michel Vorm en FC Utrecht gaan tot medio 2012 met elkaar door. Het contract van de keeper liep na dit seizoen af, maar beide partijen gaan nu langer met elkaar door.

De verlenging komt voor velen als een verrassing, aangezien de naam van de goalie ook bij Feyenoord rond ging. In de Kuip zou Vorm de vervanger van Henk Timmer moeten worden, die na dit seizoen moet vertrekken.

Vorm speelt al sinds 1999 voor FC Utrecht, waar hij sinds drie jaar de eerste keus is. In het seizoen 2005/2006 werd hij overigens voor een seizoen aan FC Den Bosch uitgeleend. Op 19 november 2008 debuteerde de 25-jarige keeper bij het Nederlands elftal. Tijdens de oefeninterland tegen IJsland mocht hij in de tweede helft het doel verdedigen.

Luinge gaat jaar langer door

Scheidsrechter Roelof Luinge zal nog een jaar langer als scheidsrechter op het hoogste niveau actief blijven. De 53-jarige leidsman verlengde gisteren zijn contract met de KNVB. Eerder gaf Luinge nog aan dat hij aan het einde van het seizoen wilde stoppen met fluiten.

"Roelof fluit een uitstekend seizoen", meldt Bert van Oostveen, manager competitiezaken van de KNVB, tegenover het ANP. "Het zou wat ons betreft zonde zijn om zijn actieve carrière na dit seizoen te beëindigen. We zijn erg blij dat we hem nog een jaar op de velden zullen zien."

Luinge begon zijn scheidsrechtersloopbaan op het hoogste niveau 29 oktober 1983 toen hij de wedstrijd tussen NAC en VVV-Venlo mocht leiden. Daar werd het toen 0-0. Ondertussen heeft hij 702 wedstrijden gefloten, waarvan er 512 in de Eredivisie waren.

Maradona komt naar Alkmaar

Alkmaar maakt zich op voor de komst van niemand minder dan Diego Maradona. De bondscoach van Argentinië gaat op bezoek bij AZ om Sergio Romero aan het werk te zien. De keeper van de Alkmaarse formatie beleeft namelijk een geweldig seizoen.

Maradona had in het verleden al toegezegd naar Alkmaar te komen, wat nu definitief naar buiten is gebracht. Het is nog niet bekend welke wedstrijd Pluisje zal bezoeken, maar hij heeft inmiddels aangegeven in de komende weken een bezoek aan Nederland te brengen.

Romero is dit seizoen mede verantwoordelijk voor de opleving van AZ. Zo incasseerde hij in 25 wedstrijden slechts veertien goals en slaagde hij er in om 957 minuten geen tegendoelpunt te krijgen.

Meer voetbalnieuws lees je op de FOK!voetbalmanager!

Stevige kritiek Bos op rol aandeelhouders

Aandeelhouders hebben "vrijwel niets" gedaan om de financiële crisis te voorkomen. Ze hebben juist bankiers opgejaagd om steeds grotere risico's te nemen.

Dat stelde minister Wouter Bos (Financiën) vandaag op een bijeenkomst van de belangenvereniging van beleggers Eumedion in Amsterdam. "We ontkomen niet aan de vraag wat de aandeelhouder heeft gedaan als het gaat om het voorkomen en het managen van deze crisis. Helaas, ik weet dat dat niet prettig is om te horen, is het antwoord: vrijwel niets", aldus Bos.

De bewindsman verwijt ook de raden van commissarissen dat ze onvoldoende hebben ingegrepen. "Ook dat was minder dan verwacht en zeker minder dan gehoopt."

"Langharig werkschuw tuig!"  (foto: ANP)

Adelaar langer bij Volendam

FC Volendam wil Frans Adelaar langer aan zich binden. De oefenmeester heeft bij het andere Oranje nog een contract tot het einde van het seizoen, maar dit zal met een jaar worden verlengd.

"Het is nog niet beklonken, maar ik heb er vertrouwen in dat we met elkaar verdergaan en deze week rondkomen. Dat is van beide partijen de intentie," aldus Adelaar die volgend jaar in ieder geval ook Gerson Sheotahul, Melvin Platje, Hamit Yildiz, Yannick de Wit en Mathieu Boots in zijn selectie heeft.

Toffe opa geeft kleinzoon wiet

De 75-jarige Roger D. Uit het Vlaamse Ieperen moest gisteren voor de rechtbank verschijnen. De oude man had namelijk zijn kleinzoon maar liefst 1,3 gram wiet gegeven. Nu zijn softdrugs bij onze zuiderburen sowieso al verboden, en het feit dat kleinzoonlief achter tralies zit, maakt het er niet rooskleuriger op voor opa.

Opa kon echter geen weerwoord bieden tegen de smeekbede van zijn kleinzoon. "Wil je me wat wiet meebrengen zodat ik hier wat kalmer word?", vroeg hij aan zijn opa. Na herhaaldelijk aandringen ging de bejaarde overstag en smokkelde een flinke gram mee naar binnen.

Helaas werd opa betrapt. Prompt gaf de oude man toe dat dit al de derde keer was dat hij dit deed. De officier van Justitie eiste dan ook een flinke boete.

De advocaat van de bejaarde man wilde hier echter niets van weten. Volgens hem doet zijn cliënt namelijk alles voor zijn kleinzoon, al jaren. "Een zware boete heeft geen zin. De man en zijn vrouw moeten zien rond te komen met hun pensioentje", verklaarde hij.

De rechter was vol lof over de oude man. "Al die jaren blijf je je kleinzoon steunen en opvangen. Ik weet dat je dit uit liefde deed, maar het is verkeerd. Uw kleinzoon profiteert van uw goedheid." De rechter streek dan ook over zijn hart en gaf de opa een voorwaardelijke straf, met een proeftijd van drie jaar. "Maar bega nooit meer zo'n stommiteit", drukte de rechter de oude man op het hart.

Fisichella tevreden over nieuwe Force India

Giancarlo Fisichella kwam gister tijdens de Formule 1-testdag in Jerez tot de vierde tijd. De Italiaan was onder regenachtige omstandigheden te spreken over de nieuwe VJM02.

"Gezien het aantal ronden wat we vandaag gereden hebben, is het bemoedigend. Het is een redelijke tijd op maar zes tiende van de nummer een. We hadden jammer genoeg wederom een probleem met de benzinedruk en hebben daardoor nog niet genoeg kilometers kunnen maken," aldus Fisichella.

"Daarnaast was het lastig om een goede afstelling te vinden op de full wets, maar aan het einde van de dag werd het circuit beter en konden we op de normale natweer-banden rijden. Dat voelde veel vertrouwder. Hopelijk kan Adrian morgen veel ronden rijden, zodat we goed geprepareerd naar Barcelona gaan volgende week."

Suárez vroeg Van Basten om meer vertrouwen

De spelersgroep van Ajax heeft trainer Marco van Basten enkele weken geleden gevraagd om meer vertrouwen richting hen uit te stralen. Één van deze spelers was aanvaller Luis Suárez.

"Na de winterstop was ik moe in mijn benen en in mijn hoofd. Ik heb toen gezegd dat de trainer meer vertrouwen in mij moest hebben. Dat miste ik", zegt de Uruguayaan in Sportweek. "Ook andere spelers zeiden dat. De trainer heeft toen uitgesproken dat hij echt wel vertrouwen in ons heeft. Hij is natuurlijk een fantastische spits geweest. Maar wij moeten nog groeien, wij zijn nog jong en kunnen niet iedere wedstrijd goed spelen"

Europese prijs en datum Rock Band 2

Eerder gaf Electronic Arts de prijzen en releasedatum al vrij van Rock Band 2 voor de PlayStation 3 en Wii in Engeland, we hebben nu ook duidelijkheid over de releasedatum in Nederland. Wij krijgen de game hier een dagje eerder, wat betekent dat de PS3- en ook de PS2-versie al op 26 maart in de winkels zullen liggen, de Wii-versie volgt dan op 23 april. Helaas liggen de prijzen hier wel een tikje hoger dan in Engeland. Zo zullen de games verkocht worden voor €69,99 (PS3) en €49,99 (PS2, Wii). De verdere bundelprijzen zullen ook iets hoger liggen:

Losse gitaar €49,99
Losse drumkit €59,99
Alle instrumenten €109,99
Complete bundel incl. game €149,99 (PS3, X360) of €139,99 (PS2, Wii)

Maradona komt naar Alkmaar

Alkmaar maakt zich op voor de komst van niemand minder dan Diego Maradona. De bondscoach van Argentinië gaat op bezoek bij AZ om Sergio Romero aan het werk te zien. De keeper van de Alkmaarse formatie beleeft namelijk een geweldig seizoen.

Maradona had in het verleden al toegezegd naar Alkmaar te komen, wat nu definitief naar buiten is gebracht. Het is nog niet bekend welke wedstrijd Pluisje zal bezoeken, maar hij heeft inmiddels aangegeven in de komende weken een bezoek aan Nederland te brengen.

Romero is dit seizoen mede verantwoordelijk voor de opleving van AZ. Zo incasseerde hij in 25 wedstrijden slechts veertien goals en slaagde hij er in om 957 minuten geen tegendoelpunt te krijgen.

Cunego laat Parijs-Nice schieten

Damiano Cunego heeft zich afgemeld voor de klassieker Parijs-Nice. De Italiaanse renner, die in dienst van Lampre rijdt, stond wel op de deelnemerslijst, maar heeft er voor gekozen om in aanloop naar de Giro d'Italia wat rust in te bouwen.

Het is nog niet duidelijk of Cunego in een andere koers te zien zal zijn. Het is wel zeker dat de Italiaan de Ronde van Murcia en de Tirreno-Adriatico aan zich voorbij zal laten gaan.

Armstrong start in Milaan-San Remo

Lance Armstrong neemt op 21 maart deel aan Milaan-San Remo. Dit maakte de ploeg van de zevenvoudig Tour-winnaar dinsdag bekend. Het is voor de Amerikaan zijn eerste wedstrijd op het Europese vaste land, nadat hij zijn rentree in het peloton maakte.

Na de Italiaanse klassieker zal Armstrong zich ook nog in de Ronde van Castilla en Leon laten zien. Hier zal hij voor het eerst samen met zijn voormalige rivaal, Alberto Contador, melden.

Daarnaast werd ook nog bevestigd dat Armstrong niet aan de Ronde van Vlaanderen zal deelnemen. Hetzelfde geldt voor de Franse rittenkoers Critérium International.

Het is overigens nog niet duidelijk welke wedstrijd Armstrong in de voorbereiding op de Giro d'Italia gaat rijden. Het is mogelijk dat hij zijn neus nog in de Ronde van Trentino of de Ronde van Romandië gaat laten zien.

Halo 3 kent zijn miljardste online gevecht

Afgelopen zondag, om 03:36 in de ochtend voor ons, werd het miljardste potje Halo 3 online gespeeld. De miljardste match was een vier-speler spel van Infection op Foundry die in totaal drie minuten en negentien seconden duurde.

Om het een en ander in perspectief te plaatsen: Halo2, een ook niet al te onpopulaire game om online te spelen, staat op dit moment op 798 miljoen gespeelde potjes. In totaal is er voor meer dan 64.109 jaar, of 2.023.153.340.764 seconden aan online speeltijd besteed aan Halo 3 (waarbij iedere seconde van iedere speler geteld wordt).

Rest ons hier op de redactie weinig meer te doen dan Bungie te feliciteren met deze dijk van een achievement!Door politie in elkaar geslagen meisje weidt uit

Waar vele FOK!'ers op het bericht van afgelopen zaterdag over een agressieve agent reageerden dat de voorgeschiedenis van het filmpje niet duidelijk genoeg was, besloot een Amerikaanse nieuwsprogramma het heft in eigen handen te nemen. Op uitnodiging van CBS' The Early Show kwam het meisje dat vorige week in het nieuws kwam doordat een politieman haar in de cel een flink pak slaag had gegeven in de show voor een interview.

De nu zestien-, maar destijds vijftienjarige Malika Calhoun weidt over het verhaal uit. Ze zat vast op verdenking van autodiefstal, maar daar is ze nooit voor aangeklaagd. Samen met een vriendinnetje werd besloten, de auto van de moeder van de vriendin mee te nemen. De vriendin had haar moeder niet om toestemming gevraagd, en toen deze zag dat de auto weg was gaf ze 'm meteen op als gestolen. Hierdoor belandden Malika en haar maatje dus snel in de cel.

Malika: “Al vanaf het begin van de arrestatie liep het niet lekker. Ik vond de manier waarop hij [de agent, Paul Schene, 31) tegen ons praatte niet kunnen. Hij maakte constant onbeschofte opmerkingen en insinueerde de hele tijd dat we autodieven waren, terwijl we dat technisch gezien niet waren – we hadden alleen geen toestemming gevraagd.

De agent bleef de tieners echter als misdadigers bejegenen, en bracht ze naar aparte cellen. Ook toen hij het meisje de cel in duwde hield hij volgens Malika niet op met vuige, beschuldigende taal. “Ik had mijn armen over elkaar, omdat ik het niet eens was met hoe ik werd behandeld. Ik bleef hem daaraan herinneren, en deed mijn schoen uit. (...) De schoen raakte de agent niet. Hij zei dat hij bloeduitstortingen had onder zijn knie, maar de schoen kwam echt niet tegen 'm aan. (...) Toen ik de schoen uitschopte, zei hij: “Je weet dat dat het aanvallen van een officier in functie is”, waarop hij naar voren stormde en begon te slaan.

Ik zei telkens “ik verzet me niet, ik verzet me niet”, maar hij zei niets. (...) Pas later, toen ik tegen hem zei dat ik meermalen had geroepen dat ik me niet verzette, reageerde hij. Hij zei dat “
het alsnog geweld tegen een agent in functie” betrof.” Het meisje zegt dat het pak slaag gruwelijk was. “Hij bleef me maar schoppen, slaan, eerst met m'n hoofd tegen de muur, en hij trok voortdurend aan mijn haar. Het was vreselijk.

Desgevraagd reageert vader Curtiss Calhoun, dat hij de agent liever niet langer zijn werk ziet verrichten. “Ik zag de beelden pas vrijdag, en had geen idee dat het zó ruw gegaan was. Ik denk niet dat het de goede baan voor hem is, gebaseerd op hoe hij reageerde. In zijn omgang met mensen mag hij niet op die manier reageren, en alsnog politieagent blijven.” Malika: “Ik wil gerechtigheid. Ik gun dit niemand.” De agent is op betaald verlof gestuurd, en kan indien veroordeeld maximaal een jaar brommen en zijn baan verliezen. Paul Schene is eerder door justitie onderzocht, toen hij twee burgers had beschoten. Eén daarvan overleefde het voorval niet. Net als destijds zegt hij onschuldig te zijn.

Het desbetreffende interview is hier te zien. Hieronder nogmaals het beveiligingscamera-filmpje van het incident:

 

Van Bronckhorst: "Geen conflict met Verbeek"

Voormalig Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek verklaarde zondagavond in het programma Studio Voetbal dat hij met name erg teleurgesteld was in aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

De middenvelder ontkende in Sport1United echter dat hij ooit heeft gebotst met Verbeek. "Bij Feyenoord heb ik echter nooit een conflict gehad met Verbeek. De samenwerking bleek gewoon een mismatch. Dat betekent niet dat Verbeek slecht is of dat de spelers slecht zijn, maar het paste gewoon niet bij elkaar."

"We moeten nu allebei verder en ik hoop dat we allebei goed terecht komen. Ik zal me in ieder geval voor de volle honderd procent blijven inzetten voor Feyenoord."

Van Bronckhorst zei verder dat de spelersgroep niet voor de volle 100% achter de beslissing stond om afscheid te nemen van Verbeek. "Unaniem was het niet, maar de meerderheid wilde wel van de trainer af", aldus de captain van Feyenoord. "En dan heb ik het niet over elf tegen negen, maar echt over een duidelijke meerderheid. De samenwerking verliep gewoon niet goed."

Stekelenburg maakt zich geen zorgen

Maarten Stekelenburg lijkt zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn basisplaats bij Ajax. De keeper kende een roerige periode met blessures en ziekte. Kenneth Vermeer, tweede keeper van de Amsterdammers, slaagde er in die periode in om zich van zijn beste kant te laten zien.

Stekelenburg wacht in elk geval de beslissing van Marco van Basten, trainer van Ajax, af. "Ik wacht zelf ook af wat de week brengt," aldus de keeper. "Wat kan ik ervan zeggen? Ik was blij met mijn optreden in de eerste wedstrijd tegen Fiorentina. Toen haalde ik weer een goed niveau. En Kenneth was sterk in de return en in Utrecht. Mijn eerste zorg is dat ik weer volledig kan trainen en aansterk. Vervolgens ben ik niet degene die de opstelling maakt."

Één van de doelen, die Stekelenburg zichzelf heeft gesteld, is weer op gewicht komen. Door zijn ziekte is de keeper 4,5 kilo verloren. "Ik ben dan ook echt beroerd geweest van dat buikvirus, moest om de tien minuten naar de wc. Nu is het zaak de komende dagen met trainingen en krachtoefeningen weer op mijn normale gewicht te komen. Vervolgens moet blijken hoe ik er voorsta op weg naar de wedstrijd van komend weekeinde tegen ADO Den Haag."

Piquet jr: "Renault gaat weer meedoen"

Tijdens de testsessies van de Formule 1 deze winter heeft de nieuwe Renault R29 nog niet kunnen overtuigen, maar Nelson Piquet jr. stelt dat zijn team de weg naar boven heeft ingeslagen. Gisteren tijdens de tests in Jerez eindigde de Braziliaan nog als zevende.

De nieuwe auto kampt nog met problemen en op het circuit kan niet het volledige programma afgewerkt worden. "Wij kijken niet naar wat andere teams doen, we doen gewoon ons werk. Dat heeft ook geen zin, want pas in Australië zal duidelijk worden wie snel is en wie niet. Natuurlijk houden we met een half oog in de gaten wat de rest doet, maar daarvan zijn we niet geschrokken. We werken hard om onze problemen te boven te komen en in de fabriek zijn ze druk bezig met updates, waardoor de verwachting is dat we er in Australië veel beter voor zullen staan," aldus de Braziliaanse coureur tegen autosport.com.

Piquet jr. vindt de auto nu al een stuk beter dan de eerste tests. "Het is al een stuk beter, hoewel er nog wel veel te leren valt over bijvoorbeeld het gedrag van de banden. Ook is de tractie nog niet optimaal."

Bij de tests was de Braziliaan opgevallen dat Red Bull Racing snel is, maar het zegt niet alles. "Je kijkt naar de schermen en ziet dat Red Bull erg snel is. Maar je weet ook dat Ferrari en McLaren snel zullen zijn, omdat dat de twee teams zijn met het grootste budget en ze hebben de meeste mensen aan de auto's werken. Maar ik denk dat we er niet ver achter zullen zitten. We zullen het seizoen beter beginnen dan vorig jaar," aldus Piquet jr.

Busje maakt spectaculaire landing op auto en huis

Gisteravond heeft zich in het Groningse Opende een bizar ongeval voorgedaan. Dankzij een dieplader vloog een busje meters door de lucht, waarna het voertuig half bovenop een geparkeerde auto en half op een huis belandde.

Tijdens de rit op de Provincialeweg tussen Surhuisterveen en Opende, kwam de onfortuinlijke chauffeur ineens een dieplader tegen. Deze stond langs de weg geparkeerd, terwijl de oprijplaten nog niet waren opgeborgen. Hierdoor werkten de platen als een springschans, waardoor de bus door de lucht vloog.

De bestuurder van het busje kwam tijdens de vlucht nog een lantaarnpaal, een boom en een andere auto tegen. Toch wist hij op eigen kracht uit het voertuig te komen.

De chauffeur is met onbekende verwondingen opgenomen in het ziekenhuis. De woning raakte door de klap zwaar beschadigd.


Een filmpje dat RTV Noord maakte van het ongeluk.
Foto's van het ongeval zijn hier te bekijken

Zware loting Krajicek, Rus beter geloot

Michaëlla Krajicek heeft het niet getroffen bij de loting voor het WTA-toernooi in Monterrey. De Almeerse tenniste zich door de kwalificaties in Mexico heen, maar stuit in de eerste ronde van het hoofdtoernooi op de als tweede geplaatste Marion Bartoli.

De Franse nummer dertien van de wereld speelde in het verleden driemaal tegen Krajicek en won alle partijen. Arantxa Rus heeft het met de loting beter getroffen. Zij speelt in haar eerste ronde partij tegen Roberta Vinci die 69e op de wereldranglijst staat.

Aissati wil nu zoveel mogelijk spelen

Nu hij hersteld is van zijn knieblessure, wil Ismail Aissati zoveel mogelijk wedstrijdritme opdoen om in goede vorm te geraken.

De aanvallende middenvelder speelde maandagavond mee in de wedstrijd tussen Jong Ajax en Jong FC Twente (5-1). Aissati toonde door goed spel en een fraaie treffer aan dat hij op de weg terug is.

Door goed te spelen hoopt Aissati snel weer in beeld te komen bij hoofdtrainer Marco van Basten. "Voor mij is het daarom nu het belangrijkste om veel wedstrijden te spelen. Het is nu belangrijk om veel op het veld te staan. Deze overwinning en mijn doelpunt geven me een goed gevoel", aldus de middenvelder op de website van Ajax.

Man vrijgesproken van kindermisbruik

Een 38-jarige man, uit Oudenbosch, is vrijgesproken van het seksueel misbuiken van zijn kinderen door de rechtbank in Breda. De man had bekend, maar de rechtbank had bedenkingen over de ondervraagmethode. De Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken (LEBZ) gaf al eerder aan dat er in deze zaak geen waarde aan de bekentenis kon worden gehecht.

De man werd op dubieuze wijze bij het verhoor geholpen herinneringen terug te halen die hij zou hebben verdrongen. Aanvankelijk ontkende de man, maar uiteindelijk gaf hij in een valse bekentenis alles toe. Het Openbaar Ministerie (OM) eiste ook vrijspraak. De man heeft zeven maanden in voorarrest gezeten, nadat zijn ex-vrouw aangifte tegen hem had gedaan.

'Obama biedt Rusland deal aan over raketschild'

De Amerikaanse president Barack Obama heeft zijn Russische ambtgenoot Dimitri Medvedev aangeboden af te zien van de bouw van een raketschild in Oost-Europa. Als tegenprestatie moet Moskou de Amerikanen helpen de ontwikkeling van Iraanse langeafstandsraketten te verhinderen.

Dat staat in een geheime brief die Obama aan Medvedev heeft gestuurd, meldde de krant The New York Times dinsdag. Een Amerikaanse topfunctionaris heeft de brief drie weken geleden in Moskou overhandigd.

Obama's voorganger George Bush wilde onderscheppingsraketten plaatsen in Polen en een begeleidend radarsysteem in Tsjechië. Het raketschild moet de VS en bondgenoten beschermen tegen aanvallen uit 'schurkenstaten' als Iran. Moskou is er fel op tegen en beschouwt het schild als een offensief wapen.

Turkish Airlines betaalt alle passagiers

Luchtvaartmaatschappij Turkish Airlines is bereid alle passagiers van het vorige week bij Schiphol gecrashte vliegtuig financieel te compenseren. Tot nu toe was alleen bekend dat de gewonden en de nabestaanden van de omgekomen slachtoffers een vergoeding zouden ontvangen. Dat heeft een woordvoerder van de luchtvaartmaatschappij dinsdag laten weten.

Volgens de zegsman krijgt iedere passagier minimaal 5000 euro, of diegene nou letsel heeft opgelopen of niet. Turkish Airlines had eerder al bekend gemaakt dat gewonden die in het ziekenhuis belandden 10.000 euro krijgen. Nabestaanden van overleden slachtoffers ontvangen 50.000 euro.

'Wakker Nederland' heeft genoeg leden

"WE HEBBEN ZE", kopt De Telegraaf vandaag in de gebruikelijke chocoladeletters. Het gaat om het benodigde aantal leden om het publieke bestel in te kunnen in 2010. De omroepvereniging 'Wakker Nederland' heeft nu 50.000 leden. Dat is de eerste eis waar aan moet worden voldaan om toe te treden tot het bestel.

"Dit is een geweldige prestatie", zegt Frank Volmer, tijdelijk voorzitter van Wakker Nederland en directielid van Telegraaf Media Nederland. "Dank daarvoor aan al die fantastische mensen die lid zijn geworden. Wij zullen het vertrouwen niet beschamen." Toch is de strijd nog niet gestreden. "Het echte werk begint nu pas. Zo gaan we op zoek naar bestuursleden voor de vereniging Wakker Nederland, want die moet volgens de mediawet helemaal los komen te staan van De Telegraaf. En we gaan door met werven: hoe meer leden we hebben, des te krachtiger wordt de vereniging. Op de langere termijn betekenen meer leden ook meer zendtijd."

De Telegraaf kondigde twee weken geleden aan met een omroep te komen. Maar het is nog maar zeer de vraag of die ook toegelaten gaat worden. Een publieke omroepvereniging mag namelijk geen banden hebben met een commercieel bedrijf, waar 'Wakker Nederland' die toch wel heel duidelijk heeft. Het Commissariaat voor de Media toetst of aan alle voorwaarden wordt voldaan. Uiteindelijk is het media-minister Plasterk die bepaalt welke omroepen in september 2010 mogen beginnen met uitzenden.

Black Bean toont eerste beelden SBK-09

Net als de jaarlijkse EA sports-games raken we inmiddels van Black Bean gewend dat er elk jaar een nieuw deel in de SBK-franchise verschijnt, de racelicentie van het Superbike World Championship. Toch moet het geen simpele update met de nieuwe racers in de juiste teams worden, Black Bean heeft aangegeven dat ze voor deze titel bijna van scratch begonnen zijn. Zo zijn alle circuits opnieuws nagemaakt, is elke motor ontwikkeld om exact te reageren als de real-life versie, waarbij elk detail dat in het echt aangepast kan worden, ook door de speler beïnvloed zal kunnen worden. Ook de gameplay heeft wat veranderingen moeten ondergaan, waardoor dit nog meer op the real deal moet lijken dan voorgaande jaren.

SBK-09 verschijnt eind mei voor de Xbox 360, PlayStation 3, PlayStation 2, PSP en PC.
Amerikaan laat preventief maag verwijderen

Een 26-jarige Amerikaanse man heeft in een ziekenhuis in Boston preventief zijn maag laten verwijderen. De man heeft een gen dat de kans op maagkanker verhoogt. De behandeling van deze ziekte is moeilijk, waardoor de man het verstandiger vond de maag te laten weghalen.

Dat meldt de Amerikaanse zender ABC News maandag. Brian Chelcun is niet de enige in zijn familie die gekozen heeft voor deze radicale oplossing. Ook zijn oom en tante leven zonder maag. Voor Chelcun was het geen moeilijke keuze: "Ik zag mijn vader lijden onder de effecten van maagkanker. Dit is een manier om te voorkomen dat je een zware ziekte krijgt die moeilijk te genezen is."

Zonder maag mag Chelcun nooit meer grote maaltijden nuttigen. Ook voorspellen de artsen dat hij zeker 20 procent van zijn gewicht zal verliezen.

Naar schattingen leven in de Verenigde Staten circa honderd families met het gen dat de kans op maagkanker verhoogt. Het komt niet vaak voor dat mensen hun maag preventief laten verwijderen. Preventieve borstverwijderingen komen vaker voor. Mensen die een gen hebben dat de kans op borstkanker verhoogt laten deze procedure soms uitvoeren.

Stilzittende kinderen hebben hogere kans op astma

Kinderen die meer dan twee uur per dag televisie kijken, lopen twee keer zoveel risico astma te ontwikkelen dan kinderen die minder voor de tv hangen. Dat blijkt uit onderzoek van Britse wetenschappers, dat dinsdag gepubliceerd werd in het wetenschappelijke blad Thorax.

De onderzoekers wilden zien of een gebrek aan beweging invloed heeft op het ontwikkelen van astma. Ze volgden daarom ruim drieduizend kinderen van hun geboorte totdat ze twaalf waren.

Aan de ouders werd gevraagd hoelang de kinderen televisie keken, om vast te stellen hoelang ze niet bewogen. Naar spelen met spelcomputers werd niet gevraagd, omdat deze nog niet zo wijdverspreid waren als nu.

Uit het onderzoek blijkt verder dat 6 procent van de onderzochte kinderen op hun twaalfde geen symptomen had van astma.

Drie Nederlanders gekozen in YouTube-orkest

Drie Nederlandse musici zijn uitverkoren om deel te nemen aan het allereerste YouTube Symfonie Orkest. Dat heeft de videowebsite vandaag bekendgemaakt.

De drie Nederlandse gelukkigen zijn violiste Annemarie van Viegen, celliste Rosette Kruisinga en harpiste Regina Ederveen. Op 15 april zal het YouTube-orkest, van in totaal negentig personen uit dertig verschillende landen, in Carnegie Hall in New York een concert geven. Het gezelschap zal dan met 26 verschillende instrumenten het speciaal gecomponeerde stuk 'Internet Symphony Nr 1: Eroica' ten gehore brengen.

De winnaars werden gekozen uit tweehonderd finalisten door bezoekers van YouTube en muziekdirecteur Michael Tilson Thomas van het San Francisco Symphony Orchestra. De videowebsite kreeg sinds december 2008 meer dan drieduizend inzendingen binnen van professionele musici en amateurs.

De afgelopen weken bekeken wereldwijd meer dan dertien miljoen mensen het speciale YouTube-kanaal voor het Symfonie Orkest dat op het internet in zestien talen te bekijken is. In de aanloop naar het optreden in Carnegie Hall krijgen de orkestleden masterclasses van grootheden uit de klassieke muziek.

Boek: Abttoy - Cartoons van een Berber

Hoe beschrijf je een boek vol met cartoons over de arabisering van de berbers, vooral als een tekening al snel meer dan 1000 woorden zegt. Neem bijvoorbeeld een tekening van de evolutie en laat zien dat de baarden eigenlijk een teruggang in de tijd zijn. Of wederom een baard met daarbij een opwindbare burkha. De eerste reeks van de cartoons kenmerken zich tevens doordat een klein fragmentje uitgelicht is op de eerste pagina. Dit element komt vervolgens terug in de cartoon, niet altijd meteen in het zicht, maar het is wel aanwezig. De eventuele titel of tekst bij de cartoon doet de rest. Abttoy bekritiseert met zijn cartoons in ieder geval duidelijk de onderdrukking van de Berbers in zijn thuisland Marokko.

Nijmeijer vertelt 'alle FARC-bullshit'

De drie Amerikanen die door de linkse guerillabeweging FARC in Colombia waren ontvoerd, hebben daar met de Nederlandse Tanja Nijmeijer gesproken. Ze omschrijven Nijmeijer als iemand die ‘alle FARC-bullshit’ vertelt en die nauwelijks kan ademen zonder iets anti-Amerikaans te uiten.

Dat schrijven de drie in een net uitgekomen boek over hun ervaringen, getiteld Out of Captivity (Uit de Gevangenschap). ‘Ze zag er buitengewoon niet op haar plek uit in een FARC-uniform’, aldus Keith Stansell in het boek. Het beeld van de Nederlandse komt volgens hem overeen met wat hij in de pers over haar had gelezen.

De Nederlandse vecht waarschijnlijk al een jaar of zes mee met de guerrillabeweging. De drie Amerikanen kwamen met Nijmeijer in aanraking toen ze van de FARC via videobeelden een groet aan hun familie in de Verenigde Staten mochten overbrengen. Nijmeijer was de enige binnen de FARC die behoorlijk Engels sprak.

De drie Amerikanen (Keith Stansell, Thomas Howes en Marc Gonsalves) waren ruim vijf jaar ontvoerd. Ze werden in juli bevrijd, samen met de politica Ingrid Betancourt.

Out of Captivity is in Colombia veel in het nieuws omdat het buitengewoon kritisch is over Betancourt, die ruim zes jaar ontvoerd is geweest. Ze zou het drietal hebben beschuldigd van de CIA te zijn en daarmee hun leven in gevaar hebben gebracht, claimen de Amerikanen. Ook zou Betancourt onder andere eten hebben achtergehouden. De Amerikanen omschrijven haar als arrogant en egoïstisch.

'Guerrilla babe Tanja'

Rusland verbiedt doodknuppelen zeehonden Witte Zee

Het Russische kabinet heeft gisteravond besloten de jacht op babyzeehonden rond de Witte Zee te verbieden. In het gebied ten oosten van Finland worden jaarlijks duizenden kleine zeehonden doodgeknuppeld voor hun vacht. Dat schrijven Russische media.

Premier Vladimir Poetin zei vorige week al dat het doodknuppelen van de drie weken oude dieren "een bloederig zaakje” is dat "duidelijk al veel eerder verboden had moeten worden". Het Russische kabinet besloot ook een miljoen euro uit te trekken om de jagers te compenseren voor hun verloren inkomsten.

De zeehondenjacht vindt voornamelijk plaats in Canada, Groenland en Namibië. Jaarlijks worden wereldwijd 900.000 zeehonden gedood. Andere landen waar de zeehondenjacht wordt beoefend zijn Zweden, Finland, Noorwegen, Engeland, IJsland, Rusland en de Verenigde Staten.

De EU werkt aan een totaalverbod op de handel in zeehondenbont. Maandag keurde de commissie interne markt en consumentenzaken van het Europees Parlement een voorstel hiertoe goed.

Gloria Estefan kondigt afscheidstournee aan

De Cubaans-Amerikaanse zangeres Gloria Estefan geeft in april haar laatste concert. Estefans aangekondigde tournee door Latijns Amerika wordt haar laatste, maakte ze gisteren bekend.

"Dit zullen mijn laatste concerten zijn, waarna ik me op mijn dochter die naar de middelbare school gaat wil concentreren en wil doorwerken op andere gebieden", aldus Estefan. "We hebben acht restaurants en drie hotels. Ik werk aan een derde boek en aan films."

De zangeres verkocht sinds 1975 meer dan negentig miljoen albums en scoorde hits als Conga en Rhythm is Gonna Get You. Ze maakte tijdens haar carrière in totaal 24 albums en nam zeven keer een Grammy in ontvangst.

De afscheidstournee van Estefan begint op 9 april in Uruguay en gaat via Chili, Argentinië en Peru naar het sluitstuk in Ecuador op 23 april. De kans bestaat dat er nog concerten aan de agenda worden toegevoegd.


Stopt ermee.

Sri Lankaans cricketteam beschoten in Pakistan

Het nationale cricketteam van Sri Lanka is vandaag in Pakistan beschoten. Het team zat in een bus en was met politiebegeleiding op weg naar het stadion in de stad Lahore toen ze onder vuur kwamen te liggen. Dat maakten functionarissen bekend.

Door de aanslag kwamen acht mensen om het leven, meldde de politie. Het gaat om zes agenten en twee burgers. Zes leden van het cricketteam raakten gewond, maakte de Sri Lankaanse minister van Sport bekend. Vijf spelers en een assistent-trainer moesten naar het ziekenhuis gebracht. Hun verwondingen zijn niet ernstig.

De politie maakte kort na de beschieting bekend dat deze vermoedelijk is uitgevoerd door "goedgetrainde terroristen". De twaalf gemaskerde mannen waren gewapend met raketten, handgranaten en automatische geweren.

De wedstrijd tussen Pakistan en Sri Lanka is afgelast.

Lekker knokken in King of Fighters

King of Fighters XII wordt de opvolger in de King of Fighters serie. SNK Playmore heeft aangekondigd dat ze het Atomiswave systeem achter zich laten en het spel overzetten naar het Taito Type X2 arcade systeem.

King of Fighters XII zal nieuwe 2D sprites krijgen op gedetailleerde 2D achtergronden. Omdat het tijd kost om de nieuwe sprites te maken, zullen er slechts 20 speelbare karakters zijn. Zo weinig zijn het er nog nooit geweest is eerdere delen. Het spel komt waarschijnlijk uit in 2009 en zal geen verhaallijn bevatten.

Geen onderzoek naar iPod trucje van Foster

De Engelse Football Association (FA) stelt geen onderzoek in naar het gebruik van een iPod door Ben Foster. De doelman van Manchester United bestudeerde op zijn iPod beelden van penaltynemers van Tottenham Hotspur.

Voor aanvang van de strafschoppenserie, zondag in de finale van de League Cup, keek Foster op zijn iPod naar een penalty van Jamie O'Hara tegen PSV. Even later stopte de doelman O'Hara's strafschop. Volgens oud-scheidsrechter Graham Poll zou dat wel eens tegen de FIFA-regels kunnen zijn, maar de FA ontkent dat. Foster maakte namelijk geen gebruik van beelden van de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur.

Ben Foster groeide uit tot de held van Manchester United, want na de gemiste strafschop van O'Hara schoot David Bentley zijn poging naast het doel. United won daardoor de League Cup.

Pedersen voorlopig nog niet terug

FC Groningen kan voorlopig nog geen beroep doen op Nicklas Pedersen. De aanvaller kampt nog steeds met een enkelblessure.

Pedersen liep de blessure eind januari op en speelde daardoor pas 66 minuten in het shirt van FC Groningen. Begin januari kwam de 21-jarige Deen over van FC Nordsjaelland.

De spits baalt behoorlijk van zijn afwezigheid in het eerste team van trainer Ron Jans. "Het is het ergste wat ik me op dit moment kan voorstellen," aldus de Deen tegenover RTV Noord. Ook Ron Jans hoopt dat de nieuwe aankoop zo snel mogelijk weer hersteld is. "Maar voorlopig zit er niets anders op dan te wachten."

Metal Gear Solid 4 krijgt trophies?

In juni van vorig jaar lanceerde Konami Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots. Onze hoofdredacteur gaf de game een behoorlijk cijfer. Toch mist MGS4 nog het een en het ander. Waar veel games door middel van een patch na de lancering van trophies alsnog trophies kregen, bleef MGS4 zonder achter. Konami is nu intern aan het overleggen of er alsnog trophies gaan komen voor de game:

"On the subject of MGS4/MGO trophies and Konami ID - we hear you. We have been circulating these issues internally, and we will report back as soon as we are able," aldus een vertegenwoordiger van Konami. Wij houden jullie op de hoogte.

Adam Curry: Van Vollenhoven betastte mijn Patricia

Pikante onthulling van mediaondernemer en liefhebber van complottheorieën Adam Curry. In zijn Engelstalige podcast No Agenda beweert hij dat zijn vrouw Patricia Paay ooit onzedelijk is betast door Pieter van Vollenhoven. Het lid van het koninklijk huis en voorzitter van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid was jaren terug samen met Paay aanwezig bij een fotosessie. Van Vollenhoven zou daar met een erectie tegen Paay hebben aangeschuurd, aldus Curry in zijn show. 'He was behind her in this photo set up rubbing his stiffy up against her.' (luister het fragment hier).

Van Vollenhoven heeft ondertussen wel wat anders aan zijn hoofd dan deze vage beschuldiging. Hij ligt in de clinch met het openbaar Ministerie over de gegevens van de zwarte doos van het gecrashte toestel van Turkish Airlines. Van Vollenhoven weigert die af te staan aan het OM.

Adam Curry maakte vorig jaar een kortstondige comeback op de Nederlandse radio. Zijn programma op Arrow Classic FM werd echter na een paar maanden uit de lucht gehaald, officieel omdat de zender zich meer op muziek wilde richten. Algemeen wordt echter aangenomen dat Curry’s fixatie met complottheoriën niet in goede aarde viel bij de luisteraars en radiobazen. Collega Jeroen van Inkel zei toen niet te verwachten dat Curry ooit nog terugkomt op de radio. ‘Ik denk dat het nu wel afgelopen is. Wie hem nu nog een radioprogramma aanbiedt is ehm...van lotje getikt.’


Adam Curry: Van Vollenhoven betastte mijn Patricia  (foto: DAG)

Speelgoedconcern betaalt fortuin voor domeinnaam

Het Amerikaanse speelgoedconcern Toys ‘R’ Us heeft op een veiling 5,1 miljoen dollar betaald voor domeinnaam toys.com. Het troefde daarmee het reclamebureau National A-1 af, dat bij een biedprijs van 5 miljoen dollar afhaakte.

Het internetadres toys.com behoorde tot de boedel van het failliete bedrijf The Parent Company. Begin februari leverde de domeinnaam al een bedrag 1,25 miljoen dollar op, maar de veiling is opnieuw gedaan nadat Toys ‘R’ Us had aangegeven dat het bereid was meer te betalen.


Speelgoedconcern betaalt fortuin voor domeinnaam  (foto: DAG)

'CIA vernietigde bewijs van marteling'

De Amerikaanse geheime dienst CIA heeft maar liefst 92 videobanden vernietigd van verhoren van terreurverdachten. Dit heeft een Amerikaanse officier van justitie gisteren laten weten.

Op de banden zou te zien zijn hoe verdachten worden onderworpen aan ‘waterboarding’ dat het slachtoffer het gevoel geeft te verdrinken. Volgens mensenrechtenorganisaties is dat een vorm van marteling.

Burgerrechtenorganisatie ACLU, die in december 2007 een rechtszaak tegen de CIA heeft aangespannen, uitte hevige kritiek op de vernietigingsactie. "Het grote aantal vernietigde videobanden bevestigt dat de dienst een systematische poging heeft ondernomen om bewijs van zijn illegale verhoren te verbergen”, aldus de American Civil Liberties Union gisteren.


'CIA vernietigde bewijs van marteling'  (foto: DAG)

KPN-topman Scheepbouwer beurde 5,3 miljoen in 2008

Topman Ad Scheepbouwer van KPN heeft vorig jaar, naast zijn basissalaris van 1 miljoen euro, een bedrag van circa 4,3 miljoen euro aan bonussen ontvangen. Dat blijkt uit het onlangs gepubliceerde jaarverslag van het telecombedrijf.

Scheepbouwer kreeg 1,3 miljoen euro in contanten uitbetaald voor het halen van de doelstellingen op de korte termijn. Ook ontving hij een bonus in aandelen ter waarde van bijna 3 miljoen euro. Beide bonussen zijn hoger dan in 2007.

Volgens de raad van commissarissen van KPN past de beloning bij de prestaties van KPN in 2008. Het bedrijf weerstond de financiële en economische crisis en boekte meer omzet en winst. Ook andere KPN-bestuurders gingen erop vooruit.


KPN-topman Scheepbouwer beurde 5,3 miljoen in 2008  (foto: DAG)

Een voedselbank voor dieren

In tegenstelling tot Voedselbank Nederland heeft de Voedselbank voor dieren geen tekort aan leveranciers. Zij zitten met 2500 kilo aan voer en raken het niet kwijt. Initiatiefnemer De Jongh kwam een maand geleden met de voedselbank voor dieren in Amsterdam. Dierenbezitters die na aftrek van vaste lasten 250 euro per maand overhouden, komen in aanmerking voor een pakket.

Tot nu toe hebben zich vier 'baasjes' aangemeld voor hulp. Zij hebben voor twee maanden voer gekregen. De Jongh krijgt nog steeds aanbiedingen van fabrikanten die voer willen geven. Hij moet elke keer nee zeggen want hij kan het niet kwijt. De Jongh, 'Iedereen roept al tijden dat er een voedselbank voor dieren moet komen. Nu hebben we voer, maar er komt geen sterveling!'

Nog meer bestanden van omroepen onbeschermd

Eerder berichtte FOK! al over de tieten van Eva Jinek die niet goed in haar topje zaten en nu blijkt dat er nog meer data van publieke omroepen vrij in te zien is.

Op een dataserver van de publieke omroep zijn filmpjes, foto's en zelfs jaarrekeningen te vinden van onder andere de NCRV, TROS, RVU, omroep MAX en de Humanistische Omroep. Naast vele persfoto's zijn er dus ook filmpjes te zien die niet bestemd zijn voor publicatie. 

Naast korte filmpjes zijn ook volledige afleveringen van Buitenhof, De wereld draait door en Bananasplit te downloaden. Ook staan er enkele duizenden podcasts van tv- en radio programma's online. Van De wereld draait door zijn er alleen al meer dan 920 podcasts te downloaden. Waaronder ook filmpjes van Fokke & Sukke.

Een oplettende systeembeheerder van de NCRV is wakker en heeft inmiddels door dat er wat deurtjes open staan. Hij verhelpt dit echter niet en voorziet de beginpagina zelfs van een iets wat komisch bericht: "Welkom in de open dir van de NCRV! Heeft u genoten van onze bestanden? Word dan op zijn minst steunlid van de ncrv. ;-)" En ook de dir van de VPRO is deels aangepast: "We gaan ff ergens anders heen als je het niet erg vind."

Kijk voor meer informatie in het topic op het FOK!forum!

 

PC softwareverkopen USA, 41e millenium is koning

Daar zijn ze weer, de PC softwareverkopen van de USA. Ditmaal van de week van 15 tot en met 21 februari, een week waarin Warhammer 40.000: Dawn of War 2 zijn opwachting maakte! En dat hebben Relic en THQ geweten ook, de game komt vanuit het niets direct naar de eerste plaats. En dat terwijl de game ook op Steam beschikbaar was en hij daar ook hoog stond in de lijst van meest verkochte games! Verwacht deze week trouwens nog de review van de game, we kunnen alvast verklappen dat het een toppertje is! In de tussentijd zijn single- en een multiplayer-previews beschikbaar voor wat voorlopig leesmateriaal.

Voor de rest is F.E.A.R. 2 afgezakt naar een achtste plaats en vinden we als hekkesluiter Crysis: Warhead terug in het lijstje. Waarom de laatste ineens terug is: geen idee, misschien heeft het iets met zijn geringe prijs te maken?

1. Warhammer 40.000: Dawn Of War II
2. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
3. The Sims 2 Double Deluxe
4. The Sims 2 Deluxe
5. Spore
6. World Of Warcraft: Battle Chest
7. World Of Warcraft
8. F.E.A.R. 2: Project Origin
9. The Sims 2 Apartment Life
10. Crysis: Warhead

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #956
special
Random Pics van de Dag #955
special
Random Pics van de Dag #954
special
Random Pics van de Dag #953
special
Weekend gifdump #121
special
VrijMiBabes #160 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.