Sprinklers zetten schouwburg blank

Bart (BartUlft)
Enkele bezoekers van de schouwburg in Almere zijn gisteravond kleddernat thuis gekomen. Tijdens de voorstelling van cabaretier Jan Jaap van der Wal ging na vijf minuten de sprinklerinstallatie aan.

Het publiek dacht eerst nog dat het bij de act hoorde. "De sprinklers boven het podium gingen af. We dachten eerst dat het bij de act hoorde, maar al snel werden de mensen op de eerste rij zo nat dat dit geen grapje kon zijn", zegt een bezoeker tegenover RTL Boulevard.

De bezoeker vertelt verder: "Binnen een paar minuten leek het podium het toneel te zijn van een waterval die leek op een tropische regenbui en al gauw kregen we te horen dat er een brandmelding was. Het personeel van de Schouwburg verzocht ons zo snel mogelijk het pand te verlaten via de aangegeven nooduitgangen. Bibberend van de kou moesten wij naar de voorkant lopen van het winderige plein. Na ongeveer tien minuten werd het 'pand-veilig' sein gegeven en mochten wij onze jassen ophalen."

Ruim 550 bezoekers werden naar huis gestuurd, maar mogen op woensdag 18 maart weer terug komen. Dan zal de voorstelling opnieuw plaatsvinden, dan hopelijk zonder een geactiveerde sprinklerinstallatie.