Vrouwen lopen langer in vieze onderbroek

Is het net bekend geworden dat mannen opgewonden raken van rotte eieren, nu blijkt dat vrouwen hier ongewild de hand in lijken te hebben. Nederlandse vrouwen blijken namelijk echte viezeriken als het gaat om hun ondergoed. Maar liefst 1 op de 10 vrouwen trekt niet elke dag een schone onderbroek aan.

Volgens Rijkelt Beumer, als levensmiddelenmicrobioloog verbonden aan de Universiteit Wageningen, is het overigens geen ramp om een dagje langer met je onderbroek te blijven rondlopen. "Tot en met de jaren '50 was het zo dat je je ondergoed maar één keer in de week verschoonde", verklaart hij.

Volgens Beumer verwisselt men tegenwoordig dagelijks haar ondergoed om cosmetische redenen. Alleen in het geval van slappe poep is het aan te raden om dagelijks een schone onderbroek aan te trekken. "En was alles dan op een hoge temperatuur zodat alle ziektekiemen worden gedood."

Overigens zijn niet alleen Nederlandse vrouwen bijzonder smerig bezig als het om ondergoed gaat. Uit een studie van de Universiteit van Manchester is al eens naar voren gekomen dat tien procent van de Britten drie dagen achtereen dezelfde onderbroek draagt. Vijf procent keert zelfs de onderbroek binnenste buiten om hem zo nog een dag langer aan te kunnen.