Toffe opa geeft kleinzoon wiet

Djeez

De 75-jarige Roger D. Uit het Vlaamse Ieperen moest gisteren voor de rechtbank verschijnen. De oude man had namelijk zijn kleinzoon maar liefst 1,3 gram wiet gegeven. Nu zijn softdrugs bij onze zuiderburen sowieso al verboden, en het feit dat kleinzoonlief achter tralies zit, maakt het er niet rooskleuriger op voor opa.

Opa kon echter geen weerwoord bieden tegen de smeekbede van zijn kleinzoon. "Wil je me wat wiet meebrengen zodat ik hier wat kalmer word?", vroeg hij aan zijn opa. Na herhaaldelijk aandringen ging de bejaarde overstag en smokkelde een flinke gram mee naar binnen.

Helaas werd opa betrapt. Prompt gaf de oude man toe dat dit al de derde keer was dat hij dit deed. De officier van Justitie eiste dan ook een flinke boete.

De advocaat van de bejaarde man wilde hier echter niets van weten. Volgens hem doet zijn cliënt namelijk alles voor zijn kleinzoon, al jaren. "Een zware boete heeft geen zin. De man en zijn vrouw moeten zien rond te komen met hun pensioentje", verklaarde hij.

De rechter was vol lof over de oude man. "Al die jaren blijf je je kleinzoon steunen en opvangen. Ik weet dat je dit uit liefde deed, maar het is verkeerd. Uw kleinzoon profiteert van uw goedheid." De rechter streek dan ook over zijn hart en gaf de opa een voorwaardelijke straf, met een proeftijd van drie jaar. "Maar bega nooit meer zo'n stommiteit", drukte de rechter de oude man op het hart.