[NHL] Islanders winnen achterhoededuel

De New York Islanders hebben het achterhoededuel tegen de Colorado Avalanche gewonnen. De op het laatste moment door de Islanders opgeroepen Jesse Joensuu scoorde in zijn eerste NHL-wedstrijd zijn eerste goal en won met zijn ploeg met 4-2.

Joensuu speelde zijn vierde wedstrijd in vier avonden, na een druk AHL-weekend en werd pas acht uur voor de wedstrijd van zijn NHL-team opgeroepen. "Ik kan het niet echt beschrijven," liet Joensuu weten. "Vandaag horen dat ik ga spelen en gelijk een goal scoren, het is een beetje teveel van het goede. In de eerste periode voelde ik me door de vele wedstrijden beroerd, maar ik wilde natuurlijk niets zeggen in mijn eerste NHL-wedstrijd".

De Islanders, die onderaan staan in de NHL, kregen verder aanvallende ondersteuning uit onverwachtse hoek: Bruno Gervais scoorde na 161 wedstrijden weer eens een goal. Verder scoorden Dean McAmmond, bij afwezigheid van Bill Guerin assistent-captain, en Jeff Tambellini. Jon Sim had drie assists. De goals aan de kant van de Colorado Avalanche kwamen beide van Ryan Smyth, een ex-Islander.

Smyth had het volgende te melden over zijn team: "Het lijkt erop dat we wat teveel zelfvertrouwen hebben. Soms werkt het andere team gewoon veel harder dan wij. We moeten goed in de spiegel kijken en stukken harder gaan werken tijdens deze serie uitwedstrijden."

Bill Guerin zat voor de tweede keer op rij op de tribune omdat de Islanders proberen hem te ruilen voor de trade deadline van woensdag. Er werd een ruil met Buffalo verwacht, maar deze ging op het laatste moment niet door. Men verwacht dat Guerin alsnog geruild wordt voordat de Islanders de aartsrivalen en stadgenoten Rangers ontvangen.