FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's

Toon berichten van deze typesActieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van maandag 2 maart 2009

Ter Horst te spreken over hulpverlening na crash

Minister Guusje Ter Horst van Binnenlandse Zaken is tevreden over de hulpverlening na de vliegtuigcrash bij Schiphol. "Het algemene beeld is dat de hulpverleners snel ter plaatse waren en dat er onderling goed werd samengewerkt."

Dat zei de minister vandaag na afloop van een bezoek aan de rampplek en de gemeente Haarlemmermeer. Ze sprak daar met hulpverleners van de politie, brandweer, ambulance, marechaussee en gemeente. "Ik heb mijn waardering uitgesproken voor de inzet van alle hulpverleners", aldus Ter Horst. Zij is verantwoordelijk voor de rampenbestrijding.

De hulpverlening bij Schiphol is nog maar sinds begin 2008 volledig in handen van de veiligheidsregio Kennemerland, waar Haarlemmermeer onderdeel van is. Daarvoor was ook de regio Amsterdam-Amstelland erbij betrokken. Het afgelopen jaar hebben de hulpdiensten in het gebied veel geoefend op calamiteiten. "Het nachtmerriescenario heeft zich voorgedaan en gebleken is dat deze veiligheidsregio dat aankan", constateerde de minister.

De mensen die ze heeft gesproken waren volgens Ter Horst enthousiast over de hulpverlening. De bewindsvrouw benadrukt dat goede nazorg ook van belang is voor de hulpverleners.

Ter Horst heeft haar bezoek aan het neergestorte toestel van Turkish Airlines als "buitengewoon dramatisch" ervaren. "Het maakt veel indruk als je daadwerkelijk op de plek zelf bent. Heel desolaat. Zo mooi als een vliegtuig is als het heel is, zo verschrikkelijk ziet het eruit als het kapot is."

Hulpverlening was goed volgens Ter Horst  (foto: ANP)

Bekijk je eigen trophies op PlayStation.com

In november lieten we je weten dat MyPSN beschikbaar was voor alle bezitters van een gebruikersnaam op het PlayStation Network. Vandaag heeft Sony bekend gemaakt dat je vanaf morgen je trophies op PlayStation.com kunt bekijken. Later dit jaar moet het mogelijk worden om je trophies te sorteren en te vergelijken met anderen. In onderstaande video kun je zien wat je morgen te wachten staat.

Testdag 02-03-2009

Timo Glock heeft vandaag tijdens de zeiknatte testdag op Jerez de snelste tijd neergezet. De Duitser bleeft in zijn Toyota Robert Kubica voor, die een elektronisch probleem kende met zijn BMW. Nico Rosberg reed met de Williams de derde tijd.

Jerez

PosCoureurTeam Tijd Ronden
1 T. Glock Toyota 01:30.979 89
2 R. Kubica BMW 01:31.327 70
3 N. Rosberg Williams 01:31.451 114
4 G. Fisichella Force India F1 01:31.547 54
5 S. Vettel Red Bull 01:32.220 102
6 H. Kovalainen McLaren 01:33.371 91
7 N. Piquet jr. Renault 01:33.476 66

[NFL] Twee spelers vermist op zee

De Amerikaanse kustwacht is al twee dagen op zoek naar de NFL spelers Corey Smith en Marquis Cooper. De twee zijn afgelopen weekend samen met twee vrienden gaan vissen langs de oostkust van Florida, maar zijn niet teruggekeerd.

Volgens de Amerikaanse zender ESPN word de zoektocht bemoeilijkt door het slechte weer. Één van de opvarenden door is de Amerikaanse kustwacht levend uit het water gehaald, het zou één van de twee vrienden betreffen. Verschillende boten, helikopters en vliegtuigen van zowel de luchtmacht als de kustwacht zijn nog op zoek naar het vermiste vaartuig.

Detroit Lions-verdediger Smith en Cooper, speler van de Oakland Raiders, zijn bevriend geraakt toen ze beiden uitkwamen voor de Tampa Bay Buccaneers. Sindsdien ging het duo geregeld samen op vistripjes. Zo ook dit weekeinde. Ze zijn waarschijnlijk in een hevige storm terechtgekomen toen het weer plotseling omsloeg.

Midnight Club DLC in trailervorm

Burnout: Paradise krijgt zoveel aandacht van Criterion Studios dat men bijna zou vergeten dat er ook nog andere racers bestaan. Één daarvan heeft toch een behoorlijke groep fans, namelijk Midnight Club: Los Angeles. Ook Rockstar geeft haar games de nodige aandacht en daarom krijgt Midnight Club: Los Angeles binnenkort downloadable content.

Deze DLC komt in de vorm van de niets kostende South Central Map Expansion. Hiermee wordt de wereld waarin men kan rond scheuren met ruim een derde vergroot. Ook komt er een South Central Premium Upgrade die wel een zacht prijsje krijgt, maar daar krijgen spelers dan weer wat extra's voor terug ten opzichte van de South Central Map Expansion. De DLC is vanaf 12 maart te downloaden. Wat de South Central Premium Upgrade gaat kosten weten we nog niet, maar we hebben wel alvast een trailer voor jullie.

Resident Evil 5 reclame, Home ruimte bevestigd

Nog geen twee weken en we kunnen allemaal aan de slag met Resident Evil 5. Sommigen van jullie werden erg blij van de demo en sommigen duidelijk minder blij. Naar mate we dichterbij de release komen moet Capcom haar game natuurlijk wel promoten. Dit gaat onder andere door middel van reclames. Vandaag is er een Japanse reclame verschenen waarin duidelijk wordt dat Resident Evil 5 ook ondersteund gaat worden door Playstation Home.

Erfgename kwaad over rekening waterschap

In Puttershoek kun je, als je je nabestaanden niet wil opzadelen met rekeningen, maar beter aan het eind van het jaar overlijden, dan aan het begin van het jaar. De wegenheffing en watersysteemheffing worden namelijk alleen voor hele jaren opgelegd. De zuiveringsheffing wordt wel netjes stopgezet op de dag van overlijden. 

Het overkwam Adrie de Ronde-Lems. Haar vader overleed op 19 januari op 86-jarige leeftijd, en ze moet de rekeningen van het waterschap over het lopende jaar betalen. De Ronde is woest: "De stoom kwam uit mijn oren toen ik die heffingen zag. De zuiveringsheffing is keurig berekend tot de dag van mijn vaders overlijden, op 19 januari, maar tot mijn verbazing betaalt hij wel het hele jaar als water- en weggebruiker."

Ze heeft direct bezwaar ingediend bij het waterschap Hollandse Delta. Navraag bij de regionale belastingdienst SVHW die de waterschapslasten int, leverde op dat de bewuste heffingen alleen voor hele jaren opgelegd worden. De Ronde hierover: "Het is toch belachelijk, dat iemand die bijvoorbeeld op 2 januari overlijdt, toch voor een heel jaar wordt aangeslagen?" De heffingen bedragen 'maar' 66,08 euro (waterschap) en 18,46 (wegenheffing). De Ronde: "Geen grote bedragen, maar de regel is niet te begrijpen. Het stuit me tegen de borst dat nabestaanden het volle pond moeten betalen."

Arco van de Ree, woordvoerder voor het waterschap Hollandse Delta verklaart: "Beide heffingen zijn gekoppeld aan het huisadres en niet aan de bewoner. En jaarlijks wordt op 1 januari nagegaan wie er woont." Als de ingezetene overlijdt, hebben de nabestaanden dus pech, want deze heffingen voorzien niet in een overlijden of verhuizing.

FOK!ker ontdekt repetities NOS journaal

FOK!user PiRANiA ontdekte vanavond beelden van het NOS journaal die je normaal nooit te zien krijgt. Oppoetsende journaallezers, vragen of het haar wel goed zit, het testen van de verbinding met een verslaggever en ook het uitproberen of er te veel borst ontbloot is met een knoopje meer open, kortom een leuk kijkje in de keuken!

Het lijkt er overigens op dat de NOS rap bezig is om bepaalde opnames ontoegankelijk te maken, zo was op deze pagina eerst een opname te bewonderen maar is deze inmiddels niet meer toegankelijk. Gelukkig hebben we de screencaps nog dankzij PiRANiA en het betreffende topic .

PiRANiA

'Even wat meer poeder'

PiRANiA

'Kan dit knoopje open?'

PiRANiA

'Zo zie je niets van mijn topje'

Screencaps door: PiRANiA, Videocompilatie: MaGNeT)

'Brawn redt Honda, Rubens blijft'

Een bron die dichtbij het team van Honda staat heeft tegen GPUpdate.net gezegd dat Rubens Barrichello deze week de nieuwe auto van Honda zijn eerste kilometers gaat geven op het circuit van Silverstone. Barrichello en Honda zouden een overeenstemming bereikt hebben en daardoor blijft de Braziliaan actief als Formule 1-coureur.

Iedereen verwachtte dat het Bruno Senna zou zijn die het stoeltje zou krijgen bij het team, dat hoogstwaarschijnlijk zal worden overgenomen door Ross Brawn en Nick Fry. Maar omdat er bij Honda, als Brawn en Fry het inderdaad overnemen, geen sprake meer zou zijn van Braziliaanse sponsoren die graag de naam Senna in hun auto zien, lijkt de keuze voor Barrichello vrij logisch.

Het Duitse Auto, Motor und Sport meldt dat Senna een goede kans maakt op een stoeltje bij Mercedes in de DTM.

Overigens wordt er al druk gespeculeerd over de naamswijziging van Honda. De afgelopen dagen kwamen al 'Brawn Racing' en 'Brawn Sport' voorbij, waarmee zou blijken dat Ross Brawn de belangrijkste persoon zal zijn achter de zogenaamde 'management buy-out'.

Geile vrouw belt 112 voor seks

Een 44-jarige Duitse vrouw had gisteren hoge nood, maar helaas geen kerel om haar te bevredigen. Ineens kreeg de vrouw uit Schwelm, gelegen in het Ruhrgebied, een briljante ingeving. Ze greep de telefoon en besloot 112 te bellen om op die manier een man in uniform te scoren.

Ze vertelde de persoon aan de andere kant van de lijn dat ze al lang vrijgezel was en het liefst de rest van haar leven wilde delen met een politieman. Na dertien wanhopige telefoontjes werd de alarmcentrale de vrouw beu. Zij besloten de politie bij de dronken vrouw langs te sturen, maar niet om haar van haar geile bui af te helpen.

De vrouw zal nu toch aan de Tarzan moeten. De politie heeft namelijk de accu uit haar telefoon gesloopt, zo heeft de politie vandaag laten weten.

Stroom aanmeldingen voor Expeditie Robinson

In tijden van economische tegenspoed blijken veel mensen zich graag te willen afzonderen op een onbewoond eiland. Binnen anderhalve week hebben zich meer dan 4500 mensen aangemeld voor een nieuwe reeks van de avontuurlijke realityserie Expeditie Robinson, zo liet RTL vandaag weten.

Komend najaar is bij RTL5 opnieuw te zien hoe zestien mensen proberen te overleven op een onbewoond Maleisisch eiland. De expeditie en afvalrace wordt gepresenteerd door Eddy Zoëy en de Belgische Evi Hanssen. Zoëy vervangt de vorig najaar omgekomen presentator Ernst Paul Hasselbach, die wel 'godfather van de serie' werd genoemd. De opnames vinden plaats in mei en juni.

Krajicek plaatst zich voor hoofdtoernooi

Michaëlla Krajicek heeft zich geplaatst voor het hoofdtoernooi van met Mexicaanse Monterrey.

Ze klopte in de derde en laatste kwalificatieronde Mara Santangelo: 6-3 6-3. Santangelo stond vorig jaar nog in de top 50 van de wereld, maar is inmiddels afgezakt naar de 127e plaats. Mogelijke tegenstanders in de eerste ronde van het hoofdtoernooi zijn Marion Bartoli (2e geplaatst), Klara Zakopalova (91 op wereldranglijst), Roberta Vinci (69) en Maria Koryttseva (96).

Ook Arantxa Rus kan zich nog plaatsen voor het hoofdtoernooi, zij komt later vanavond in actie.

[IJshockey] HYS behoudt thuisvoordeel

HYS Den Haag heeft ook de tweede thuiswedstrijd tegen de Eaters uit Geleen gewonnen. Den Haag mocht de eerste twee wedstrijden thuis spelen en haalde daar dus het maximale voordeel uit met deze 4-2 zege. John Hecimovic maakte twee assists.

Coach Uli Egen heeft echter nog steeds vertrouwen in een goede afloop: "Vandaag maakten we teveel fouten om succesvol te zijn. Ik heb er echter nog alle vertrouwen in, want Den Haag heeft dit seizoen nog niet gewonnen in Geleen." Dan zullen de Eaters echter wel een stuk beter moeten gaan spelen om de serie levend te houden, want ze werden alleen in de powerplay gevaarlijk. Andrew Derton en Jake Brenk faalden echter in de afronding in een één op één-situatie met de keeper Tim Knudsen, die daarmee zijn eerdere fout waaruit de 1-0 van Lance Herauf volgde goedmaakte. Den Haag speelde prima ijshockey en was grote delen van de wedstrijd heer en meester op het ijs. De uitslag was dan ook geen juiste afspiegeling van de verhoudingen op het ijs.

Na de openingsgoal van Herauf liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Jozef Cierny verstuurde een perfecte pass door de defensie van de Eaters, en Brian Mullally rondde af. Nog voor de eerste pauze werd het zelfs 2-1 door Matt Reid die zichzelf goed vrijschaatste en met een droog schot in de bovenhoek scoorde. Toen Josh Mizerek kort na de herstart ook nog de 3-1 maakte leken de Eaters er zelf ook niet meer in te geloven. Wade Davis scoorde de 4-1 nog waardoor de derde periode wat gezapig verliep. Vijf minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden toen Casey Bartzen van afstand de 4-2 maakte, maar in het vervolg werd niet meer gescoord.

[IJshockey] Nijmegen slaat terug

De Nijmegen Devils hebben in eigen huis de stand in de serie tegen Tilburg gelijkgetrokken. Nijmegen scoorde vijf keer in de powerplay en pakte daarmee een 5-2 overwinning. Jason Baclig en Phil Aucoin maakten ieder een goal een een assist.

Ook dit was weer een enerverende wedstrijd waarin bijna honderd strafminuten werden uitgedeeld. 76 daarvan gingen naar Tilburg, met name door lange straffen voor Peter van Biezen (dertig minuten) en twee anderen (ieder tien minuten). De coaches hadden over de vele straffen uiteraard ieder een andere mening. Larry Suarez van Tilburg: "Vijf tegen vijf hebben wij de betere ploeg, maar vandaag hebben we dat amper kunnen laten zien. De scheidsrechters floten veel te vaak. In iedere goede competitie mag in de play-offs meer dan in het reguliere seizoen, maar dat principe werd hier niet toegepast."

Zijn collega Gentges van de Nijmegen Devils was het hier niet mee eens. "Scheidsrechters moeten gewoon volgens de regels fluiten, en die niet ineens veranderen in een andere fase van het seizoen. Bovendien vind ik niet dat Tilburg vijf tegen vijf de betere ploeg heeft. Misschien de beste spelers, maar wij hebben het betere team. Tilburg heeft in Nijmegen nog niet van ons gewonnen dit jaar."

Dit keer ging Nijmegen flitsend van start, zoals Tilburg dat in hun eigen thuiswedstrijd ook deed. Dit leidde echter niet tot vroeg succes. Dat kwam pas toen Don Nichols en Tony Bergin naar de kant werden gestuurd. Waar Nijmegen vorige wedstrijd niet kon scoren in een vijf tegen drie-situatie was het nu binnen vijftien seconden al raak door een treffer van TJ Sakaluk. Marco Postma scoorde zeven minuten later van grote afstand (van achter de blauwe lijn) via Billy Thompson de tweede goal van de wedstrijd. De Trappers konden daarentegen niet profiteren van de vijf tegen drie, zodat Nijmegen met een relatief veilige voorsprong kon gaan rusten.

Na de pauze duurde het veertien minuten voordat Doug Stienstra de 2-1 op het bord bracht. Daarna sloeg de vlam in de pan. Peter van Biezen en Jeff Smith vochten kort na de aansluitingstreffer een oude vete uit waarbij Van Biezen naar de kleedkamer wordt gestuurd. Dit slaat over naar de tribune, met als gevolg dat er gelijk voor de periodepauze werd afgefloten.

De laatste paar minuten van de tweede en de complete derde periode worden daarna achter elkaar gespeeld. Hierin stelt Nijmegen uiteindelijk de zege veilig. Het restant van de middenperiode leidt nog tot goals van Jason Baclig en Stanislav Nazarov, maar via powerplaygoals van Jeff Smith en Phil Aucoin trekt Devils de ontmoeting definitief naar zich toe.

Gabri voorlopig uitgeschakeld

Ajax moet het de komende weken doen zonder Gabri. De middenvelder heeft in het UEFA Cup duel tegen Fiorentina een spierscheuring opgelopen.

Dit is vandaag gebleken uit een MRI scan. Gabri ontbrak door deze blessure gisteren al in de wedstrijd tegen FC Utrecht en zal waarschijnlijk ook de duels met ADO Den Haag, Olympique Marseille en De Graafschap aan zich voorbij moeten laten gaan.

Sony: "meer GTA op de PSP"

Als het aan John Koller ligt, hoofd PSP marketing in Noord-Amerika, moeten er meer GTA games verschijnen op de PSP. Dat zegt hij in een telefooninterview met MTV Multiplayer

Koller noemt het opmerkelijk dat er nog geen nieuwe GTA naar de PSP komt aangezien de twee GTA games op de PSP nog steeds erg goed verkopen. Hij is ook benieuwd naar de verkopen van GTA: Chinatown Wars op de Nintendo DS.

`GTA` was going to the DS after the PSP “Liberty City Stories” and “Vice City Stories,”

Koller weet ook te melden dat er nog wel gesprekken zijn met Rockstar om een nieuwe GTA op de PSP te realiseren.

We’ve had two that are the top two sellers on PSP right now. So, there’s definitely continued conversations with ['GTA' development studio] Rockstar on all their brands. That’s nothing that’s left the PlayStation family.”Hopelijk ooit een nieuw deel op de PSP.....

Duffy laat billen zien in Wetten Dass

Het mag de naam rokje niet eens hebben. Wat zangeres Duffy ook aanhad tijdens haar optreden op de Oostenrijkse zender ORF, veel om het lijf had het niet. Letterlijk.

Onder het nette jasje pronkten namelijk de strakke billen van Duffy. (Foto, SFW) Ze zong 'Rain on your Parade', maar of er naar geluisterd is is nog maar de vraag. In ieder geval hoeft de zangeres niet te schamen voor haar outfit. Of beter gezegd, haar billen. Onlangs won Duffy een aantal Britt Awards, daar was ze iets kuiser gekleed. Overigens kan het altijd nog korter, zo bewees lolitazangeres Alizee een paar jaar geleden.Niks dufs aan wat ons betreft. 14.gif.

Zoek dekking in trailer Wanted: Weapons of Fate

Wellicht heb je de actiefilm Wanted wel eens gezien met James McAvoy, Morgan Freeman en Angelina Jolie. Wanted: Weapons of Fate is op de film gebaseerd, maar heeft wel een eigen verhaallijn. In de trailer zien we gameplay beelden waarin je een hoop kogels in bochten rond ziet vliegen. Ook zijn er een aantal takedowns te zien.

Wanted: Weapons of Fate komt op 23 maart uit voor de Xbox 360, PS3 en de PC.

'Bellen in EU moet goedkoper'

Bellen en sms'en in de Europese Unie moet fors goedkoper worden. Een voorstel hiertoe heeft vandaag steun gekregen van de commissie interne markt en consumentenzaken van het Europees Parlement. In een periode van drie jaar zou de prijs van bellen met andere EU-landen moeten dalen tot 34 cent per minuut. De prijs voor sms'en zou vanaf 1 juli van dit jaar maximaal 11 cent moeten bedragen.

PvdA-Europarlementslid Jan Cremers is blij met het resultaat. Volgens hem zijn de prijzen voor bellen en sms'en met andere EU-landen al jaren veel te hoog. "Als de markt dit niet oplost, moeten wij het voor de consument opnemen."

De EU besloot al eerder dat de prijs voor mobiel bellen omlaag moest. Als het Europarlement zijn zin krijgt zullen de tarieven nog verder zaken. En Cremers denkt dat in de toekomst nieuwe verlagingen mogelijk zijn.

Van school gestuurd na slaan agente

De 12-jarige jongen die vrijdagmiddag een agente sloeg in Almere is van het Buitenhout College in die plaats gestuurd. Dit meldde een woordvoerster van de school vandaag. Formeel is de scholier geschorst, maar het is volgens de woordvoerster niet de bedoeling dat hij nog terugkomt. De school wil een signaal afgeven dat de 12-jarige jongen te ver is gegaan.

De agente kwam tussenbeide in een gevecht tussen twee jongens en kreeg daarbij ook klappen. Ze raakte lichtgewond toen een groep van ongeveer 35 jongeren zich tegen haar keerde. Twee andere jongens die betrokken waren bij het gevecht zijn eveneens geschorst, maar niet van school gestuurd.

'Babylijkjes Enschede van dezelfde vader'

De twee babylijkjes die eind vorig jaar in Enschede werden gevonden, zijn van dezelfde vader. Dit blijkt uit onderzoek van de regionale zender RTV Oost.

De 23-jarige moeder werd kort na de vondst van de eerste baby aangehouden. Volgens RTV Oost heeft de vrouw een jarenlange relatie met de biologische vader van de twee baby's gehad en zou zij de zwangerschappen voor hem hebben verzwegen.

Op 1 december vonden voorbijgangers bij een garagebox in Enschede het eerste babylijkje. De moeder werd een week later aangehouden. Op haar aanwijzingen werd kort daarna een tweede babylijkje gevonden. In beide gevallen gaat het om een jongetje. De moeder moet zich nog voor de rechter verschijnen.

Opnieuw bloedbad op beurzen

Op Beursplein 5 heerste vandaag een uiterst negatief sentiment, waarbij de hoofdgraadmeter AEX bijna vijf procent inlevert op 208,84 punten, standen die sinds de gabberperiode uit de jaren negentig niet meer gezien zijn. Vrijdag wist de index ook al nieuwe dieptepunten te bereiken. Vanaf de top in oktober 2007 heeft de AEX meer dan 62 procent ingeleverd.

Het sentiment werd onder andere gedreven door de Amerikaanse verzekeraar American International Group (AIG) dat in het vierde kwartaal van 2008 een recordnettoverlies van 62 miljard dollar (49 miljard euro) heeft geleden, een record voor een bedrijf in de Amerikaanse geschiedenis. De VS pompen nog eens 30 miljard dollar in het zo goed als genationaliseerde AIG om het bedrijf te stabiliseren. Ook zorgen over een verdiepende recessie zorgen voor rode cijfers op de beurs.

De Dow Jones dook op Wall Street ver onder de 7000 punten. Volgens veel analisten zijn beurzen wereldwijd aan de capitulatiefase bezig, waarbij er paniekverkopen ontstaan. Bodems van 150 en 180 punten voor de AEX worden veel genoemd. Echter kunnen beurzen vanaf de bodem enorme koerssprongen maken.

Financials waren opnieuw de dupe op de Amsterdamse beurs. SNS Reaal en Aegon verloren beide 14 procent. Ook was er een lichtpuntje op de beurs, het aandeel Ahold (Albert Heijn) won 1,6 procent na sterke cijfers over het vierde kwartaal. Vanaf morgen start de nieuwe samenstelling van de AEX, met Air France-KLM en baggeraar Boskalis als nieuwe intreders.

'Duitsers beter dan Nederlanders'

Je hoort het niet snel uit de mond van een Nederlander, maar Duitsers zijn beter. Althans volgens sociaal geograaf Paolo de Mas wel. De Duitsers zouden bij de integratie van Marokkanen betere resultaten boeken dan Nederland. De Mas is dé Marokko-kenner van Nederland. Hij beweert dat de aanpak van onze buren 'dempend op de criminaliteit' en de werkloosheid werkt. Zijn pleidooi luidt dan ook 'meer nadruk op autoriteit en rechtshandhaving' in Nederland.

Grote groepen Marokkanen in Nederland en Duitsland zijn afkomstig uit Noord-Marokko. Om precies te zijn, zijn ze afkomstig uit het Rif-gebied, dat door hasjhandel gedomineerd wordt. Riffijnen staan er in hun thuisland om bekend dat ze de autoriteiten wantrouwen en zich de wet niet laten voorschrijven. Hun handeltje, het verbouwen van hasj, werd jarenlang oogluikend toegestaan door de overheid. De drugsmokkel is een van de belangrijkste bronnen van inkomsten voor Riffijnen, zowel in Marokko als in Europa. 

De Mas, die al sinds de jaren zeventig onderzoek in Noord-Marokko doet, zegt: "Je moet die smokkel zien als een noodgedwongen levenswijze. Als de arbeidsmarkt niet werkt, zoek je alternatieven, zowel in Marokko als in Nederland. De problemen in Nederland met een deel van de Marokkaanse jongeren zijn deels cultureel bepaald, beïnvloed door onze straatcultuur, maar vooral ook het gevolg van een slechte doorstroming naar onze arbeidsmarkt."

In Nederland werden vorig jaar, volgens justitie, zestig Marokkanen uitgezet na het ontplooien van criminele activiteiten. De Mas: "Mogelijk dat men verder in Duitsland ook eerder grensstellend en corrigerend optreedt in scholen, in de samenleving en door justitie en politie." Ons buurland biedt betere opleidingstrajecten voor jongeren. Ook biedt de arbeidsmarkt daar betere mogelijkheden dan hier aldus de Mas. 

De Mas is als onderwijsattaché verbonden geweest aan de Nederlandse ambassade in Marokko. Ook was hij directeur van het Nederlands Instituut Marokko in Rabat. Op dit moment houdt hij zich bezig met de oprichting van het Marokko Instituut in Den Haag, een documentatiecentrum over Marokko en de Marokkaanse migratie. 

Zomer drie seizoenen bij NEC

NEC heeft vandaag bekend gemaakt dat Ramon Zomer de komende drie seizoenen voor de Nijmegenaren speelt. De verdediger wordt dit seizoen gehuurd van FC Twente.

"Ik zit prima in mijn vel bij NEC. Ik speel, dat is natuurlijk erg belangrijk", aldus Zomer die een terugkeer naar Twente niet zag zitten. "FC Twente zit nogal ruim in de centrale verdedigers en ik ben natuurlijk niet voor niets verhuurd. NEC is een gezellige club met leuke mensen en een goede spelersgroep."

Rotterdam krijgt ITF Future toernooi

Met ingang van dit jaar krijgt Rotterdam een jaarlijks ITF Future Toernooi. De eerste editie van het internationale tennistoernooi is eind juni op het complex van Victoria in Rotterdam-Kralingen.

Naast het jaarlijkse ABN AMRO World Tennis Tournament (februari) en de REAAL Tennis Masters (december) is dit het derde top-tennistoernooi voor de havenstad en het eerste internationale outdoor-toernooi van de Maasstad.

Kinderen willen games die ze niet mogen hebben

Uit onderzoek van Brad Bushman van de Universiteit van Michigan en Elly Konijn van de Vrije Universiteit van Amsterdam blijkt dat het geven van een 'Mature Rating' aan een spel leidt tot een enorm verlangen onder kinderen om dat spel te spelen.

Voor hun onderzoek hebben de twee onderzoekers 310 Nederlandse schoolgangers, variërend in leeftijd van 7 tot 17 jaar oud, fictieve beschrijvingen van spellen voorgelegd en vervolgens gevraagd aan te geven hoe graag ze elk spel zouden willen hebben. De resultaten leidden tot een eenduidige conclusie: alle deelnemers wilden het liefst de spellen die het minst geschikt werden geacht.

De studie toont natuurlijk niet echt iets aan wat de meesten van ons niet al wisten, maar het mooie van dit onderzoek is dat het is gepubliceerd in een Amerikaans wetenschappelijk tijdschrift voor pedagogen en dus wellicht wèl serieus wordt genomen.

Microsoft: 'Killzone 2 zal binnenkort worden overtroffen'

Killzone 2 verkoopt als een t**t! De game scoort bijna overal bijzonder goed en krijgt veel positieve reacties. De PS3-exclusive is zelfs zo goed dat Microsoft toegeeft dat de game goed is, maar zij zeggen dat niet echter over de graphics. Dit is wat een medewerker van Microsoft had te zeggen over Killzone 2.

''We congratulate Sony and Guerrilla Games for their efforts with Killzone 2, however this is only the beginning of a new wave. The current technology employed for certain unannounced Xbox 360 exclusives far surpasses what gamers have seen in any game so far. Gears of War was the beginning of this technological benchmark when releasd on the 360 and this lineage will be carried forward in the following months with exclusives that shall stand for a new definition of gaming experience and provide stiff competition for the opposition''

Italië wil Euro 2016 organiseren

Italië denkt erover zich kandidaat te stellen voor de organisatie van Euro 2016.

"Natuurlijk zijn we geïnteresseerd, het is een uitdaging om een groot internationaal toernooi in huis te halen," aldus Giancarlo Abete, de voorzitter van de Italiaanse voetbalbond, op de radio van de RAI. "We zullen het onderwerp tijdens de eerstvolgende bondsvergadering aan de kaak stellen, we hebben nog tot 9 maart om onze kandidatuur in te dienen."

Italië had zich ook kandidaat gesteld voor de organisatie van Euro 2012, maar die eer viel verrassend te beurt aan Oekraïne en Polen.

Nieuwe contracten voor talenten FC Volendam

FC Volendam heeft besloten de opties in de contracten van Melvin Platje, Gerson Sheotahul, Hamit Yildiz en Yannick de Wit te lichten. Het viertal ligt nu tot medio 2010 vast bij de club uit het palingdorp.

"Ze lopen in elk geval niet gratis de deur uit", zegt manager voetbalzaken Peter Wijker, die met Platje en Sheotahul nog in gesprek is over een langer verblijf, tegenover het Noordhollands Dagblad. "Het zijn jonge spelers die stuk voor stuk naar behoren presteren en nog beter kunnen worden. Zulke spelers willen we graag behouden."

Ook Mathieu Boots blijft langer bij Volendam. De optie in het contract van de 32-jarige middenvelder is eveneens gelicht. Verder gaat Wijker er vanuit dat ook trainer Frans Adelaar deze week bijtekent. "Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om er op korte termijn uit te komen. Frans had twee vraagjes over het contract, en daar krijgt hij antwoord op. Wij zijn tevreden. De samenwerking verloopt prettig, het vertoonde spel is goed en ondanks het feit dat we onderaan staan, is er geen paniek."

Midway wil van Mortal Kombat rechten af

Midway heeft besloten dat het tijd is om de Mortal Kombat rechten te verkopen om op deze manier onder het toch steeds dichterbij komende faillissement uit te komen. Midway heeft eerder al de rechten van Wheelman aan Ubisoft verkocht en hoopt dus nu ook de rechten van Mortal Kombat kwijt te raken.

Ook heeft Midway toestemming gevraagd bij de rechtbank voor een bonusregeling. De regeling houdt in dat wanneer het Midway lukt om de rechten van een aantal van hun spellen te verkopen, er bonussen mogen worden verdeeld onder 29 leidinggevenden van het bedrijf. Na de verkoop van Wheelman heeft Midway al een aantal flinke bonussen kunnen verdelen en wellicht wordt dit dus nog een stuk meer.

Eerder heeft Midway al uitbetaalde vakantiedagen van ex-werknemers teruggevorderd met als reden dat het bedrijf zuinig aan moet doen. In hoeverre het uitkeren van bonussen hiermee in overeenstemming komt, is voor ons niet helemaal duidelijk.
BBFC: "Resident Evil 5 is niet racistisch"

Gisteren kwam de British Board of Film Classification (BBFC) al in het nieuws vanwege de opstand tegen seks in games. Vandaag doet Sue Clark haar woordje over de volgens velen racistische taferelen in Resident Evil 5. BBFC neemt racisme erg serieus en oordeelt daarom heel kritisch als het gaat om racisme. Toch zien ze in Resident Evil 5 geen probleem. Sue Clark zegt er het volgende over:

"In the version [of the scene] submitted to the BBFC there is only one man pulling the blonde woman in from the balcony, and I can't say the skimpiness of her dress impressed itself on me. The single man is not black either. As the whole game is set in Africa it is hardly surprising that some of the characters are black, just like the fact that some of the characters in an earlier version were Spanish as the game was set in Spain."

Premier League niet blij met visie Platini

De Engelse Premier League kan zich niet vinden in het plan van UEFA-baas Michel Platini om voortaan twee extra scheidsrechters in te zetten tijdens wedstrijden.

De assistent-arbiters krijgen de taak om te beoordelen of een bal wel of niet over de doellijn is geweest. Deze optie krijgt de voorkeur boven technische hulpmiddelen.

"Ik ben tegen een video-scheidsrechter", maakt Platini in een verklaring duidelijk. "Een extra arbiter is ook prima in staat om in te schatten of een bal in het doel is geweest. Ik weet dan ook zeker dat twee extra assistent-scheidsrechters snel aan het voetbal zullen worden toegevoegd. Hopelijk tijdens het EK 2012. Dat zou het meest logisch zijn."

De Premier League heeft echter al veel geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van speciale technologieën op dit gebied en baalt dan ook van de visie van de Fransman. "We zouden graag toestemming krijgen om hier verder mee te experimenteren", aldus een woordvoerder. "Maar de uiteindelijke beslissing ligt nu eenmaal niet bij ons."

Loohuis opgelucht over ernst blessure

BV Veendam-middenvelder Niek Loohuis verdraaide afgelopen vrijdag in de wedstrijd tegen FC Zwolle zijn knie. Loohuis is blij dat hij waarschijnlijk slechts zijn binnenband heeft verrekt.

"Ik ben met de schrik vrijgekomen", aldus een opgeluchte middenvelder tegenover Elf Voetbal. "Het lijkt erop dat ik slechts mijn binnenband heb verrekt. Het is gelukkig goed afgelopen. Mijn spieren hebben de verdraaiing opgevangen, waardoor ik niet zwaar geblesseerd ben geraakt."

Veendam kan dus weer snel beschikken over Loohuis. "Als het aan mij ligt, doe ik komende vrijdag tegen VVV-Venlo gewoon weer mee. Dat is een mooi duel, dat ik uiteraard niet wil missen. Ik hoop dat ik op tijd weer fit ben."

Konami komt met voordelige dubbelpacks voor de PSP

Zo'n anderhalf jaar geleden verscheen er een mobiele versie van Metal Gear Solid in de vorm van Metal Gear Solid: Portable Ops op de Playstation Portable. Om deze game nogmaals in de schijnwerpers te zetten lanceert Konami binnenkort dubbelpacks met hun eigen games. In de eerste pack zitten Metal Gear Solid: Portable Ops en Silent Hill: Origins, en de tweede pack bevat Metal Gear Solid: Portable Ops en Coded Arms. De bundels liggen vanaf 26 maart in de winkels en gaan €29,95 kosten.


200 kilo onder mijn kont

Goed, het werd zaterdag. We gingen samen wat andere maatjes ophalen in een naburig dorp. Een Fireblade, een VFR en een dikke Soes. Na de koffie naar Utereg, we zetten de auto’s op de Veemarkt en gingen verder met de bus. Prima regeling, voor 4 euri per auto ben je helemaal klaar. We waren toch echt niet de enigen die naar de beurs gingen, het stikte van de liefhebbers. Plezierig volk, lekker laagdrempelig, iedereen wil best over zijn motor ouwenelen. Of over het ten toon gestelde. En dat was heel wat, ook heel veel gebruikte motoren. Je had ze echt voor het uitzoeken. Van superzinvol tot volledig leip.

Isinbayeva stopt in 2013

Yelena Isinbayeva stopt over vier jaar, na de wereldkampioenschappen atletiek in 2013, met polsstokhoogspringen. Het WK is dan in Moskou.

"Ik wil met een overwinning afscheid nemen voor eigen publiek," aldus de Russin tegenover het Franse persagentschap AFP.

Isinbayeva, drievoudig internationaal sportvrouw van het jaar, sprong als eerste vrouw over de vijf meter. In augustus 2008, tijdens de Olympische Spelen in Peking, zette ze het wereldrecord op 5,05 meter. "De 5,20 meter ligt binnen mijn bereik, misschien kan ik zelfs richting de 5,30 meter gaan."

Overigens bezit de Russin met een hoogte van 5,00 meter ook het wereldrecord indoor.

Klant eist 26 miljoen van beleggingsbank

Een grote klant van vermogensbeheerder Theodoor Gilissen eist 26 miljoen euro schadevergoeding. Het gaat om de Brit Raman Dhir, die de beleggingsbank beschuldigt van falend risicomanagement, het voeren van een rommelige administratie en het verdraaien van feiten. Dat heeft advocaat Arjen Paardekoper namens zijn cliënt gezegd.

De schadevergoeding bestaat uit de geleden schade, gemiste inkomsten en proceskosten. Theodoor Gilissen, onderdeel van de Belgische bank KBC, beheerde vele miljoenen euro's voor Dhir. Frank Bouman, woordvoerder van Theodoor Gilissen, zei gisteren vast te stellen dat deze cliënt stelselmatig de pers benadert en dat Theodoor Gilissen het volste vertrouwen heeft in de rechtsgang.
 
Beursanalist Tom Muller (Theodoor Gilissen) gaf in maart 2008 nog een goede tip.

Binnenkort op de thee in Lothlorien met LotR Online

De game Lord of the Rings online draait al weer een tijdje mee in MMO-land. Als één van de vrije volkeren van Midden Aarde, de fantasy wereld van professor Tolkien, ga je met meerdere spelers op avontuur.

Binnenkort kunnen jij en je kornuiten op bezoek bij vrouwe Galadriel in het elvenbos Lothlorien. Hier kan de speler aan de slag met vijftig nieuwe quests, negen hoofdstukken en vier nieuwe instances. Ook zal deze update een twaalfmans kerker in de Waterwerken van Moria bevatten.

Andere belangrijke veranderingen zijn de invoering van een zogenaamde revive-functie, zodat je je niet meer hoeft terug te trekken, mocht je een gevecht verliezen. Daarnaast wordt er ook rekening gehouden met nieuwe spelers, er zijn binnenkort minder ervaringspunten nodig om de level-cap te bereiken, zodat de spelers eerder aan de slag kunnen met high-level events.

Voor een compleet overzicht kan je de pre-patch notes lezen, met een opsommig van alle (verwachte) vernieuwingen.

.

Purrel Fränkel geschorst na joint

De Graafschap moet het een maand lang stellen zonder Purrel Fränkel. De verdediger is door de KNVB geschorst omdat hij positief is bevonden bij een dopingcontrole na afloop van de wedstrijd De Graafschap - Ajax op 21 december 2008. In zijn urine werden toen sporen van cannabis gevonden.

Fränkel biedt zijn excuses aan, maar zegt zich van geen kwaad bewust te zijn. "Ik heb me nooit met stimulerende middelen bezig gehouden die mijn prestaties zouden moeten bevorderen. Ik heb een aantal dagen voor de desbetreffende wedstrijd, op een feestje, samen met enkele vrienden een marihuanasigaret gerookt. Ik was mij er niet van bewust dat dit onder verboden en stimulerende middelen valt. Ik heb er spijt van, het is nooit mijn bedoeling geweest om De Graafschap in een negatief daglicht te stellen", aldus Fränkel.


Purrel Fränkel geschorst na joint  (foto: DAG)

Schrik je de tyfus in screenshots The Sims 3

The Sims, bijna iedereen kent de serie wel en EA heeft de kassa ook al flink wat keren horen rinkelen in de loop der jaren.
In juni komt The Sims 3 uit, waarin het dit keer meer draait om het sociale leven van de Sims dan om de dagelijke behoeftes, zoals naar het toilet gaan en dergelijke.

Er zijn vijf nieuwe screenshots verschenen, met onder andere een begraafplaats en een gezellig plein.

Stroomstoring treft Rijswijk

Ongeveer vijfduizend woningen in het Zuid-Hollandse Rijswijk hebben vanmiddag geen stroom door een storing in het energienet. Volgens een woordvoerder van netbeheerder Stedin heeft de helft van Rijswijk last van de storing.

Ook bedrijven zijn getroffen. Sinds 13.00 uur is er onder meer bij het ANP, AD en uitgeverij Wegener geen stroom. Bovendien ligt een deel van het tramverkeer tussen Rijswijk en Delft stil.

De oorzaak van de storing is een kapot verbindingsstuk tussen twee stroomkabels in de Plaspoelpolder. Een woordvoerder van de brandweer kon niet vertellen hoe lang het nog duurt voordat dit defect hersteld is.

Transfergeruchten week 9

De users van het voetbalforum houden dagelijks de laatste transfergeruchten bij. Niet alle geruchten zijn even betrouwbaar of interessant maar het leek ons van FOK!sport leuk om de geruchten van een week te verzamelen en met jullie te delen. Voor bronnen verwijzen we jullie door naar het Transfergeruchten topic zelf. De geruchten van afgelopen week:

Naam speler/trainerVanNaar
Richard HaklanderOmniworldRKC
Roy BeerensHeerenveenFeyenoord of PSV
Youssef El-AkchaouiNECFeyenoord
Dani FernándezNECFeyenoord
Paul VerhaeghVitessePSV
Alexander HlebBarcelonaBayern München
Luciano da SilvaGroningenFeyenoord
Romain InezAS CherbourgDen Bosch
Willem van HanegemNEC
Patrick VieiraInterPortsmouth of Newcastle United
Gertjan VerbeekDe Graafschap
Guus HiddinkRusland en ChelseaChelsea
Dick AdvocaatSint PetersburgRusland
Marcus BergGroningenGetafe
Victor ValdesBarcelonaAC Milan

Ndereba naar 35e Fortis City-Pier-City

Niet alleen de snelste marathonman ter wereld, ook de wereldkampioene bij de vrouwen verschijnt op zaterdag 14 maart aan de start bij de 35e editie van de Fortis-City-Pier-City Loop. De organisatie is er onverwacht in geslaagd de mondiale vedette Catherine Ndereba te contracteren.

De slechts 1,60 meter lange lichtgewicht (45 kg) uit Kenia is één van de succesvolste atletes ter wereld. Ndereba grossiert in titels en eremetaal bij WK’s en Olympische Spelen. Haar verrassende komst heeft mede te maken met de deelname van wereldrecordhouder marathon Haile Gebrselassie (2.03.59) aan de Fortis City-Pier-City Loop. Ndereba had behoefte aan een snelle wedstrijd en wilde graag in dezelfde race lopen als Gebrselassie.

"Dat bleek uit het overleg dat ik voerde met de manager van Ndereba. Haar komst is een buitenkans, die hebben we met beide handen gegrepen. Het publiek is nu al de grote winnaar", aldus directeur Mario Kadiks namens de organisatie. Aanval

Gebrselassie (Ethiopië) heeft aangekondigd in Den Haag een aanval te gaan doen op het wereldrecord halve marathon. Dat raakte hij kwijt aan de Keniaan Samuel Wanjiru, die twee jaar geleden 58.33 liep. Dat was óók bij de Fortis City-Pier-City Loop.

Button bereid salaris in te leveren

Jenson Button is erg gemotiveerd om wereldkampioen te worden. Dat streven heeft de Honda-coureur al veel geld gekost en het ziet er naar uit dat hij nog meer gaat inleveren. Hij zal het komend seizoen miljoenen inleveren om te kunnen racen.

Button is ervan overtuigd dat hij wereldkampioen kan worden met de hulp van Ross Brawn. Op dit moment probeert Brawn samen met Nick Fry Honda - via een management buy-out - over te nemen en Button is bereid te helpen. De Engelse media melden dat de coureur de helft van zijn salaris wil inleveren en af wil zien van bonussen. Hij is ook bereid om zijn eigen reiskosten, en de salarissen van zijn eigen fysiotherapeut en persoonlijke assistent te betalen. De kosten voor zijn vader, die hem bij iedere race vergezelt, wil hij ook betalen.

De overname zal er overigens wel voor zorgen dat er minstens 200 banen geschrapt worden. Op dit moment wordt een oplossing gezocht. Caroline McGrory, de juridisch adviseur van het team, registreerde al een aantal websites op de naam van Brawn Racing.

Boek: Argibald - Als Vader Abraham van huis is....

Wat gebeurt er toch allemaal als Vader Abraham van huis is...., dat is de vraag die je voorgeschoteld krijgt als je de nieuwe bundel van cartoonist Argibald voor je neus neerlegt. Over het antwoord hoef je overigens niet na te denken. De kleine blauwe mannetjes houden dan wel de broek aan, maar daarmee eindigt de goede smaak. De toon lijkt meteen te zijn gezet. De bundel vervolgt meteen met nog meer foute en flauwe grappen, maar ook de nodige spitsvondigheden tegenover de huidige maatschappij verschijnen. Neem bijvoorbeeld het stel met de platonische relatie welke helemaal fout lijkt te lopen, of wat zou er kunnen gebeuren als een dwerg het startschot gaat geven te midden van de hardlopers. Argibald geeft je niet altijd het antwoord, maar hij helpt je met zijn visuele stijl al direct op weg.

Schaars: "Kampioenschap is mogelijk"

In een iets andere rol stuurde Stijn Schaars zaterdagavond zijn team aan. Niet zonder succes, want AZ won doodeenvoudig van FC Groningen(3-0). Graziano Pelle maakte de eerste twee treffers, Moussa Dembélé zette de kers op de taart na een mooie rush. De voorsprong van AZ op achtervolgers FC Twente en Ajax is niet alleen groot, het spel is ook formidabel.

Schaars kon na afloop ook niet ontkennen dat AZ een spectaculair goede wedstrijd had afgelegd. "Belangrijk is ook op de manier waarop", vond hij. "Als je in de eerste vijf minuten al drie grote kansen krijgt en er eentje maakt, weet Groningen dat het een lastige avond wordt. Ik heb hun de hele wedstrijd ook niet gezien."

"Zij willen vaak pressie spelen, maar ze werden eigenlijk een beetje overrompeld door ons”, vertelde Schaars tegenover Goal.com. "Wij speelden vol op de aanval." Het aantal kansen dat AZ creëerde was imponerend en tegelijkertijd ook tekenend voor de vorm die de ploeg heeft. Met de lente op komst lijkt de schaal voorzichtig aan naar Alkmaar te kunnen worden gebracht.

Hoe kijkt Schaars aan tegen de riante uitgangspositie van zijn ploeg? "Tuurlijk, we staan er goed voor. Dat beseffen wij ook en het is ook mogelijk. Maar we hebben nog lastige wedstrijden te gaan en ploegen willen ook steeds liever winnen van ons. Dat is moeilijk. Wij bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. De batterij steeds opladen en het zelf doen."

[NASCAR] Uitslag Shelby 427

Kyle Busch heeft de Shelby 427 in de NASCAR Sprint Series op zijn naam geschreven. In Las Vegas was de Toyota-coureur de snelste voor Clint Bowyer en Jeff Burton. Klassementsleider Matt Kenseth viel uit.

Kyle Busch trainde in zijn thuisstad Las Vegas naar de poleposition, maar een motorwissel voor de kwalificaties zorgde er voor dat hij achteraan moest beginnen. Bij de start van de race was het Jimmy Johnson die de beste start kende voor Kurt Busch. Eerste uitvaller van de dag was Kenseth die in de zevende ronde zijn motor opblies.

Juan Pablo Montoya kende een goed begin van de race en reed al snel van een 23e naar een achtste plaats. In zijn kielzog reed ook Carl Edwards naar voren, waarbij hij in ronde 51 zelfs de leiding van de race overnam van Johnson. De bijna vooraan gestarte Ryan Newman viel gedurende het eerste deel van de race ver terug.

Voor de derde caution ging Johnson inmiddels weer aan de leiding en bij het zwaaien van de groene vlag kreeg hij Kurt Busch achter zich aan en beiden gingen er vandoor. Een volgende caution zorgde er voor dat Kevin Harvick de leiding over kon nemen, maar enkele ronde na de groene vlag moest hij deze weer afstaan aan Greg Biffle. Hij kreeg Mark Martin en Jeff Gordon achter zich aan bij de herstart na een volgende caution. Voor Montoya verliep die herstart na honderd ronden wat minder, want hij moest naar binnen komen met bandenproblemen na een botsing met Clint Bowyer.

Martin moest al snel daarna opgeven met een opgeblazen motor. Het zorgde er voor dat Johnson weer de leiding over kon nemen voor Jeff Gordon en Biffle. Kurt Busch was inmiddels uit de kopgroep verdwenen. Zijn broer Kyle meldde zich na 142 ronden voor het eerst in de kopgroep na achteraan te zijn gestart.

Ook Burton liet zijn gezicht van voren zien, waarbij hij leidde voor Bobby Labonte en Brian Vickers. Johnson wist uit het achterveld inmiddels weer naar voren te rijden en de tweede plaats te pakken. Jeff Gordon bracht zichzelf na 220 ronden in de problemen door de pitstraat te missen en hierdoor een klapband te krijgen. Kyle Busch profiteerde hiervan door de top drie binnen te rijden na de pitstops.

Na de groene vlag pakte Busch zelfs de leiding over van Burton en stond deze alleen nog wegens een pitstop voor vijf ronden af aan Bowyer die nog wel tweede wist te worden voor Burton. De als vierde rijdende Edwards kende in de laatste ronde de pech dat hij zijn motor nog opblies, waardoor hij terugviel naar een zeventiende plaats.

In het klassement neemt Jeff Gordon de leiding over van Matt Kenseth die een slecht weekend kende. Gordon heeft 459 punten, achttien meer dan Clint Bowyer en veertig meer dan Kenseth. Daar achter staan nog Greg Biffle en David Reutimann.

Uitslag Shelby 427

Pos.GridCoureurMerkPunten/BonusRonden
11Kyle Busch Toyota190/5 285
237Clint Bowyer Chevrolet175/5 285
314Jeff Burton Chevrolet170/5 285
44David Reutimann Toyota160/0 285
517Bobby Labonte Ford155/0 285
628Jeff Gordon Chevrolet155/5 285
724Greg Biffle Ford151/5 285
821Brian Vickers Toyota142/0 285
938Jamie McMurray Ford138/0 285
1031Dale Earnhardt Jr. Chevrolet134/0 285
117Kasey Kahne Dodge135/5 285
129Kevin Harvick Chevrolet132/5 285
1320Joey Logano * Toyota129/5 285
1430David Gilliland Chevrolet121/0 285
1532Robby Gordon Toyota123/5 285
1612Sam Hornish Jr. Dodge115/0 285
1716Carl Edwards Ford117/5 285
1811David Stremme Dodge109/0 284
1918Regan Smith Chevrolet106/0 284
205Marcos Ambrose Toyota103/0 284
2142Scott Speed * Toyota100/0 284
2234Denny Hamlin Toyota97/0 284
232Kurt Busch Dodge99/5 284
243Jimmie Johnson Chevrolet101/10 284
256Ryan Newman Chevrolet88/0 283
2610Tony Stewart Chevrolet85/0 283
2715Michael Waltrip Toyota82/0 283
2829John Andretti Chevrolet79/0 283
2933Elliott Sadler Dodge76/0 283
3041Casey Mears Chevrolet73/0 282
3123Juan Montoya Chevrolet70/0 281
3225Martin Truex Jr. Chevrolet67/0 281
3319A.J. Allmendinger Dodge64/0 281
3439Reed Sorenson Dodge61/0 278
DNF36Paul Menard Ford58/0 269
3626Max Papis Toyota55/0 258
DNF43Todd Bodine Toyota52/0 227
3813Brad Keselowski Chevrolet49/0 221
DNF27Aric Almirola Chevrolet46/0 143
DNF8Mark Martin Chevrolet43/0 121
DNF22Joe Nemechek Toyota40/0 102
DNF35David Ragan Ford37/0 72
DNF40Matt Kenseth Ford34/0 6
DNF = did not finish;
* = rookie;
Bonus: 5 bonuspunten voor het leiden van minimaal 1 ronde; 5 extra bonuspunten voor het leiden van de meeste ronden

Stand na drie races

Pos.CoureurPuntenVerschilRacesPolesWinstTop5Top10
1Jeff Gordon45930012
2Clint Bowyer441-1830022
3Matt Kenseth419-4030222
4Greg Biffle419-4030012
5David Reutimann408-5130011
6Kyle Busch405-5431122
7Kurt Busch393-6630012
8Tony Stewart379-8030002
9Carl Edwards377-8230001
10Bobby Labonte360-9930011

Fränkel geschorst na cannabisgebruik

Purrel Fränkel van De Graafschap is door de KNVB voor een maand geschorst vanwege het gebruik van cannabis. De Graafschap heeft dit bekend gemaakt. De verdediger was zich niet bewust van het feit dat de drug op de dopinglijst staat.

Na de thuiswedstrijd tegen Ajax, op 21 december vorig jaar, werd Fränkel betrapt. In een verklaring zegt De Graafschap dat de speler, behalve de schorsing van de voetbalbond, ook een 'passende straf' van de club uit Doetinchem krijgt.

'Biseswar niet overtuigd na gesprek met Been'

De kans lijkt groot dat Diego Biseswar volgend seizoen niet meer bij Feyenoord speelt. De aanvaller maakt een goed seizoen door in de Kuip en is door zijn aan het einde van dit seizoen aflopende contract een gewilde speler op de transfermarkt.

Mario Been, volgend seizoen trainer van Feyenoord, sprak onlangs persoonlijk met Biseswar, waarbij hij de aanvaller ervan probeerde te overtuigen bij te tekenen bij de Rotterdammers. Volgens De Telegraaf is Been echter niet geslaagd in zijn opzet.

Biseswar heeft nog altijd geen beslissing genomen over zijn sportieve toekomst. De aanvaller wordt begeerd door diverse clubs uit binnen- en buitenland.

Uitslagen Engeland speelronde 27

Dit weekend werd in Engeland weer een nieuwe competitieronde afgewerkt. Arsenal speelde opnieuw doelpuntloos gelijk, Aston Villa liet dure punten liggen en Liverpool leed een beschamende nederlaag bij Middlesbrough. Hieronder volgt een terugblik.

Everton nog maar twee punten van Arsenal verwijderd

Everton is er dit weekend in geslaagd om Arsenal tot op twee punten te naderen. De formatie uit Liverpool won wist met 2-0 van hekkensluiter West Bromwich Albion te winnen. The Gunners speelden opnieuw gelijk en zagen hierdoor de concurrentie dichterbij komen.

Negen minuten voor rust kwam Everton op voorsprong door een treffer van Cahill. In de 70e minuut verdubbelde Saha de voorsprong van de thuisploeg. Bij West Bromwich Albion kwamen overigens de Nederlanders Ryan Donk en Gianni Zuiverloon nog in actie. Ook Marc-Antoine Fortuné, oud-speler van FC Utrecht, kreeg een basisplaats, maar werd in de tweede helft gewisseld.

Aston Villa verliest dure punten bij Stoke City

Aston Villa heeft dit weekend, in de strijd om een ticket voor de Champions League, dure punten laten liggen. In eigen huis kwam de nummer vier van de Engelse competitie niet verder dan een gelijkspel tegen het nietige Stoke City (2-2), dat vorig seizoen nog in het Championship speelde.

In eerste instantie leek Aston Villa een makkelijke middag te krijgen, nadat de ploeg door goals van Petrov en Carew op een comfortabele voorsprong stond. In de laatste drie minuten van het duel werd de zege echter uit handen gegeven. Shawcross en Whelan waren trefzeker voor de bezoekers, die hierdoor een punt mee naar huis konden nemen.


Uitslagen van speelronde 27:

ThuisUitUitslag
Everton West Bromwich Albion 2-0
Chelsea Wigan Athletic 2-1
Middlesbrough Liverpool 2-0
Arsenal Fulham 0-0
Hull City Blackburn Rovers 1-2
West Ham United Manchester City 1-0
Bolton Wanderers Newcastle United 1-0
Aston Villa Stoke City 2-2

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Manchester United 26 19 5 2 62 46-11
2 Chelsea 27 16 7 4 55 47-16
3 Liverpool 27 15 10 2 55 43-20
4 Aston Villa 27 15 7 5 52 42-27
5 Arsenal 27 12 10 5 46 38-25
6 Everton 27 12 8 7 44 36-28
7 West Ham United 27 10 6 11 36 33-34
8 Wigan Athletic 27 9 8 10 35 27-26
9 Fulham 26 8 10 8 34 24-22
10 Bolton Wanderers 27 10 3 14 33 30-38
11 Manchester City 27 9 5 13 32 43-36
12 Sunderland 26 8 7 11 31 27-33
13 Hull City 27 7 8 12 29 33-50
14 Tottenham Hotspur 26 7 7 12 28 28-32
15 Newcastle United 27 6 10 11 28 33-43
16 Portsmouth 26 7 7 12 28 29-43
17 Blackburn Rovers 26 6 8 12 26 30-43
18 Middlesbrough 27 6 8 13 26 20-36
19 Stoke City 27 6 8 13 26 25-44
20 West Bromwich Albion 27 6 4 17 22 24-51

Topscorers:

#Naam spelerClubDoelpunten
1AnelkaChelsea15
2Cristiano RonaldoManchester United12
3RobinhoManchester City11

Programma speelronde 28:

DatumThuisUit
3/3Portsmouth Chelsea
3/3West Bromwich Albion Arsenal
3/3Liverpool Sunderland
4/3Newcastle United Manchester United
4/3Manchester City Aston Villa
4/3Wigan Athletic West Ham United
4/3Stoke City Bolton Wanderers
4/3Blackburn Rovers Everton
4/3Fulham Hull City
4/3Tottenham Hotspur Middlesbrough

[Upd] Everse door FC Zwolle op non-actief gezet

FC Zwolle heeft trainer Jan Everse op non-actief gezet. Vorige week pakte de club uit de Jupiler League nog de vierde periodetitel en afgelopen vrijdag werd BV Veendam met 3-2 verslagen.

De oorzaak van de breuk lijken interne strubbelingen te zijn tussen trainer en club. Al eerder was er onenigheid over de duur van een nieuw contract. Zwolle wilde de oefenmeester voor twee jaar vastleggen terwijl Everse zelf een contract voor onbepaalde tijd wilde.

Update 12:30 uur

In een verklaring zegt Zwolle: "Het bestuur van FC Zwolle heeft vanmorgen de trainer/coach van de club, Jan Everse, op non-actief gesteld. Dit niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle, afgelopen vrijdag na de wedstrijd.

Het bestuur is van mening dat er in geval van een leidinggevende functie juist sprake dient te zijn van voorbeeldgedrag en dat daar nu geen sprake van is geweest. Integendeel, van de club kan niet gevergd worden dat de arbeidsovereenkomst in stand blijft."

Murray mist Davis Cup

Andy Murray zal aankomend weekeinde niet van de partij zijn in de Davis Cupwedstrijd tussen Groot-Brittannië en Oekraïne, in de tweede ronde van de Europees/Afrikaanse zone.

Murray kampt nog steeds met griep. Hierdoor moest hij zich vorige week ook al terug trekken uit het kwartfinaleduel in Dubai."De dokter heeft me verteld dat ik op zijn minst nog zeven dagen rust moet houden. Dat moet ik respecteren," aldus de nummer vier van de wereld.

Hennepplantage opgerold dankzij ongeruste buren

De politie van Groningen kreeg onlangs telefoon van een paar ongeruste bewoners van de Stuurhut in de wijk Lewenborg. Zij vonden het vreemd dat ze hun buurman al een tijdje niet meer bij zijn woning hadden gezien.

Toen agenten naar aanleiding van dit telefoontje een kijkje kwamen nemen in de woning, was er geen spoor van de man te bekennen. Wel stuitte de politie er op 65 hennepplanten en kweekapparatuur.

Net op dat moment kwam de 68-jarige, 'vermiste' bewoner ineens boven water. De agenten hebben hem in de boeien geslagen. De plantjes en de kwekerijspullen zijn inmiddels vernietigd.

Rita Verdonk wil minder ambtenaren

Het was een tijdje stil rond Trots op Nederland, maar Rita Verdonk deed vandaag eindelijk weer eens wat van zich horen. In het programma Goedemorgen Nederland zette de oud-minister haar plannen uiteen voor het redden van de economie.

Volgens Verdonk is het verkleinen van het ambtelijk apparaat een goede manier om geld te besparen. Hoeveel ambtenaren er wat haar betreft kunnen vertrekken wilde ze echter niet zeggen. Ook pleitte de Trots op Nederland-voorvrouw voor het afschaffen van de overdrachtsbelasting. "Dan worden er misschien wel weer wat huizen verkocht".

Als laatste wil Verdonk dat er opnieuw een Nationale Investeringsbank komt. Hierin zouden in ieder geval de opbrengst van de verkoop van energiebedrijven Nuon en Essent moeten worden gestort. Met dit geld kunnen onder meer financiële instellingen die in de problemen komen worden gered.

Op 15 maart wil Verdonk tijdens een bijeenkomst in Utrecht met burgers praten over haar plannen.


"Minder ambtenaren"  (foto: DAG)

De drie manieren om koning te worden in LittleBigPlanet

Heb jij alles al behaald in LittleBigPlanet? Heb jij de meest unieke Sackboy? Ben jij dan ook al in het bezit van de 'SackKing'? Waarschijnlijk niet, maar ontwikkelaar Media Molecule heeft laten weten via een PlayStation Blog, hoe je in aanmerking kunt komen voor deze zeldzame SackBoy. Voorheen kon je deze alleen halen door LittleBigChallenges te voltooien, maar hieronder staan de andere mogelijkheden die zijn vrijgegeven. Het is absoluut niet makkelijk om de SackKing te halen behalen en de verwachting is dat er niet meer dan vijftig stuks dit jaar vrijgegeven gaan worden.


1 - A "Gold Star" on the LittleBigWorkshop
Frequently, when we're on LittleBigWorkshop.com, every so often, we come across a submission, whether it is an inspiration, workshop or forum post that makes us smile. As a small token of our appreciation, we like to put a smile on your face too by giving you a Community Prize Crown.

2 - Raising our Eyebrows
Every once in awhile, LBP fans do something that immediately grabs the attention of a few people, spreads on the web, and eventually is talking about it. We love it when this happens, and as a sign of thanks, you may just get a Community Prize Crown in your mail box.

3 - LittleBigChallenges
We're in the process of coming up with more LittleBigChallenges, so get your creative thoughts together and stay tuned next week for LittleBigChallenge2.
Van Basten: "Concurrentie op doel toegenomen"

Met zijn recentelijke goede optredens in de hoofdmacht van Ajax heeft doelman Kenneth Vermeer ervoor gezorgd dat trainer Marco van Basten een moeilijke keuze moet gaan maken wat betreft de positie van eerste doelman bij de Amsterdammers.

Maarten Stekelenburg, die het seizoen als eerste keeper begon, ontbrak deze jaargang enkele maanden vanwege een schouderblessure. Vermeer verving Stekelenburg tijdens zijn afwezigheid meer dan verdienstelijk, maar maakte vervolgens weer plaats voor de huidige aanvoerder van Ajax.

De optredens van de weer herstelde Stekelenburg waren de laatste weken echter lang niet altijd even goed. Bovendien verving Vermeer de zieke goalie afgelopen donderdag tegen Fiorentina en zondag tegen FC Utrecht uitstekend.

"We zijn heel tevreden over Kenneth", concludeerde Van Basten na afloop van de wedstrijd tegen Utrecht tegenover de NOS. De coach liet nog in het midden wie er op doel zal staan wanneer Stekelenburg weer hersteld zal zijn. "Daar gaan we de komende week eens goed over nadenken met de technische staf. Maar het is duidelijk dat de concurrentie op de goal enorm is toegenomen."

Burger gaat betalen voor de crisis

Langer werken naarmate de levensverwachting stijgt, geen hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de 1 miljoen euro, en miljardenbezuinigingen in de zorg. Dat zijn enkele opties die een hoge ambtelijke werkgroep bij het kabinet op tafel heeft gelegd om de overheidsfinanciën op termijn weer in het gareel te krijgen.

De komende weken zal het kabinet een keuze maken uit de maatregelen van de 'lijst-Gerritse'. Een vertrouwelijk overzicht van de mogelijkheden is in bezit van de Volkskrant. De ingrepen moeten voorkomen dat de lasten van de crisis volledig worden doorgeschoven naar volgende generaties.

Door de kredietcrisis en de recessie loopt het financieringstekort snel op. Voor volgend jaar rekent het Centraal Planbureau op een tekort van 5,5 procent van het binnenlands product: ongeveer 33 miljard euro. De staat moet daardoor veel meer geld lenen, terwijl het kabinet zich juist ten doel had gesteld om de staatsschuld met het oog op de vergrijzing fors terug te brengen.

Deze week wordt eerst onderhandeld over de termijn waarop het tekort terug moet naar nul. Het CDA wil dat sneller doen dan de PvdA en ChristenUnie. Bronnen rond het kabinet denken dat 2015 uit de bus zal rollen. Als er overeenstemming is over de termijn, volgt besluitvorming over de maatregelen zelf. Hoe korter de gekozen termijn, hoe harder er ingegrepen zal moeten worden.

Koppeling van de AOW-leeftijd aan de levensverwachting levert het meeste op voor de schatkist. Die maatregel scheelt op termijn ongeveer 1 procent van het binnenlands product. Op dit moment is 1 procent van het binnenlands product ongeveer 6 miljard euro. Vorige maand gaven de coalitiepartijen echter nog aan niks te zien in een verhoging van de AOW-leeftijd.

Een minder scherpe variant is de geleidelijke verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar. Dat levert 0,7 procent op. Vooral koppeling aan de levensverwachting zal veel weerstand oproepen, schrijft de werkgroep. 'Er wordt dus gekort op reeds opgebouwde rechten waarvoor instemming van sociale partners nodig is.'

Voor alle maatregelen geldt dat ze veel mensen in de portemonnee zullen raken. Over de zorg schrijft de werkgroep bijvoorbeeld: 'Een bezuiniging van 0,5 procent BBP kan enkel gerealiseerd worden door een combinatie van (zeer) forse maatregelen te treffen, die noodzakelijkerwijs impliceert dat de mate van solidariteit tussen zieken en ouderen enerzijds en gezonden en jongeren anderzijds (fors) toeneemt.'


Burger gaat betalen voor de crisis  (foto: DAG)

'Bijkomende woonlasten stijgen met 5 procent'

Bijkomende woonlasten voor eigenaar/bewoners stijgen dit jaar gemiddeld 218 euro (5 procent). Het gaat daarbij vooral om energielasten, de overdrachtsbelasting en het eigenwoningforfait. Dit blijkt uit de Woonlastenmonitor 2009, opgesteld door het Centrum voor Onderzoek van de Economie van de Lagere Overheden (COELO) van de Rijksuniversiteit Groningen. De resultaten werden vandaag bekendgemaakt.

Voor eigenaar/bewoners maken hypotheeklasten iets meer dan de helft uit van de totale woonlasten. In het onderzoek richtte het COELO zich deze keer vooral op de bijkomende woonlasten. Dat zijn onder meer de kosten van energie en water, maar ook de onroerendezaakbelasting (OZB) en de opstalverzekering.

Aan energie en water is de eigenwoningbezitter dit jaar 95 euro meer kwijt, en ook de belasting op die producten neemt toe (20 euro). Dit komt vooral doordat energie duurder is geworden als gevolg van de hogere olieprijs. Huishoudens gebruiken gemiddeld minder gas, maar betalen er meer voor door de hogere prijs. Bij elektriciteit is zowel verbruik als prijs gestegen.

Het eigenwoningforfait stijgt dit jaar met 37 euro en de overdrachtsbelasting met 32 euro. Dit als gevolg van de stijging van de huizenprijzen in het recente verleden. De waterschappen vragen 14 euro per huishouden meer dan vorig jaar voor onder meer het zuiveren van afvalwater, het onderhoud van de dijken en het wegpompen van overtollig water. Gemeenten hebben dit jaar gemiddeld 12 euro per huishouden meer nodig voor de riolering en om huisvuil in te zamelen en te verwerken. Vooral de kosten van de riolering nemen toe, aldus de onderzoekers.

Rekening waterschappen flink omhoog

De tarieven voor waterschapslasten gaan dit jaar flink omhoog. Dat zegt de Vereniging Eigen Huis na onderzoek. Een meerpersoonshuishouden gaat 5 procent meer betalen, een eenpersoonshuishouden 17 procent.

Eigen Huis constateert grote verschillen in prijsstijgingen tussen de waterschappen en vindt dan ook dat die verantwoording moeten afleggen aan de consument. De vereniging wil dat de kosten inzichtelijker worden.

Ook pleit de belangenorganisatie voor huizenbezitters voor een onafhankelijke rekenkamer die toezicht moet gaan houden op de tarieven en efficiency van de waterschappen.


Rekening waterschappen flink omhoog  (foto: DAG)

Leger doodt president Guinee-Bissau

Militairen in het West-Afrikaanse Guinee-Bissau hebben vandaag president Joao Bernardo Vieira gedood. Dat meldden militaire bronnen.

Gisteravond laat kwam de legerstafchef, generaal Batista Tagme Na Wai, om door een explosie in het militaire hoofdkwartier in de hoofdstad Bissau. Vijf mensen raakten gewond door de aanval.

Het straatarme land kent een geschiedenis van militaire coups.


Leger doodt president Guinee-Bissau  (foto: DAG)

'Depressieve Nederlander vreest ontslag'

Bijna 15 procent van de Nederlanders heeft een depressie of depressieve klachten. Dat concludeert zorgverzekeraar CZ op basis van een door het bureau Intomart GfK uitgevoerd onderzoek. Bij 6,7 procent was sprake van een depressie of zelfs zware depressie, 8 procent gaf aan mild depressieve klachten te hebben, meldde CZ vandaag.

Uit het onderzoek onder vijfduizend Nederlanders van 18 jaar en ouder blijkt onder meer dat mensen met een depressie zich opvallend meer zorgen maken over de recessie en vaker de dreiging van ontslag voelen. Verder drinken ze aanmerkelijk minder koffie, tuinieren ze minder, werken ze vaak over en gaan ze minder met vakantie dan mensen zonder depressie.

Vijftigplussers ontdekken internet

De gemiddelde surftijd op het internet is vorig jaar toegenomen met 8 procent tot 6,9 uur per week. Dat blijkt uit de jongste cijfers van de Stichting Internetreclame (STIR) die vandaag zijn gepubliceerd.

De grootste groei werd veroorzaakt door de groep vijftigplussers. De gemiddelde surftijd nam in deze groep toe van 3 uur per week tot 3,5 uur per week. De groep van 13-34 jaar surft het meest; zij besteden gemiddeld 10,6 uur per week op internet. Hun aandeel in de totale surftijd bedraagt ruim 60 procent.

De totale surfpopulatie is vorig jaar gestegen tot 82 procent (was 81 procent in 2007). Internet liet als enig medium een groei zien in de tijdsconsumptie. Televisie kijen, radio luisteren en tijdschriften lezen werd in 2008 minder gedaan als gekeken wordt naar het totaal aantal uur per week.


Vijftigplussers ontdekken internet  (foto: DAG)

Modern Warfare 2 te beinvloeden door jou?

Call of Duty 4, Modern Warfare was en is nog steeds zo'n succes dat Infinity Ward besloten heeft om een nieuwe Modern Warfare te ontwikkelen.

Doordat de game nog in de ontwerpfase is, vraagt Robert Bowling, medewerker van Infinity Ward op de twitter van het bedrijf om suggesties voor spelelementen.

Wanneer je over een twittersaccount beschikt kan je je idee achterlaten. Of dit werkelijk in behandeling wordt genomen is nog maar de vraag, aangezien er momenteel al 232 pagina's met ingevingen zijn.DVD: Top Gear - De Uitdagingen

Topgear is het autoprogramma van deze tijd. Daar kun je hoog en laag over discussiëren, maar de uitkomst blijft gelijk. De formule van dit programma is namelijk ijzersterk. Neem een hoofdpresentator die niet op zijn mondje gevallen is en voeg daar twee sidekicks aan toe. Vervolgens laten we de drie mannen hun ongezouten mening geven over alle bolides die ze maar te pakken krijgen. En als dat nog niet genoeg is, gooien we er ook nog een extra leuk item in, in de vorm van De Uitdagingen. Geregeld krijgen de drie een spontane opdracht van de hoge heren van de BBC. Dat er bij deze uitdagingen geregeld auto's sneuvelden mag de pret niet drukken. Op deze dvd vinden we maar liefst zeven uitdagingen, allemaal kwamen ze al eens voorbij op de televisie, maar nu heb je ze binnen handbereik. Zo kun je ze keer op keer bekijken, zo vaak je zelf wilt.

Jay Cohen verlaat Ubisoft

Ubisoft heeft bevestigd dat Jay Cohen, vicepresident publishing van Ubisoft Noord-Amerika, het bedrijf heeft verlaten. De reden hiervoor is niet bekend. Niet iedereen zal hem kennen, maar hij was min of meer de één na grootste naam bij Ubisoft, en was verantwoordelijk voor bijvoorbeeld de strategische en financiële planning van het bedrijf. Cohens toekomstplannen zijn ook nog onduidelijk.Kaz Hirai: "PlayStation 3 expres moeilijk om voor te devven!"

Het is allang geen geheim meer dat er veel developers zijn die de PlayStation 3 een bitch vinden om voor te programmeren. Valves Gabe Newell noemde het apparaat "zonde van iedereens tijd", John Carmack geeft ook toe dat de Xbox 360 makkelijker is om voor te ontwikkelen en zo zijn er nog wel meer developers.

Aan dit lijstje kunnen we nu Shaun Himmerick van Midway toevoegen, een man die hard bezig is om The Wheelman een realiteit te laten worden op beide current-gen consoles. Himmerick raadt iedereen aan om de PlayStation 3 als hoofdplatform te gebruiken tijdens de ontwikkeling, want elke code die je werken krijgt op Sony's zwarte machine werkt ook op de Xbox 360. De problemen liggen volgens hem bij geheugen restricties (Sony heeft 256 MB algemeen geheugen en 256 MB videogeheugen, de Xbox 360 heeft 512 MB geheugen wat voor zowel algemeen gebruik als video gebruikt kan worden) en hoe het apparaat rendert. De welbekende processen werken blijkbaar anders bij de PlayStation 3.

The politically incorrect answer is that the PS3 is a huge pain in the ass. Anyone making a game, if you're going to make it for both, just lead on the PS3 because if it works on the PS3, it'll work on 360," he said. "We had to play catch-up on the PS3 because of the memory constraints and how it renders; how it processes is just different. And it's harder on the PS3.

Maar na al deze negatieve aandacht was het wel eens tijd om eens een verklaring te horen uit het hol van de leeuw. Hiervoor verwelkomen we Kaz Hirai, CEO van Sony Computer Entertainment. In de februari-editie van het Official PlayStation Magazine beweert Hirai dat de PlayStation 3 met opzet zo moeilijk is om voor te programmeren. Als de kracht in de machine immers makkelijk te bereiken was, dan zou men negen-en-een-half jaar zitten kijken naar games die er hetzelfde uitzien. De lange geplande levensduur van de PlayStation 3 was dus een factor om de machine lastig om voor te developen te maken.

We don't provide the 'easy to program for' console that (developers) want, because 'easy to program for' means that anybody will be able to take advantage of pretty much what the hardware can do, so then the question is, what do you do for the rest of the nine-and-a-half years? So it's a kind of--I wouldn't say a double-edged sword--but it's hard to program for, and a lot of people see the negatives of it, but if you flip that around, it means the hardware has a lot more to offer.


Kaz Hirai, de man die van alles iets positiefs weet te maken!

Vrouw ontmaagd na superdieet

De 25-jarige Charlotte Royce wilde vier jaar geleden dolgraag een vriend en ontmaagd worden. Haar gewicht van 140 kilo zat haar hierbij in de weg. Veel blind dates vertelden haar ook dat ze veel te dik was en daarom nooit seks zou hebben.

Charlotte besloot het hier niet bij te laten en begon met het Cambridge dieet, ze verloor hiermee 25 kilo in drie maanden. Dit dieet viel haar zwaar en ze besloot over te stappen op WeightWatchers, waarmee ze in dertig maanden nog eens 57 kilo kwijtraakte.

Volgens eigen zeggen moet ze de mannen nu van zich afslaan en heeft ze haar maagdelijkheid verloren tijdens een vakantie op Marbella. Ze wil niet dat dikke vrouwen nu gaan denken dat ze geen vriend kunnen krijgen. Charlotte Royce, 'Maar helaas is het wel zo dat ik nu veel aantrekkelijker ben voor mannen dan daarvoor'.


Van 140 naar 58 kilo.

Rus, Krajicek klimmen licht op wereldranglijst

Op de nieuwste editie van de wereldranglijst is Arantxa Rus vier plaatsen gestegen. De 18-jarige Monsterse staat nu 146e, haar hoogste positie ooit. Ook Michaëlla Krajicek klom op de ranglijst en staat nu 167e.

Rus en Krajicek spelen vandaag in de laatste kwalificatieronde van het WTA-toernooi in het Mexicaanse Monterrey. Rus neemt het op tegen Betina Jozami, 149e van de wereld en Krajicek treft Mara Santangelo, de nummer 126.

Bij de mannen zakte Robin Haase deze week 29 plaatsen, maar de geblesseerde speler blijft de beste Nederlander met zijn 186e plaats. Daarmee blijft hij Jesse Huta Galung, die negen plaatsen zakte, twee posities voor.

Autobedrijven lijden omzetverlies

Autodealers hebben vorig jaar 4,5 procent minder omzet behaald. De bedrijven hadden last van tegenvallende autoverkopen. Deze trend heeft zich in de eerste maand van 2009 doorgezet. Dat meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag.

De krimp van de omzet bleef in het eerste kwartaal van vorig jaar nog beperkt tot bijna 1 procent. Maar in het vierde kwartaal was het omzetverlies opgelopen tot 11 procent. De laatste keer dat de kwartaalomzet zo fors daalde, was het vierde kwartaal van 2003.

Binnenkort: koop er één, krijg er één naar keuze bij!  (foto: ANP)

Dekker geeft fout toe

De ploegleider van Rabobank, Erik Dekker, heeft toegegeven dat hij afgelopen zaterdag, tijdens Omloop Het Nieuwsblad, een foute beslissing heeft genomen.

Dekker ging in de fout door zijn renners zaterdag aanval na aanval te laten plaatsen, dit terwijl ploegmaat Sebastian Langeveld met Heinrich Haussler vooraan om de winst kon gaan rijden. "We hebben met de ploeg de koers geevalueerd. Ik ben er nog steeds van overtuigd dat we tot vijf kilometer van de streep de juiste keuze hebben gemaakt om aan te vallen en zo de druk op Haussler te houden. Maar daarna heb ik me te veel mee laten slepen in het moment. Ik wilde toen iets bewerkstelligen wat niet meer mogelijk was en ja daardoor kwamen de snelle mannen terug in het slot. Achteraf gezien had ik in de laatste vijf kilometer er voor moeten kiezen om het Sebastian met Haussler uit te laten vechten. Maar we moeten met z’n allen leren van fouten die we maken. Ook ik”, aldus Dekker.

Halo Wars voelt adem concurrenten in de nek

De zwanenzang van ontwikkelaar Ensemble, Halo Wars, zal deze week uitgekomen, tegelijk met een aantal andere hele grote titels. Halo Wars zal het eerste maar ook het laatste spel van Ensemble op een console worden, daar Microsoft de ontwikkelaar plat gelegd heeft in januari.

Halo Wars is een strategiespel gebaseerd op de shooter Halo en werd door FOK beoordeeld met een 71%. De andere grote spellen die deze week uitkomen zijn: Empire: Total War, waar we een special aan gewijd hebben, Tom Clancy's HAWX, waarin je een gevechtsvlieger bent en Sonic and the Black Knight.Spelers uiten kritiek op Robben

De goalie van van Real Madrid Iker Casillas was een aantal weken geleden lovend over Arjen Robben maar de Nederlander is op dit moment het mikpunt van kritiek bij de topclub.

De recente resultaten zijn de aanleiding van kritiek. Real Madrid won dan wel negen competitieduels op rij, waarvan de eerste zeven met een basisplaats voor Robben, maar het contrast is groot tussen de wedstrijden. Real Madrid wint vrij moeizaam met de international terwijl er met grote cijfers gewonnen wordt zonder de Nederlander.

El País publiceerde vrijdag een artikel waarin een aantal teamgenoten kritiek leverde op de aanvaller. “Hij weet niet hoe hij wedstrijden moet lezen en Juande (coach Ramos, red.) moet hem op de andere flank laten spelen”, vertelde één anonieme speler. “Juande moet met Robben praten. Op de rechterflank blokkeerde hij Sergio Ramos, die niet kon opkomen. Als Robben naar links was verhuisd, hadden we meer kansen gecreëerd. Maar Robben weigerde dat te doen.

Juande Ramos ging vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in op het spel van Robben. “Hij is een magnifieke speler, de speler van ons die het best een tegenstander uit evenwicht kan brengen. Maar hij speelt een erg individualistisch spel. Als hij er niet is, speelt de ploeg anders, meer als collectief en meer als een elftal dat geen speler heeft die een tegenstander uit balans brengt. Je kunt op beide manieren goed voetballen, we hebben zowel met hem als zonder hem duels gewonnen. Maar vreemd genoeg hebben we betere wedstrijden gespeeld zonder dan met Robben.

Ahold boert goed

Supermarktconcern Ahold heeft in de laatste drie maanden van het jaar een nettowinst geboekt van 285 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 365 miljoen euro, zo maakte het concern vrijdag bekend. De behaalde resultaten liggen hoger dan de verwachting van analisten.

In het vierde kwartaal van 2007 bedroeg de nettowinst 262 miljoen euro en het bedrijfsresultaat 253 miljoen euro. Dat was nog inclusief het inmiddels verkochte onderdeel Schuitema.

De bruto winstmarge van de winkelactiviteiten kwam in 2008 uit op 5 procent, aan de bovenkant van de afgegeven verwachting van 4,8 tot 5,3 procent. Ahold gaf net als veel andere bedrijven geen verwachting voor 2009. Topman John Rishton zei wel dat ondanks een verdere verslechtering van de economische omstandigheden het koopgedrag van klanten in de eerste weken van 2009 niet wezenlijk is veranderd.

ahold

Sulejmani: "Natuurlijk is 't soms niet makkelijk

Miralem Sulejmani was gistermiddag belangrijk voor Ajax. De aanvaller had een grote aandeel in de winst tegen FC Utrecht. De Serviër zorgde namelijk voor beide assists. De afgelopen weken was hij echter wel de mikpunt van kritiek. Hij trekt zich er weinig van aan.

"Ik probeer me daar zo weinig mogelijk mee bezig te houden. Ik wil gewoon lekker voetballen.Bij Heerenveen heb ik ook wel eens centraal voorin gespeeld, maar dat was in een systeem met twee spitsen. Nu stond ik alleen voorin, dat is even aanpassen. Sommige dingen zijn net iets anders, zoals de manier waarop je vrij moet lopen en acties kan maken. Of ik het lastig vind om de ene keer vanaf het middenveld of vanaf links te spelen en de andere keer centraal? Nee hoor. Geen probleem. Als je een goede speler bent, moet je op meerdere posities kunnen spelen. En ik wil een goede speler zijn.

Sulejmani bediende zijn verdediger zondag na een prachtig hakje. "Ik hoorde Gregory achter me roepen en had weinig tijd om na te denken. Natuurlijk wist ik niet precies waar Gregory liep, maar omdat ik snel moest handelen gaf ik direct een hakje. Dat de bal precies bij hem in de loop terecht kwam, was natuurlijk super. Zeker ook omdat het zo vroeg in de wedstrijd was. We wisten dat FC Utrecht een sterke tegenstander was en dat het een zware wedstrijd zou worden, maar door dat vroege doelpunt werd het voor ons allemaal wat gemakkelijker."

"Dat ik een keer op de bank zat, was niet zo raar. Zoiets hoort er bij, bij zo'n grote club als Ajax. Maar natuurlijk is het soms frustrerend. Want eigenlijk wil ik niet na hoeven denken over kritiek, of dat soort dingen. Ik wil gewoon lekker voetballen. En dat gaat ook steeds beter, tegen FC Utrecht ging het al best goed. Twee assists, dat is prima. Daar ben ik tevreden over. Nu moet ik deze lijn doortrekken."

Balkenende bezoekt Brazilië

Premier Jan Peter Balkenende brengt vandaag, morgen en overmorgen een officieel bezoek aan Brazilië. Verkeersminister Camiel Eurlings en een delegatie van ruim vijftig Nederlandse bedrijven vergezellen hem.

De reis is bedoeld om de politieke en economische banden tussen Nederland en Brazilië te versterken. Balkenende en Eurlings spreken in Sao Paulo met de Braziliaanse president Luiz Inácio Lula da Silva onder meer over de aanpak van de economische crisis. Op het programma staan ook bezoeken aan bedrijven die interessant zijn voor Nederlandse investeerders en producenten, zoals vliegtuigbouwer Embraer en oliemaatschappij Petrobras.

Maandag is Balkenende in Sao Paulo, dinsdag vliegt hij door naar Rio de Janeiro. Daar heeft hij een ontmoeting met onder anderen Mayra Avellar Neves. Deze jonge vrouw woont in een sloppenwijk in Rio de Janeiro en kreeg vorig jaar de Kindervredesprijs voor haar inzet daar.

Het bezoek van Balkenende volgt op het tweedaagse staatsbezoek dat de Braziliaanse president vorig jaar april aan Nederland bracht. Koningin Beatrix bracht in 2003 een staatsbezoek aan Brazilië. In het grootste land in Zuid-Amerika wonen naar schatting negenduizend Nederlanders.

Conferentie moet wederopbouw Gaza structureren

VN-secretaris-generaal Ban Ki-moon, enkele staatshoofden en zeker zeventig ministers van Buitenlandse Zaken doen vandaag mee aan een internationale conferentie over de Gazastrook. Ook minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) is daarvoor afgereisd naar de Egyptische badplaats Sharm el-Sheikh.

De conferentie gaat over de manier waarop de humanitaire hulp en de wederopbouw in Gaza moet worden georganiseerd. De Verenigde Naties hebben daarvoor werkregels opgesteld, die worden besproken.

Verhagen wil niet dat de hulp terechtkomt bij Hamas, de extremistische Palestijnse beweging die het sinds 2006 voor het zeggen heeft in het kustgebied. De minister wil wel dat de Gazaanse burgers snel en onbelemmerd toegang krijgen tot noodhulp. Ook wederopbouw moet wat hem betreft gebonden zijn aan voorwaarden.

De hulp is hard nodig na de wekenlange strijd tussen Hamas en Israël. Begin januari vielen de Israëlische troepen de kuststrook binnen. Inmiddels is er van beide kanten een eenzijdig staakt-het-vuren, maar dat is een kwetsbare situatie. Zo schiet Hamas nog steeds raketten af op Israël.

Nederland is al jaren een van de grootste donoren bij de opbouw van de Palestijnse gebieden, de Gazastrook en de Westelijke Jordaanoever.

[NBA] Pistons verrassen Celtics

De Boston Celtics blijven knoeien zonder Kevin Garnett. De huidige kampioen van de NBA verloor thuis van de Detroit Pistons met 95-105.

Eerder deze week kreeg Stephon Marbury een contract bij de Celtics, wat op zich niet echt een verrassing was. Marbury wil graag een kampioenschap in zijn carrière winnen en ziet bij de Celtics een grote kans. Phil Jackson, de trainer van de Los Angeles Lakers en de grootste concurrent van de Celtics, reageerde kalm. Op de vraag of de Lakers interesse in Marbury hadden, was de coach vrij duidelijk. “De Lakers hebben een stabiel en goed georganiseerd team waar geen behoefte is aan nog een guard.

De huidige point guard Rajon Rondo was vrij onzeker in de wedstrijd. Experts beweren dat de vorm van de kleine guard aangetast wordt door de komst van Marbury. De vrees voor zijn basisplaats zorgde ervoor dat Rondo tot slechts acht punten en zes rebounds kwam. Paul Pierce was de topscorer van de wedstrijd met 26 punten en zes rebounds. Glen Davis voegde daar achttien punten aan toe.

Bij de Pistons waren de basisspelers gemotiveerd om van de kampioen te winnen. Alle vijf spelers waren in de dubbele cijfers. Richard Hamilton, die op de bank verwezen was sinds de komst van Alles Iverson, mocht starten vanwege de blessure van de voormalige Sixers-speler. Hamilton bewees meteen waarom hij een basisplaats verdient door 25 punten te scoren met daarbij ook nog eens negen rebounds te pakken.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
Boston CelticsDetroit Pistons95-105
Phoenix SunsLos Angeles Lakers118-111
New Jersey NetsNew Orleans Hornets96-99
Indiana PacersDenver Nuggets100-94
Minnesota TimberwolvesHouston Rockets94-105
Atlanta HawksCleveland Cavaliers87-88
Portland BlazersSan Antonio Spurs102-84
Dallas MavericksToronto Raptors109-98
Golden State WarriorsUtah Jazz104-112

Grienden stranden massaal nabij Tasmanië

Bijna tweehonderd grienden zijn gisteren gestrand op een eiland in de buurt van Tasmanië, ten zuiden van Australië. Ook spoelde een aantal dolfijnen aan, meldden natuurbeschermers.

Volgens een woordvoerder van een plaatselijke natuurbeschermingsorganisatie zijn al meer dan 140 van de aangespoelde grienden gestorven. Vrijwilligers hopen de overige dieren te kunnen redden.

Grienden zijn familie van de dolfijn, maar gedragen zich volgens experts meer als walvissen. Walvissen stranden wel vaker in groepen. De reden waarom dat gebeurt, is niet bekend.

De afgelopen maanden zijn in de gebieden rond Tasmanië meer dan vierhonderd walvisachtigen aangespoeld. De meesten kwamen om het leven, maar een aantal kon door hulp van vrijwilligers weer de zee in.

Grienden stranden massaal nabij Tasmanië  (foto: ANP)

Belastingaanslag voor Groningse

Op zich niet zo gek, maar Larissa is nog maar tien jaar oud. De Groningse zou bijna 150.000 euro moeten betalen aan de Belastingdienst. Haar ouders hebben geen idee waar dit bedrag op gebaseerd is.

De vader heeft contact gehad met de Belastingdienst, deze geeft echter aan dat Larissa's vader een officieel bezwaarschrift in moet dienen. Mogelijk is het misverstand ontstaan door het persoonsgebonden budget van het meisje, zij heeft ADHD.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker begint

Op achttien plaatsen in Nederland wordt vandaag begonnen met de vaccinatie van meisjes tegen baarmoederhalskanker. Er zijn voor de zogenoemde inhaalcampagne ruim 380.000 meisjes uitgenodigd die dit jaar dertien tot en met zestien jaar worden. In een half jaar kunnen ze bij de GGD de drie prikken halen die nodig zijn om zich tegen de ziekte te beschermen.

Vanaf september krijgen alle meisjes vanaf twaalf jaar prikken tegen baarmoederhalskanker. Jaarlijks lopen zeshonderd vrouwen deze ziekte op. Ongeveer tweehonderd tot 250 patiënten overlijden.

Minister Ab Klink (Volksgezondheid) besloot vorig jaar om inenting tegen het humaan papillomavirus (HPV), dat baarmoederhalskanker veroorzaakt, op te nemen in het rijksvaccinatieprogramma. Dat betekent dat het vaccin gratis is.

Het gebruikte vaccin beschermt tegen twee typen van het virus, die samen verantwoordelijk zijn voor 70 procent van de ziektegevallen. Omdat dit geen volledige zekerheid biedt, wordt benadrukt dat vrouwen ook moeten blijven meedoen aan het bevolkingsonderzoek, het zogeheten uitstrijkje.

Kritische artsen stelden vorig jaar dat de vaccinatie van twaalfjarigen niet zinvol is. Het vaccin zou nooit zijn getest bij deze leeftijdsgroep. Ook is volgens de critici nog niet duidelijk hoe effectief het vaccin is, hoe lang het werkt en wat de bijwerkingen zijn.

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) verwacht dat zeker 75 procent van de meisjes zich laat inenten.

Vaccinatie tegen baarmoederhalskanker begint  (foto: ANP)

Uitslagen zondaghoofdklasse

Gisteren werd er in de Zondaghoofdklasse weer een volledig programma afgewerkt. Vanaf dit seizoen wekelijks op maandag een uitgebreide uitslagenpost, zodat iedereen op de hoogte kan blijven van deze competitie.

Hoofdklasse A

Hollandia - Haaglandia 2-2
59' Ivo Rottiné 1-0
63' Bob Kortebos 2-0
83' Quincy Allee 2-1
90' Erkan Sensoy 2-2

90. Jordi Piek (Hollandia)

DWV - AFC 0-2
30' Malcolm Esajas 0-1
63' Malcolm Esajas 0-2

Hilversum - Argon 2-2
25' Michael Kentrop 0-1
27' Maurice Renger 1-1
42' Wouter Kos 2-1
90' Jasper de Haer 2-2

VUC - Westlandia 1-4
2' Marko van der Knaap 0-1
10' Danny Bijl 0-2
29' Raily Ignacio 0-3
42' Raily Ignacio 0-4
76' Bart Koffeman 1-4

HBS - FC Omniworld 1-0
84' Sander Westerduin 1-0

VVSB - ADO '20 3-2
9' Jan Willem Koelemij 1-0
15' Dion Glumac 1-1
17' Dion Glumac 1-2
21' Jan Willem Koelemij 2-2
58' Vladimir Jozic 3-2

90. Giso Beemer (ADO'20)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Westlandia152930-17
2. VVSB162926-15
3. Haaglandia162830-27
4. Argon152729-16
5. AFC132428-18
6. Hilversum142426-24
7. ADO'20141924-23
8. Hollandia131819-16
9. Omnirworld161827-27
10. HBS161821-37
11. VUC131316-24
12. Elinkwijk141014-28
13. DWV15107-25

Hoofdklasse B

Papendrecht - UNA 2-5
' Bas Verhoeven 1-0
' Carlo Vorstenbosch 1-1 (penalty)
' Geert Bakker 2-1
' Timmy Strijbosch 2-2
' Erwin Isbouts 2-3
' Fredson Lucas 2-4 e.d.
' Timmy Strijbosch 2-5

Longa - Gemert 0-1
60' Bas van der Reijken 0-1

Meerssen - Deurne 2-1
' Joep Seibers 0-1
' Roy Andrien 1-1
' Michiel Pluim 1-2

Venray - Baronie 1-4
' Thom van Santbergen 0-1
' Willem van der Wegen 0-2
' Bob Crooij 1-2
' Thom van Santbergen 1-3
' Tyron Zchusschen 1-4

DESK - OJC Rosmalen 2-2
' Jelle Hakkert 1-0
' Jorick van der Miessen 1-1
' Robert Fuchs 2-1
' Jesse Krncevic 2-2

Schijndel - EVV 1-0
30' Jocky Hooijmans 1-0

JVC Cuijk - Dijkse Boys 3-5
2' Dave Eveleens 0-1 e.d.
4' Maurice Verberne 0-2
8' Ferdi Arkakan 1-2
10' Randy Hofmeijer 2-2
14' Patrick Ax 2-3
45' Gokan Balsi 2-4
45'+2Ferdi Arkakan 3-4
90' Enis Genc 3-5

Frits van Putten (JVC Cuijk)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. Baronie163629-14
2. UNA152729-17
3. Gemert152725-13
4. EVV152723-17
5. Dijkse Boys152425-18
6. JVC Cuijk162427-23
7. DESK162330-35
8. Papendrecht162124-25
9. Meerssen162124-30
10. Schijndel151919-18
11. Deurne141517-17
12. OJC Rosmalen151516-18
13. Venray141326-33
14. LONGA16213-49


Hoofdklasse C

Alcides - Germania 0-0

Bijzonderheden: Patrick van Leeuwe mist voor Germania vlak voor tijd een penalty

SC Joure - Babberich 3-2
24' Nico de Jong 1-0
48' Arjan Goorman 1-1
51' Arjan Goorman 1-2
79' Peter van der Slot 2-2
84' Tarek Hashemi 3-2

Quick'20 - Sneek Wit Zwart 1-1
10' Jordy Kamphuis 1-0
88' Mark Homme van der Veen 1-1

Achilles'29 - WKE 1-5
2' Erik Eleveld 0-1
37' Martijn Doldersum 0-2
44' Berend Oosting 0-3
74' Sip Walraven 1-3
81' Bjorn Zwikker 1-4
90' Kevin Mooibroek 1-5

86. Bjorn Zwikker (WKE)

De Bataven - Be Quick 1887 1-1
58' Gerben Klaassens 0-1
85' Rob Das 1-1

55. Jeff van Veen (De Bataven)

HSC'21 - De Treffers 1-1
10' Kevin Sissing 0-1
12' Tom Slotman 1-1

FC Lienden - WSV 4-1
45' Jeroen van der Kerkhof 1-0
59' Jeroen van der Kerkhof 2-0
73' Samir Makhoukhi 2-1
74' Erik de Kruik 3-1
80' Frank Hol 4-1

48. Erik de Waard (WSV)

De Stand

Pos. Team Wedstrijden PuntenDoelsaldo
1. HSC'21162936-21
2. Quick '20132628-18
3. WKE142635-14
4. FC Lienden142631-17
5. De Treffers142619-13
6. Achilles'29162422-19
7. Be Quick 1887152321-18
8. Sneek Wit Zwart152017-19
9. WSV141720-25
10. sc Joure141517-28
11. Babberich141219-26
12. Germania141211-20
13. Alcides14910-34
14. Bataven15913-27

McClaren: "Winnen was het belangrijkste"

Met een 1-0 overwinning op ADO Den Haag bezet FC Twente nog altijd de tweede plaats op de ranglijst van de Eredivisie. Trainer Steve McClaren was tevreden over zijn ploeg.

FC Twente had genoeg kansen om met een monsterscore van het veld af te stappen, maar ADO-sluitpost Robert Zwinkels hoefde maar één keer de bal uit het net te halen. "Na de uitschakeling tegen Olympique Marseille in het UEFA Cup-toernooi was winnen vandaag het belangrijkste," aldus McClaren na afloop van het duel tegen Sportweek. "We hebben in de eerste helft geconcentreerd en dwingend gespeeld. Dat vind ik knap."

In de slotfase van het duel kreeg ADO-aanvaller Lex Immers een goede mogelijkheid om de stand naar 1-1 te tillen. "De laatste minuten waren lastig. We raakten vermoeid en waren minder geconcentreerd. Gelukkig hebben we de zege over de streep getrokken."

Aankomende woensdag neemt Twente het in het bekertoernooi op tegen De Graafschap. Drie dagen later staat de ontmoeting met concurrent PSV op het programma.

Lijst voorstellen bezuinigingen uitgelekt

Het koppelen van de AOW aan de levensverwachting, bezuinigen op zorgtoeslag, het collegegeld in het hoger onderwijs verhogen en de hypotheekaftrek boven de 1 miljoen euro schrappen. Dat zijn enkele van de voorstellen van de commissie-Gerritse die op verzoek van het kabinet bezuinigingsmaatregelen op een rijtje heeft gezet.

De komende tijd gaat het kabinet knopen doorhakkken om de recessie te bestrijden en het financieringstekort niet te hoog te laten oplopen. Het Centraal Planbureau rekent voor 2010 op een tekort van 5,5 procent van het binnenlands product: 33 miljard euro.

Andere voorstellen die onder meer op het lijst staan zijn: AOW van 65 naar 67 jaar, bezuinigingen in de zorg, verdere fiscalisering AOW, aanpassing van het eigenwoningforfait en verkorting van de WW tot 1,5 jaar.

De commissie-Gerritse werd enkele weken geleden ingesteld en bestaat uit topambtenaren van diverse ministeries. Minister-president Jan Peter Balkenende heeft bij herhaling laten weten dat het kabinet de tijd neemt voor het nemen van crisismaatregelen maar zei wel half maart met plannen te komen. Minister Wouter Bos (Financiën) zei eerder alle opties open te houden voor het bestrijden van de crisis.

Van Gaal: "AZ kan niveau Champions League aan"

Het lijkt erop dat AZ dit seizoen de landstitel voor zich op gaat eisen. Met nog negen wedstrijden te spelen hebben de Alkmaarders negen punten voorsprong op achtervolger FC Twente.

Na de 3-0 overwinning dit weekend tegen Groningen sprak coach Louis van Gaal over het niveau van zijn team in vergelijking met ploegen in de Champions League. "Het niveau in de Champions League van afgelopen week was niet zo hoog, dacht ik. Je kan nooit in de toekomst kijken, want je weet nooit wat er hier gaat gebeuren als wij kampioen worden en de transfermarkt gaat open. Daar kan je dus helemaal niets van zeggen. Maar ik vond het niveau van de Champions League eerder laag dan hoog," aldus Van Gaal tegenover de NOS. "Het team van AZ van nu vergelijken met Champions League-ploegen? Ja, maar dat heb ik altijd gezegd. Ook toen ik coach was van Ajax. Toen ik coach was van Barcelona was het logisch, want dan zou je meer miljoenen moeten hebben. Maar in mijn tijd was dat ook nog niet zo. Maar bij Ajax hadden we ook de kleinste begroting van al die Europese ploegen en dat hebben we bij AZ ook." aldus de 57-jarige coach.

"Ik heb bij Sport 1 naar een wedstrijd gekeken, maar dat was echt een laag niveau. Daar kunnen wij heel normaal mee. Of je beter bent moet je zien, want ploegen spelen tegen ons altijd anders. Maar het is geen kwestie van niveau. Het is meer een kwestie van mentaal toegroeien naar dat niveau en dat je daar ook het zelfvertrouwen voor hebt. Maar het niveau, dat kunnen deze spelers aan."

Been: "Absoluut geen recht op de gelijkmaker"

NEC-coach Mario Been beseft dat hij met zijn ploeg erg veel geluk heeft gehad met het gelijkspel tegen FC Volendam.

"We hadden absoluut geen recht op de gelijkmaker. Ik kan de teleurstelling van mijn collega hier links van mij heel goed begrijpen. We hebben de eerste 20 à 25 minuten redelijk gespeeld, maar daarna dachten mijn spelers het hier met minder arbeid af te kunnen," aldus Mario Been volgens De Gelderlander. "We hebben in de tweede helft geen kans gecreëerd, zijn geen moment aan voetballen toe gekomen."

Golfstaten geven 1,3 miljard aan Gaza

De zes Golfstaten hebben laten weten, dat ze 1,3 miljard euro doneren aan de Palestijnen voor de wederopbouw van de Gazastrook. Dat meldde het Saudische persbureau SPA.

De ministers van Buitenlandse Zaken van Koeweit, Qatar, Oman, Bahrein, de Verenigde Arabische Emiraten en Saudi-Arabië bieden het bedrag maandag aan tijdens de donorconferentie voor de Palestijnen in de Egyptische badplaats Sharm eil-Sheikh. Eerder lieten de Verenigde Staten, Europese Unie en Groot-Brittannië al weten miljoenen te schenken.

Gaza  (foto: ANP)

Gerucht: Rare komt met twee 'toptoptoptitels'

Rare ondergaat een soort herstructurering, maar ondertussen werkt het nog steeds aan allerlei nieuwe games. Twee daarvan zullen 'toptoptopgames' gaan worden, in Amerika worden ze wel eens AAA-games genoemd. Toptoptopgames is overigens de vertaling voor AAA-games. Enfin, deze twee games zullen tijdens de E3 van dit jaar aangekondigd worden.

Geruchten beweren dat de twee games een first-person game en een online-topper (dus die heeft ook singleplayer) zullen zijn. Dat zal dus waarschijnlijk de nieuwe Perfect Dark en Killer Instinct 3 zijn. Maarja, je weet nooit wat er gebeuren zal in de wereld van tegenwoordig.

Foto's verbuigen met de Nintendo DSi

De super populaire handheld van Nintendo wordt binnenkort vernieuwd. Uiteraard wordt voor de release alvast wat details losgelaten om de fans warm te maken. Op de website 'Iwaka asks' onthullen de grote namen van Nintendo (waaronder Miyamoto) een aantal features van de Nintendo DSi.

In het gesprek komt naar voren dat er gewerkt wordt aan 'videocalls' op de DSi. Ook zal de mogelijkheid er komen foto's te bewerken en te versturen naar andere DSi-bezitters. Je kan maar liefst op 11 verschillende mogelijkheden met je foto's spelen. Zo zal er bijvoorbeeld een speciale vervorm-functie komen voor foto's, en je kan foto's bewerken met texturen en stempels. Volgens Miyamoto kunnen we veel "cute stamps, frames and other frills" verwachten door de vele vrouwen die werken binnen het Nintendo-team.

Miyamoto hoopt dat de Nintendo DSi voor veel mensen een goede manier van tijd doden zal zijn:

"he wants everyone to walk around with a DSi and use it to kill time on the train by editing pictures and sending them to friends. "

Ook schijnt er gewerkt te worden aan een muziekspeler voor op de Nintendo DSi. Via de sd-kaart kan er dan muziek afgespeeld worden. Ook met de muziek zal men dan kunnen spelen:

"Developers of the system were running low on time, but Iwata agreed with Miyamoto after the producer suggested features such as manipulating the pitch and playback speed using the stylus."

Mocht je het hele gesprek nog eens na willen lezen kijk dan hier.
De Nintendo DSi: Omdat tijd doden leuker is met een cameraatje!

Prijs van Watchmen: The End is Nigh bekend

Donderdag 5 maart verschijnt Watchmen op het witte doek. Watchmen is gebaseerd op de gelijknamige comic waarin superhelden samenwerken om een moordenaar te vinden en tegen te houden. Een dag eerder brengt Deadline Games de game naar de PC, Xbox 360 en Playstation 3 in de vorm van Watchmen: The End is Nigh.

Hoewel Watchmen: The End is Nigh pas woensdag verschijnt, is de prijs al bekend. De game kost 1600 Microsoft punten op de Xbox Live Marketplace of €19,99 op Steam en het PlayStation Network. Deadline Games belooft ons dat de game de moeite waard is omdat de productiewaarde erg hoog ligt. Dat dit geen direct verband heeft weten we allemaal, dus het is nog maar even afwachten.Lara 2,6 miljoen keer over de toonbank gegaan

Dat moet wel pijn doen, telkens met je mooie lichaam over de toonbank gaan. Oké, even serieus. Eidos heeft onlangs haar financiële cijfers van het jaar 2008 bekend gemaakt. Er werd maarliefst 80,3 miljoen pond omgezet (let op: Engelse pond, geen euro dus). In 2007 zette Eidos 63,4 miljoen pond om: een kleine 17 miljoen pond meer dus.

Een mooie feit voor Eidos: ze hebben vorig jaar 'maar' 1 miljoen pond geleden. In 2007 was het echter veel meer: 80 miljoen pond verlies. Het ziet er dus beter uit voor Eidos, dat vooral haar omzet te danken heeft aan Tomb Raider: Underworld. De game is namelijk 2,6 miljoen keer over de toonbank gegaan en heeft een groot aandeel in een 'succesvol' jaar gehad.

"The first six months of trading this year were characterised by an incredibly competitive and increasingly challenging retail environment," aldus Phil Rogers, CEO van Eidos. "The changes made at Eidos over the past year, coupled with the continued hard work and determination of our employees and external partners, means we are well placed one year into our three-year strategic plan to produce higher-quality, must-have games to entertain our consumer."

Eidos zal nog een tekort blijven hebben van 3.2 miljoen pond, maar als het herstructureringplan werkt, komt dat helemaal goed. Gelukkig gaat het goed met Eidos.

Eliteschieten

Ze vroeg vooraf of er veel jongens waren – zo was ze ook wel weer, en na mijn eerlijke antwoord (allemaal, op wat sletterige boerenvriendinnetjes en laaggestemde houthakkersbloesvrouwen na) besloot ze zich totáál ongepast te kleden; ze had haar Japanse schoolmeisjes-outfit uit de kast getrokken, inclusief kort Burberryruit-rokje, kniesokjes, lakschoentjes met strik en een strakke witte bloes avec los knoopje et push-up. Haar haar zat in twee staartjes, met witte linten erin. Ze zou genadeloos worden afgeslacht door de ongetwijfeld mangafashionista's hatende boerenknullen, en ze bedoelde het nog zo goed. Ik stelde ons vertrek zo lang mogelijk uit, om snel te kunnen schieten en dan weg te wezen. Acht uur daar, half tien weer weg, dat was 't plan.

Uitslagen Spanje speelronde 25

Real Madrid heeft in drie weken tijd acht punten goed gemaakt op FC Barcelona. De Catalanen gingen wederom onderuit, nadat ze tweemaal de leiding namen bij Atlético de Madrid.

In het Vicente Calderón in Madrid stonden Atlético de Madrid en koploper FC Barcelona tegenover elkaar. Dat de Catalanen niet in hun beste periode zitten bleek niet uit de openingsfase, waarin Thierry Henry met een mooi schot de score opende. Na een half uur verdubbelde Lionel Messi de marge, en leek er geen vuiltje aan de lucht. Diego Forlán bracht Atlético echter al snel weer terug in de wedstrijd, en na de thee zorgde Sergio Agüero zelfs voor de gelijkmaker.

Barça liet zich echter niet kisten en kwam via Henry weer op voorsprong. Even later was het echter alweer gelijk. Carles Puyol werkte Simão tegen de grond, en vanaf de stip schoot Forlán de 3-3 tegen de touwen. Beide ploegen gingen vervolgens op zoek naar de volle winst, en die zou uiteindelijk naar de Madrilenen gaan. Agüero werkte zich in de voorlaatste minuut vrij en rondde af. Barcelona heeft hierdoor slechts één punt uit de laatste drie duels.

Real Madrid breidde zijn zegereeks uit naar tien duels. In Barcelona lieten de Madrilenen tegen Espanyol verre van imponerend spel zien, maar de club die vorige week de ongeslagen reeks van Barcelona doorbrak kon evenmin de ban breken. De Koninklijke, dat met Arjen Robben, Wesley Sneijder en Klaas Jan Huntelaar in de basis begon, wist uiteindelijk na ruim een uur voetballen het net te vinden. Invaller Guti schoot een vrije trap langs doelman Carlos Kameni. Even later haalde aanvoerder Raúl de punten binnen. De aanvaller ontving de bal van Marcelo, en schoot deze vervolgens in de hoek: 0-2.

Sevilla lijkt de derde plaats cadeau te krijgen. De club won zaterdag zelf van Athletic Club (1-2) en zag de concurrentie weer eens punten verspelen. Villarreal verspeelde een 0-2 voorsprong bij Real Betis, maar blijft vierde. Valencia maakte het nog bonter, en ging thuis onderuit tegen Real Valladolid. Jonathan Sesma opende al snel de score, en Valenciaverdediger Raúl Albiol vergrootte de marge door voor de derde keer in vijf duels de bal in eigen doel te werken. Carlos Marchena deed nog wel wat terug, maar punten werden er niet meer gepakt.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
28/2Athletic Club de BilbaoSevilla FC1-2
28/2RCD EspanyolReal Madrid CF0-2
1/2UD AlmeríaGetafe CF2-1
1/3Málaga CFRC Recreativo de Huelva0-2
1/3CD NumanciaDeportivo de La Coruña0-1
1/3Real Racing ClubCA Osasuna1-1
1/3Real Sporting de GijónRCD Mallorca0-1
1/3Club Atlético de MadridFC Barcelona4-3
1/3Valencia CFReal Valladolid CF1-2
1/3Real Betis BalompiéVillarreal CF2-2

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona2519336074-24
2Real Madrid CF2518255657-28
3Sevilla FC2514564734-22
4Villarreal CF2511954240-34
5Club Atlético de Madrid2511683952-38
6Valencia CF2511683945-37
7Málaga CF2511683941-37
8Deportivo de La Coruña2511683929-30
9Real Valladolid CF25103123337-40
10UD Almería2587103132-39
11Athletic Club2587103135-39
12Real Racing Club257993026-29
13RC Recreativo de Huelva2578102923-34
14Getafe CF2561092835-38
15Real Betis Balompié2576122734-40
16RCD Mallorca2576122725-40
17Real Sporting de Gijón2590162730-54
18CA Osasuna25510102526-31
19RCD Espanyol2549122122-40
20CD Numancia2562172026-49

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Samuel Eto'oFC Barcelona23
2David VillaValencia CF19
3Diego ForlánClub Atlético de Madrid17
=Lionel MessiFC Barcelona17
5Álvaro NegredoUD Almería15
6Gonzalo HiguaínReal Madrid CF14
=Raúl GonzálezReal Madrid CF14
=Thierry HenryFC Barcelona14
9Giuseppe RossiVillarreal CF12
=Sergio AgüeroClub Atlético de Madrid12

Programma:

DatumThuisUitTijd
7/3FC BarcelonaAthletic Club20.00
7/3Real Madrid CFClub Atlético de Madrid20.00
7/3Villarreal CFRCD Espanyol22.00
8/3RC Recreativo de HuelvaReal Valladolid CF17.00
8/3RCD MallorcaReal Betis Balompié17.00
8/3CA OsasunaReal Sporting de Gijón17.00
8/3Deportivo de La CoruñaReal Racing Club17.00
8/3CD NumanciaValencia CF17.00
8/3Sevilla FCUD Almería19.00
8/3Getafe CFMálaga CF21.00

Lekkere mooie combo's in Tekken 6 video

Tekken 6 is de allereerste Tekken-game die niet meer exclusief op de PlayStation uitkomt. De game maakt binnenkort haar debuut op de Xbox 360, en daar zullen veel mensen met een Xbox 360 blij mee zijn. Na het grote succes van Street Fighter IV is het voor Tekken 6 stukken moeilijker geworden om Street Fighter IV game te overtreffen. Binnenkort lees je overigens de review van Street Fighter IV. Maar, als je even de tijd hebt: bekijk de eerste combo video van Tekken 6. Dat ziet er namelijk niet verkeerd uit. Of wel?

Het is nog niet wanneer Tekken 6 in Nederland uitkomt. Het komt in ieder geval uit voor de PlayStation 3 en de Xbox 360.

Uitslagen Duitsland speelronde 22

Dit weekend stonden de wedstrijden uit de 22e speelronde in de Bundesliga op het programma. Hertha BSC is de nieuwe koploper door de 2-1 winst op Borussia Mönchengladbach. Tweede staat Hamburger SV voor 1899 Hoffenheim en VfL Wolfsburg.

Hertha BSC - Borussia Mönchengladbach

Nummer drie in de Bundesliga Hertha BSC nam het dit weekend thuis op tegen de nummer laatst Borussia Mönchengladbach. Halverwege de eerste helft kwam de thuisclub op een 1-0 voorsprong door een goal van Andrey Voronin. Op slag van rust verdubbelde Pal Dardai de score. Na rust bracht Michael Bradley door een benutte penalty nog even de spanning terug in de wedstrijd, maar de 2-1 overwinning kwam niet meer in gevaar voor de Berlijners. Hertha neemt met dit resultaat de leiding over in de Bundesliga.

Hamburger SV - VfL Wolfsburg

De topper dit weekend in de Bundesliga ging tussen koploper Hamburger SV en VfL Wolfsburg dat na een goede reeks naar een zesde plaats opgeklommen was. Wolfsburg kende een goede start van de wedstrijd met al na tien minuten de 0-1 door een benutte strafschop van Grafite. De Braziliaan tekende een kwartier later ook de 0-2 aan.

HSV probeerde terug te komen in de wedstrijd maar spits Ivica Olic wist het net niet te vinden. Toch kwam de ploeg van Martin Jol nog even terug in de wedstrijd. José Paolo Guerrero tekende ruim een kwartier voor tijd de 1-2 aan, maar Edin Dzeko zette twee minuten later al de 1-3 eindstand op het bord. Door dit resultaat staat HSV nu tweede en Wolfsburg vierde in de Bundesliga.

Nummer twee in de competitie 1899 Hoffenheim speelde uit met 0-0 gelijk tegen Borussia Dortmund dat alweer haar twaalfde gelijkspel liet noteren. Ook Bayern München verspeelde punten door 0-0 te spelen tegen Weder Bremen. Nummer vijf Bayer Leverkusen ging uit bij Hannover 96 verrassend met 1-0 onderuit door een goal van Arnold Bruggink. Schalke 04 behaalde bij Eintracht Frankfurt een belangrijke 1-2 zege. Onderin deed VfL Bochum goede zaken door Energie Cottbus thuis met 3-2 te kloppen.


Uitslagen speelronde 22

ThuisUitUitslag
1. FC Köln Arminia Bielefeld1-1
Eintracht Frankfurt FC Schalke 041-2
Hannover 96 Bayer Leverkusen1-0
Hertha BSC Borussia Mönchengladbach2-1
Borussia Dortmund 1899 Hoffenheim0-0
VfL Bochum 1848 Energie Cottbus3-2
Werder Bremen Bayern München0-0
Hamburger SV VfL Wolfsburg1-3
Karlsruher SC VfB Stuttgart0-2

De stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Hertha BSC 22 13 4 5 43 35 - 26
2 Hamburger SV 22 13 3 6 42 34 - 31
3 1899 Hoffenheim 22 12 5 5 41 49 - 31
4 VfL Wolfsburg 22 11 6 5 39 45 - 28
5 Bayern München 22 11 6 5 39 44 - 30
6 Bayer Leverkusen 22 11 3 8 36 44 - 30
7 VfB Stuttgart 22 10 6 6 36 40 - 31
8 Schalke 04 22 9 7 6 34 29 - 21
9 Borussia Dortmund 22 7 12 3 33 31 - 25
10 1. FC Köln 22 8 5 9 29 25 - 30
11 Werder Bremen 22 7 7 8 28 42 - 34
12 Hannover 96 22 6 6 10 24 28 - 41
13 Eintracht Frankfurt 22 6 5 11 23 28 - 37
14 VfL Bochum 22 4 9 9 21 27 - 36
15 Arminia Bielefeld 22 3 11 8 20 20 - 33
16 Energie Cottbus 22 5 5 12 20 20 - 37
17 Karlsruher SC 22 5 2 15 17 18 - 39
18 Borussia Mönchengladbach 22 4 4 14 16 24 - 43

Topscorers

#Speler ClubGoals
1 Vedad Ibi¨ević 1899 Hoffenheim 18
2 Patrick Helmes Bayer Leverkusen 16
3 Mario Gómez VfB Stuttgart 13
4 Grafite VfL Wolfsburg 12
=Milivoje Novakovič 1. FC Köln 12
=Artur Wichniarek Arminia Bielefeld 12

Programma speelronde 23

Datum ThuisUit
6/3FC Schalke 04 1. FC Köln
7/31899 Hoffenheim Werder Bremen
7/3Borussia Mönchengladbach Hamburger SV
7/3Bayern München Hannover 96
7/3Energie Cottbus Hertha BSC
7/3VfL Wolfsburg Karlsruher SC
7/3VfB Stuttgart Borussia Dortmund
8/3Arminia Bielefeld Eintracht Frankfurt
8/3Bayer Leverkusen VfL Bochum

Killzone 2 verkoopt als een t**t

Vul zelf maar in wat het vierletterwoord wel eens kan zijn! Teet, taat, teit, tart, wij weten het niet meer. Maar goed, het is tijd voor ontzettend goed nieuws voor het kikkerlandje. Ons trots, Guerrilla Games, heeft namelijk met Killzone 2 een briljante game afgeleverd. De verkoopcijfers geven aan dat we geen ongelijk krijgen.

Zo is Killzone 2 de best verkochte game bij Amazon.co.uk. Shopto.net meldt dat Killzone 2 de een na best verkochte game op het moment is. De bekende webwinkel Play.com heeft helaas geen Killzone 2 exemplaren meer, maar dat geeft aan dat de game daar als bier verkoopt. Laten we hopen dat Killzone 2 records gaat breken.

Laatste reviews en specials
review
Plants vs. Zombies: Battle for Neighborville
review
Aeternoblade 2
preview
Battlegrounds en draken centraal in Hearthstone
review
Doctor Sleep
review
Mario & Sonic at the Olympic Games Tokyo 2020
review
Call of Duty: Modern Warfare
©FOK.nl e.a.