Boekweg wil meer bedenktijd van FC Zwolle

Sjors (Sj0rSz)
Door het plotse vertrek van Jan Everse is Claus Boekweg opeens hoofdtrainer van FC Zwolle. De voormalig verdediger is verrast door de huidige situatie en wil de tijd krijgen van de club om zich over zijn toekomst te beraden.

"Maandag was een gekke dag door het vertrek van Jan Everse. Bovendien moest er 's avonds met de beloften nog een wedstrijd gespeeld worden. Er komt in korte tijd heel veel op mij af, ik heb nog niet de tijd gehad om rustig na te denken", zegt de 43-jarige Boekweg tegenover de Stentor.

De ex-verdediger voelt zich solidair met Everse. "Maar de reacties van de groep hebben me ook een goed gevoel gegeven. Ik vind het een hele moeilijke beslissing. Ben ook van plan om bij een aantal collega's die ik ken advies in te nemen. Ik wil een weloverwogen besluit nemen en in alle rust beslissen."

Boekweg leidde dinsdag samen met keeperstrainer Sierd van der Berg en Martin Reynders de training bij Zwolle. "Donderdag ben ik er ook, vrijdag zit ik op de bank. Tegen die tijd is ook wel duidelijk welke beslissing ik heb genomen", aldus Boekweg.