Van Bronckhorst: "Geen conflict met Verbeek"

Voormalig Feyenoord-trainer Gertjan Verbeek verklaarde zondagavond in het programma Studio Voetbal dat hij met name erg teleurgesteld was in aanvoerder Giovanni van Bronckhorst.

De middenvelder ontkende in Sport1United echter dat hij ooit heeft gebotst met Verbeek. "Bij Feyenoord heb ik echter nooit een conflict gehad met Verbeek. De samenwerking bleek gewoon een mismatch. Dat betekent niet dat Verbeek slecht is of dat de spelers slecht zijn, maar het paste gewoon niet bij elkaar."

"We moeten nu allebei verder en ik hoop dat we allebei goed terecht komen. Ik zal me in ieder geval voor de volle honderd procent blijven inzetten voor Feyenoord."

Van Bronckhorst zei verder dat de spelersgroep niet voor de volle 100% achter de beslissing stond om afscheid te nemen van Verbeek. "Unaniem was het niet, maar de meerderheid wilde wel van de trainer af", aldus de captain van Feyenoord. "En dan heb ik het niet over elf tegen negen, maar echt over een duidelijke meerderheid. De samenwerking verliep gewoon niet goed."