Stekelenburg maakt zich geen zorgen

Sjors (Sj0rSz)
Maarten Stekelenburg lijkt zich voorlopig geen zorgen te maken over zijn basisplaats bij Ajax. De keeper kende een roerige periode met blessures en ziekte. Kenneth Vermeer, tweede keeper van de Amsterdammers, slaagde er in die periode in om zich van zijn beste kant te laten zien.

Stekelenburg wacht in elk geval de beslissing van Marco van Basten, trainer van Ajax, af. "Ik wacht zelf ook af wat de week brengt," aldus de keeper. "Wat kan ik ervan zeggen? Ik was blij met mijn optreden in de eerste wedstrijd tegen Fiorentina. Toen haalde ik weer een goed niveau. En Kenneth was sterk in de return en in Utrecht. Mijn eerste zorg is dat ik weer volledig kan trainen en aansterk. Vervolgens ben ik niet degene die de opstelling maakt."

Één van de doelen, die Stekelenburg zichzelf heeft gesteld, is weer op gewicht komen. Door zijn ziekte is de keeper 4,5 kilo verloren. "Ik ben dan ook echt beroerd geweest van dat buikvirus, moest om de tien minuten naar de wc. Nu is het zaak de komende dagen met trainingen en krachtoefeningen weer op mijn normale gewicht te komen. Vervolgens moet blijken hoe ik er voorsta op weg naar de wedstrijd van komend weekeinde tegen ADO Den Haag."