Arie Boomsma geschorst door EO

Bart (BartUlft)

De Evangelische Omroep heeft presentator Arie Boomsma voor drie maanden geschorst. De omroep was niet blij met de foto's die Boomsma liet maken voor de homo-uitgave van Linda Magazine en geeft hem nu drie maanden de tijd om zijn 'zonden' te overdenken.

De pikante foto's zijn gemaakt voor een eenmalige uitgave van een homoglossy L'Homo, maar dat was volgens een woordvoerder van de EO niet de reden van de schorsing. "Het is een themanummer voor mannen, voor hetero en homomannen. Maar dat aspect maakt voor de EO niet uit, al was het de Tina geweest."

Arjan Lock, directeur van de EO laat weten: "Arie is geschorst omdat hij niet van tevoren, zoals volgens zijn contract moet, toestemming heeft gevraagd voor de shoot. Dit was een solo-actie van Arie die schadelijk is voor de missie van de EO. Wij willen het over de binnenkant van mensen hebben, juist in programma’s als 40 Dagen Zonder Seks waarvan Arie de presentator is. Het past niet bij de EO dat onze medewerkers opzettelijk schaars gekleed in welk blad dan ook poseren. Omdat dit de missie van de EO schaadt, hebben we met deze schorsing een duidelijk statement willen afgeven."

Arie snapt de schorsing van zijn werkgever: "Ik begrijp en betreur dat deze solo-actie de EO schaadt. Ik kan niet anders dan begrip hebben voor het afwijzende standpunt van de EO-directie. Ik zal deze maanden gebruiken om het vertrouwen van de EO en onze achterban in mij te herstellen. Want ik wil mij ook in de toekomst inzetten voor de EO en in mijn leefomgeving laten zien wat het geloof in Jezus voor mij betekent."

Door de schorsing wordt het nieuwe seizoen van Arie's programma 40 dagen zonder seks uitgesteld naar het najaar.

Met dank aan Evelien en MaGNeT voor de submit.