Piquet jr: "Renault gaat weer meedoen"

Peterselieman
Tijdens de testsessies van de Formule 1 deze winter heeft de nieuwe Renault R29 nog niet kunnen overtuigen, maar Nelson Piquet jr. stelt dat zijn team de weg naar boven heeft ingeslagen. Gisteren tijdens de tests in Jerez eindigde de Braziliaan nog als zevende.

De nieuwe auto kampt nog met problemen en op het circuit kan niet het volledige programma afgewerkt worden. "Wij kijken niet naar wat andere teams doen, we doen gewoon ons werk. Dat heeft ook geen zin, want pas in Australië zal duidelijk worden wie snel is en wie niet. Natuurlijk houden we met een half oog in de gaten wat de rest doet, maar daarvan zijn we niet geschrokken. We werken hard om onze problemen te boven te komen en in de fabriek zijn ze druk bezig met updates, waardoor de verwachting is dat we er in Australië veel beter voor zullen staan," aldus de Braziliaanse coureur tegen autosport.com.

Piquet jr. vindt de auto nu al een stuk beter dan de eerste tests. "Het is al een stuk beter, hoewel er nog wel veel te leren valt over bijvoorbeeld het gedrag van de banden. Ook is de tractie nog niet optimaal."

Bij de tests was de Braziliaan opgevallen dat Red Bull Racing snel is, maar het zegt niet alles. "Je kijkt naar de schermen en ziet dat Red Bull erg snel is. Maar je weet ook dat Ferrari en McLaren snel zullen zijn, omdat dat de twee teams zijn met het grootste budget en ze hebben de meeste mensen aan de auto's werken. Maar ik denk dat we er niet ver achter zullen zitten. We zullen het seizoen beter beginnen dan vorig jaar," aldus Piquet jr.