Schaars: "Kampioenschap is mogelijk"

Olga (Nuongirl)
In een iets andere rol stuurde Stijn Schaars zaterdagavond zijn team aan. Niet zonder succes, want AZ won doodeenvoudig van FC Groningen(3-0). Graziano Pelle maakte de eerste twee treffers, Moussa Dembélé zette de kers op de taart na een mooie rush. De voorsprong van AZ op achtervolgers FC Twente en Ajax is niet alleen groot, het spel is ook formidabel.

Schaars kon na afloop ook niet ontkennen dat AZ een spectaculair goede wedstrijd had afgelegd. "Belangrijk is ook op de manier waarop", vond hij. "Als je in de eerste vijf minuten al drie grote kansen krijgt en er eentje maakt, weet Groningen dat het een lastige avond wordt. Ik heb hun de hele wedstrijd ook niet gezien."

"Zij willen vaak pressie spelen, maar ze werden eigenlijk een beetje overrompeld door ons”, vertelde Schaars tegenover Goal.com. "Wij speelden vol op de aanval." Het aantal kansen dat AZ creëerde was imponerend en tegelijkertijd ook tekenend voor de vorm die de ploeg heeft. Met de lente op komst lijkt de schaal voorzichtig aan naar Alkmaar te kunnen worden gebracht.

Hoe kijkt Schaars aan tegen de riante uitgangspositie van zijn ploeg? "Tuurlijk, we staan er goed voor. Dat beseffen wij ook en het is ook mogelijk. Maar we hebben nog lastige wedstrijden te gaan en ploegen willen ook steeds liever winnen van ons. Dat is moeilijk. Wij bekijken het gewoon van wedstrijd tot wedstrijd. De batterij steeds opladen en het zelf doen."