[IJshockey] Nijmegen slaat terug

Denny (nyny83)
De Nijmegen Devils hebben in eigen huis de stand in de serie tegen Tilburg gelijkgetrokken. Nijmegen scoorde vijf keer in de powerplay en pakte daarmee een 5-2 overwinning. Jason Baclig en Phil Aucoin maakten ieder een goal een een assist.

Ook dit was weer een enerverende wedstrijd waarin bijna honderd strafminuten werden uitgedeeld. 76 daarvan gingen naar Tilburg, met name door lange straffen voor Peter van Biezen (dertig minuten) en twee anderen (ieder tien minuten). De coaches hadden over de vele straffen uiteraard ieder een andere mening. Larry Suarez van Tilburg: "Vijf tegen vijf hebben wij de betere ploeg, maar vandaag hebben we dat amper kunnen laten zien. De scheidsrechters floten veel te vaak. In iedere goede competitie mag in de play-offs meer dan in het reguliere seizoen, maar dat principe werd hier niet toegepast."

Zijn collega Gentges van de Nijmegen Devils was het hier niet mee eens. "Scheidsrechters moeten gewoon volgens de regels fluiten, en die niet ineens veranderen in een andere fase van het seizoen. Bovendien vind ik niet dat Tilburg vijf tegen vijf de betere ploeg heeft. Misschien de beste spelers, maar wij hebben het betere team. Tilburg heeft in Nijmegen nog niet van ons gewonnen dit jaar."

Dit keer ging Nijmegen flitsend van start, zoals Tilburg dat in hun eigen thuiswedstrijd ook deed. Dit leidde echter niet tot vroeg succes. Dat kwam pas toen Don Nichols en Tony Bergin naar de kant werden gestuurd. Waar Nijmegen vorige wedstrijd niet kon scoren in een vijf tegen drie-situatie was het nu binnen vijftien seconden al raak door een treffer van TJ Sakaluk. Marco Postma scoorde zeven minuten later van grote afstand (van achter de blauwe lijn) via Billy Thompson de tweede goal van de wedstrijd. De Trappers konden daarentegen niet profiteren van de vijf tegen drie, zodat Nijmegen met een relatief veilige voorsprong kon gaan rusten.

Na de pauze duurde het veertien minuten voordat Doug Stienstra de 2-1 op het bord bracht. Daarna sloeg de vlam in de pan. Peter van Biezen en Jeff Smith vochten kort na de aansluitingstreffer een oude vete uit waarbij Van Biezen naar de kleedkamer wordt gestuurd. Dit slaat over naar de tribune, met als gevolg dat er gelijk voor de periodepauze werd afgefloten.

De laatste paar minuten van de tweede en de complete derde periode worden daarna achter elkaar gespeeld. Hierin stelt Nijmegen uiteindelijk de zege veilig. Het restant van de middenperiode leidt nog tot goals van Jason Baclig en Stanislav Nazarov, maar via powerplaygoals van Jeff Smith en Phil Aucoin trekt Devils de ontmoeting definitief naar zich toe.