Foto's verbuigen met de Nintendo DSi

Tim (Timsel)
De super populaire handheld van Nintendo wordt binnenkort vernieuwd. Uiteraard wordt voor de release alvast wat details losgelaten om de fans warm te maken. Op de website 'Iwaka asks' onthullen de grote namen van Nintendo (waaronder Miyamoto) een aantal features van de Nintendo DSi.

In het gesprek komt naar voren dat er gewerkt wordt aan 'videocalls' op de DSi. Ook zal de mogelijkheid er komen foto's te bewerken en te versturen naar andere DSi-bezitters. Je kan maar liefst op 11 verschillende mogelijkheden met je foto's spelen. Zo zal er bijvoorbeeld een speciale vervorm-functie komen voor foto's, en je kan foto's bewerken met texturen en stempels. Volgens Miyamoto kunnen we veel "cute stamps, frames and other frills" verwachten door de vele vrouwen die werken binnen het Nintendo-team.

Miyamoto hoopt dat de Nintendo DSi voor veel mensen een goede manier van tijd doden zal zijn:

"he wants everyone to walk around with a DSi and use it to kill time on the train by editing pictures and sending them to friends. "

Ook schijnt er gewerkt te worden aan een muziekspeler voor op de Nintendo DSi. Via de sd-kaart kan er dan muziek afgespeeld worden. Ook met de muziek zal men dan kunnen spelen:

"Developers of the system were running low on time, but Iwata agreed with Miyamoto after the producer suggested features such as manipulating the pitch and playback speed using the stylus."

Mocht je het hele gesprek nog eens na willen lezen kijk dan hier.




De Nintendo DSi: Omdat tijd doden leuker is met een cameraatje!