Sulejmani: "Natuurlijk is 't soms niet makkelijk

Miralem Sulejmani was gistermiddag belangrijk voor Ajax. De aanvaller had een grote aandeel in de winst tegen FC Utrecht. De Serviër zorgde namelijk voor beide assists. De afgelopen weken was hij echter wel de mikpunt van kritiek. Hij trekt zich er weinig van aan.

"Ik probeer me daar zo weinig mogelijk mee bezig te houden. Ik wil gewoon lekker voetballen.Bij Heerenveen heb ik ook wel eens centraal voorin gespeeld, maar dat was in een systeem met twee spitsen. Nu stond ik alleen voorin, dat is even aanpassen. Sommige dingen zijn net iets anders, zoals de manier waarop je vrij moet lopen en acties kan maken. Of ik het lastig vind om de ene keer vanaf het middenveld of vanaf links te spelen en de andere keer centraal? Nee hoor. Geen probleem. Als je een goede speler bent, moet je op meerdere posities kunnen spelen. En ik wil een goede speler zijn.

Sulejmani bediende zijn verdediger zondag na een prachtig hakje. "Ik hoorde Gregory achter me roepen en had weinig tijd om na te denken. Natuurlijk wist ik niet precies waar Gregory liep, maar omdat ik snel moest handelen gaf ik direct een hakje. Dat de bal precies bij hem in de loop terecht kwam, was natuurlijk super. Zeker ook omdat het zo vroeg in de wedstrijd was. We wisten dat FC Utrecht een sterke tegenstander was en dat het een zware wedstrijd zou worden, maar door dat vroege doelpunt werd het voor ons allemaal wat gemakkelijker."

"Dat ik een keer op de bank zat, was niet zo raar. Zoiets hoort er bij, bij zo'n grote club als Ajax. Maar natuurlijk is het soms frustrerend. Want eigenlijk wil ik niet na hoeven denken over kritiek, of dat soort dingen. Ik wil gewoon lekker voetballen. En dat gaat ook steeds beter, tegen FC Utrecht ging het al best goed. Twee assists, dat is prima. Daar ben ik tevreden over. Nu moet ik deze lijn doortrekken."