[IJshockey] HYS behoudt thuisvoordeel

HYS Den Haag heeft ook de tweede thuiswedstrijd tegen de Eaters uit Geleen gewonnen. Den Haag mocht de eerste twee wedstrijden thuis spelen en haalde daar dus het maximale voordeel uit met deze 4-2 zege. John Hecimovic maakte twee assists.

Coach Uli Egen heeft echter nog steeds vertrouwen in een goede afloop: "Vandaag maakten we teveel fouten om succesvol te zijn. Ik heb er echter nog alle vertrouwen in, want Den Haag heeft dit seizoen nog niet gewonnen in Geleen." Dan zullen de Eaters echter wel een stuk beter moeten gaan spelen om de serie levend te houden, want ze werden alleen in de powerplay gevaarlijk. Andrew Derton en Jake Brenk faalden echter in de afronding in een één op één-situatie met de keeper Tim Knudsen, die daarmee zijn eerdere fout waaruit de 1-0 van Lance Herauf volgde goedmaakte. Den Haag speelde prima ijshockey en was grote delen van de wedstrijd heer en meester op het ijs. De uitslag was dan ook geen juiste afspiegeling van de verhoudingen op het ijs.

Na de openingsgoal van Herauf liet de gelijkmaker niet lang op zich wachten. Jozef Cierny verstuurde een perfecte pass door de defensie van de Eaters, en Brian Mullally rondde af. Nog voor de eerste pauze werd het zelfs 2-1 door Matt Reid die zichzelf goed vrijschaatste en met een droog schot in de bovenhoek scoorde. Toen Josh Mizerek kort na de herstart ook nog de 3-1 maakte leken de Eaters er zelf ook niet meer in te geloven. Wade Davis scoorde de 4-1 nog waardoor de derde periode wat gezapig verliep. Vijf minuten voor tijd leek het nog even spannend te worden toen Casey Bartzen van afstand de 4-2 maakte, maar in het vervolg werd niet meer gescoord.