Nieuwe contracten voor talenten FC Volendam

Olga (Nuongirl)
FC Volendam heeft besloten de opties in de contracten van Melvin Platje, Gerson Sheotahul, Hamit Yildiz en Yannick de Wit te lichten. Het viertal ligt nu tot medio 2010 vast bij de club uit het palingdorp.

"Ze lopen in elk geval niet gratis de deur uit", zegt manager voetbalzaken Peter Wijker, die met Platje en Sheotahul nog in gesprek is over een langer verblijf, tegenover het Noordhollands Dagblad. "Het zijn jonge spelers die stuk voor stuk naar behoren presteren en nog beter kunnen worden. Zulke spelers willen we graag behouden."

Ook Mathieu Boots blijft langer bij Volendam. De optie in het contract van de 32-jarige middenvelder is eveneens gelicht. Verder gaat Wijker er vanuit dat ook trainer Frans Adelaar deze week bijtekent. "Beide partijen hebben de intentie uitgesproken om er op korte termijn uit te komen. Frans had twee vraagjes over het contract, en daar krijgt hij antwoord op. Wij zijn tevreden. De samenwerking verloopt prettig, het vertoonde spel is goed en ondanks het feit dat we onderaan staan, is er geen paniek."