Everse door FC Zwolle op non-actief gezet

FC Zwolle heeft trainer Jan Everse op non-actief gezet. Vorige week pakte de club uit de Jupiler League nog de vierde periodetitel en afgelopen vrijdag werd BV Veendam met 3-2 verslagen.

De oorzaak van de breuk lijken interne strubbelingen te zijn tussen trainer en club. Al eerder was er onenigheid over de duur van een nieuw contract. Zwolle wilde de oefenmeester voor twee jaar vastleggen terwijl Everse zelf een contract voor onbepaalde tijd wilde.

Update 12:30 uur

In een verklaring zegt Zwolle: "Het bestuur van FC Zwolle heeft vanmorgen de trainer/coach van de club, Jan Everse, op non-actief gesteld. Dit niet vanwege de sportieve prestaties, maar vanwege misdraging gepaard gaande met fysiek contact jegens een collega/medewerker van FC Zwolle, afgelopen vrijdag na de wedstrijd.

Het bestuur is van mening dat er in geval van een leidinggevende functie juist sprake dient te zijn van voorbeeldgedrag en dat daar nu geen sprake van is geweest. Integendeel, van de club kan niet gevergd worden dat de arbeidsovereenkomst in stand blijft."

Submitter:  Bron: FOK!sport