Van Gaal: "AZ kan niveau Champions League aan"

Olga (Nuongirl)
Het lijkt erop dat AZ dit seizoen de landstitel voor zich op gaat eisen. Met nog negen wedstrijden te spelen hebben de Alkmaarders negen punten voorsprong op achtervolger FC Twente.

Na de 3-0 overwinning dit weekend tegen Groningen sprak coach Louis van Gaal over het niveau van zijn team in vergelijking met ploegen in de Champions League. "Het niveau in de Champions League van afgelopen week was niet zo hoog, dacht ik. Je kan nooit in de toekomst kijken, want je weet nooit wat er hier gaat gebeuren als wij kampioen worden en de transfermarkt gaat open. Daar kan je dus helemaal niets van zeggen. Maar ik vond het niveau van de Champions League eerder laag dan hoog," aldus Van Gaal tegenover de NOS. "Het team van AZ van nu vergelijken met Champions League-ploegen? Ja, maar dat heb ik altijd gezegd. Ook toen ik coach was van Ajax. Toen ik coach was van Barcelona was het logisch, want dan zou je meer miljoenen moeten hebben. Maar in mijn tijd was dat ook nog niet zo. Maar bij Ajax hadden we ook de kleinste begroting van al die Europese ploegen en dat hebben we bij AZ ook." aldus de 57-jarige coach.

"Ik heb bij Sport 1 naar een wedstrijd gekeken, maar dat was echt een laag niveau. Daar kunnen wij heel normaal mee. Of je beter bent moet je zien, want ploegen spelen tegen ons altijd anders. Maar het is geen kwestie van niveau. Het is meer een kwestie van mentaal toegroeien naar dat niveau en dat je daar ook het zelfvertrouwen voor hebt. Maar het niveau, dat kunnen deze spelers aan."