Premier League niet blij met visie Platini

De Engelse Premier League kan zich niet vinden in het plan van UEFA-baas Michel Platini om voortaan twee extra scheidsrechters in te zetten tijdens wedstrijden.

De assistent-arbiters krijgen de taak om te beoordelen of een bal wel of niet over de doellijn is geweest. Deze optie krijgt de voorkeur boven technische hulpmiddelen.

"Ik ben tegen een video-scheidsrechter", maakt Platini in een verklaring duidelijk. "Een extra arbiter is ook prima in staat om in te schatten of een bal in het doel is geweest. Ik weet dan ook zeker dat twee extra assistent-scheidsrechters snel aan het voetbal zullen worden toegevoegd. Hopelijk tijdens het EK 2012. Dat zou het meest logisch zijn."

De Premier League heeft echter al veel geld geïnvesteerd in het ontwikkelen van speciale technologieën op dit gebied en baalt dan ook van de visie van de Fransman. "We zouden graag toestemming krijgen om hier verder mee te experimenteren", aldus een woordvoerder. "Maar de uiteindelijke beslissing ligt nu eenmaal niet bij ons."