Spelers uiten kritiek op Robben

De goalie van van Real Madrid Iker Casillas was een aantal weken geleden lovend over Arjen Robben maar de Nederlander is op dit moment het mikpunt van kritiek bij de topclub.

De recente resultaten zijn de aanleiding van kritiek. Real Madrid won dan wel negen competitieduels op rij, waarvan de eerste zeven met een basisplaats voor Robben, maar het contrast is groot tussen de wedstrijden. Real Madrid wint vrij moeizaam met de international terwijl er met grote cijfers gewonnen wordt zonder de Nederlander.

El País publiceerde vrijdag een artikel waarin een aantal teamgenoten kritiek leverde op de aanvaller. “Hij weet niet hoe hij wedstrijden moet lezen en Juande (coach Ramos, red.) moet hem op de andere flank laten spelen”, vertelde één anonieme speler. “Juande moet met Robben praten. Op de rechterflank blokkeerde hij Sergio Ramos, die niet kon opkomen. Als Robben naar links was verhuisd, hadden we meer kansen gecreëerd. Maar Robben weigerde dat te doen.

Juande Ramos ging vrijdagmiddag tijdens een persconferentie in op het spel van Robben. “Hij is een magnifieke speler, de speler van ons die het best een tegenstander uit evenwicht kan brengen. Maar hij speelt een erg individualistisch spel. Als hij er niet is, speelt de ploeg anders, meer als collectief en meer als een elftal dat geen speler heeft die een tegenstander uit balans brengt. Je kunt op beide manieren goed voetballen, we hebben zowel met hem als zonder hem duels gewonnen. Maar vreemd genoeg hebben we betere wedstrijden gespeeld zonder dan met Robben.