Van Basten: "Concurrentie op doel toegenomen"

Met zijn recentelijke goede optredens in de hoofdmacht van Ajax heeft doelman Kenneth Vermeer ervoor gezorgd dat trainer Marco van Basten een moeilijke keuze moet gaan maken wat betreft de positie van eerste doelman bij de Amsterdammers.

Maarten Stekelenburg, die het seizoen als eerste keeper begon, ontbrak deze jaargang enkele maanden vanwege een schouderblessure. Vermeer verving Stekelenburg tijdens zijn afwezigheid meer dan verdienstelijk, maar maakte vervolgens weer plaats voor de huidige aanvoerder van Ajax.

De optredens van de weer herstelde Stekelenburg waren de laatste weken echter lang niet altijd even goed. Bovendien verving Vermeer de zieke goalie afgelopen donderdag tegen Fiorentina en zondag tegen FC Utrecht uitstekend.

"We zijn heel tevreden over Kenneth", concludeerde Van Basten na afloop van de wedstrijd tegen Utrecht tegenover de NOS. De coach liet nog in het midden wie er op doel zal staan wanneer Stekelenburg weer hersteld zal zijn. "Daar gaan we de komende week eens goed over nadenken met de technische staf. Maar het is duidelijk dat de concurrentie op de goal enorm is toegenomen."