FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van dinsdag 3 februari 2009

2 Unlimited weer bij elkaar

Dertien jaar na hun rumoerige breuk komen de twee Nederlandse leden van de popformatie 2 Unlimited weer even bij elkaar. In het Belgische Hasselt betreden ze op 11 april het podium in het kader van het festival I Love The 90’s. Volgens de Belgische producers van 2 Unlimited is het het enige reünieconcert dat het duo wereldwijd zal geven.

2 Unlimited werd bedacht door de Belgische producers, maar uitgevoerd door de Nederlanders Anita Doth en Ray Slijngaard. Samen slaagden ze er als eerste in om housemuziek op grote schaal aan de man te brengen. Met meer dan 20 miljoen verkochte platen was 2 Unlimited het best verkopende dance-duo aller tijden.

In 1996 gingen Doth en Slijngaard na zakelijke en muzikale meningsverschillen met de producers uit elkaar. Ook onderling hadden ze ruzie. Blijkbaar hebben ze die ruzie na dertien jaar bijgelegd en is de lucht geklaard voor een eenmalige reünie. 2 Unlimited is bekend van hits als No Limit, Tribal Dance, Get Ready For This, Jump For Joy en Twilight Zone.


2 Unlimited weer bij bij elkaar  (foto: DAG)

Avond vol overvallen in Rotterdamse regio

In de regio Rotterdam-Rijnmond zijn vanavond drie roofovervallen en een gewelddadige beroving gepleegd. Bij de diefstal van een telefoon in Rotterdam stak een man het vrouwelijke slachtoffer met een wapen in haar rug. Het letsel viel uiteindelijk mee. De dader ging er vandoor.

Later die avond vonden er drie roofovervallen plaats. In Ridderkerk maakten verscheidene daders een echtpaar, dat een groentebedrijf heeft, hardhandig geld afhandig. De man werd daarbij hard op het hoofd geslagen, zei een politiewoordvoerster.

In Rotterdam-Zuid werd kort daarna een bewoner in zijn woning door drie daders overvallen. Daarbij ontstond een worsteling en dreigden de overvallers met een vuurwapen. In Vlaardingen vond vervolgens een overval op een auto plaats.

Ook gisteren was het raak. Toen waren er in Rotterdam drie overvallen. Vorig jaar begon de politie een offensief tegen dit soort misdrijven. Hierdoor nam het aantal incidenten flink af.

Kabinet onderzoekt islamitische internaten

Het kabinet gaat onderzoek uitvoeren naar de internaten van de beweging van de islamitische prediker Fethullah Gülen. Dat heeft minister Eberhard van der Laan voor Integratie gisteren gezegd.

De bewindsman wil de internaten onder de loep nemen omdat zij "verder niet aan controle onderhevig zijn” en omdat Gülen tegenstrijdige geluiden laat horen over zijn doelstellingen.

De prediker zet zich in voor de ontwikkeling van jongeren met een Turkse achtergrond, maar keert zich ook tegen de westerse cultuur. Van der Laan heeft het over "antiwesterse, antichristelijke en anti-joodse geluiden".

Turkije-experts zetten in juli 2008 in de uitzending van de actualiteitenrubriek Nova uiteen dat de beweging die bekend staat als gematigd en overheidssubsidie ontvangt, een dubbele agenda heeft. De Turkse islamitische prediker en naamgever Fethullah Gülen zou niet streven naar dialoog, maar naar islamisering van de samenleving. op last van de Tweede Kamer gaf toenmalig minister Ella Vogelaar de AIVD opdracht een onderzoek uit te voeren. Daaruit bleek dat de beweging niet staatsgevaarlijk is.


Kabinet onderzoekt islamitische internaten  (foto: DAG)

Ajacied De Jong breekt sleutelbeen

Ajacied Siem de Jong heeft hoogstwaarschijnlijk zijn sleutelbeen gebroken. Dit meldde een woordvoerder van de Amsterdammers aan Goal.com

De middenvelder kwam na veertig minuten in het veld bij de Ajacieden, die opnieuw puntenverlies opliepen. Ditmaal werd het te laat wakker tegen Heracles Almelo (2-2). In de 72ste minuut beging Martin Pieckenhagen een overtreding op de jongeling, die bij de actie hoogstwaarschijnlijk zijn sleutelbeen heeft gebroken.

De Jong is na afloop van het duel naar het ziekenhuis vervoerd, waar hij nader wordt onderzocht.

The day the music died

Het leek me niet onaardig om op mijn vrije middag dan maar een column te wijden aan Buddy and his buddies. Want waar menig FOK!'er de indruk had dat deze man het epicentrum, ja, de uitvinder van rock zelve was, was hij zelf veel te jong om daarvoor gecrediteerd te worden – 22 bij zijn dood. Holly stond zelfs pas redelijk laat in de schijnwerpers. De dag dat de muziek stierf refereert niet zozeer aan Holly als absolute leider, zo je wil groovetator van de muziekscene, maar aan het feit dat zijn dood eigenlijk de grootste van een serie genadeklappen was.

Rusland gaat raketschild bouwen

Rusland en Wit-Rusland gaan samen een raketschild bouwen. De Russische president Dmitri Medvedev en zijn Wit-Russische ambtsgenoot Aleksandr Loekasjenko zetten vandaag hun handtekening onder de overeenkomst. Dat meldden Russische media.

Eerder dreigde Rusland al langeafstandsraketten in Wit-Rusland te plaatsen, als antwoord op het door de Verenigde Staten geplande raketschild in Polen en Tsjechië. Ook wilde Rusland raketten in de Russische enclave Kaliningrad plaatsen, maar zag daar vanaf, toen bleek dat de nieuwe Amerikaanse president Barack Obama niet zo enthousiast is over het door zijn voorganger geplande raketschild.

De Amerikaanse regering-Bush wilde tien onderscheppingsraketten in Polen plaatsen voor het raketschild en een radarsysteem in buurland Tsjechië. Het systeem moet de VS en bondgenoten beschermen tegen aanvallen van zogeheten schurkenstaten als Iran. Moskou ziet het raketschild als een grote bedreiging voor de eigen veiligheid.

Amerikaanse bank PNC schrapt 5800 banen

De Amerikaanse bank PNC Financial Services Group schrapt de komende paar jaar 5800 banen ofwel bijna 10 procent van het totaal om kosten te besparen. Dat maakte PNC vandaag bekend.

Het banenverlies volgt op de bekendmaking van een verlies in het vierde kwartaal in verband met kosten verbonden aan de recente overname van branchegenoot National City. PNC nam in december National City over voor 5,6 miljard dollar, maar moest veel geld opzij zetten om verliezen op slechte leningen op te vangen. Het is het eerste kwartaalverlies voor PNC sinds 2001.

PNC is de op zes na grootste bank van de Verenigde Staten en telt in totaal bijna 60.000 werknemers en bijna 2600 vestigingen. Het banenverlies moet in 2011 zijn afgerond en tot een jaarlijkse kostenbesparing leiden van 1,2 miljard dollar. PNC kreeg eind vorig jaar nog een kapitaalinjectie van de Amerikaanse overheid om overeind te kunnen blijven.

Vier maanden uitstel voor De Sims 3, game komt in juni

Slecht nieuws voor de vele fans die in spanning zaten te wachten op de lancering van De Sims 3 in februari: Electronic Arts heeft een nieuwe releasedatum voor de game bekend gemaakt. De game wordt ook niet een beetje opgeschoven, hij is bijna vier maanden vertraagd, waardoor het spel nu pas vanaf 4 juni in de winkels zal liggen.

De lancering in juni en de ontwikkeling van de baanbrekende game door ons team, zullen er samen voor zorgen dat De Sims 3 volop in de schijnwerpers zal staan, zegt Russell Arons, Vice President Marketing voor EA. De Sims 3 zal dé game worden van de zomer van 2009. We breiden het succes van de best verkochte PC-gamereeks aller tijden nog verder uit, zodat we zowel de trouwe Sims-fans als nieuwe spelers tevreden kunnen stellen.


Vier maanden wachten duurt lang, dus ga gerust even vissen om tijd te doden

Bouw je droomhuis of ontwerp je ideale thuis. Pas alles aan, van vloeren tot bloemen, shirts tot sofa's, behang tot gordijnen. Verander in een handomdraai kleuren en prints, zodat alles naar jouw smaak wordt ingericht. Natuurlijk kun je de buurt van je Sims ook volzetten met kant-en-klare huizen en meubels. Welke Sims gaan wonen in een prachtige villa, een gave vrijgezellenstudio, een droomhuis of een goedkoop bungalowtje?

Uitslag Ajax - Heracles Almelo

Vanavond stond in de Eredivisie de wedstrijd tussen Ajax en Heracles Almelo op het programma. Hieronder vind je de uitslag van die wedstrijd.

Ajax - Heracles Almelo 2-2
12’ Van den Bergh 0-1
31’ Schulmeister 0-2
70’ Sulejmani 1-2
72’ Suárez (Pen.) 2-2

Toeschouwers: 46.355
Scheidsrechter: Van Boekel
Stadion: Amsterdam ArenA
Gele kaart: Van der Wiel (Ajax), Boakye, Quansah, Pieckenhagen (Heracles Almelo)

Opstellingen

Ajax: Stekelenburg, Van der Wiel, Wielaert, Verthongen, Schilder, Gabri, Sulejmani, Anita (Sarpong/61), Suárez, Cvitanich (Leonardo/76), Emanuelson (De Jong/40)

Heracles Almelo: Pieckenhagen, Boakye, Maertens, De Vries, Looms, Quansah, Van den Bergh, Fledderus (Breukers/85), Douglas (Overtoom/73), Schulmeister, Hakola (John/68)

Vrouw in cel voor onbetaalde parkeerboetes

Een 38-jarige Oostenrijkse vrouw is naar de gevangenis overgebracht, omdat ze een reeks parkeerboetes niet had betaald. Het bedrag aan boetes was opgelopen tot ongeveer 24.000 euro. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

De ambtenaar in de stad Graz had in de afgelopen twee jaar ongeveer zevenhonderd aanmaningen ontvangen voor niet-betaalde boetes. Op geen enkele aanmaning gaf de vrouw een reactie. Ze moet vijfhonderd dagen in de gevangenis blijven.

Uitslagen Eredivisie 3-2-2009

Vanavond stonden er in de Eredivisie drie wedstrijden op het programma. Twee ervan begonnen om 20.00. Hieronder vind je de uitslagen van Vitesse - SC Heerenveen en Willem II - FC Volendam.

Vitesse - SC Heerenveen 1-0
84’ Hofs 1-0

Toeschouwers: 17.563
Scheidsrechter: Bossen
Stadion: Gelredome (Arnhem)
Gele kaart: Sansoni (Vitesse), Pranjic, Sibon, Dingsdag (SC Heerenveen)

Opstellingen

Vitesse: Velthuizen, Verhaegh, Sprockel, Drost, Kuiper (Van Diermen/77), Claudemir, Sansoni, Hofs, Stefanovic (Molhoek/79), Van Wolfswinkel, Junker (Nilsson/69)

SC Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Grindheim (Janmaat/85), Svec, Smárason, Beerens (Paulo Henrique/46), Kalou (Sibon/63), Pranjic



Willem II - FC Volendam 1-2
5’ Swinkels (Pen.) 1-0
58’ Van Zaanen 1-1
85’ Schilder 1-2

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Wegereef
Stadion: Koning Willem II Stadion (Tilburg)
Gele kaart: Demouge, Zijler, Aerts (Willem II), Bakens, Van Zaanen (FC Volendam)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Janse, Nieuwendaal (Mourad/88), Swinkels, Veloso, Kargbo, Vorthoren, Quasten (Mathijssen/60), Boutahar (Muhamadu/46), Demouge, Zijler

FC Volendam: Verhoeven, Koning, Bakens, Schilder, Sterk (Meijers/78), De Lange, Hofstede, Boots (Smit/83), Van Dijk, Tuyp (Platje/75), Van Zaanen

Uitslag HFC Haarlem - RBC Roosendaal

Om 20:00 uur begon de inhaalwedstrijd tussen HFC Haarlem en RBC Roosendaal. De karakteristieken van dit duel zijn hieronder terug te vinden.

HFC Haarlem - RBC Roosendaal 2-0
33’ Van Driel 1-0 (e.d)
68’ Wijks 2-0

Toeschouwers: 1.345
Scheidsrechter: Van Meenen
Stadion: Haarlem-stadion, Haarlem

Opstellingen

HFC Haarlem: Van Wegen, Berck Beelenkamp, Akerboom, Karreman, Kruijer, Schwiebbe, Kousemaker, Neervoort, Wijks, Ten Heuvel (Jongebloet/46), Veenstra (Van den Berg/52)

RBC Roosendaal: Friebel, Paap, Kerstens, Hayen, Delanoy, Schot (Vos/83), Stojanovic (De Leeuw/61), Van Driel, Nelson (Peters/46), Ars, Remacle


De duels tussen sc Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle én BV Veendam en FC Omniworld werden wederom afgelast.

'Nieuwe reallifesoap voor Frogers'

Er gaan geruchten dat er een vervolg komt op 'Effe geen cent te makken', de reallifesoap waarin de familie Froger een maand lang moest leven op bijstandsniveau. Dat heeft Shownieuws vanavond gemeld.

Dit keer hoeven René en Natasja Froger en de kinderen niet naar een achterstandswijk, maar naar de camping, een tevens onbekende situatie voor hen. Daar zal de familie weer 24 uur per dag gevolgd worden door de camera's.

Het management van René meldt dat er zeker weer een reallifesoap te zien zal zijn, maar er is nog niets helemaal duidelijk. "Wel vinden er oriënterende gesprekken plaats."

Basketballers Amsterdam stunten in Rusland

De basketballers van EclipseJet MG Amsterdam hebben hun tweede groepsduel in fase twee van de strijd om de Euro Challenge verrassend gewonnen. Het team was in Rusland te sterk voor Samara.

De Amsterdammers wonnen met 70-74. Orien Greene was met 23 punten de productiefste speler. Ook international Peter van Paassen (16 punten en 7 rebounds), Teddy Gipson (14 punten) en CC Harrison (11 punten) speelden een sterke wedstrijd.

Op 10 februari komt het Belgische Dexia op bezoek in de Sporthallen Zuid. Beide teams hebben één overwinning en één nederlaag op zak. Koploper in groep L is het Russische BC Triumph met twee winstpartijen.

Maldini wil nog één keer voor Italië spelen

Paolo Maldini wil nog één keer voor het Italiaanse nationale elftal uitkomen. De 40-jarige verdediger, die na dit seizoen een punt zet achter zijn loopbaan, speelde zijn laatste interland in 2002.

"Het zou niet goed zijn hiervoor echt om mijn rentree te maken, maar ik zou het wel geweldig vinden om met nog een wedstrijd mijn lange carrière in het blauwe shirt te vieren", zei Maldini tegen een tv-zender in Milaan.

Italië speelt in maart en april WK-kwalificatiewedstrijden tegen Montenegro en Ierland. Daarnaast speelt het in juni nog een paar oefenwedstrijden.

Proeven met meer beveiliging op bussen

Busbedrijven overleggen met vijf politiekorpsen over extra beveiliging van lijnen waarop veel agressie en geweld voorkomen. Een zegsman van de Raad van Hoofdcommissarissen bevestigt vandaag berichtgeving hierover van RTL Nieuws.

Volgens RTL komen er proeven in Den Bosch, Tilburg, Almere, Dordrecht en Gouda. Daarbij wordt onder meer gedacht aan extra surveillances in de bussen door agenten in uniform en in burger. Ook zouden er onherkenbare politiebusjes achter bussen gaan rijden zodat snel ingegrepen kan worden als de chauffeurs bijstand vragen. Dat laatste idee is gebaseerd op succesvolle ervaringen in Londen en Liverpool.

De Raad van Hoofdcommissarissen bevestigt deze details niet maar wijst erop dat de afspraken met de busbedrijven volgende week worden bekendgemaakt.

Dertien uur beeld per minuut voor YouTube

De verzameling tv-beelden op YouTube groeit met een duizelingwekkende snelheid. Internetters zetten elke minuut welgeteld dertien uur beeldmateriaal op de website met videomateriaal.

Dat meldde directeur EU-zaken Simon Hampton van Google vandaag bij een presentatie over internet in het Europees Parlement. Google heeft enkele jaren geleden YouTube overgenomen.

Ook andere internetdiensten groeien als kool. In enkele jaren is het aantal bloggers in de wereld toegenomen van twee miljoen naar 110 miljoen.

Google speelt hier zelf sterk op in. De zoekmachine Google Search is nu beschikbaar in 112 talen. Het bedrijf heeft net Ethiopisch toegevoegd aan de dienst. Daarbij is ook de veelgebruikte vertaalsite Google Translate nu uitgebreid naar 35 talen. Internetters kunnen daar websites zelfs laten omzetten in het Thais.

Google-directeur Hampton gaf vandaag een demonstratie door de website van voorzitter Jose Manuel Barroso van de Europese Commissie om te zetten in de Oosterse leestekens van het Thais. "Hoewel ik niet persoonlijk kan instaan voor de kwaliteit van het Thais", voegde hij daar glimlachend aan toe.

Maar liefst drie keer trailers bekijken van The Godfather II

Het duurt nog maar heel even. The Godfather II is zo goed als klaar en EA wil ons tot de tijd tot de game in de rekken ligt, lekker verwennen met wat filmpjes. Vandaag zijn het er maar liefst drie die je mag bekijken. Deze drie filmpjes laten je zien hoe The Godfather II zo'n beetje in zijn werk gaat. Je kunt ze hieronder bekijken.

The Godfather II is gebaseerd op de gelijknamige film en neemt je mee naar het Florida, Cuba en New York van de jaren '60. Jij bent gepromoveerd tot de Don en je taak is om in verschillende steden en gebieden de macht te nemen. Dit doe je natuurlijk met chanteren, geweld en geld.

De oorlog om Mars begint in trailer Red Faction: Guerrilla

Uitgever THQ heeft een trailer vrijgegeven van de FPS Red Faction: Guerrilla. In deze trailer wordt het verhaal achter de game onthuld, voorzover dat nog niet gebeurd is. De strijd zal plaats vinden op Mars waar het volk onderdrukt wordt door een groot bedrijf. Alec Mason gaat de strijd aan met deze brute onderdrukkers in een strijd voor vrijheid.

Red Faction: Guerrilla komt rond de zomer uit voor de Xbox 360, PlayStation 3 en PC.


Het derde deel in de Red Faction-serie speelt zich af 50 jaar na de rellen van het origineel. Je keert in Guerrilla terug naar Mars, met ook dit keer weer open werelden die nieuwe standaarden moeten zetten op het gebied van sloopwerk.

Brussel maakt software tegen internetcensuur

De Europese Commissie begint een project om software te ontwikkelen waarmee internetters in landen zoals China de censuur kunnen ontwijken. EU-commissaris Viviane Reding (Informatietechniek) heeft positief gereageerd op een suggestie daartoe van VVD-Europarlementslid Jules Maaten.

De VVD'er had ook gepleit voor harde strafmaatregelen voor Europese bedrijven die meewerken aan de censuur. Sancties zoals celstraffen gaan de EU-commissaris echter te ver: "Ik geloof dat het niet zo hard hoeft", zei ze in een vergadering met Europarlementsleden en internetbedrijven in Straatsburg.

De commissaris wil ook een gedragscode tegen censuur helpen lanceren voor internetbedrijven.

Onder meer China blokkeert nu bepaalde sites voor internetters in eigen land. De EU-commissaris zei binnenkort met China te willen spreken over signalen dat het land de internetcensuur heeft verscherpt sinds de Olympische Spelen in augustus in Peking.

Ter Horst wil correctief referendum invoeren

Minister Guusje ter Horst van Binnenlandse Zaken wil een bindend correctief referendum invoeren. Dat houdt in dat burgers een besluit van de overheid kunnen tegenhouden of terugdraaien. De overheid moet zich aan de uitslag van de volksraadpleging houden.

Ter Horst zal haar voorstel vrijdag voorleggen aan de ministerraad. Betrouwbare bronnen hebben dinsdag een bericht daarover van het NOS Journaal bevestigd. GroenLinks, D66 en regeringspartij PvdA hebben gezamenlijk een wetsvoorstel gemaakt om een bindend correctief referendum mogelijk te maken. Ter Horst kan zich daarin vinden.

Ter Horst  (foto: ANP)

Bejaarde moet via ladder woning in

Een 70-jarige man uit het Roemeense Pitesti kan door een bizarre uitspraak van de rechter alleen nog met een ladder in zijn woning komen. De rechter oordeelde dat de onderverdieping alleen voor de onderbuurman is.

En laat nou net de ingang bij de onderverdieping de enige weg naar de bovenverdieping zijn. De onderbuurman weigert zijn bejaarde bovenbuurman toegang te verlenen tot "zijn grond".

De bejaarde man is woedend. "Hier laat ik het niet bij, ik ga in beroep. Zo kan ik niet leven. Voorbijgangers denken soms dat ik een ramenlapper ben en vragen me of ik hun ruiten ook kan lappen." Laatst had de man nog de politie op de stoep staan, omdat voorbijgangers dachten dat er ingebroken werd. "Die rechter zou zelf eens elke dag met een ladder zijn huis moeten inkruipen, dan zou hij wel anders piepen!"

FA seponeert rode kaart Lampard

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) heeft de rode kaart, die Frank Lampard dit weekend kreeg, geseponeerd. De middenvelder van Chelsea kreeg de prent in de topper tegen Liverpool (2-0).

Lampard werd na een overtreding op Xabi Alonso van het veld gestuurd. Normaal gesproken wordt een speler automatisch voor de duur van drie wedstrijden geschorst, maar in dit geval hoeft de speler van The Blues geen enkel duel te missen.

Meer controle leeftijdgrens games en films

Jongeren kunnen te eenvoudig films en games in handen krijgen met veel gewelddadige beelden, waarvoor ze nog te jong zijn. Winkeliers, bioscopen en videotheken houden zich slechts in 14 procent van de gevallen aan de voorgeschreven leeftijdgrens. Het kabinet wil daar verandering in brengen.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zal overeenkomsten sluiten met verkopers en verhuurders om de controle van de leeftijdgrenzen voor dvd's en games sterk te verbeteren. Over twee jaar moet de grens van 16 jaar voor stevig beeldmateriaal in 70 procent van de gevallen nageleefd worden. Dat heeft Hirsch Ballin vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.



Willem Middelkoop stopt bij RTL Z

Willem Middelkoop stopt per 1 maart als beursanalist bij het financieel economische nieuwsprogramma RTL Z. Hij wil zijn handen vrij hebben voor zijn toenemende zakelijke activiteiten. Middelkoop verkoopt sinds kort fysiek goud en zilver aan klanten. Doordat hij verwacht dat het financiële systeem binnen vijf jaar instort, zouden de edelmetalen een veilige haven kunnen bieden.

Door de kredietcrisis werd Middelkoop via vele tv-optredens bij praatprogramma's snel een bekende Nederlander. Hij was daarom ook in FOK!radio te horen. Daarnaast is hij onder andere de meest gegooglede journalist en zijn er 40.000 exemplaren verkocht van zijn boek 'Als de dollar valt', wat ongekend veel is voor een economisch boek. Middelkoop probeert al jaren de vermeende geheimen van het financiële systeem te ontrafelen.

Middelkoop is nog vier vrijdagen in de maand februari te zien als beursanalist op RTL Z. In totaal heeft hij tegen de 5.000 beurspraatjes gehouden. Middelkoop blijft nog wel dingen doen voor RTL, onder meer als beleggingsexpert en mogelijk als programmamaker. Ook zal hij een nieuw boek publiceren, genaamd 'Overleef de kredietcrisis'.

Met dank aan pberends voor de hergeschreven submit.

Boonen wint tweede etappe in Qatar

Op de dag dat hij te horen kreeg dat de rechtzaak tegen hem over vermeend cocaïnegebruik geseponeerd was, wist Tom Boonen de derde etappe in de ronde van Qatar op zijn naam te schrijven. De Belg was in Doha de snelste voor Danilo Napolitano en Jurgen Roelandts. Ook neemt de Belg de leiderstrui in de ronde over.

In het woestijnland werd tijdens de wedstrijd in waaiers gereden, waardoor het hele veld uiteen getrokken werd. De vroege aanvallers Kohler en Sapa konden hierdoor niet lang vooruitblijven, waarna de overgebleven renners mochten sprinten om de zege. Boonen bleef Napolitano een halve fietslengte voor.

De Belg verklaarde na afloop dat zijn seizoen nu pas begonnen was. "Tijdens de wedstrijd vernam ik de uitspraak van de rechtbank", zei Boonen. "Of ik opgelucht ben? Je kunt zeggen dat mijn seizoen vandaag echt begint. Ik wilde deze overwinning meer dan wat ook."

Van Basten blokkeert transfer Silva

Er is een klein relletje in Amsterdam. Ajax weigert namelijk om Bruno Silva naar AS Roma te laten gaan. Op dit moment is er geen basisplaats voor de verdediger, maar trainer Marco van Basten wil de speler ook niet laten gaan.

"AS Roma heeft een bod gedaan, maar dat werd geweigerd door Ajax, omdat ze hem alleen wilden verhuren tot het einde van het seizoen," liet Henk van Ginkel, zaakwaarnemer van Silva, aan De Volkskrant weten. "Roma wilde ook een optie tot koop in de overeenstemming laten opnemen. Met toestemming van Ajax hebben we er alles aan gedaan om een oplossing te vinden, maar het mocht niet baten."

Van Ginkel vervolgde met de woorden: "Doordat Van Basten hem ernaast heeft gezet, is zijn plek in de nationale ploeg in het geding en komt zijn deelname aan het WK van volgend jaar zomer in Zuid-Afrika in gevaar."

Een jaar geleden maakte Silva de overgang van FC Groningen naar Ajax. In het seizoen 2007/2008 speelde de verdediger nog twaalf wedstrijden, maar daarna verloor hij zijn basisplaats. Tot nu toe speelde hij slechts zeven wedstrijden, waarvan hij er drie op de bank begon.

Testverbod mogelijk deels ingetrokken

Het testverbod dat dit seizoen in de Formule 1 van kracht wordt, zal mogelijk deels ingetrokken worden. Aanleiding hiervoor zijn de problemen die de teams ondervinden met de introductie van KERS. Eerder nog hadden de teams middels de FOTA nog besloten om tijdens het seizoen niet meer te gaan testen.

Het is de vraag of de teams voor de start van het seizoen klaar zijn met het Kinetic Energy Recovery System. "Alle teams ondervinden problemen met KERS, het is nog lang niet zo betrouwbaar als het zou moeten zijn. Niemand zit te wachten op races waar maar een paar auto’s aan de finish komen. Daarom proberen we tot een overeenkomst te komen waarin het testverbod licht aangepast wordt," aldus iemand die anoniem wil blijven.

Om de problemen met KERS te tackelen willen de teams aan het begin van het seizoen nog enkele testsessies ingelasten. Echter het gebruik van KERS is in 2009 nog niet verplicht, waardoor teams er ook voor kiezen om zonder dit systeem rond te rijden.

Webber: "Honderd procent fit voor Melbourne"

Mark Webber heeft er nog altijd het volste vertrouwen in dat hij eind maart weer fit is. Dan begint namelijk het nieuwe Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Australië. In november brak de coureur van Red Bull Racing zijn been.

"Ik heb gelezen dat ik niet honderd procent fit zou zijn voor Melbourne en dat heeft me erg kwaad gemaakt," aldus Webber. "Ik zal er namelijk helemaal klaar voor zijn."

De Australiër volgt inmiddels een speciale therapie, waarbij hij steeds een periode van drie minuten in een cabine moet zitten. Hier is het -130 graden. "k volg deze therapie nu al drie weken. Het is erg goed voor je lichaam en het schijnt ook goed te werken tegen cellulitis, niet dat ik daar last van had maar toch," ging Webber verder. Deze onmenselijk lage temperatuur bevordert de bloedsomloop, waardoor de breuk sneller moet helen. "De resultaten van de afgelopen weken zijn verbluffend. Ik lig nu zelfs een beetje voor op schema."

Webber neemt volgende week voor het eerst weer plaats in zijn Formule 1-bolide. Dan staat er namelijk een test op het circuit van Jerez gepland.

Bruintjes toch naar WK afstanden

Natasja Bruintjes komt in maart, tijdens het WK afstanden in Vancouver, uit op de 1000 meter. Dit besloot de Topsportcommissie Langebaan van de Nederlandse schaatsbond (KNSB) dinsdag. Ook Laurine van Riessen en Margot geven acte de présence op de schaatsmijl. Annette Gerritsen is aangewezen als eerste reserve.

Afgelopen weekend, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Erfurt, voldeden alleen Van Riessen en Boer aan de eisen voor het WK. Bruintjes was de derde Nederlandse schaatsster op deze afstand, maar Gerritsen stond hoger genoteerd op de ranglijst, namelijk negende. Als de schaatsster van DSB één positie hoger zou hebben gestaan, dan was wel aan de eis voldaan.

Zondag pleitte Jac Orie, coach van het DSB-team, nog voor een allesbeslissende skate-off in Salt Lake City. De KNSB zag dit plan niet zitten en wees Bruintjes aan.

Circuit Singapore aangepast

De organisatie van het circuit in Singapore heeft in overleg met de FIA besloten enkele bochten aan te passen. Hiermee hoopt de raceleiding dat het spektakel op het nieuwe circuit in de Aziatische havenstad toeneemt.

Bocht één zal scherper worden, waardoor er daar een inhaalmogelijkheid zal ontstaan. Ditzelfde zal gelden voor bocht veertien. Bocht dertien daarentegen zal minder scherp zijn, waardoor de coureurs er sneller doorheen kunnen en zo meer snelheid richting bocht veertien mee kunnen nemen. Ook worden de in- en uitgangen van de pitstraat aangepast, er een ruimere uitloopstrook bij bocht 22 aangelegd en bij enkele bochten het asfalt verbeterd.

"Hoewel de eerste nachtrace boven verwachting was verlopen, zijn er altijd dingen die beter kunnen", zei Michael McDonough, de technisch directeur van de organisatie. "De veranderingen aan de bochten zullen het inhalen bevorderen en de aanpassingen aan de pitstraat zijn ter verbetering van de veiligheid."

Prince of Persia DLC komt niet naar de PC

Slecht nieuws voor iedereen die zat te wachten op de downloadable content van de PC versie van de nieuwe Prince of Persia. Ubisoft heeft namelijk bekend gemaakt dat de DLC niet naar de PC zou komen, maar alleen voor de Xbox 360 en de PS3 uitkomt. Het betreft hier een uitbreiding die verder zal gaan met het verhaal van Prince of Persia.

Dit blijkt doordat de site BigDownload een mailtje stuurde naar Ubisoft of de DLC ook aangekondigd zou worden voor de PC, ze hebben nooit antwoord gekregen, maar de community manager zei het volgende op het officiële forum van Ubisoft:

"Unfortunately for business reasons we won't be seeing any PoP DLC appear. Sorry guys!"

De DLC verschijnt dus alleen voor de Xbox 360 en de PS3, op 26 februari.



Helaas geen extra content voor de PC-versie.....

[Upd] [IRL] nog geen deal voor Doornbos

Robert Doornbos zal met ingang van het nieuwe seizoen weer op de Amerikaanse circuits terugkeren. De Rotterdammer tekende namelijk een contract bij het team van Newman/Haas/Lanigan, dat in de Indy Racing League (IRL) uitkomt.

In het eerste weekend van april maakt Bobby D, zoals Doornbos in Amerika liefkozend wordt genoemd, zijn rentree. De openingsrace van de IRL staat voor 5 april gepland en wordt in St. Petersburg (Florida) gehouden.

Het afgelopen jaar moest Doornbos noodgedwongen vanaf de zijkant bekijken. De coureur slaagde er namelijk niet in om zijn succesvolle jaar in de Champ Car World Series een vervolg te geven.

Doornbos moet wel met een flinke zak geld over de brug komen om zijn stoeltje bij Newman/Haas/Lanigan veilig te stellen. Er gaan geruchten dat de Rotterdammer drie miljoen euro aan sponsorgeld moet betalen.

Update

Het management van Robert Doornbos heeft via een verklaring op de site van de coureur laten weten dat de deal nog niet rond is. Wel zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.

"Verscheidene nieuwsbladen suggereren dat Robert Doornbos al een contract heeft getekend om in 2009 te gaan racen voor Newman/Haas/Lanigan. Graag bevestigen wij dat de onderhandelingen met de IRL-teams zich in het laatste stadium bevinden, maar zolang er geen officieel persbericht op deze website staat, is er nog geen deal. We hopen dat we Bobby D's plannen zeer snel kunnen aankondigen. Als alles volgens plan gaat, zien we Robert volgend seizoen in de IRL vechten voor het kampioenschap."

Politie onderzoekt bedreigingen Spong

De politie onderzoekt de bedreigingen aan het adres van advocaat Gerard Spong. Dat gebeurt om de juiste beveiligingsmaatregelen te kunnen nemen, maar ook om strafrechtelijk te kunnen optreden tegen de daders.

Dat heeft minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie vandaag aan de Tweede Kamer geschreven. De bedreigingen worden volgens hem serieus genomen. Spong kreeg een stroom haatmails nadat het gerechtshof in Amsterdam recent had bepaald dat PVV-leider Geert Wilders alsnog vervolgd moet worden voor het doen van anti-islamitische uitspraken. Spong was een van degenen die zich voor strafvervolging van Wilders heeft ingezet.

Politie onderzoekt bedreigingen Spong  (foto: ANP)

Autorijden leer je niet door te gamen

Een 15-jarige jongen uit Nijkerk veroorzaakte gisteravond een aanrijding toen hij op de echte weg zijn autorijkunsten uit probeerde die hij in een computerspel had geleerd. De jongen nam daarvoor stiekem de auto van zijn ouders mee en kwam vervolgens in botsing met een 39-jarige bestuurder uit Nijkerk, aldus de politie vandaag.

Na de botsing reed de jongen door en zette de 39-jarige man van de andere auto de achtervolging in. De auto van de jongen raakte hierdoor in een slip. De man wist de jonge bestuurder tot stoppen te manen en droeg hem over aan de politie.

De jongen verklaarde aan de politie dat hij precies wist hoe hij moest autorijden, omdat hij dat had geleerd in een virtuele wereld. Welke spelletjes hij precies had gebruikt is niet bekend. Misschien Burnout?

'Recht op sterven comapatiënte is moord'

Het Vaticaan heeft het staken van de behandeling van comapatiënte Eluana Englaro fel veroordeeld. "Stop deze moord", zei Kardinaal Javier Lozano Barragan, minister van gezondheid van het Vaticaan, in een interview met de Italiaanse krant La Repubblica.

Het Vaticaan mengt zich met deze uitspraak in het euthanasiedebat dat Italië al jaren in de greep houdt. Afgelopen zondag noemde de paus in een toespraak euthanasie nog een "valse oplossing voor het drama van het lijden".

De Italiaanse Eluana Englaro werd dinsdagochtend overgebracht naar een ziekenhuis in de Italiaanse stad Udine om waardig te kunnen sterven. Artsen zullen stoppen met de toediening van kunstmatige voeding.

De 37-jarige vrouw ligt al 17 jaar in coma. De vader van Englaro heeft 10 jaar lang gestreden voor haar recht om te sterven. November vorig jaar gaf het hoogste Italiaanse rechtscollege hem gelijk.

Het overwegend katholieke Italië kent veel tegenstanders van euthanasie. Volgens persbureau AFP zoekt de Italiaanse overheid nog een manier om de dood van Eluana Englaro te voorkomen.

Dorp Oost-Vlieland bestaat officieel niet

Het zal wel even wennen zijn voor de inwoners van Vlielands grootste dorp Oost-Vlieland: het dorp bestaat officieel helemaal niet. Dat heeft een gemeenteambtenaar dinsdag gezegd. De naam Oost-Vlieland komt in geen enkel officieel document voor, sterker nog: het dorp had eigenlijk geen enkele naam.

De ambtenaar stuitte hierop toen hij een zoektocht in de archieven ondernam nadat het Rijk had gevraagd naar de precieze adressen van alle gebouwen op Vlieland. "Schijnbaar was de noodzaak voor het vaststellen van woonplaatsen op Vlieland niet zo groot", aldus de ambtenaar.

De gemeente heeft nog gesproken over nieuwe dorpsnamen op Vlieland. "We zouden de dorpen dan bijvoorbeeld Oost-Vlieland en West-Vlieland kunnen noemen, maar dat is heel erg veel papierwerk."

Oost-Vlieland zal voortaan door het leven gaan als Vlieland. De gemeente zal het plaatsnaambord met Oost-Vlieland zo snel mogelijk vervangen door een bord met de nieuwe naam.

Binnenkort Avatar kleding als achievements

Rare, de ontwikkelaar van de zogeheten Avatars op de Xbox 360, heeft aangegeven dat kleding voor de Avatars binnenkort te unlocken zijn in de games die uit gaan komen op de Xbox 360. Dit zou via hetzelfde systeem moeten gaan als het unlocken van achievements.



Op een paar gratis nieuwe kledingstukken na lopen de avatars nog steeds rond in de kleding die vanaf de launch beschikbaar was gesteld. Daar moet binnenkort dus verandering in komen. Producer Stacey Law heeft aangegeven dat er al verschillende ontwikkelaars interesse hebben getoond in dit nieuwe systeem: "We are currently working with multiple partners who have expressed interest in using Avatars." Binnenkort wordt er meer bekend over de nieuwe kleding voor de Avatars.

Opleidster zelfmoordenaressen opgepakt

De autoriteiten in Irak lijken een succes te hebben behaald in de strijd tegen zelfmoordaanslagen. Vandaag maakte een hoge politie-functionaris bekend dat een opleidster van zelfmoordenaressen is aangehouden. Deze Samira Jassim zou het brein zijn achter enkele tientallen aanslagen.

Jassim recruteerde volgens de politie meer dan tachtig vrouwen. Zij bereidde hen mentaal voor op de martelaarsdood en stuurde hen naar boerderijen in handen van terroristen. Daar werd hun training afgerond, waarna ze klaar waren voor het plegen van zelfmoordaanslagen. Jassim, die in haar omgeving bekend stond als Moeder van de Gelovigen, bracht de vrouwen vervolgens naar de plaatsen waar de aanslagen gepleegd moesten worden.

De verdachte zou inmiddels een bekentenis hebben afgelegd.

Vrouw doodt dochter om nieuwe vriend

Een Canadese vrouw is veroordeeld tot twintig jaar cel voor het vermoorden van haar 12-jarige dochter. De vriend van de moeder dreigde haar te verlaten, omdat hij het niet kon vinden met het kind.

De 34-jarige moeder, Penny Boudreau uit Bridgewater ging met haar dochter Karissa naar een afgelegen plek, waar zij Karissa wurgde met een touw en haar de schedel insloeg. Eenmaal thuis belde ze de politie om Karissa als vermist op te geven. Ze maakte agenten wijs dat het meisje boos was weggelopen. Niet lang daarna deed ze op televisie een emotionele oproep en liet haar tranen vrij stromen. Twee weken later na de vondst van het half ontklede lichaam van Karissa, stonden moeder en vriend vooraan bij de kist.

Penny Boudreau viel uiteindelijk door de mand nadat zij haar verhaal opbiechtte tegen een crimineel die een agent bleek te zijn. Ze verklaarde in de rechtbank dat ze geen andere keus had, omdat ze niet zonder haar vriend kon leven.

Met dank aan Andiamo en WhiteTiger1 voor de submit.

451 dagen cel na 65 openstaande boetes

Een 53-jarige Amsterdamse automobilist is vanochtend door de politie staande gehouden, omdat hij nog 65 boetes had openstaan. Dat heeft de Politie Kennemerland vandaag bekend gemaakt.

De man, die aan de kant gezet werd op de A4 ter hoogte van Hoofddorp, moest 7000 euro betalen. Dit kon hij echter niet betalen, vandaar dat de man is meegenomen naar het politiebureau. Daar is besloten dat hij per direct voor een periode van 451 dagen de cel in moet.

Internet Explorer naar nieuw dieptepunt

Het gaat slecht met Microsofts browser Internet Explorer. Het wereldwijde marktaandeel is nog nooit zo laag geweest als in januari 2009. In die maand werd voor 67,55 procent van alle internetbezoeken Internet Explorer gebruikt, blijkt uit cijfers van Net Applications.

Eind 2008 was dit nog 68,15 procent, schrijft Webwereld. Hiermee zet de dalende trend voor de browser van Microsoft zich voort. Vorig jaar januari had de browser van Microsoft nog een marktaandeel van ruim 75 procent. Het cijfer over januari 2009 is het laagste sinds Net Applications in 2005 begon met meten.

Concurrent Firefox doet betere zaken. Het zag zijn aandeel in januari met 0,19 procent stijgen tot 21,53. En voor het eerst werd meer dan 8 procent van het browserverkeer veroorzaakt door Apple's Safari (8,29 procent tegenover 7,93 procent). Google Chrome, een half jaar oud en sinds december uit bèta, klom iets omhoog van 1,04 naar 1,12 procent. Opera blijft nog steeds stabiel, ongeveer 0,70 procent van de internetters gebruikt deze browser.

Carnavalsvereniging zet gemeentehuis te koop

Het gemeentehuis van Ubbergen staat te koop voor 744.000 euro, zo ontdekte burgemeester Paul Wilbers vanochtend. Bij wijze van carnavalsgrap heeft een van de carnavalsverenigingen van de gemeente gisteravond een te koop-bord in de tuin van het gemeentehuis geplaatst. Wilbers kon er wel om lachen toen hij het ontdekte, zegt hij zelf.

Elk jaar organiseren de plaatselijke carnavalsclubs een ludieke actie in de weken voor carnaval. "Blijkbaar willen de mensen dit jaar van ons af", suggereert Wilbers. "Misschien zijn de bedenkers het niet eens met de eventuele gemeentelijke herindeling die eraan zit te komen of ze willen van het hele gemeentebestuur af. Daar zullen we over een paar weken wel achterkomen."

Caravan Campinglife gestolen

De caravan waarmee de twee presentatoren van het RTL4-programma Campinglife de afgelopen twee seizoenen door Europa trokken, blijkt afgelopen weekeinde in Den Bosch te zijn gestolen. Dat meldde een woordvoerster van tv-producent IdtV vandaag.

In de Brabanthallen in Den Bosch vond een kampeerbeurs plaats waar het populaire RTL4-programma bij betrokken was. Na sluiting van de beurs werd de caravan van presentatoren Sander Janson en Jessica Mendels zondag alvast naar buiten gereden met de intentie hem later op te halen. Toen de tv-makers dat gisteren wilden doen, werden ze geconfronteerd met een lege standplaats. Inmiddels is aangifte gedaan bij de politie.

In deze periode zijn er geen opnamen voor het programma, dus voor de productie heeft de diefstal op dit moment geen gevolgen.

Grrristenen

Kijk hier heb ik dus absoluut geen zin in. Je bent net ontwaakt uit een heerlijk diepe slaap, doezelt nog een beetje na en plots gaat de deurbel. Zondagochtend vroeg. Snel je badjas aan -waar had ik mijn pantoffels ook al weer - dus op de bekende blote voeten op het koude zeil naar beneden, voordeur open en... Kijk ik over een klein kind heen recht in het gezicht van twee blijkbaar heel blije volwassenen.

Been laat Van Beukering en Sibum thuis

Jhon van Beukering en Bas Sibum nemen woensdagavond niet deel aan het competitieduel tegen FC Groningen. De twee spelers van NEC hebben lichte pijntjes en krijgen rust van trainer Mario Been.

Van Beukering zal in de spits door Tim Janssen worden vervangen. Ramon Zomer, die weer terug is na een blessure aan zijn lies, is de stand-in voor Sibum.

Patrick Pothuizen denkt dat NEC een zware avond in het Euroborg-stadion gaat meemaken. "Goede ploeg," aldus de verdediger van de Nijmegenaren. "Fysiek sterk. We moeten ze ver van de goal houden en geen vrije trappen weggeven. Dan moet het goed komen."

Rijlesspelletje helpt niet in echte wereld

Een 15-jarige jongen uit Nijkerk veroorzaakte gisteravond een aanrijding toen hij op de echte weg zijn autorijkunsten uitprobeerde die hij in een computerspel had geleerd. De jongen nam daarvoor stiekem de auto van zijn ouders mee en kwam vervolgens in botsing met een 39-jarige bestuurder uit Nijkerk, aldus de politie vandaag.

Na de botsing reed de jongen door en zette de 39-jarige man van de andere auto de achtervolging in. De auto van de jongen raakte hierdoor in een slip. De man wist de jonge bestuurder tot stoppen te manen en droeg hem over aan de politie.

De jongen verklaarde aan de politie dat hij precies wist hoe hij moest autorijden, omdat hij dat had geleerd in een virtuele wereld.

Heidfeld: "Kampioenschap is einddoel"

Nick Heidfeld slaagde er vorig seizoen niet in om een Grand Prix op zijn naam te schrijven, maar de coureur van BMW denkt nu alweer een stap verder. De Duitser wil namelijk het wereldkampioenschap in de koningsklasse van de autosport op zijn naam schrijven.

"Ik ben niet constant bezig met mijn eerste zege. Het winnen van een race is tenslotte niet mijn einddoel, dat is het winnen van het kampioenschap," liet Heidfeld in een reactie weten. "Tot dusver is er één race geweest die ik mogelijk had kunnen winnen en dat was vorig jaar in Montreal. Die race werd echter gewonnen door mijn teamgenoot, waardoor we daar een dubbelzege konden vieren."

Heidfeld heeft er vertrouwen in dat hij dit jaar in een bolide kan rijden, die goede resultaten kan boeken. "Dankzij de enorme vooruitgang die we vorig jaar hebben geboekt, hoeven we dit jaar niet zo'n grote stap meer te maken. En als de auto goed genoeg is, dan zal ik absoluut proberen om voor de titel te gaan."

Demo Resident Evil 5 al bijna 2 miljoen keer gedownload

De demo van de nieuwe Resident Evil, Resident Evil 5, is in totaal al 1,8 miljoen keer gedownload via Xbox Live. In de eerste drie dagen, toen de demo nog exclusief was voor "Xbox Live Gold members", is de demo 1,3 miljoen keer gedownload. In de dagen daarna werd de demo nog eens 500.000 keer gedownload.

De demo was vooral in Japan erg in trek, maar liefst 53% van de totale downloads kwamen uit Japan, waar de game de naam "Biohazard" heeft.



Zal de game ook 1,8 miljoen keer verkopen op 13 maart?

[WK] Skiester Vonn pakt titel op Super-G

Lindsey Vonn is er dinsdag in geslaagd om de eerste grote prijs tijdens het WK alpineskiën, dat in het Franse Val d'Isère wordt gehouden, in de wacht te slepen. De Amerikaanse pakte namelijk een gouden medaille op de Super-G.

De Française Marie Marchand-Arvier wist beslag te leggen op de zilveren plak. Het brons ging naar de Oostenrijkse Andrea Fischbacher. Anja Pärsson, titelverdedigster op de Super-G, kon niet imponeren en miste zelfs een poortje. Hetzelfde overkwam ook Renate Götschl en Gina Stechert.

Het is voor Vonn de eerste keer dat ze een gouden medaille op een groot toernooi wint. Tijdens het vorige WK, dat destijds in Zweden werd gehouden, werd ze wel twee keer tweede.

Degradatie Roda JC brengt fusie in gevaar

Roda JC en Fortuna Sittard zullen volgend seizoen verder gaan in het betaalde voetbal als fusieclub. Tenminste, als de club uit Kerkrade zich weet te handhaven in de Eredivisie.

L1 meldt namelijk dat een mogelijke degradatie van Roda JC een bedreiging is voor de nieuwe fusieclub. De Stuurgroep Topvoetbal wil met de nieuw te vormen club in de Eredivisie starten. Een degradatie van Roda JC zou de ambities van de fusieclub ondermijnen.

Momenteel staat Roda JC op een zestiende plaats in de Eredivisie. Met deze eindklassering zou de ploeg van Harm van Veldhoven playoffs moeten spelen om degradatie naar de Jupiler League te voorkomen.

AMD lanceert "Fusion For Gaming"

Het handige nieuwe programmatje van AMD, Fusion for Gaming, was al een tijdje in de béta fase, maar is nu beschikbaar voor iedereen.

Fusion for Gaming moet de prestaties tijdens het spelen van een game verbeteren. Het programma schakelt achtergrondprocessen tijdelijk uit, waardoor de processor minder belast wordt en er meer RAM geheugen overblijft. Als je geen game speelt schakelt het programma uiteraard alle achtergrondprocessen weer in.

Je kan helemaal zelf bepalen welke achtergrondprocessen er uitgeschakeld moeten worden, door middel van profielen.

Buiten het uitschakelen van achtergrondprocessen kan Fusion for Gaming ook nog automatisch overklokken als er meer prestaties nodig zijn.

AMD Fusion for Gaming is geschikt voor zowel de 32 bit als de 64 bit versie van Windows XP en Windows Vista. Je systeem moet wel een AMD processor bevatten om gebruik te kunnen maken van het programmatje.

Klik HIER om AMD Fusion for Gaming te downloaden.

Sneeuw verpest persconferentie van Electronic Arts

Die verrekte sneeuw toch ook. Door de hevige sneeuwbuien in Engeland waren EA en DICE helaas verhinderd om een persconferentie te geven. Tsja, dat kan wel eens gebeuren. Maar nu missen we een belangrijke aankondiging: het nieuwe console-only project van DICE. Dat liet EA de genodigden namelijk weten.

Welke nieuwe game lopen we nu mis? Een nieuwe Battlefield-game? Neen, zei EA. Ook een nieuwe Army of Two kunnen we ook op onze buik schrijven. Dan blijven er waarschijnlijk twee games over: een onbekende game en Mirror's Edge 2. We zullen zien.

Tracklist SingStar Queen uitgelekt

Als er al één verandering is geweest de afgelopen paar jaar in gamesland dan is het wel de opkomst van de partygames, met SingStar voorop. Het karaokespel van Sony is na al die jaren nog steeds razend populair en nieuwe delen blijven dan ook maar uitkomen.

Zo staat er ook een deel met alleen maar nummers van Queen op het programma, iets wat Sony ook al eerder heeft gedaan met nummers van ABBA. Belangrijk bij een karaokespel is natuurlijk de tracklist en deze is nu uitgelekt. De game wordt verwacht op zowel de PlayStation 2 als 3, waarbij de oude console met 20 nummers aan de slag mag en de nieuwe met 25. De game wordt ergens in maart verwacht.

Nu is Queen een band met een enorm breed scala aan nummers, wij van de redactie vragen ons dan ook af welke nummers jullie nog missen in deze game!



[Upd] Weer afgelastingen Jupiler League

Het duel tussen sc Cambuur en FC Zwolle, dat voor vanavond op de rol stond, is voor de tweede keer in vijf dagen tijd afgelast. De oorzaak van de afgelasting is de slechte staat van het veld. De nieuwe datum is vastgesteld op 10 februari.

Bovendien is nog altijd niet zeker wie de vierde periode in de wacht zal slepen. Mocht FC Zwolle het duel van sc Cambuur winnen, dan zullen zij met de periodetitel aan de haal gaan. Lukt dit niet, dan valt Fortuna Sittard deze eer te beurt.

Update:

Inmiddels is ook bekend geworden dat het duel tussen BV Veendam en FC Omniworld van vanavond niet doorgaat.

AC Milan heeft 40 miljoen over voor Suárez

Het scoringsvermogen van Luis Suárez is niet onopgemerkt gebleven. AC Milan zou bereid zijn om veertig miljoen voor de Uruguyaan, wiens contract bij Ajax nog drie seizoenen doorloopt, neer te leggen.

Dit werd door Hans Kraay junior maandag in het programma Voetbal International gemeld. Ajax nam Suárez in de zomer van 2007 voor 7,5 miljoen euro over van FC Groningen. Dit zou betekenen dat hij nu bijna zes keer zoveel waard is. De waarde van Suárez bij Ajax is voelbaar, hij was dit seizoen bij 21 van de in totaal 43 goals betrokken als doelpuntenmaker of aangever.

Mijn doel is een grote club. Daarom heb ik voor Ajax gekozen,” vertelde hij Sportweek in december. “Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder, Zlatan Ibrahimovic; allemaal zijn ze via Ajax bij topclubs terechtgekomen.

Zenit bevestigt transfer Arshavin naar Arsenal

Inmiddels heeft ook Zenit St. Petersburg bevestigd dat het Andrei Arshavin heeft verkocht aan Arsenal. Met de transfer is meer dan dertien miljoen gemoeid, het bedrag dat door The Gunners werd genoemd.Arshavin is vanaf vandaag speler van Arsenal.

Zenit-woordvoerder Alexei Petrov heeft dit tegenover Sky Sports bevestigd.

"De clubs zijn er uiteindelijk uitgekomen. Arshavin is vanaf nu speler van Arsenal. Zenit is blij met de deal, het is meer dan de dertien miljoen zoals door Arsenal beweerd."

Het papierwerk moet nog worden afgerond, maar volgens Petrov is dit allemaal aangeleverd voor de deadline van de Premier League.

Voetbalplaatjes massaal uitgewisseld op internet

De verzamelwoede rond de eredivisie-voetbalplaatjes van Albert Heijn is goed merkbaar op internet. Vooral kinderen blijken ze in groten getale online uit te wisselen. Alleen al op Marktplaats staan ruim elfhonderd advertenties waarin voetbalplaatjes worden aangeboden. De vraagprijs loopt op tot vijftig euro.

"Ik heb het complete stickerboek met alle stickers erin. Bieden vanaf 40 euro", schrijft een verkoper uit Heemskerk. Maar er zijn ook heel veel mensen die de plaatjes gratis willen ruilen. “Wie wil mij helpen om het voetbalboek van AH gratis vol te krijgen?”

Niet alleen op verkoopsites worden de voetbalplaatjes aangeboden en verhandeld. Ook op verzamelaarsites zoals misiknog.nl wisselen veel plaatjes van eigenaar. Een woordvoerster van Albert Heijn spreekt ruim twee weken na het begin van de actie van een succes.

"We hebben in totaal 100 miljoen zakjes met voetbalplaatjes beschikbaar. Daarvan zijn er nu 30 miljoen in omloop." Van de 750.000 albums waarin de plaatjes kunnen worden verzameld, is twee derde al verkocht of weggegeven. "Nederlanders zijn nu eenmaal verzamelaars."

De plaatjes zijn nog tot en met 8 maart in de supermarkt te krijgen. Om kinderen de gelegenheid te geven plaatjes uit te wisselen, organiseert het bedrijf op 4 maart een landelijke ruilmiddag.

Nederlandse skiër omgekomen in Zwitserland

Een 51-jarige Nederlandse skiër is afgelopen weekend om het leven gekomen in het Zwitserse Champery. De man is omgekomen bij een dramatisch ongeval, waarbij hij 50 meter naar beneden is gevallen.

De man was met een groep aan het skiën in Champery in Portes du Soleil, maar besloot in zijn eentje buiten de piste te gaan skiën. Aan het einde van de middag was hij echter nog niet terug gekeerd, waarna zijn vrienden alarm sloegen.

Hulpdiensten vonden zijn lichaam rond 18.45 uur bij de zogenoemde Haute Revene. De man was tijdens zijn tocht ten val gekomen en viel daarbij van een vijftig meter hoge helling af.

Johnny de Mol had seks met programmagast

Johnny de Mol heeft vanochtend in de radioshow van Giel Beelen op 3FM gezegd dat hij het wel eens  gedaan heeft met een gast van zijn programma 'Waar is de Mol?' De naam van de bekende dame wilde hij niet noemen.

Johnny kwam tot deze uitspraak nadat Giel opmerkte dat hij een 'crush' had gekregen op actrice Jennifer Hoffman, een van de gasten uit zijn tv-show. De 30-jarige Johnny reageerde hierop met "Niet alleen op Jennifer hoor".

Giel vroeg verder: "Heb je dan weleens seks gehad met een van de gasten van je programma?" Johnny reageerde bevestigend "Ja, dat heb ik." Hij vertelde wel dat hij daar nu niets meer mee heeft, het was alleen in Afrika waar de opnames van zijn tv-programma plaatsvonden.

Enkele dames die meededen aan zijn programma zijn niet de minste, namelijk Hanna Verboom, Doutzen Kroes, Ilonka Elmont, Jennifer Hoffman en Kim Feenstra.

Väyrynen weken uitgeschakeld

SC Heerenveen kan de komende weken niet over Mika Väyrynen beschikken. De middenvelder van de Friese formatie liep afgelopen weekend, tijdens het uitduel tegen Ajax (0-1), een blessure aan zijn knie op.

De kwetsuur ontstond na een overtreding van Miralem Sulejmani. Een MRI-scan heeft inmiddels uitgewezen dat er geen zwaar letsel is, maar de knie zou wel een fikse tik hebben gehad.

"Mika moet eerst een week rust nemen, zodat de knie kan herstellen. Daarna beginnen we weer met de trainingsopbouw. Wanneer hij weer kan spelen, is afwachten. Hij is in het ergste geval zes tot acht weken uit de roulatie", aldus Erik ten Voorde, fysiotherapeut van SC Heerenveen.

Scholier (17) gegrepen door trein

Een 17-jarige Belgische scholier uit Zele is gistermiddag overleden, nadat hij op een bewaakte spoorwegovergang werd gegrepen door een passerende trein. De fietsende jongen heeft waarschijnlijk geen waarschuwingssignalen gehoord, omdat hij een iPod droeg. Dat hebben diverse Belgische media gemeld.

Falco Christians was op weg van school naar huis. Ondanks de enorme klap was hij niet op slag dood, er is nog geprobeerd hem te reanimeren, maar het mocht niet baten. Een uur na het ongeval is Falco overleden aan zijn verwondingen.

Volgens autoriteiten en ooggetuigen werkten de spoorbomen en alarmsignalen normaal. Enkele bronnen hebben verklaard dat de jongen de overgang een beetje afsneed, en langs de korte slagboom fietste. Hulpdiensten meldden dat het onwaarschijnlijk is dat de jongen bewust tussen de slagbomen slalomde.

De scholier was een groot atletiektalent. Het is dan ook als een donderslag bij heldere hemel aangekomen bij de Atletiekvereniging in Zele. "Een heel zwaar en vreselijk verlies. Falco was een groot talent in onze club, zowel in het steeplechase als bij het veldlopen. Hij heeft één jongere zus en één broer".

Justitieel Incasso Bureau trekt 2576 boetes in

Automobilisten die tussen 1 mei en 15 september op de Fokkerstraat in Assen met een te hoge snelheid geflitst werden, hebben geluk: alle 2576 boetes die in die periode zijn uitgedeeld, zijn ingetrokken. Dat maakte de politie vandaag bekend.

De flitspaal in Assen was niet op tijd aan een periodieke keuring onderworpen en daarom niet meer geijkt. Hierdoor zijn alle boetes ongeldig. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) loopt als gevolg hiervan in totaal 100.000 euro aan snelheidsovertredingen mis.

Ook in Veenhuizen is een paal vorig jaar te laat gekeurd. Daar werden in totaal 64 boetes ingetrokken. Inmiddels hebben alle betrokkenen die de boete al hadden betaald, hun geld teruggestort gekregen, zo meldt de politie.

Davis in Amstel Gold Race en Waalse Pijl

Allan Davis heeft het voornemen om in 2009 aan de start van de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl te verschijnen. Daarnaast zou de sprinter van Quick-Step ook nog oren hebben naar een startbewijs voor de klassieker Milaan-San Remo.

"De Amstel Gold Race en de Waalse Pijl zijn wedstrijden die mij op oudere leeftijd waarschijnlijk meer en meer gaan liggen,", liet Davis, die een week geleden de Tour Down Under op zijn naam schreef, weten.

Bovendien speelt de Australiër, die ook aan de Giro d'Italia deelneemt, nog met de gedachten om aan de Tour de France te beginnen. "Ik heb er dan geen moeite mee ook voor Tom Boonen te werken."

Man dood door exploderende gsm

Een werknemer van een computerwinkel in de Chinese stad Guangzhou is enkele dagen geleden overleden door een exploderende gsm. Dat heeft de Britse krant The Times vandaag gemeld.

De autoriteiten hebben nog niet veel informatie naar buiten gebracht. Zo is nog onbekend hoe oud de man is, om welk merk telefoon het gaat en wat de oorzaak was van de ontploffing.

Het slachtoffer zou geknoeid hebben met de batterij van de mobiele telefoon. Nadat hij het toestel had opgeladen, deed hij hem in zijn borstzak. De mobiel ontplofte even later door een nog onbekende oorzaak. Een collega hoorde de knal, maar was te laat om hulp te verlenen. De man is waarschijnlijk in zijn halsslagader geraakt; hij lag in een plas bloed.

Twee jaar geleden kwam een 22-jarige smid in een ijzermijn ook al om het leven door een ontploffende telefoon. Die gsm bleek oververhit te zijn. Er zijn in China sinds 2002 al zeker negen mobiele telefoons ontploft.

Rossi zet Formule 1 uit zijn hoofd

Valentino Rossi acht de kans klein dat hij ooit nog in de Formule 1 zal debuteren. In 2006 had de Italiaan nog wel de mogelijkheid om de overstap van de MotoGP naar de koningsklasse van de autosport te maken, maar koos er toen voor om op de motor te blijven zitten.

"Ik heb mijn kans gehad en heb in 2006 al besloten om op de motoren te blijven racen. Die keuze is al gemaakt, en ik denk ook niet dat ik nog een nieuwe kans zal krijgen," liet Rossi, die vorig jaar zijn achtste MotoGP-titel in de wacht sleepte, in een reactie weten.

Als beloning voor de eerder genoemde prestatie mocht de motorrijder op het circuit van Mugello in een Ferrari testen.

AZ bekert op 5 maart tegen NAC Breda

De Nederlandse voetbalbond heeft het duel tussen AZ en NAC Breda, in het kader van de KNVB beker, op 5 maart vastgesteld. De wedstrijd tussen de twee ploegen begint om 20:45 uur. Op diezelfde dag treffen ook Roda JC en FC Volendam elkaar. Deze confrontatie begint drie kwartier eerder.

Op 4 maart is de wedstrijd tussen FC Twente en De Graafschap gepland, die om 18:30 uur in de Grolsch Veste zal starten. De laatste kwartfinale, het duel tussen sc Heerenveen en NEC, wordt ook op die dag gespeeld, maar begint om 20:45 uur.

Het bekerprogramma zorgt ervoor dat een aantal wedstrijden in de Eredivisie verschoven moesten worden. Het treffen tussen NEC en AZ stond voor 7 maart op het programma, maar wordt nu een dag later gespeeld. Deze wijziging heeft weer als gevolg dat het treffen tussen sc Heerenveen en FC Groningen naar 18:45 uur is vervroegd. Dit heeft te maken met de uitzending op een kanaal van Eredivisie Live.

Roda JC en Fortuna Sittard fuseren

Roda JC en Fortuna Sittard zullen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaan fuseren. De stuurgroep, die verantwoordelijk was voor het onderzoek naar mogelijk- en onmogelijkheden, heeft een positief advies voor deze actie uitgegeven.

De besturen van zowel Roda JC als Fortuna Sittard hebben inmiddels laten weten positief tegenover een fusie te staan. Later vandaag zal men met een verklaring naar buiten treden.

Het personeel van Fortuna Sittard werd vanochtend, rond de klok van 10:00 uur, door directeur Hans Erkens geïnformeerd. Diverse bronnen binnen de club melden overigens dat een aantal ondernemers bereid is de nieuwe fusieclub financieel te steunen. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat, maar de begroting van de nieuwe ploeg zal tenminste twintig miljoen euro per jaar zijn.

De fans van Fortuna Sittard zijn het echter niet met de fusie eens en roepen mensen via de website Fortunahome.com op hun onvrede te uiten. "Laat uw ongenoegen heel duidelijk blijken. Bij de bestuurders, de beslissingmakers, bij de provincie, bij de media (die dit bewust niet eerder hebben verteld) en bij de zakelijke mensen die bewust hebben gekozen om onze club kapot te maken. Laat het ze gerust merken! Uiteraard alles binnen de grenzen van de wet."

De webmasters van Fortunahome.com, die onder fans van de Zuid-Limburgse club erg populair is, hebben gezegd een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van het indienen van een schadeclaim. "We zullen de club namelijk niet zonder slag of stoot om laten vallen."

Voor meer sportnieuws kijk je op FOK!sport.

Sokkenroof waarschijnlijk verzonnen

De negenjarige jongen uit Helmond die afgelopen zaterdag onder dwang zijn fiets, schoenen en sokken moest afgeven aan twee jongens, heeft deze beroving waarschijnlijk uit zijn duim gezogen. Dit is het ‘zeer sterke vermoeden’ van de politie na een zeer uitgebreid onderzoek. Met name een gedetailleerde getuigenverklaring wijst in deze richting. De verdachte die is aangehouden, beschikt over een ijzersterk alibi. Hierop is de knul met de nieuwe feiten geconfronteerd.

Vooralsnog komt de politie tot de conclusie dat de beroving waarschijnlijk nooit heeft plaats gevonden. Desondanks gaat het onderzoek nog gewoon door. Een woordvoerder van de politie beaamt dat het ongebruikelijk is om in dit stadium van het onderzoek al twijfels naar buiten te brengen. Dat de politie het nu toch gedaan heeft, komt omdat de beroving van een negenjarige een ‘grote impact’ heeft. Ook zijn er de laatste tijd nogal wat overvallen en vernielingen geweest in Helmond. Om de inwoners niet al te ongerust te maken, heeft de politie gekozen voor meer openheid.

Volgens zijn ouders is het jongetje erg overstuur. Hij kwam thuis met het verhaal dat hij bij het voetbalveld aan de Kaldersedijk in de wijk Brandevoort door twee jongens gedwongen werd om zijn fiets, schoenen en sokken af te geven. Hierna is hij op blote voeten naar huis gegaan. Zijn familie wil publiciteit liever vermijden.

Deze beroving was gisteren het gesprek van de dag in de nieuwbouwwijk. Buurtbewoners reageerden geschrokken. Het veld wordt regelmatig gebruikt door spelende kinderen aldus ouders uit de buurt. Zij hebben er nooit bij stilgestaan dat het terrein, ondanks dat het wat afgelegen ligt, onveilig zou kunnen zijn. Er staan een paar huizen met goed zicht op het sportcomplex, en er lopen regelmatig mensen rond die hun hond uitlaten.

Met dank aan fokkefokkema voor de submit

Scholen dicht in besneeuwd Groot-Brittannië

Na een ijskoude nacht en weersvoorspellingen van meer sneeuw, zijn scholen in Groot-Brittannië vandaag voor de tweede dag op rij gesloten. Ook luchthavens ondervinden nog veel overlast van het winterweer. Honderden vluchten zijn afgelast of vertraagd.

Miljoenen Britten gingen vandaag weer aan het werk, nadat het vervoer langzaam weer op gang kwam na de problemen van gisteren. Tienduizenden schoolkinderen kregen echter nog een dag vrij. "Ik ben gek op sneeuw", zei een 6-jarig meisje. Zakenmensen waren iets minder enthousiast. Zij becijferden de kosten van de hevige sneeuwval gisteren en de falende infrastructuur. De schade wordt geschat op ongeveer 1,2 miljard Britse ponden (1,3 miljard euro).

Het zuiden van Engeland had gisteren te kampen met de hevigste sneeuwval sinds 1991. Bijna 6,5 miljoen mensen konden daardoor niet op hun werk komen.

Scholen dicht in besneeuwd Groot-Brittannië  (foto: ANP)

Meer controle op leeftijdgrens voor film en game

Jongeren kunnen te eenvoudig films en games in handen krijgen met veel gewelddadige beelden, waarvoor ze nog te jong zijn. Winkeliers, bioscopen en videotheken houden zich slechts in 14 procent van de gevallen aan de voorgeschreven leeftijdgrens. Het kabinet wil daar verandering in brengen.

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie zal overeenkomsten sluiten met verkopers en verhuurders om de controle van de leeftijdgrenzen voor dvd's en games sterk te verbeteren. Over twee jaar moet de grens van 16 jaar voor stevig beeldmateriaal in 70 procent van de gevallen nageleefd worden. Dat heeft Hirsch Ballin vandaag aan de Tweede Kamer geschreven.

Roda JC en Fortuna Sittard fuseren

Roda JC en Fortuna Sittard zullen met ingang van het nieuwe voetbalseizoen gaan fuseren. De stuurgroep, die verantwoordelijk was voor het onderzoek naar mogelijk- en onmogelijkheden, heeft een positief advies voor deze actie uitgegeven.

De besturen van zowel Roda JC als Fortuna Sittard hebben inmiddels laten weten positief tegenover een fusie te staan. Later vandaag zal men met een verklaring naar buiten treden.

Het personeel van Fortuna Sittard werd dinsdagochtend, rond de klok van 10:00 uur, door directeur Hans Erkens geïnformeerd. Diverse bronnen binnen de club melden overigens dat een aantal ondernemers bereid is de nieuwe fusieclub financieel te steunen. Het is niet bekend om hoeveel geld het gaat, maar de begroting van de nieuwe ploeg zal tenminste twintig miljoen euro per jaar zijn.

De fans van Fortuna Sittard zijn het echter niet met de fusie eens en roepen mensen via de website Fortunahome.com op hun onvrede te uiten. "Laat uw ongenoegen heel duidelijk blijken. Bij de bestuurders, de beslissingmakers, bij de provincie, bij de media (die dit bewust niet eerder hebben verteld) en bij de zakelijke mensen die bewust hebben gekozen om onze club kapot te maken. Laat het ze gerust merken! Uiteraard alles binnen de grenzen van de wet."

De webmasters van Fortunahome.com, die onder fans van de Zuid-Limburgse club erg populair is, hebben gezegd een onderzoek te starten naar de mogelijkheid van het indienen van een schadeclaim. "We zullen de club namelijk niet zonder slag of stoot om laten vallen."

OM schort vervolging Wilders niet op

Het Openbaar Ministerie (OM) in Amsterdam schort het onderzoek voor de vervolging van politicus Geert Wilders niet op. Justitie gaat gewoon door met de vervolging, totdat de procureur-generaal bij de Hoge Raad een besluit neemt dat eventueel van invloed op de zaak is. Dat heeft een woordvoerder van het OM vandaag desgevraagd laten weten.

Geert Wilders stapt naar het hoogste rechtscollege om het besluit van het gerechtshof in Amsterdam dat hij vervolgd moet worden voor discriminatie, aanzetten tot haat en beledigen van groepen mensen, ongedaan te maken. Daarvoor heeft hij advocaat Bram Moszkowicz ingeschakeld.

OM schort vervolging Wilders niet op  (foto: ANP)

Slachtoffers hiv-zaak eisen miljoen euro

Veertien slachtoffers van de Groningse hiv-zaak eisen een miljoen euro schadevergoeding van de drie mannen die hen tijdens seksfeesten opzettelijk met het hiv-virus zouden hebben besmet. Dat meldt hun advocaat Fred Kappelhof dinsdag. De slachtoffers beginnen woensdag een civiele procedure tegen het drietal.

De drie mannen werden in november door de rechter veroordeeld tot negen, vijf en anderhalf jaar cel. Twee van hen zouden volgens de rechter enkele slachtoffers hebben geïnjecteerd met besmet bloed, al kon niet worden bewezen dat de slachtoffers daardoor ook daadwerkelijk besmet zijn geraakt.

Omdat de slachtoffers de drie verantwoordelijk houden voor de besmettingen begint woensdag een civiele procedure waarin ze gezamenlijk één miljoen euro schadevergoeding eisen. Volgens Kappelhof gaat het daarbij aanvankelijk om een voorschot. Deskundigen zullen volgens hem nog onderzoeken welk bedrag reëel is. Het bedrag van één miljoen is gebaseerd op onder andere het psychische leed en de fysieke problemen die de slachtoffers ondervinden, zegt de advocaat.

Hoewel de rechter in november oordeelde dat niet bewezen kan worden dat de slachtoffers door de drie besmet zijn geraakt met het hiv-virus, houdt Kappelhof de drie hier wel verantwoordelijk voor. Hij wil dan ook de bewijslast omkeren, wat betekent dat het trio moet aantonen dat de besmettingen niet van hen afkomstig zijn.

Op de bezittingen van de drie veroordeelden is beslag gelegd. Kappelhof schat dat het nog wel een jaar of langer kan duren voordat de rechter uitspraak heeft gedaan.

  (foto: ANP)

Street Fighter IV en Resident Evil 5 komen naar Home

Ondanks dat Home, de langverwachte virtuele wereld van Sony, op dit moment nog in de bèta-fase zit is er al genoeg te doen. Zo is het bijvoorbeeld al mogelijk om te vliegen in de Red Bull Air Race en kun je een kijkje nemen in de speciale Uncharted en Resistance-kamers. Sony wil met nieuwe updates Home interessant houden en dus komen ze binnenkort met nieuwe content.

Het Japanse tijdschrift Famitsu heeft nieuwe screenshots geplaatst waarin we kunnen zien dat Resident Evil 5 en Street Fighter IV hun intrede zullen maken in Home. Denk hierbij aan kleren, attributen en een speciale Resident Evil 5 kamer. Sommige items zul je moeten kopen in de PlayStation Store, terwijl andere items in Home worden toegevoegd door Trophies te halen. De screenshots zijn hieronder te bekijken.








Left 4 Dead op liefdespad met valentijnskaarten

Valentijnsdag zit er alweer aan te komen. Ik verwacht nu dat menig mannelijke gamer in de stress schiet met de vraag wat ze hun vrouwelijke wederhelft nu weer moeten geven. Mocht zij ook een gamer zijn dan kom je het dit keer erg makkelijk van af mits je één van de volgende kaarten wilt geven.

Er zijn namelijk een aantal originele kaarten opgedoken met de game Left 4 Dead als inspiratiebron. Deze kun je hieronder zien.



Mocht je ze echt helemaal geweldig vinden, dan kun je hier een printbare PDF vinden.

[NBA] Nieuw record voor Bryant

Kobe Bryant heeft een nieuw record op zijn naam gezet. De ster van de Los Angeles Lakers scoorde 61 punten tegen de New York Knicks in de Madison Square Garden. De Lakers wonnen overigens met 117-126.

De 61 punten van Bryant zijn op zich geen bijzonderheid voor hem meer. Hij scoorde er eerder al 81 tegen de Toronto Raptors en 62 tegen de Dallas Mavericks. Maar het record wordt bijzonder gemaakt door het feit dat nog nooit in de geschiedenis van de NBA een speler 61 punten scoorde in de Madison Square Garden tegen de Knicks. Op het offensieve gedeelte van de Lakers was weinig op aan te merken. De bal ging richting de Spanjaard Pau Gasol of Bryant en dat stond garant voor score. Gasol eindigde de wedstrijd met 31 punten en veertien rebounds. Door de blessure van Andrew Bynum mocht Lamar Odom in de basis starten. Odom kwam tot zes punten, veertien rebounds en vier assists.

Er werd ook door de Knicks gescoord, onder andere door Al Harington en David Lee. De grote duo van de Knicks doen het goed op zowel de offensieve gedeelte als defensieve. Lee scoorde 22 punten en pakte twaalf rebounds terwijl Harington goed was voor 24 punten en zes rebounds.

Uitslagen in de NBA

ThuisUitUitslag
New York KnicksLos Angeles Lakers117-126
Orlando MagicDallas Mavericks95-105
Washington WizardsMemphis Grizzlies97-113
Miami HeatLos Angeles Clippers119-95
New Orleans HornetsPortland Trailblazers89-97
Phoenix SunsSacramento Kings129-81
Utah JazzCharlotte Bobcats105-86
Golden State WarriorsSan Antonio Spurs105-110

Film: The Boy In The Striped Pyjamas

Het is 1943, de Tweede Wereldoorlog is in volle gang. Het Duitse jongetje Bruno merkt hier echter niet zo veel van, hij kan nog gewoon met zijn vriendjes op straat spelen. Op een dag moet Bruno verhuizen van Berlijn naar het platteland omdat zijn vader, een nazi-officier, is overgeplaatst. Het huis is groot en ongezellig, maar vanuit zijn raam ziet Bruno in de verte een ‘gezellige boerderij’ met een groot hek eromheen, en boeren in ‘gestreepte pyjama’s’. Ondanks dat zijn moeder het hem verboden heeft, gaat Bruno op onderzoek uit en sluit vriendschap met een jongen die op de boerderij verblijft.


Verschillende ruimteschepen in screenshots Star Trek Online

Een half jaartje terug werd bekend dat ontwikkelaar Cryptic de licentie voor Star Trek Online had overgenomen en druk bezig was met de ontwikkeling van deze MMO. Sindsdien druppelen langzaam maar zeker meer beelden binnen die een impressie moeten geven van de game. Vandaag kunnen we kijken naar twee ruimteschepen en een warpmotor.

Wanneer de game moet gaan verschijnen is nog niet bekend.



In Star Trek Online mag je spelen als kapitein van een ruimteschip van de Federation of de Klingons. Niet tijdens de oorlog die de twee facties uitvoeren in de 23e eeuw, maar in het begin van de 25e eeuw. In een tijd na alle TV-series kortom. Je zult je eigen schip kunnen uitrusten op een manier die jij wilt en je eigen crew kunnen trainen. Vervolgens kun je de verre ruimte gaan verkennen met je schip of aan land gaan op planeten of andere ruimteschepen.

Milan heeft 15 miljoen over voor Beckham

AC Milan gaat volgens The Sun een bod van vijftien miljoen euro uitbrengen op David Beckham. De Engelsman is nog eigendom van het Amerikaanse Los Angeles Galaxy, maar speelt momenteel op huurbasis in Italië. Het plan is echter dat hij Milan begin maart weer verlaat.....

Als het aan Milan ligt, blijft Beckham echter voorgoed en om dat te bewerkstelligen hoopt het sponsors te vinden om de transfer en het salaris van de international te bekostigen.

Vice-voorzitter Adriano Galliani van Milan: "Hem (Beckham, red.) verliezen zou erg jammer zijn, dat is de reden dat we een poging gaan doen om hem te behouden." De Engelsman verdient bij LA Galaxy een kleine vijf miljoen euro per jaar, een salaris wat Milan hem ook wil gaan bieden.

Punt is echter dat Beckham in de VS veel meer verdiend dan zijn basissalaris, het totaal komt uit op zo'n dertien miljoen euro per jaar, een bedrag wat voor Milan niet op te brengen is. Dat is de reden dat de Italianen druk op zoek zijn naar sponsors om het toch mogelijk te maken om Becks aan te trekken.

De Graafschap moet vrezen voor straf

De Graafschap komt mogelijk niet weg met het straffen van de fan, die zondagmiddag tegen PSV het veld op kwam en een scheidsrechter omduwde.

De Superboeren moeten zelfs vrezen voor puntenaftrek. "Dat behoort tot de mogelijkheden," zegt voorlichter Frank Huizinga van de KNVB in de Gelderlander.

"Dat is eerder al eens (bij een duel van Jong Ajax waar spelers van Feyenoord werden gemolesteerd, red.) door de aanklager geëist, echter wel voorwaardelijk. De tuchtcommissie heeft dat toen niet overgenomen. Maar alle straffen behoren tot de mogelijkheden. De aanklager betaald voetbal kijkt overigens wel naar de strafkaart van een club en de verwijtbaarheid."

De KNVB heeft Felix Schaufeli inmiddels een stadionverbod opgelegd van tien jaar. De Graafschap zelf heeft de 'duwer' voor vijftien jaar een stadionverbod opgelegd.

Bedenker Playmobil overleden

De geestelijk vader van Playmobil is overleden. Hans Beck overleed afgelopen vrijdag op 79 jarige leeftijd aan een ernstige ziekte. Dit maakte het Duitse Geobra Brandstätter, het bedrijf dat Playmobil maakt, gisteren bekend.

Playmobil kwam in 1974 voor het eerst op de markt en sinds die tijd zijn er meer dan 2,2 miljard producten van verkocht. Playmobil kan men tegenwoordig in meer dan zeventig landen kopen in veel verschillende vormen, waaronder piratenpoppetjes, Romeinen en ridders.

Playmobil is nog steeds razend populair, inmiddels bestaan er 500 verschillende Playmobil poppetjes. Playmobil werd 'speelgoed van het jaar 2008' en boekte dat jaar een recordomzet: deze nam met elf procent toe tot 452 miljoen euro.


Playmobil, geschikt voor alle leeftijden

 

Drie dagen ploeteren op de Cito-toets

Ruim 150.000 leerlingen van groep acht beginnen vandaag aan de Cito-toets. Net als voorgaande jaren doet 85 procent van de basisscholen er aan mee. Het is de veertigste keer dat de Cito-toets in de hoogste klas wordt afgenomen.

De test bestaat uit tweehonderd meerkeuzevragen. Het Cito zegt dat de toets een goede voorspeller is van het succes in de verschillende typen van het voorgezet onderwijs.

Wellicht is het de laatste keer dat de Cito-toets in februari is. De PO-raad, koepel van het primair onderwijs, wil de test later in het jaar laten afnemen. Staatssecretaris Sharon Dijksma van Onderwijs heeft daar positief op gereageerd. Veel scholen zijn er tegen en het Cito ook. De Cito-toets duurt tot en met donderdag. Begin maart krijgen de scholen de resultaten van de tests binnen.

Leerlingen maken de Cito-toets  (foto: ANP)

'De dag waarop de muziek stierf'

De dag waarop de muziek stierf, is voor veel muziekliefhebbers 3 februari 1959. Die dag kwam rock-'n-roll-zanger Buddy Holly op tragische wijze om het leven.

Vijftig jaar geleden stortte het vliegtuigje dat Holly en een deel van zijn band naar een volgend optreden zou brengen vlak na de start neer. Niemand overleefde de crash. Holly overleed op 22-jarige leeftijd.

Al op zijn zestiende was Charles Hardin Holley, zoals Buddy werkelijk heette, een succesvol muzikant. De jonge ster is vooral bekend van de nummers That'll Be The Day, Oh Boy, Peggy Sue, Maybe Baby en We'll Allright.

In 1971 beschreef Don McLean in het nummer American Pie de dood van Holly als "the day the music died". Radio 5 staat vandaag de hele dag in het teken van de rock-'n-roll-legende.

Italiaanse 'mag' sterven na 17 jaar coma

De Italiaanse comapatiënte Eluana Englaro is vannacht overgebracht naar een ziekenhuis waar ze op een waardige manier kan sterven. De vrouw was het symbool geworden van een felle juridische strijd over het recht op sterven in Italië.

Dat meldde het Italiaanse persbureau Ansa vandaag. De 37-jarige Englaro werd in een ambulance overgebracht van een katholiek ziekenhuis in Lecco bij Milaan naar een geriatrisch hospitaal bij Udine. Een groep demonstranten tegen euthanasie probeerde tevergeefs het vertrek van het voertuig te beletten.

De vader van de vrouw kreeg na een strijd van tien jaar vorig jaar gelijk van het hoogste Italiaanse rechtscollege. Hij had geëist dat de artsen zouden stoppen met het kunstmatig voeden van zijn dochter, die na een ongeval al zeventien jaar in coma ligt.

De uitspraak van de rechters was een mijlpaal in het overwegend katholieke land. Paus Benedictus XVI verklaarde zondag nog "van harte” de Italiaanse bisschoppen te steunen die zich ertegen verzetten dat de behandeling van Englaro wordt gestaakt.


Eluana Englaro  (foto: DAG)

Eindelijk update voor het HDMI geluid probleem

Na het installeren van "The New Xbox Experience" had een klein percentage Xbox 360-bezitters, die hun Xbox 360 hadden aangesloten via HDMI, geen geluid meer. Er was al een tijdelijke oplossing door je hard drive van je Xbox 360 af te halen, maar nu gaat Microsoft vandaag een update uitbrengen die dit probleem permanent oplost.

De update wordt automatisch gedownload zodra je je Xbox 360 aanzet en een connectie met internet hebt. De update verschijnt om 11:00 Nederlandse tijd.



Eindelijk weer geluid.....

DVD: Flikken Maastricht - seizoen 2

In 2007 besloot de TROS een Belgisch succesnummer over te hevelen naar de Nederlandse buis. De serie, Flikken was in België al een groot succes, en de TROS achtte de tijd rijp om er een Nederlandse variant van te maken. Al na een paar afleveringen bleek dat de TROS met Flikken Maastricht een Nederlands succesnummer in handen had; meer dan een miljoen kijkers keken elke aflevering naar de fictieve avonturen van het Maastrichtse politiekorps, met hoofdrollen van Victor Reinier en Angela Schijf. Door het kijkcijfersucces bestelde de TROS bij Eyeworks een tweede seizoen en Uitgever CV Publishing besloot ook deze serie uit te brengen op dvd.

Tien dollar smartengeld voor porno tijdens Super Bowl

Amerikaanse tv-kijkers die werden geconfronteerd met pornobeelden tijdens de live-uitzending van de Super Bowl-sportwedstrijd, hebben recht op tien dollar smartengeld. Dat maakte een kabelmaatschappij in Tucson (Arizona) bekend.

Duizenden sportliefhebbers in Tucson werden tijdens de uitzending van de finalepartij van het American footballseizoen verrast met een pornoscene van dertig seconden. De kabelmaatschappij Comcast gaat uit van kwaadaardige opzet, meldden Amerikaanse media vandaag. Op de beelden is te zien hoe een man zijn rits opent en zijn geslachtsdeel tevoorschijn tovert. Justitie in Arizona buigt zich inmiddels over de zaak.

Vijf jaar geleden was er ook al een seksrelletje tijdens de finale van de Super Bowl. Van zangeres Janet Jackson, die tijdens de pauze in het stadion optrad, was korte tijd een naakte borst te zien. De omroep CBS kreeg een boete van 550.000 dollar opgelegd.

Boek: Stan Storimans - Oog op de wereld

Vorig jaar was hij zelf ineens wereldnieuws: Stan Storimans. Omgekomen tijdens het uitoefenen van zijn geliefde vak, getroffen door een bom tijdens het filmen van een oorlog. Dit wordt vaak omschreven als 'sterven in het harnas'. Voor Storimans werd dit werkelijkheid. Nu, enkele maanden na zijn dood, ligt er een nieuw boek in de winkels: Oog op de wereld. Een boek met verhalen van Stan Storimans, een boek dat hij al in de planning had zitten vóór hij de dood vond op die noodlottige dag. Zijn echtgenote wilde dit voor hem afmaken, mede ook als document voor hun kinderen. Om het boek verder te vervolmaken, zijn er naast het verhaal van Stan, verhalen van collega's en vrienden in opgenomen. Samen vormen zij een mooi geheel dat niet alleen voor Stan's kinderen, maar ook zeker voor alle nieuwsgeïnteresseerden een mooie erfenis is van een vakman pur sang, want dat Storimans dat was, mag inmiddels wel duidelijk zijn.

Schietpartij McDonalds Best

Rond 14.00 uur gisterenmiddag heeft er een schietpartij plaatsgevonden op het parkeerterrein van de McDonalds in Best. Eén man raakte hierbij gewond en werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij is buiten levensgevaar. Er zijn inmiddels twee verdachten aangehouden.

Even na de schietpartij is de McDonalds door de politie ontruimd en werd het parkeerterrein behorende bij het restaurant volledig afgezet. De politie heeft bekendgemaakt dat er meerdere schoten zijn gelost, maar kan niets zeggen over de identiteit van de daders of het slachtoffer. Ook over de toedracht van de schietpartij is niets bekend.

Dodelijk treinongeval station Eindhoven

Een dodelijk ongeval op het NS-station van Eindhoven heeft het gisteren voor gezorgd dat er zeker een uur lang geen treinverkeer mogelijk was van en naar Eindhoven. De afsluiting vond plaats rond 17.15 uur, waardoor er sprake was van een grote drukte op en rondom het station.

Er is ongeveer anderhalf uur onderzoek gedaan op perrons 1 en 2. Deze perrons worden gebruikt voor treinverkeer richting het zuiden van het land. Deze perrons werden op last van de politie volledig ontruimd.

Op de andere spoorbanen kwamen nog enkele treinen aan tussen 17.00 en 17.30 uur, zodat reizigers uit konden stappen. Er vertrokken echter geen nieuwe treinen meer en ook treinen die nog moesten vertrekken richting Eindhoven werden enige tijd geannuleerd.

Inmiddels is het treinverkeer van en naar Eindhoven op alle perrons weer hervat. De KLPD liet weten dat zij vermoeden dat het om een zelfdoding gaat.

Twente haalt twee spelers en Maaroufi vertrekt

FC Twente heeft zich op de laatste dag van de transfermarkt nog geroerd en twee spelers gehaald voor het tweede elftal. Ibrahim Maaroufi vertrok.

Martin Sus en Petteri Pennanen, allebei achttien jaar, komen de gelederen van Twente per direct versterken. Voorlopig zullen ze echter voor het beloftenelftal gaan spelen. Sus komt over van FC Brno, Pennanen van KuPS uit Kuopio Finland.

Naast de komst van het tweetal staat het vertrek van Ibrahim Maaroufi, die op huurbasis verkast naar Vicenza Calcio. De 20-jarige middenvelder kwam nooit uit de verf in Enschede. Hij speelde geen enkel officieel duel voor het eerste elftal.

Maaroufi was al eerder actief in Italie. Als jeugdspeler speelde hij voor Internazionale. Nu keert hij dus terug bij Vicenza, uitkomend in de Serie B.

Utrecht klopt tevergeefs aan bij Ajax voor Sno

FC Utrecht wilde op de laatste dag van de transfermarkt Evander Sno strikken, maar de Domstedelingen vingen bot bij Ajax.

Utrecht wilde de Ajacied de rest van het seizoen huren voor de spitspositie - een veeg teken dat de leiding het niet ziet zitten in Morten Skoubo - maar kwamen niet tot een akkoord met de hoofdstedelingen.

Sno speelde maandagavond nog mee met Jong Ajax, dat met 2-0 won van Willem II. De beresterke speler werd vorig weekend door Marco van Basten teruggezet naar het tweede elftal. Hij was naar de mening van de trainer een afspraak met de medische staf niet nagekomen.

Demo Resident Evil 5 nu ook op PSN

Nadat de demo enige tijd geleden al via Xbox Live binnen te halen was is het ditmaal de beurt aan de PlayStation 3 gebruikers om te gaan ravotten met de Resident Evil 5 demo. Log dus nu in op het PlayStation Network om de demo te downloaden en alvast een voorproefje te krijgen van één van de meest gewilde games van 2009.

Net als het lijkt dat de dreiging van Resident Evil voorbij is, steekt een nieuw gevaar zijn kop op. Chris Redfield, die de hele wereld heeft afgereisd op zoek naar het gevaar, gaat naar Afrika waar bioterrorisme mens en dier verandert in hersenloze zombies. Ditmaal zal je als speler niet alleen bang zijn voor de gevaren van de nacht, maar ook die je tegenkomt in het felle zonlicht.

PC softwareverkopen USA, terugkeer van beschaving


Een onverwachte nummer negen op deze lijst der lijsten! In de PC softwareverkopen van de USA van de week van 18 tot en met 24 januari is Civilization IV namelijk terug te vinden.

Voor de rest is de lijst eigenlijk niet zo heel interessant, misschien dat de derde plaats voor Spore mensen enigzins doet verbazen, maar voor de rest is het wachten tot de "echte" games uit de lijst zijn verdrongen door meer World of Warcraft en The Sims 2.

1. The Sims 2 Double Deluxe
2. World Of Warcraft: Wrath of the Lich King
3. Spore
4. The Sims 2 Apartment Life
5. Fallout 3
6. World Of Warcraft: Battle Chest
7. World Of Warcraft
8. Left 4 Dead
9. Civilization IV
10. Call Of Duty: World At War

Bekijk de Romeinse legers in beelden van Grand Ages: Rome

Uitgever Kalypso heeft een eerste wat uitgebreidere trailer vrijgegeven van het vervolg op de citybuilder Imperium Romanum: Grand Ages: Rome. In deze trailer zien we duidelijker dat er flink gewerkt is door Haemimont om de combat en de legers realistischer neer te zetten in deze game, wat doet vermoeden dat er ook meer nadruk op verovering zal komen te liggen.

Grand Ages: Rome staat gepland voor een release begin maart op de PC.






Het vervolg op Imperium Romanum laat je wederom steden bouwen in het oude Rome. Je zult nu ook moeten proberen om indruk te maken op bekende leiders als Julius Caesar, Octavianus en Pompeius. Dit levert je dan weer voordeel op in de campaign-mode die verspreid is over 20 authentieke Romeinse steden.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
special
Random Pics van de Dag #1250
©FOK.nl e.a.