Webber: "Honderd procent fit voor Melbourne"

Sjors (Sj0rSz)
Mark Webber heeft er nog altijd het volste vertrouwen in dat hij eind maart weer fit is. Dan begint namelijk het nieuwe Formule 1-seizoen met de Grand Prix van Australië. In november brak de coureur van Red Bull Racing zijn been.

"Ik heb gelezen dat ik niet honderd procent fit zou zijn voor Melbourne en dat heeft me erg kwaad gemaakt," aldus Webber. "Ik zal er namelijk helemaal klaar voor zijn."

De Australiër volgt inmiddels een speciale therapie, waarbij hij steeds een periode van drie minuten in een cabine moet zitten. Hier is het -130 graden. "k volg deze therapie nu al drie weken. Het is erg goed voor je lichaam en het schijnt ook goed te werken tegen cellulitis, niet dat ik daar last van had maar toch," ging Webber verder. Deze onmenselijk lage temperatuur bevordert de bloedsomloop, waardoor de breuk sneller moet helen. "De resultaten van de afgelopen weken zijn verbluffend. Ik lig nu zelfs een beetje voor op schema."

Webber neemt volgende week voor het eerst weer plaats in zijn Formule 1-bolide. Dan staat er namelijk een test op het circuit van Jerez gepland.