[Upd] [IRL] nog geen deal voor Doornbos

Sjors (Sj0rSz)
Robert Doornbos zal met ingang van het nieuwe seizoen weer op de Amerikaanse circuits terugkeren. De Rotterdammer tekende namelijk een contract bij het team van Newman/Haas/Lanigan, dat in de Indy Racing League (IRL) uitkomt.

In het eerste weekend van april maakt Bobby D, zoals Doornbos in Amerika liefkozend wordt genoemd, zijn rentree. De openingsrace van de IRL staat voor 5 april gepland en wordt in St. Petersburg (Florida) gehouden.

Het afgelopen jaar moest Doornbos noodgedwongen vanaf de zijkant bekijken. De coureur slaagde er namelijk niet in om zijn succesvolle jaar in de Champ Car World Series een vervolg te geven.

Doornbos moet wel met een flinke zak geld over de brug komen om zijn stoeltje bij Newman/Haas/Lanigan veilig te stellen. Er gaan geruchten dat de Rotterdammer drie miljoen euro aan sponsorgeld moet betalen.

Update

Het management van Robert Doornbos heeft via een verklaring op de site van de coureur laten weten dat de deal nog niet rond is. Wel zijn de onderhandelingen in een vergevorderd stadium.

"Verscheidene nieuwsbladen suggereren dat Robert Doornbos al een contract heeft getekend om in 2009 te gaan racen voor Newman/Haas/Lanigan. Graag bevestigen wij dat de onderhandelingen met de IRL-teams zich in het laatste stadium bevinden, maar zolang er geen officieel persbericht op deze website staat, is er nog geen deal. We hopen dat we Bobby D's plannen zeer snel kunnen aankondigen. Als alles volgens plan gaat, zien we Robert volgend seizoen in de IRL vechten voor het kampioenschap."